Bankas

Pēc apvienošanās Itālijā veidosies banku milzis, stiprinot nozari

Lelde Petrāne, 18.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banco Popolare un BPM akcionāri nolēmuši dot zaļo gaismu abu kredītiestāžu apvienošanai, tādējādi Itālijā radot trešo lielāko aizdevēju un konsolidējot valsts banku sektoru, ziņo thelocal.it.

Pēc apvienošanās Banco BPM apmēros atpaliks tikai no Intesa Sanpaolo and UniCredit. Analītiķi jau vērtējuši, ka apvienošanās stiprinās valsts banku nozari.

Kā zināms, Itālijas aizdevēji ir apkrauti ar sliktajiem kredītiem 360 miljardu eiro apmērā, kas ir apmēram trešdaļa no eirozonas kopējā rādītāja.

Jaunajai bankai būs 25 tūkstoši darbinieku, 2400 filiāles, četri miljoni klientu un tā būs vadošā banka Itālijas ziemeļdaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Centrālā banka (ECB) pirmdien paziņoja, ka Francijas bankai «Credit Agricole» kopumā piemērojusi 4,8 miljonu eiro naudassodu par iepriekš pieļautajām nepilnībām kapitāla rezervju uzrādīšanā.

ECB norāda, ka pašai «Credit Agricole» noteikts naudassods 4,3 miljonu eiro apmērā.

Tikmēr bankas korporatīvo klientu apkalpošanas un investīciju pakalpojumu struktūrvienībai soda naudā jāmaksā 300 000 eiro, bet patērētāju finansēšanas struktūrvienībai noteiktā naudassoda apmērs veido 200 000 eiro.

Naudassods bankai noteikts par atsevišķu aktīvu klasificēšanu 2015. un 2016.gadā.

Šī ir trešā reize, kad ECB Vienotās uzraudzības mehānisms (SSM) piemērojis šādus naudassodus. Pērn banka Itālijas «Banco Popolare di Vicenza» noteica 11,2 miljonu eiro naudassodu, bet Īrijas «Permanent TSB» - 2,5 miljonu eiro naudassodu.

Komentāri

Pievienot komentāru