Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25 Latvijas uzņēmumi saņēmuši eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustības apbalvojumu The Red Jackets jeb Sarkanās žaketes.

Latvijas spēcīgāko eksportējošo uzņēmumu Top 25 iekļuvusi a/s Air Baltic Coropration, SIA Biosan, SIA Deac, a/s Dobeles dzirnavnieks, SIA Evopipes, a/s Grindeks, SIA Hanzas elektronika, a/s Latvijas balzams, a/s Latvijas dzelzceļš / SIA LDz cargo, a/s Latvijas finieris, SIA Lauma fabrics, SIA Lauma lingerie, SIA Livonia print, SIA Madara cosmetics, SIA New Rosme, SIA NP Foods, SIA PAA, a/s PET Baltija, SIA Primekss, a/s SAF Tehnika, SIA Stenders, SIA Tilde, a/s UPB, a/s Valmieras stikla šķiedra, SIA Valpro.

Kopējais The Red Jackets 25 eksporta uzņēmumu izlases apgrozījums ir virs 900 miljoniem latu, no kuriem eksporta apjomi ārpus Latvijas robežām veido 70% no kopējā apgrozījuma. Turklāt 40% no The Red Jackets uzņēmumu izlases kopējā apgrozījuma veido uzņēmumi, kas darbojas loģistikas nozarē – airBaltic un Latvijas dzelzceļš / LDZ Cargo.

«The Red Jackets izlasē dominē nozares un uzņēmumi ar augstu pievienoto vērtību kā ķīmijas un farmācijas nozare ar uzņēmumiem kā Grindeks, Valmieras Stikla Šķiedra un Madara Cosmetics, kā arī plastmasas, elektronikas, tekstilizstrādājumu, kā arī pārtikas un dzērienu sektors. Pārsteidz tas, ka tikai pāris uzņēmumi no nozīmīgajām Latvijas eksporta industrijām – kokapstrādes un metālapstrādes ir tikuši Latvijas eksporta zīmolu izlasē,» norāda The Red Jackets idejas līdzautore un GatewayBaltic direktore Inese Andersone. «Tas liecina, ka šīs nozares eksportē produkciju ar zemu pievienoto vērtību, un zīmols tām ir mazāk svarīgs, bet jautājums ir, cik ilgi mēs varēsim tikai ar cenu pārdot?» viņa jautā.

Komentāri

Pievienot komentāru