Citas ziņas

Peļņa: partiju sarakstos trūkst jaunu «stipru seju»! Kā balsosim?

Sanita Igaune, 06.09.2011

Jaunākais izdevums

Gaidāmo Saeimas vēlēšanu sarakstos bez Tautas partijas pazušanas neredzu lielas izmaiņas, turklāt partiju sarakstos trūkst jaunu «stipru seju», DB sacīja Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa.

Viņš ir novērojis, ka cilvēki aiziet no politiskās skatuves, piemēram, Mūrniece, kura priekšroku devusi medijiem.

«Galveno partiju programmas ir skaistas, bet skatoties uz vārdiem un uzvārdiem, kopumā man ir grūti atrast 100 spēcīgu cilvēku,» norādīja R. Peļņa, vēršot uzmanību, ka sarakstos parasti ir 5-10 spēcīgas personas, bet aktuāls ir jautājums, kas notiks tad, ja no vienas partijas tiks ievēlēti 20 vai 30 cilvēki.

«Valsts pārvalde nav lauks, kur spēlēties,» ir pārliecināts R. Peļņa, tāpēc pagaidām viņš politikā neplāno iesaistīties. Vienlaikus viņš atzīmē, ka ir Edmunda Sprūdža vienaudzis un uzskata, ka sākotnēji cilvēkam ir jāpārvalda sava ģimene un jāsapelna nauda, un tad viņš var doties politikā.

Taču pozitīvi vērtējams ir tas, ka deputāti ir iemācījušies, ka arī viņus var atlaist, piebilda R. Peļņa.

www.db.lv turpina vaicāt uzņēmējiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem: Kā izlemsiet, par ko balsot Saeimas ārkārtas vēlēšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu krīzes laikā daudzas nacionālās ekonomikas saņēmušas valdību un ārvalstu aizdevēju finansiālo atbalstu, kas rezultējies lielākos izdevumos, aizņēmumos un vairumā gadījumu - augošā valsts parādā.

Daļēji pateicoties finanšu krīzei, dažas valstis un ekonomikas šobrīd ir ievērojami sliktākās pozīcijās, runājot par parādu, nekā citas, norāda CNBC, kas savā interneta vietnē publicējusi pasaulē lielāko valstu - parādnieču topu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākās un svarīgākās pilsētas ne vienmēr ir labākās vietas, kur dzīvot. Tādi faktori kā augsts noziedzības līmenis vai satiksmes noslogotība var pasliktināt dzīves kvalitāti. Tātad, kuras ir labākās pilsētas pasaulē, kurās dzīvot?

CNBC izveidojis 15 pasaulē labāko pilsētu sarakstu. Tā pamatā ir konsultāciju uzņēmuma Mercer šā gada dzīves kvalitātes pētījums.

1. Vīne, Austrija

Iedzīvotāju skaits: 1,7 miljoni

Vīne ir viena no trim galvaspilsētām, kas ierindojusies Top 10.

Raugoties no iedzīvotāju skaita, tā ir lielākā pilsēta Austrijā. Tā ir arī valsts kultūras, ekonomikas un politikas centrs. Vīne ieņem pirmo vietu pasaulē kā konferenču galamērķis un katru gadu piesaista lielu tūristu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnais gads uzņēmumiem bijis atelpas gads: reputācijas līderi savas pozīcijas saglabājuši vai tās mainījušās nedaudz, neraugoties uz dramatiskiem notikumiem finanšu nozarē, banku sektorā liela daļa spēlētāju savas pozīcijas uzlabojuši, Swedbank pat tuvojoties pirmskrīzes līmenim un šogad ierindojoties otrajā vietā. Savukārt Laima jau otro gadu pēc kārtas ir uzņēmums ar vislabāko reputāciju Latvijā, liecina Nords Porter Novelli un biznesa žurnāla LD veidotais Uzņēmumu reputācijas tops 2012.

Jau iepriekš vēroto tendenci, ka banku sektors kopumā atguvis iedzīvotāju uzticību, apstiprina ne tikai Swedbank otrā vieta, bet arī SEB bankas atgriešanās 7. vietā, kas bija šīs bankas pozīcija Uzņēmumu reputācijas topā arī pirmskrīzes gados. Savukārt farmācijas kompānijai Grindeks pirmo reizi izdevies iekļūt reputācijas saraksta pirmajā desmitniekā, tiesa gan, nevis tādēļ, ka būtu ievērojami mainījies šī uzņēmuma reputācijas indekss, bet gan tādēļ, ka, iespējams, mazāku publisko aktivitāšu dēļ no desmitnieka «izslīdējuši» tādi pārtikas nozares ražotāji kā Spilva un Aldaris. Pirms pāris gadiem vērotā tendence «celt saulītē» ražotājus mazinājusies, un, lai gan tie joprojām plaši pārstāvēti visā Uzņēmumu reputācijas topā, tomēr nereti pakalpojumu sniedzēji un tirgotāji tos nedaudz apsteiguši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eirozona: krīze beigusies, aizmirstiet?

Leonīds Aļšanskis, Dr. Math., ABLV Bank, AS galvenais analītiķis, 26.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku mēnešu bezvējš eiroznas problēmvalstu obligāciju tirgū, marta «brīvprātīgā» grieķu parādu restrukturizācija un 25 ES valstu parakstītais Budžeta līgums ir izsaucis virknei politiķu strauju optimisma vilni.

ES prezidents Hermans van Rompejs jau pasteidzās izziņot, ka «krīzes zemākais punkts jau ir garām» un to vārds vārdā atkārtoja arī ECB vadītājs Mario Dragi. Savukārt Vācijas kanclere Angele Merkele paziņoja, ka «šis ir pagrieziena punkts Eiropas Savienības vēsturē». Tiesa, SVF vadītāja Kristina Lagarda ir izteikusies daudz piezemētāk: «uz kolektīvi pieņemto pasākumu fona, pasaules ekonomika ir atkāpusies no bezdibeņa malas un tagad mēs varam skatīties uz lietām nedaudz optimistiskāk».

Mēģināsim tikt skaidrībā, kādas tad kustības ir notikušas sistēmā un vai tas var sekmēt parādu krīzes noslēgšanos eirozonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bostonā jau otrais incidents ar Boeing Dreamliner

Lelde Petrāne, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas noplūde no Boeing 787 Dreamliner likusi Japan Airlines atcelt pacelšanos no Bostonas Logan lidostas. Tas ir jau otrais incidents, kurā dažu dienu laikā iesaistīts šī modeļa lidaparāts, ziņo BBC.

Lidmašīna, kas devās uz Tokiju, bija jau izbraukusi uz pacelšanos, kad tika konstatēti aptuveni 40 galoni (151 litrs) izlijušas degvielas.

Pasažieri tikuši cauri sveikā un neviens incidentā nav guvis ievainojumus, informējis lidostas pārstāvis.

Jāatgādina, ka pirmdien šajā pašā lidostā citā Dreamliner, kuru izmanto Japan Airlines, izcēlās ugunsgrēks. Tas notika neilgi pēc nosēšanās. Ugunsgrēks izcēlies no pārkarsušas detaļas. Arī šajā incidentā neviens ievainojumus neguva.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices cementa uzņēmums Holcim iegādāsies franču konkurentu Lafarge, radot jaunu pasaulē lielāko cementa ražotāju, vēsta BBC.

Saskaņā ar darījuma nosacījumiem Lafarge akcionāri saņems vienu Holcim akciju par katru viņu īpašumā esošo Lafarge akciju. Abi uzņēmumi pārdošot dažus aktīvus, lai mazinātu bažas par konkurenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Krievija «izmet miskastē» South Stream gāzes cauruļvada plānu

Lelde Petrāne, 02.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka South Stream gāzes cauruļvads netaps, ziņo BBC.

Vizītes laikā Turcijā viņš informējis, ka Krievija tā vietā varētu veidot gāzes centru uz Turcijas un Grieķijas robežas.

Putins vainojis Eiropas nostāju pret South Stream plānu, kas tika finansēts no Krievijas valsts gāzes giganta Gazprom puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu autoražotājs Toyota atguvis savu pasaulē lielākā transportlīdzekļu ražotāja titulu, ziņo BBC.

Toyota 2012. gadā pārdevusi 9,75 miljonus transportlīdzekļu, kas ir par vairāk nekā 22% lielāks apjoms nekā iepriekšējā gadā.

General Motors, kas bija lielākais transportlīdzekļu ražotājs 2011. gadā, pērn pārdevis 9,29 miljonus transportlīdzekļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Slaveni zīmoli Eiropā attīstīs mazcenu viesnīcu ķēdi Moxy Hotels, tēmējot uz tehnoloģiju faniem

Lelde Petrāne, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu gigants Ikea meties uz vienu roku ar ASV viesnīcu ķēdi Marriott saistībā ar plāniem attīstīt mazcenu viesnīcu ķēdi Eiropā, ziņo thelocal.se.

Ķēdei dots nosaukums Moxy, un tās «āķis» būšot mīlestība pret tehnoloģijām.

Nākamo desmit gadu laikā desmit dažādās valstīs tiks atvērtas 150 mazcenu viesnīcas, preses konferencē Berlīnē informējis Marriott priekšnieks Arne Sorensons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnas Huawei dibinātājs pirmoreiz piekritis runāt ar žurnālistiem; iemesls - spiegošana

Lelde Petrāne, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas Huawei, kas ir pasaulē otrs lielākais telekomunikāciju iekārtu ražotājs, dibinātājs Ren Zhengfei pirmoreiz piekritis runāt ar medijiem, ziņo BBC.

Šādu soli viņš spēris saistībā ar faktu, ka Huawei pievērsta pastiprināta uzmanība tādās valstīs kā ASV par iespējamiem kontaktiem ar Ķīnas armiju un valdību.

R. Zhengfei centies mazināt šīs bažas, akcentējot, ka šādu apgalvojumu pamatā varētu būt greizsirdība par kompānijas panākumiem.

68 gadus vecais Huawei dibinātājs runājis ar speciāli atlasītu Jaunzēlandē bāzētu žurnālistu grupu. Ziņu aģentūra Associated Press atklājusi, ka tās mēģinājumi sarunāt interviju ar R. Zhengfei palikuši bez rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai Eiropas fiskālais līgums darbosies

Leonīds Aļšanskis, Dr. Math., ABLV Bank, AS galvenais analītiķis, 02.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvārī notika kārtējā ārpuskārtas Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksme, kurā tika spriests par cīņu pret parādu krīzi eirozonā. Šī sanāksme atkal tika nodēvēta par likteni izšķirošu.

Galvenais šīs sanāksmes rezultāts, uz kuru tiek liktas cerības izejai no esošās krīzes un tās atkārtošanās nepieļaušanai nākotnē, bija gala redakcijā pieņemtais «Fiskālais līgums». Tiesa, pret līgumu kategoriski noskaņotajai Lielbritānijai sanāksmē negaidīti pievienojās arī Čehija.

Pārējās ES dalībvalstis, tai skaitā arī visas eirozonas dalībnieces, pauda gatavību (lai arī dažas ar atrunām) pievienoties piedāvātajai «budžeta stabilitātes» savienībai. Galvenais līguma uzstādījums ir valsts budžetu deficīta ierobežošana ar likumu konstitucionālā līmenī 0,5% apmērā no IKP. Ja deficīts pārsniegs 3%, tad ir paredzēta automātiska finansiālu soda sankciju piemērošana valstij, kura pārkāpj šo līmeni. Soda apmērs var būt līdz 0.1% no IKP un soda nauda tiks iemaksāta Eiropas stabilizācijas mehānismā. Ir iespējama arī soda apmēra samazināšana, ja valsts parāds nepārsniedz 60% no IKP, kā arī gadījumos, ja valsts pārdzīvo nopietnu ekonomisko kritumu un citos «neparastos gadījumos».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvenergo emitētās «zaļās» obligācijas 100 miljonu eiro apmērā ieguldīs videi draudzīgos projektos

LETA, 25.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizņemtā kapitāla piesaistes plānā AS Latvenergo šogad iecerējusi veikt obligāciju emisiju līdz 100 miljonu eiro apmērā, ieguldot līdzekļus videi draudzīgu projektu īstenošanā Latvenergo kapitālieguldījumu programmas gaitā, pirmdien medijus informēja uzņēmuma pārstāvji.

Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs stāstīja, ka uzņēmuma kapitālieguldījumu programmas gaitā ir paredzēta vairāku «zaļai» domāšanai atbilstošu projektu īstenošana, kā arī vērtspapīru tirgū ir novērojams investoru pieprasījums pēc ieguldījumiem šādos projektos, tāpēc Latvenergo pieņēma lēmumu emitēt «zaļās» obligācijas. «Zaļo» obligāciju pamata prasība ir emisijas procesā iegūtos līdzekļus izmantot vienīgi «zaļajai» domāšanai atbilstošos projektos, kas saistīti ar atjaunojamiem enerģijas avotiem, enerģijas efektivitātes uzlabošanu, ilgtspējīgu vidi utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāriem, kuri vēlas pavadīt Valentīndienu visromantiskākajā viesnīcā pasaulē, vajadzētu doties uz Grieķiju. Anastasis Apartments Santorini salā ir mīlnieku iecienītākā vieta, vēsta Relaxnews.

Interneta vietne TripAdvisor izveidojusi sarakstu ar labākajām viesnīcām, kurās svinēt Valentīna dienu. Saraksta pamatā ir miljoniem ceļotāju viedoklis.

Līdz ar Anastasis Apartments pirmajā trijniekā ierindojas arī viesnīcas Itālijā un Lielbritānijā.

Pasaulē romantiskāko viesnīcu top 10:

1. Anastasis Apartments, Imerovigli, Grieķija

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Japan Airlines sniegto informāciju vienā no tās lidmašīnām - Boeing 787 Dreamliner - izcēlies ugunsgrēks. Tas noticis īsi pēc nosēšanās Bostonā pēc lidojuma no Tokijas, vēsta BBC.

Ugunsgrēka cēlonis ir detaļas pārkaršana. Japan Airlines sniegusi informāciju, ka darbinieki pamanījuši dūmus gan lidmašīnas salonā, gan ārpus tās.

Kā informējusi aviosabiedrība, ugunsgrēkā nav cietuši ne pasažieri, ne apkalpes locekļi.

Šī ir jaunākā negatīvā informācija par Dreamliner, kas seko kavējumiem ražošanā un vairākām tehniskām problēmām.

Dougs Alders, Boeing pārstāvis, ziņu aģentūrai AFP sacījis, ka lidmašīnu ražotājs ir informēts par situāciju un sadarbojas ar aviokompāniju, lai uzzinātu par notikušo vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ASV tehnoloģiju giganti kāpinājuši peļņu; Microsoft atvadās no finanšu direktora

Lelde Petrāne, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju giganti Google un Microsoft paziņojuši par peļņas kāpumu, vēsta BBC.

Google tīrā peļņa, pateicoties tiešsaistes reklāmas ieņēmumiem, gada pirmajos trīs mēnešos pieaugusi līdz 3,35 miljardiem ASV dolāru. Tas ir kāpums par 16%, salīdzinot ar atbilstošo laika posmu iepriekšējā gadā.

Savukārt Microsoft paziņojis, ka tajā pašā periodā nopelnījis 6 miljardus ASV dolāru, kas iezīmē kāpumu par vairāk nekā 17%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Šādu rezultātu, kas pārsniedz prognozes, Microsoft sasniedzis, neraugoties uz Windows 8 remdeno uzņemšanu un personālo datoru pārdošanas apjomu kritumu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Markam Cukerbergam (Mark Zuckerberg), kuru lielākā daļa no mums zina kā interneta sociālā tīkla Facebook vadītāju, tikko palikuši 29 gadi. Par godu tam publicējam dažus interesantus faktus par šo personību, kuri ne visiem ir zināmi.

1. Ierakstiet @[4:0] Facebook komentārā, un parādīsies Marka Cukerberga vārds.

2. Facebook nav iespējams bloķēt Marku Cukerbergu. Dodieties uz http://www.facebook.com/zuck un izmēģiniet.

3. Pusaudža vecumā Marks bija ateists.

4. Markam un viņa māsam patika joki. Tā, piemēram, Marks un viņa māsa Randi izspēlēja joku 1999. gada Vecgada vakarā. Šajā laikā visi bija noraizējušies par Y2K, teoriju, ka datora datu programmēšanas kļūda varētu sagraut daudzas no datorizētajām sistēmām pasaulē, iestājoties 2000. gadam. Marks zināja, ka viņa vecāki ir satraukušies par Y2K, tādēļ kopā ar māsu sagaidīja precīzi pusnakti un tad atslēdza mājai elektrību, tādējādi liekot vecākiem domāt, ka bailes par Y2K ir piepildījušās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kāpēc Zviedrijai vajadzētu baidīties no bezskaidras naudas sabiedrības?

Lelde Petrāne, 04.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen thelocal.se ziņoja par to, ka Zviedrija tuvojas bezskaidras naudas sabiedrībai. Taču drošības eksperts un bijušais Zviedrijas Valsts policijas priekšnieks Bjorns Eriksons uzskata, ka ir daudz iemeslu, lai šajā ziņā ievērotu piesardzību.

«Bankas jau sen lobē to, lai skaidra nauda sabiedrībā izzustu. Četri no pieciem pirkumiem Zviedrijā tagad tiek veikti elektroniski vai ar debetkarti,» viņš norāda

Tomēr šī lieta esot pārāk svarīga, lai to atstātu privātā sektora rokās.

Valstij jāpārliecinās par to, ka cilvēkiem joprojām ir tiesības izmantot naudu.

Viens no veidiem, kā bankas cenšas samazināt izmaksas, ir mazināt skaidro naudu. Tas, ko klienti domā par šo ideju, acīmredzami bankām neinteresējot, kamēr vien tās gūst peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Divas nedēļas pēc vadītāja pašnāvības Swisscom ziņo par peļņas kritumu

Lelde Petrāne, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas nedēļas pēc šokējošās vadītāja Karstena Šlotera (Carsten Schloter) pašnāvības telekomunikāciju gigants Swisscom informējis par darbības rezultātiem gada pirmajos sešos mēnešos, ziņo thelocal.ch.

Tie liecina par peļņas kritumu 10 procentu apmērā.

Šveices lielākā telefonu kompānija par 49 gadus vecā Šlotera pēcteci izlemšot līdz gada beigām. Uzņēmums, kura lielākā daļa pieder valstij, esot izveidojis komiteju, kurai jālemj par nākamo vadītāju.

Šlotera bijušais vietnieks Urs Šaeppi (Urs Schaeppi) vada kompāniju kopš 23. jūlija, kad Šloters tika atrasts miris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

General Motors savu Opel zīmolu stutēs ar 4 miljardiem eiro

Lelde Petrāne, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors savā grūtībās nonākušajā Vācijas «meitā» Opel un tās britu «māsas» zīmolā Vauxhall līdz 2016. gadam investēs 4 miljardus eiro, atsaucoties uz ASV auto giganta sniegto informāciju, vēsta thelocal.de.

«Kā globālai autobūves kompānijai GM nepieciešama spēcīga klātbūtne Eiropā attiecībā uz dizainu un attīstību, kā arī ražošanu un pārdošanu,» Opel mītnē Riselsheimā netālu no Frankfurtes skaidrojis GM priekšsēdētājs un vadītājs Dans Akersons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedru apģērbu gigants H&M no tirdzniecības izņēmis bērnu apģērbu līniju, jo neliels Zviedrijas modes nams sūdzējies, ka apģērbiem ir gandrīz identisks dizains kā viņu radītajiem, vēsta thelocal.se.

Zviedrijas apģērbu līnijas Littlephant pārstāvji pamanījuši, ka H&M jaunie bērnu apģērbi ir pārsteidzoši līdzīgi viņējiem. Patiesībā daži apģērba gabali pat bijuši gandrīz identiski. Tomēr mēģinājumi sazināties ar H&M izrādījušies neveiksmīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas nacionālā dzelzceļa operatora personāls - šokējoši īdzīgs un demotivēts

Lelde Petrāne, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gandrīz 70 procenti cilvēku, kuri strādā Vācijas nacionālajā dzelzceļa uzņēmumā Deutsche Bahn ir demotivēti un neapmierināti ar savu darbu, vēsta Financial Times Deutschland (FTD).

Deutsche Bahn pārstāvis apstiprinājis šos datus, bet nav sniedzis sīkākus komentārus.

Viņš tikai norādījis, ka uzņēmums jau ir izstrādājis pasākumus, lai mēģinātu novērst šo situāciju. Starp šiem pasākumiem esot, piemēram, valsts mēroga darbinieku konference. «Mēs esam uzsākuši plašu apmācību un pārmaiņu procesu,» viņš sacījis.

Taču kāds Deutsche Bahn augsta līmeņa darbinieks, kura vārds netiek minēts, sacījis, ka 190 tūkstošu darbinieku aptaujas rezultāti, ir šokējoši. Laikraksts norāda, ka apmierināti darbinieki ir ļoti būtiski Deutsche Bahn kā pakalpojumu sniedzējam, kuram katru dienu ir tiešs kontakts ar miljoniem klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Eksperts: sekojot H&M, Rīgā varētu ienākt arī citi ārvalstu zīmoli

Lelde Petrāne, 09.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot Zviedrijas mazumtirdzniecības apģērbu kompānijas Hennes & Mauritz (H&M) ienākšanai, Latvijā paplašināties varētu vēl vairāki ārvalstu zīmoli, intervijā laikrakstam Bizness& Baltija sacījis SIA Linstow Center Management Iznomāšanas un attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

«Pirmkārt, kompānijas nīst tirgus, kur to vissīvākie konkurenti ir pārstāvēti, bet ne paši. Otrkārt, H&M lēmums tiks uztverts kā signāls, ka šeit var sasniegt pietiekamu apgrozījumu, lai lielajiem zīmoliem tas būtu izdevīgi,» skaidrojis Budļevskis.

Tajā pašā laikā viņš nepiekrīt pieņēmumam, ka Latvijā ir pārstāvēts neliels skaits zīmolu. Lai gan piemēram haute couture segments Latvijā ir vāji attīstīts, kas esot tikai loģiski, ņemot vērā vietējā tirgus specifiku, masu tirgus esot labi attīstīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Starp Ukrainu un Shell 10 miljardus vērts gāzes darījums

Lelde Petrāne, 25.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukraina ir parakstījusi nozīmīgu slānekļa gāzes līgumu ar Royal Dutch Shell, ziņo BBC. Tas tiek uztverts kā mēģinājums samazināt atkarību no Krievijas gāzes importa.

Vienošanās, kuras vērtība ir 10 miljardi ASV dolāru, panākta Pasaules ekonomikas foruma, kas norisinās Šveices slēpošanas kūrortā Davosā, ietvaros.

Ukrainai varētu būt vienas no lielākajām slānekļa gāzes rezervēm Eiropā.

Līgumu starp Ukrainais valsts kompāniju Nadra Yuzivska un Shell parakstījuši enerģētikas giganta vadītājs Pēteris Vosers un Ukrainas enerģētikas ministrs Eduards Stavickis.

Komentāri

Pievienot komentāru