Jaunākais izdevums

Pasaulē dārgākās un ātrākās ražošanā esošās automašīnas Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport tirdzniecība uzsākta Indijā. Automašīna, kas spēj attīstīt ātrumu līdz 407 kilometriem stundā, Āzijas valstī maksā 160 miljonus rūpiju (2,6 miljonus eiro), ziņo Perthnow.

Visā pasaulē tiks pārdotas tikai 150 šādas automašīnas, turklāt Indijā ir maz iespēju izrādīt šī auto potenciālu, ņemot vērā Indijas ceļu stāvokli un noslogotās ielas.

Bugatti vadītājs Juliuss Kruta norāda, pasaulē ātrākās automašīnas tirdzniecība uzsākta Indijā, jo valsts ir luksusa centrs, kuras iedzīvotāji ir «patiesie ekskluzīvu luksusa preču patroni».

Indijā arī ir rekordliels miljardieru skaits. Valstī mīt 69 miljardieri, turklāt miljardieri viņi ir bagātību mērot ASV dolāros. Taču jāpiemin, ka tajā pat laikā aptuveni 836 miljoni valsts iedzīvotāju dzīvo ar ienākumiem, kas nepārsniedz 20 rūpijas (0,33 eiro) dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav nekāds jaunums, ka Bugatti ražo ārkārtīgi dārgas automašīnas, raksta CNN Business.

Zīmola pamatmodelis Bugatti Chiron maksā aptuveni 3 miljonus dolāru, taču nupat izveidotais modelis ievērojami pārsniedz šo cenu. Bugatti La Voiture Noire maksā 16,7 miljonus eiro jeb 19 miljonus dolāru, ieskaitot nodokļus.

Saskaņā ar Bugatti teikto, La Voiture Noire ir visdārgākā jaunā automašīna, kas jebkad pārdota un tā tiks izgatavota tikai vienā eksemplārā. Uzņēmums nav atklājis, kas būs automašīnas īpašnieks.

Bugatti La Voiture Noire dizains atgādina 1930.gadu Bugatti Type 57 SC Atlantic modeli. Toreiz tika izgatavotas vien četras šī veida automašīnas un patlaban tās ir starp vērtīgākajām automašīnām pasaulē, to vērtībai pārsniedzot 50 miljonus dolāru. Viena no tām kļuva zināma ar nosaukumu La Voiture Nore, kas nozīmē melna automašīna. Ir zināms, ka līdz mūsdienām saglabātas ir trīs automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvo automašīnu ražotājs Bugatti pārdevis savu pavasarī prezentēto superauto Bugatti La Voiture Noire, raksta Business Insider.

Automašīna pārdota par 18,7 miljoniem dolāru kādai personai, kuras vārds netiek atklāts. Saskaņā ar Bugatti teikto, La Voiture Noire ir visdārgākā jaunā automašīna, kas jebkad pārdota un tā tiks izgatavota tikai vienā eksemplārā, un tika prezentēta Ženēvas autoizstādē. Auto radīts par godu Bugatti 100 gadu jubilejai.

Bugatti La Voiture Noire dizains atgādina 1930.gadu Bugatti Type 57 SC Atlantic modeli. Toreiz tika izgatavotas vien četras šī veida automašīnas un patlaban tās ir starp vērtīgākajām automašīnām pasaulē, to vērtībai pārsniedzot 50 miljonus dolāru. Viena no tām kļuva zināma ar nosaukumu La Voiture Nore, kas nozīmē melna automašīna. Ir zināms, ka līdz mūsdienām saglabātas šādas trīs automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1930.gada Bugatti pārdots par aptuveni 30 miljoniem ASV dolāru, kļūstot par pasaulē dārgāko automašīnu. Taču tirgotāji prognozē, ka drīzumā varētu tikt sasniegti jauni rekordi, jo miljardieri meklē alternatīvas riskantajām finanšu investīcijām, raksta Bloomberg.

Type 57SC Atlantic piederējis Ņūhempšīrā dzīvojošam neirologam Peteram D. Viliamsonam (Peter D. Williamson), bijušajam American Bugatti Club prezidentam, kurš nomira 2008. gadā.

«Procentu likmes ir zemas, un daži cilvēki pagājušā gada laikā ir nopelnījuši daudz naudas,» stāstījis Lielbritānijas Ferrari tirgotāja Talacrest 2000 AD Ltd. pārstāvis Džons Kolinss, piebilstot: «Viņi grib iegādāties īpašumus, kuriem ir ierobežots piedāvājums un kuru vērtība nesamazināsies.» Kā šādus īpašumus, eksperts minējis mākslu un klasiskās automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no jaunā, 2,6 miljonus dolāru vērtā superauto Bugatti Chiron, kas savu pasaules pirmizrādi nupat kā piedzīvoja Ženēvas autošovā, autoražotājs Bugatti kopā ar jahtu dizaineri Palmeru Džonsonu radījuši greznu sporta jahtu Bugatti Niniette 66.

Jahta būs pieejama ļoti ierobežotā daudzumā un jaunā modeļa piegādes plānots uzsākt 2018.gada martā. Pašlaik plānots saražot 66 šādas jahtas. To cenu Bugatti nolēmis paturēt noslēpumā. Uz eksluzīvās jahtas ir kamīns, džakuzī, šampanieša bārs, sauļošanās klājs, ādas krēsli.

Bugatti jahtas fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Bugatti izstrādājis 1,65 miljonus eiro vērtu automašīnu ar porcelāna akcentiem. Šī automašīna ir Veyron Grand Sport modeļa speciālizlaidums, vēsta Bloomberg.

Saskaņā ar Bugatti sniegto informāciju L’Or Blanc ir pirmais transportlīdzeklis, kas aprīkots ar porcelānu. To Volkswagen AG superauto zīmols radījis kopā ar Berlīnē bāzēto KPM, 248 gadus vecu porcelāna ražotāju.

Par rodsteru, kas tiks izrādīts Frankfurtes autošovā septembrī, autoražotājs paziņojis pagājušajā nedēļā Berlīnē.

«Uzstādīt porcelānu pasaulē ātrākajā kabrioletā šķiet diezgan traka ideja,» teicis Stefans Brungs, zīmola pārdošanas vadītājs, piebilstot, ka Bugatti nebaidās no ekstravagantām idejām.

VW Bugatti iegādājās 1998.gadā. Zīmols, kura dibinātājs ir Itālijā dzimušais auto dizaineris Etore Bugatti, divu durvju Veyron 16.4 sāka ražot 2005.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Bugatti 2013. gada Frankfurtes autoizstādē plāno debitēt ar jaunu ātrāko automašīnu pasaulē, ziņo euronews.com.

Intervijā vietnei Autocar kompānijas galvenais transportlīdzekļu inženieris Jenss Šulenburgs atklājis, ka jaunajai automašīnai būs 1600 zirgspēki, no 0 līdz 100 kilometriem stundā tā paātrināsies 1,8 sekundēs un tā svērs par 250 kilogramiem mazāk nekā esošā Veyron Super Sport. Ar ātrumu 465 kilometri stundā tā varētu kļūt par ātrāko automašīnu pasaulē.

Kā raksta medijs, šie skaitļi ir pārsteidzoši, lai gan no Bugatti nevajadzētu gaidīt mazāk. Kad 2005. gadā tika laists klajā sākotnējais Bugatti Veyron 16.4, mainījās uzskats par to, kas ir superauto. Tā paātrinājās ātrāk nekā jebkura līdz tam laikam saražotā automašīna, tai bija lielākais maksimālais ātrums un, pateicoties māteskompānijai Volkswagen, tā bija komfortablāka, uzticamāka un arī praktiskāka par priekštecēm vai konkurentēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Bugatti sadarbībā ar franču mākslinieku Bernardu Ventu radījis ekskluzīvu Bugatti Veyron Grand Sport automobili.

Mākslinieks ar matemātiskām formulām centies attēlot zinātni, kas nepieciešama, lai radītu automašīnu. Ar jaunu dizainu apveltīta ne tikai automašīnas ārpuse, bet arī salons. Pazīstamā franču mākslinieka B. Beneta apgleznotā automašīna būs apskatāma decembrī mākslas gadatirgū Art Basel Miami.

Mākslinieks norāda, ka Bugatti jau pats par sevi ir mākslas darbs, kas savu vadītāju spēj aizvest citās eksistences realitātēs, un viņš gribējis automašīnu apveltīt ar savu kaislību uz matemātiskām formulām.

Ekskluzīvais Bugatti Veyron Grand Sport modelis aprīkots ar 8,0 litru četru turbokompresoru W-16 dzinēju. Automašīnai ir 1001 zirgspēks, un tā var sasniegt ātrumu aptuveni 400 kilometru stundā, tomēr maksimālais iespējamais ātrums tiek mākslīgi ierobežots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Bugatti Super Veyron sasniegs 460 km/h

Jānis Rancāns, 12.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Bugatti gatavojas nākt klajā ar jaunāko Veyron sērijas automašīnu, kura nodēvēta par Super Veyron un spēs sasniegt vairāk nekā 460 kilometru stundā lielu ātrumu.

Paredzēts, ka jaunākā automašīna tiks prezentēta nākamā gada septembrī notiekošajā Frankfurtes motošovā, vēsta Car Magazine. Izskanējusi arī informācija, ka automašīna 100 kilometru ātrumu spēs sasniegt 1,8 sekunžu laikā un tā aprīkota ar 1,6 tūkstošu zirgspēku jaudu.

Kā atzīmē medijs, tādējādi jaunais Bugatti Super Veyron varētu būt ātrāks nekā F1 automašīnas un par 30 kilometriem pārsniegt Super Sport Veyron, kas patlaban ir ātrākā automašīna, kurai atļauts piedalīties ceļu satiksmē, maksimālo ātrumu.

Lai panāktu šādus darbības rādītājus, Bugatti inženieri par 250 kilogramiem samazinājuši automašīnas svaru, salīdzinot ar Super Sport modeli. Paredzams, ka automašīnas cena pārsniegs divus miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais tūningkantoris Mansory izveidojis unikālu Bugatti Veyron Linea Vincero d'Oro modeli, kuram daudzi elementi ir apzeltīti.

Zelta krāsas diski, apzeltīti durvju rokturi, atpakaļskata spogulis, degvielas bākas vāciņš un citi elementi. Interjers ir kļuvis tik spožs kā operāciju zālē. Par to ir jāpateicas zeltītajam apgaismojumam, un zelta pārklājumu uz stūres rata. Izškērdigā Bugatti zelta pusēna cena netiek atklāta, taču ir skaidrs, ka, piemēram, puišiem no Arābu Emirātiem vajadzēs reķināties, ka šis Bugatti maksās krietni vairāk par miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotajos Arābu Emirātos bāzētā DAMAC Properties paziņojusi par plāniem uzbūvēt pasaulē pirmās Bugatti stila mājas Dubaijā.

Ierobežotā daudzuma mājas būs aprīkotas ar stikla garāžu, lai īpašnieku glaunie spēkrati būtu uzreiz pamanāmi. Māju kolekcijai dots nosaukums Ettore 971 - par godu autoražotāja dibinātājam Ettore Bugatti un AAE starptautiskajam zvanu kodam.

Katrai villai būs septiņas guļamistabas, un interjers «atdarinās Bugatti Veyron eleganci».

Ettore 971 villu sākumcena ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lego ienākumus palīdz stabilizēt dinozauri un Bugatti automašīnas

Db.lv, 04.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā Dānijas rotaļlietu ražotāja Lego ienākumus stabilizēt palīdzējuši dinozauru un Bugatti sporta mašīnu pārdošanas apjomi, raksta Reuters.

Pērn pirmoreiz vairāk nekā desmit gadu laikā ražotāja pārdošanas apjomi saruka, taču šogad uzņēmuma pārdošanas līkne atkal virzās augšup.

Pērn Lego paziņoja, ka biznesa izaugsme kļuvusi sarežģīta, tādēļ uzņēmums pārveido modeli. DB jau rakstīja, ka pērn kompānija arī likvidēja 1400 darbvietu, lai vienkāršotu biznesa modeli. Kompānijas plāniem atjaunot izaugsmi šogad izaicinājumu radījusi ASV lielākā rotaļlietu tirgotāja Toys’R’Us bankrots, taču pieprasījums pēc jauniem produktiem, piemēram, dinozauriem no Jurassic World komplektiem palīdzējis ienākumus audzēt.

«Esmu apmierināts, jo mums šogad izdevies stabilizēt izaugsmi, un to mēs esam darījuši pirmajā pusgadā,» uzsver kompānijas vadītājs Nīls Kristiansens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vasarā uzsāktajiem paplašināšanas un modernizēšanas remontdarbiem, piektdien, 7.oktobrī tiks atklāts Sky&More tirdzniecības centrs, kurā būs 23 jauni veikali, informē iepirkšanās centra pārstāvji.

Tirdzniecības centra modernizācijā ieguldīti 1,7 miljoni eiro jaunu veikalu izbūvē, restorānu labiekārtošanā, kā arī pašas ēkas fasādes modernizācijā.

Tirdzniecības centra līdz šim pārstāvēto zīmolu klāsts papildināts ar zīmoliem Luisa Cerano, Joop, Strellson, Lagerfeld, Laurel, Calvin Klein Jeans, Tommy Hilfiger, Guess by Marciano, Superdry, Bugatti, Daniel Hechter, Kennet Street un citiem, informē Sky&More direktore Kristīne Kopce-Ļūmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Dārgākā māja Amerikā 250 miljonu dolāru vērtībā

Zane Atlāce - Bistere, 20.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otra lielākā ASV pilsēta Losandželosa tagad ievērojama arī ar to, ka tajā atrodas dārgākā savrupmāja visā Amerikā – par 250 miljoniem dolāru to iespējams iegādāties kopā ar luksus un retro auto kolekciju, vēsta ārvalstu mediji.

Namā ir 12 guļamistabas, 21 vannasistaba, trīs pilnībā aprīkotas virtuves, sporta zāle, pedbaseins, vismaz pieci bāri, bolinga zāle ar četriem celiņiem, helikoptera laukums uz mājas jumta, iekštelpu un āra kinoteātris, kā arī garāža 12 luksusa automašīnām (tostarp Bugatti un Rolls-Royce) un 10 motocikliem, kas tiek tirgoti kopā ar nekustamo īpašumu.

Nama būvniecību vadīja luksusa īpašumu attīstītājs Bruce Makowsky. Viņš norāda, ka ideju virzījis kāds miljardieris, kurš vēlējies labāko no visa, kas vien vispār iedomājams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusotru gadu pēc tam, kad tika atvērts Elkor ekonomisko iepirkumu centrs Kimko Rīgā, krasta ielā 60, kura izveidē tika ieguldīti aptuveni divi miljoni eiro, tā durvis jau tiek slēgtas, lai šajās telpās ievāktos Elkor tirdzniecības centrs, kura izveidē ieguldīti vēl 500 tūkstoši eiro.

Kimko durvis vēra 2009. gada 12. novembrī, savukārt jau šogad maijā Kimko izkārtni nomainīs Elkor, kas jaunajā tirdzniecības centrā sola nodarbināt 120 darbiniekus.

Kompānija lēmumu pamato ar vispārēju darbības pielāgošanu tirdzniecībai universālveikalu segmentā, kā arī faktu, ka pret jauniem zīmoliem cilvēki Latvijā izturas piesardzīgi.

Pēc Elkor sabiedrisko attiecību speciālista Armanda Jēgermaņa teiktā, jau pagājušā gada nogalē esot bijis skaidrs, ka līdzšinējais iepirkšanās centru var nākties pārveidot atbilstoši universālveikala koncepcijai, piedāvājot pircējiem dažādas modes preces, klasiskos un ikdienas apģērbus, sporta preces un apģērbus elektroniku un sadzīves tehniku, kā arī rotaļlietas un bērnu apģērbus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Koenigsegg Agera R pārspēj sešus pasaules ātruma rekordus

Dienas Bizness, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas automašīnu ražotājs Koenigsegg radījis jaunu rekordistu – Agera R. Šis auto var sasniegt ātrumu 300 km/h nepilnās 15 sekundēs un pēc tam apstāties nepilnās septiņās, vēsta The Sun.

Koenigsegg Agera R uzstādītie rekordi:

- no 0 līdz 300 km/h 14,53 sekundes, bet no 300 līdz 0 km/h 6,66 sekundes;

- no 0 līdz 200 jūdzēm (320 km) stundā 17,68 sekundes, bet no 200 līdz 0 jūdžu stundā 7,28 sekundes;

- no 0 līdz 300 un tad atkal līdz 0 km/h 21,19 sekundes,

- no 0 līdz 200 un tad līdz 0 jūdžu stundā 24,96 sekundes;

Maksimālā ātruma pasaules rekords patlaban pieder Bugatti Veyron, kas spēj sasniegt 431 km/h lielu ātrumu. Koenigsegg Agera R maksimālais ātrums ir 418 km/h.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 7.marta līdz 17.martam Ženēvā notiek ikgadējais autošovs, kas šoreiz jau 89.reizi pulcē autoražotājus, sadarbības partnerus un auto entuziastus.

Šovā tiek demonstrēti vairāk nekā 900 automašīnu modeļi un to apmeklē vidēji 660 tūkstoši apmeklētāju.

Šovs aizrauj ar savu spožumu, un savus jaunos modeļus, konceptus un ražošanas materiālus demonstrē tādi ražotāji kā Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Bugatti, Volkswagen un citi. Savukārt General Motors un Ford šoreiz nepiedalās, priekšroku dodot Detroitai, Ņujorkai un Losandželosai. Šajā gadā izstādē nevarēs redzēt arī Volvo, Jaguar un Land Rover automašīnas.

Uzmanība, kā ierasts, pievērsta arī videi draudzīgām automašīnām.

«Ženēva tradicionāli ir uzskatīta kā superauto šovs,» saka Road&Track pārstāvis Bobs Sorokaničs. «Tā ir kā Parīzes modes nedēļa auto industrijai,» viņš salīdzina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas apavu tirgotājs "NS King" (SIA "NITTIS") pievienojies Baltijas e-komercijas uzņēmuma "Pigu Grupa" izveidotajai "marketplace" platformai.

Šobrīd uzņēmuma preces ir pieejamas visos trīs "Pigu Grupai" piederošajos veikalos, tajā skaitā 220.lv.

"NS King" darbojas visā Baltijā ar 50 apavu veikalu lielu ķēdi un interneta veikalu, pārstāvot tādus zīmolus kā "Rieker", "Mustang", "Bugatti" un vēl citus.

"Pievienošanās "Pigu Grupas" tirdzniecības platformai, galvenokārt, bija solis tuvāk mūsu klientiem. Mēs vēlamies būt tur, kur ir ērti veikt pirkumus tiešsaistē. "Pigu Grupas" maksājumi un piegādes nosacījumi pilnīgi noteikti šīs ērtības nodrošina, jo tā ir vide, pie kuras ir pieraduši vairums pircēju Baltijā. Pievienojoties "Pigu Grupai", mēs ne tikai sasniedzam klientus viņiem izdevīgā un ērtā veidā, bet arī paplašinām savu klientu bāzi," norāda "NS King" e-komercijas vadītājs Andrejs Maksimiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nākamgad Latvijā ieradīsies miljonus dolāru vērti superauto

Jānis Rancāns, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad prestižo ielu sacensību Gumball 3000 maršruts ies cauri arī Latvijai. Paredzēts, ka sacensībās startēs vairāk nekā 100 superauto, kuru vērtība ir vairāki miljoni eiro.

Gumball 3000 dalībnieki ir gan rokzvaigznes, gan karalisko ģimeņu pārstāvji, filmu zvaigznes un filantropi. Iepriekš šajā rallijā startējuši dj Deivids Guetta, reperis Snoop Doog, aktrise Derila Hanna (Daryl Hannah), skeitbordists un TV seja Bam Margera, kā arī citi.

Nākamgad Gumball svinēs savu 15 gadu pastāvēšanu un tā jubilejas maršruts vedīs no Kopenhāgenas līdz pat Montekarlo. Paredzēts, ka vērienīgais rallijs virzīsies cauri vairākām Eiropas valstīm – Zviedrijai, Somijai, Krievijai, Igaunijai, Latvijai, Lietuvai, Polijai, Austrijai, Itālijai un Francijai, līdz noslēgsies Monako Grand Prix laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

BMW un VW var svinēt spēcīgus pārdošanas apjomus

Gunta Kursiša, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi Vācijas autoražošanas giganti – BMW un Volkswagen (VW) uzrādījuši spēcīgus pārdošanas apjomus un peļņu, ziņo The Local.

BMW ieņēmumi sasnieguši rekordu, arī VW cer šogad sasniegt rekordu, pārdodot 10 miljonus automobiļi.

«Pastāv liela iespēja, ka mēs šogad pārsniegsim desmit miljonu piegāžu atzīmi. Ja tā, tad tas notiks četrus gadus pirms plānotā,» pauda VW vadītājs Martins Vinterkorns (Martin Winterkorn).

Viņš norādīja, ka VW šis gads iesācies «veselīgi» - pirmajos divos mēnešos piegādāti aptuveni 1,5 miljoni pasažieru automašīnu un vieglā komerctransporta, kas ir par 4,75 vairāk nekā tādā pašā laika posmā pirms gada.

Šogad un nākamgad VW, kura ražotie zīmoli ir Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Scania un MAN, grasās laist klajā vairāk nekā simts jaunu modeļu un esošo modeļu uzlabojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu bokserim Floidam Meivezeram pieder automašīnas 15 miljonu ASV dolāru vērtībā. Viņš gan ar tām nebrauc - spēkrati stāv garāžā.

Meivezers ir vislabāk atalgotais sportists pasaulē.

Viņš ESPN ļāvis ielūkoties savas Lasvegasas mājas garāžā, kurā «mitinās» septiņas miljonus vērtās automašīnas, starp tām: Ferrari, Bugatti, Lamborghini.

ESPN video skatāms, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Eksperts: Skandāls no VW tirgus vērtības jau «nokodis» 30 miljardus eiro

Arnis Blūmfelds, Coface direktors Latvijā, 02.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu autobūves koncerna Volkswagen (VW) kaitīgo izmešu skandāls ietekmēs ne tikai Vāciju kā automobiļu ražošanas nozares līderi, bet arī citas ekonomikas, ieskaitot Centrālās un Austrumeiropas (CAE) valstis ar nozīmīgu klātbūtni vācu ražošanas ķēdē.

Pēc VW aizvadītajā nedēļā izskanējušā paziņojuma, ka miljoniem zīmola dīzeļdzinēju automašīnu visā pasaulē aprīkotas ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus, aizsācies globāla apmēra skandāls. VW vēl tikai nesen apsteidza Toyota, ieņemot pasaulē lielākā autoražotāja statusu, taču skandāla negatīvās sekas var būtiski ietekmēt VW pozīciju, ņemot vērā, ka gadījums saistāms ne tikai ar konkrēto dīzeļdzinēju EA 189 un tā versijām, bet arī citiem zīmola modeļiem un visu grupu kopumā. Proti, VW grupa aptver 12 zīmolus, tostarp vieglās pasažieru automašīnas (VW, Audi, Škoda, Seat) un premium klases auto (Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche), kā arī kravas transportlīdzekļus (MAN, Scania).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Sky&More iepirkšanās centra modernizācijā un paplašināšanā investē 1,7 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 20.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

I/c Sky&More līdz 2016. gada beigām plāno paplašināties un modernizēties, kopumā ieguldot 1,7 miljonus eiro 23 jaunu shop in shop veikalu izbūvē, restorānu labiekārtošanā, kā arī pašas ēkas fasādes modernizācijā un jaunas korporatīvās identitātes izstrādē.

Latvijā pirmā corner principa apģērbu un aksesuāru tirdzniecības vieta F&More, kas darbojas pēc shop in shop biznesa modeļa un piedāvā pircējiem pasaulē pazīstamu premium un vidējā segmenta apģērbu un aksesuāru zīmolus, šoruden atklās otro kārtu, turpmāk piedāvājot arī tādus zīmolus kā Luisa Cerano, Joop, Strellson, Lagerfeld, Laurel, Calvin Klein Jeans, Tommy Hilfiger, Guess by Marciano, Superdry, Bugatti, Daniel Hechter, Kennet Street u.c.

F&More šobrīd aizņem 1500 m2 lielu platību i/c Sky&More otrajā stāvā, savukārt rudenī paredzēta tā otrās kārtas atvēršana, paplašinoties līdz pat 3000 m2 platībai, un turpmāk piedāvājot pircējiem līdz šim Latvijā nepārstāvētus 23 jaunus shop in shop veikalus un vairāk nekā 4000 veidu apģērbu un aksesuāru modeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās centrā Sky&More pabeigts 1,7 miljonus eiro vērtais modernizācijas projekts, par ko šovasar informēja centru pārvaldošā uzņēmuma SIA SM Fashion pārstāvji.

Projekta laikā izveidoti 23 jauni veikali, labiekārtoti restorāni, kā arī modernizēta ēkas fasāde.

Jauno veikalu atklāšana un centrā notikušo pārmaiņu prezentācija notiks 7.oktobrī.

Sky&More direktore Kristīne Kopce-Ļūmane norāda, ka centrā līdz šim esošo zīmolu klāsts papildināts ar tādiem zīmoliem kā Luisa Cerano, Joop, Strellson, Lagerfeld, Laurel, Calvin Klein Jeans, Tommy Hilfiger, Guess by Marciano, Superdry, Bugatti, Daniel Hechter, Kennet Street un citiem.

Veikala īpašniece ir SIA SM Fashion, kas dibināta 2009.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 241 888 eiro.

Saskaņā ar Firmas.lv datiem pagājušajā gadā SM Fashion apgrozījums bija 818 114 eiro salīdzinājumā ar 723 722 eiro iepriekšējā gadā, bet zaudējumi - 108 380 eiro salīdzinājumā ar 52 929 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru