Atpūta

Pēc papildus izpētes nirēji vēl lielākā neizpratnē par Baltijas jūras «NLO tipa» objektu

Gunta Kursiša, 18.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas jūras dzelmē atrastā «NLO tipa» kuģa atlūzas pēc nirēju apskates radījušas vēl lielāku mistēriju, raksta thelocal.se.

«Es nevaru izskaidrot, ko mēs tur redzējām. Es devos jūras dzelmē, lai rastu atbildes, bet man tikai radās papildu jautājumi,» oficiālā paziņojumā par nirēju izpētes rezultātiem norāda Ocean X Team nirējs Stefans Hogeborns (Stefan Hogeborn).

Jau vēstīts, ka pērnā gada jūnijā zviedru okeānu pētnieku grupa Baltijas jūras dzelmē atklājusi «NLO tipa» objektu. Pētnieku grupas Ocean Explorer pārstāvji šā gada ziemā pauda, ka, nomierinoties jūras ūdeņiem, viņi pie pētījumiem atgriezīsies pavasarī. Apaļais objekts atrasts 300 pēdu (apmēram 90 metru) dziļumā Botnijas līcī starp Somiju un Zviedriju. Iepriekš vēstīts, ka pētnieku uzņemtajās fotogrāfijās redzams, ka objekts ir ieskrāpēts. Tas radījis versiju par to, ka pēc tam, kad objekts avarēja, tas vēl pārvietojās pa ūdenstilpnes apakšu. 200 metru attālumā atrasts vēl viens diskveida objekts.

Līdz šim neviens vēl nav spējis izskaidrot objekta izcelsmi, un vairāki starptautiski mediji, tostarp CNN, nosaukuši to par «savādu atradumu». Jau izskanējušas dažādas versijas par apaļā objekta izcelsmi, viena no tām ir, ka tas ir citplanētiešu gaisa kuģis (NLO). Citas izskanējušās versijas – objekts ir nogrimis Krievijas karakuģis vai arī Stounhedžas «jūras versija».

Zviedrijas pētnieki Ocean X Team šā gada jūnijā ienira 85 metru dziļumā, cerot «atmaskot» daudzos minējumus. Tomēr ieniršana raisījusi vien padziļinājusi mistēriju ap objektu. Tā malas ir gan apaļas, gan nelīdzenas un asas, savukārt aptuveni 300 metru garo «vagu» līdz objektam nirēji aprakstījuši kā «sava veida skrejceļu», kas liecina, ka objekts kādu laiku pirms apstāšanās vēl slīdējis.

Objekts ir pacēlies dažus metrus virs jūras līmeņa, atgādinot sēni. «Vispirms mēs domājām, ka tas atrodas uz akmens, bet tad sapratām, ka tas ir kas cits,» norāda nirējs Peters Lundbergs (Peter Lundberg).

Tā centrā atrodas «olas formas» caurums, ko ieskauj dīvani akmens veidojumi, ko nirēji aprakstījuši kā līdzīgus «nelieliem kamīniem, kas klāti ar sodrējiem».

«Tā kā nav zināms, ka Baltijas jūrā jelkad būtu bijusi vulkāniska aktivitāte, šis atklājums sāk šķist arvien dīvaināks,» norāda pētnieks.

Savukārt Stokholmas Universitātes jūras ģeoloģijas un ģeofizikas profesors Martins Jakobsons (Martin Jakobsson), aplūkojot attēlus, Zviedrijas laikrakstam Expressen pauda viedokli, ka atklājums varētu būt kāds smilšakmeņa veids.

Patlaban atraduma paraugi nosūtīti analīzēm.

Cita starpā Ocean X Team pārstāvji cer, ka noslēpumainais atklājums varētu ieinteresēt tūristus, NLO medniekus un kuģu atlūzu pētniekus, kas būtu gatavi maksāt, lai zemūdene tos nogādātu pie objekta.

Komentāri

Pievienot komentāru