Pakalpojumi

Pica Lulū tīkla paplašināšanā ieguldīti 100 000 eiro

Lelde Petrāne,05.09.2014

Jaunākais izdevums

Picēriju tīkls Pica Lulū turpina attīstību un šodien atver jaunu picēriju Rīgā t/c Jugla, ieguldot kopumā aptuveni 100 tūkstošus eiro lielas investīcijas.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore sacīja: «Picērijas atrašanās vieta ir izvēlēta mērķtiecīgi, lai tādā veidā paplašinātu picēriju piegāžu zonu līdz pat Ādažiem. Šis ir stratēģiski svarīgs solis, ņemot vērā, cik nozīmīgu uzņēmuma darbības daļu veido tieši produktu piegādes.»

Jaunā picērija ir astotā Pica Lulū picērija Latvijā.

Pica Lulū kā vietējais uzņēmums izvēlas izejvielas no pašmāju pārtikas ražotājiem, piemēram, piena produktus no Smiltenes Piens, miltus no Dobeles Dzirnavnieks, sulas no Pure Food.

SIA Later LTD ir picēriju tīkla Pica Lulū izveidotājs un franšīzes turētājs. SIA Later LTD strādā 160 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieks SIA Later LTD tuvākajos divos mēnešos plāno atvērt četras jaunas picērijas Rīgā un Ādažos, kas papildinās jau esošo 7 picēriju tīklu, informē uzņēmums.

Jaunās picērijas atradīsies Rīgā Dzelzavas ielā 72 (Mēbeļu Nams telpās), Kārļa Ulmaņa gatvē 114/1 (Vincents telpās), Kurzemes prospektā 21 un Ādažos, Gaujas ielā 8. Četru jauno picēriju izveidē uzņēmums kopumā investēs ap 300 tūkstošiem eiro.

«Pica Lulū ir aizvadījusi stabilu un veiksmīgu 2016.gadu apgrozījumam saglabājoties iepriekšējā gada līmenī, pie nosacījuma, ka gada vidū, beidzoties nomas līgumam, tika aizvērta viena no mūsu astoņām picērijām Šampētera ielā,» stāsta Elmārs Tannis, Pica Lulū līdzīpašnieks.

«Mēs vēlamies turpināt attīstīt Pica Lulū zīmolu. Vēl pērn Pica Lulū pievienojās jauna vadības komanda, ar kuru kopīgi izveidoti šī gada plāni, kuru ietvaros veiksim ievērojamas investīcijas četru jaunu picēriju atvēršanā Rīgā, tādējādi tīklu paplašinot līdz 11 picērijām Rīgā un Pierīgā,» uzsver Elmārs Tannis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pica Lulū: Sabiedriskās ēdināšanas sektorā joprojām ir grūti atrast darbiniekus

,17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā sabiedriskās ēdināšanas sektorā joprojām ir grūti atrast darbiniekus, saka picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieka Later LTD direktore Sandra Gorbunova.

«Piesaistīt darbiniekus mūsu sektorā ir problēma. Mēs ar to ne vienmēr spīdoši tiekam galā, bet risinām šo jautājumu. Vienmēr daļas darbinieku trūkst, bet tas nav kritisks darbinieku skaita trūkums ražošanai vai pakalpojuma nodrošināšanai. (..) Nav iespējas dabūt papildu darbiniekus, lai varētu vairāk attīstīties. Tā varētu būt problēma nākotnē,» sacīja Gorbunova, piebilstot, ka darbinieku piesaiste ir būtiska problēma tieši Rīgā.

Viņa arī pastāstīja, ka uzņēmums pārsvarā nodarbina jauniešus, taču darba tirgū viņu skaits samazinās, jo daudzi brauc vai nu mācīties, vai arī dzīvot uz ārzemēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar SIA Later Ltd (picēriju tīkls Pica Lulū) direktori Sandru Gorbunovu

Lelde Petrāne,12.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Later LTD direktore Sandra Gorbunova. Pica Lulū ir 100% Latvijas uzņēmums. Tas ir spējis pārdzīvot dažādus laikus un dzīves ciklus 22 gadu garumā.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mani interesē sarežģītas nozares ar dažādiem mainīgiem procesiem un iespēju nemitīgi pilnveidot un uzlabot. Ražošana un sabiedriskā ēdināšana ir vienas no sarežģītākām nozarēm, kurās darboties. Šīs abas nozares un lauksaimniecība ir valsts mugurkauls. Un tas, kādi cilvēki tajās strādā, liecina par to, kāds ir šis mugurkauls: stingrs un taisns vai šķībs un viegli kustināms. Ja man ir izvēle, es labāk izvēlos smagu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla «Pica Lulū» īpašnieka SIA «Later LTD» dalībnieki nolēmuši palielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 100,11 tūkstošiem eiro, un tagad uzņēmuma pamatkapitāls ir 157 620 eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Later LTD» pamatkapitāls palielināts, emitējot jaunas akcijas un to vērtību sedzot no 2017.gada nesadalītās peļņas.

Jaunās emisijas kapitāla daļas sadalītas starp esošajiem dalībniekiem proporcionāli, tādējādi uzņēmuma lielākais dalībnieks joprojām ir Elmārs Ronalds Tannis, kuram pieder 50% SIA «Later LTD» pamatkapitāla daļu, Pēterim Intam Ruģelim pieder 40% pamatkapitāla daļu, bet Kasparam Sūniņam - 10% ēdinātāja kapitāla daļu.

Atbilstošas izmaiņas veiktas arī SIA «Later LTD» statūtos. Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas šī gada 16. jūlijā.

SIA «Later LTD» 2017.gadā strādāja ar 5,417 miljonu eiro lielu apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 336 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 294 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,322 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīklu Pica Lulū pārvaldošā uzņēmuma SIA Later LTD peļņa pērn sasniegusi 256 835 eiro, liecina Firmas.lv informācija.

Salīdzinot ar 2012.gadu, kad peļņa bija 171 029 eiro, tas ir pieaugums par 50,1%. Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,9 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2012.gadu, kad apgrozījums bija 3,3 miljoni eiro, ir pieaugums par 17%.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka Later LTD darbības rādītāju palielinājums tika panākts, attīstot piegādes tīklu, kā arī pastiprināti veicot tirdzniecības aktivitātes. Tāpat pērn viena picērija tika slēgta, bet viena jauna tika atvērta.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka šī gada laikā plānota vairāku picēriju atvēršana, piegādes tīkla paplašināšana, franšīzes koncepta attīstīšana un darbības paplašināšana Latvijā, kā arī savu tirgus pozīciju stabilizācija. Later LTD plāno palielināt savu tirgus daļu par 15%, kā arī kāpināt peļņas rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Pica Lulū plāno attīstīt franšīzes tīklu ārvalstīs

Lelde Petrāne,15.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieks SIA Later LTD nolēmis uzsākt darbību ārvalstīs, nākotnē attīstot picēriju franšīzes tīklu, informēja uzņēmumā.

Kā perspektīvākās vietas franšīzēm uzņēmums min Eiropas un Skandināvijas valstis. Šogad franšīzes koncepta attīstīšanā un ārvalstu izpētē jau ir ieguldīti jau 65 000 eiro. Uzņēmums ir izvirzījis šo kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem nākamgad.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Ideja par darbības paplašināšanos ārpus Latvijas radusies jau pirms vairākiem gadiem, bet intensīvi sagatavošanās darbus uzsākām šogad. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie franšīzes koncepta izstrādes.»

Franšīzes esot labs veids, kā salīdzinoši strauji paplašināt tīklu, neieguldot liela apjoma finansiālos līdzekļus no mātes uzņēmuma puses: «Pica Lulū kā franšīzes devējs pārdod gatavu un ilgtermiņā pārbaudītu sistēmu, kura veiksmīgi darbojas tirgū ar labiem finanšu un peļņas rādītājiem, tāpēc kā franšīzes devējs uz ārvalstu tirgiem ejam ne tikai kā Latvijas uzņēmums, bet arī kā uzņēmums ar profesionālu komandu, skaidri definētiem procesiem, ar peļņas garantijām franšīzes ņēmējam un tam visam klāt ar labu garšu un kvalitāti un skaidru vīzīju par zīmola attīstību.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pica Lulū sasniedz pēdējo piecu gadu laikā labākos finanšu rādītājus

Lelde Petrāne,03.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkla Pica Lulū īpašnieces SIA Later LTD pērnā gada apgrozījums pieaudzis par vairāk nekā 600 tūkstošiem eiro jeb 13%, sasniedzot 5,26 miljonus eiro. Tas ir vismaz pēdējos piecos gados labākais finanšu rādītājs, informē uzņēmumā.

Šogad plānots turpināt izaugsmi un palielināt apgrozījumu līdz 5,63 miljoniem eiro.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Saskaņā ar mūsu uzņēmuma stratēģiju pērnais gads bija vairāk starptautiskās pieredzes un zināšanu uzkrāšanas gads, ņemot vērā mūsu nākotnes plānus par franšīzes atvēršanu ārpus Latvijas. Pica Lulū vienmēr ir svarīgi sekot starptautiskām tendencēm un labāko uzņēmumu piemēram ārpus Latvijas. Taču tikpat nozīmīgi ir saglabāt latvisko identitāti, sadarbību ar Latvijas ražotājiem un audzētājiem.»

Viens no faktoriem, kas ļauj uzņēmumam sasniegt arvien labākus rezultātus, esot picu piegāžu tīkla attīstīšana Latvijā. Pirms pusotra gada ieguldītās investīcijas izejvielu ražotnē sniegušas rezultātu un ļauj uzņēmumam nodrošināt daudz lielāku pagatavošanas kapacitāti un izpildīt daudz vairāk klientu pieprasījumu īsā laika termiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biķernieku ielā, Rīgā durvis klientiem vērusi jauna "Pica Lulū" picērija. “Pica Lulū” Mežciemā ir uzņēmuma astoņpadsmitā picērija Latvijā, un ar tās atklāšanu, uzņēmums ieskandina savu trīsdesmit gades svinību gadu.

“Pilnīgi neticami, bet šogad “Pica Lulū” svin 30 gadu jubileju. Visai iespaidīgs skaitlis, ko varam atzīmēt ar 18. picēriju! Šo gadu laikā esam izveidojuši picu gaumi Latvijā. Un to mūsu picmīļiem nodrošinām, atbalstot vietējos pašmāju ražotājus, kas rūpējas par izejvielām mūsu picām,” atklāšanā uzsvēra viens no “Pica Lulū” dibinātājiem Elmārs Tannis.

Šī ir sešpadsmitā “Pica Lulū” Rīgā, vēl pa vienai picērijai atrodas Jūrmalā (Lielupē) un Ādažos.

"Pica Lulū" Mežciemā kopumā ieņem 218 kvadrātmetru lielu platību. Picērija varēs uzņemt līdz pat 60 klientiem vienlaikus, vasaras sezonā paredzēts izveidot arī āra terasi. Ģimeņu ērtībām restorāna telpās izvietots arī bērnu stūrītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū šī gada 1. septembrī Mēbeļu namā, Dzelzavas ielā 72, Purvciemā, atklās savu desmito un līdz šim lielāko picēriju ar vairāk nekā 200m2 plašām telpām, informē SIA Later LTD tirdzniecības direktore Maija Zariņa.

Pica Lulū tīkla īpašnieks SIA Later LTD jaunās picērijas atklāšanā ir ieguldījis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro. Tīkla ekspansija līdzās jaunu produktu ieviešanai, kā arī piegādes servisa nostiprināšanai ir šī gada uzņēmuma prioritātes. Šogad atvērtas jau piecas jaunas picērijas un līdz šī gada beigām uzņēmums plāno atvērt vēl sesto jauno picēriju šogad.

Visu sešu jauno picēriju izveidē uzņēmums kopumā investēs vairāk nekā 400 tūkstošus eiro.

Latvijā pašlaik darbojas 10 Pica Lulū picērijas Rīgā un Pierīgā. Pica Lulū darbojas jau no 1994.gada, kad darbu uzsāka pirmā Pica Lulū Rīgā – K. Valdemāra ielā 145/2. Šobrīd uzņēmumā strādā 300 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū uzsācis solidaritātes akciju, pēc paša vārdiem, rādot piemēru, kā uzņēmēji var iesaistīties vietējo eksportētāju, kurus skārušas Krievijas sankcijas, atbalstīšanā. Pica Lulū noteikusi atlaides picām ar dubulto sieru, tādā veidā veicinot Smiltenes Piens ražotā siera noietu.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, norāda: «Šajā situācijā, kad Krievija ir noteikusi sankcijas, mēs kā uzņēmumi varam iesaistīties savējo atbalstīšanā, ne tikai izvēloties to produktus, bet arī nosakot papildus pārdošanas akcijas un veicinot to produkcijas noietu. Smiltenes Piens ir mūsu sadarbības partneris un piena produktu piegādātājs. Ieviešot speciālas akcijas, ceram, ka spēsim īsā laikā dubultot siera patēriņu, jo aicināsim mūsu pircējus izvēlēties uz picām divreiz vairāk siera. Ja katrs no mums izdomās veidu, kā atbalstīt Krievijas sankciju skartos uzņēmumus, mēs kopīgiem spēkiem varēsim tos spēcināt un ļaut tiem iegūt tik nepieciešamo laiku biznesa pārorientēšanai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picērijas «Pica Lulū» pārvaldītājs un franšīzes turētājs «Later LTD» investējis 40 000 eiro jaunas mobilās lietotnes un «picu pogas» izveidē, pastāstīja kompānijas direktore Maija Zariņa.

Viņa sacīja, ka jaunā «Pica Lulū» mobilā lietotne un «picu poga» būs pieejamas šogad novembra beigās vai decembra sākumā. Zariņa skaidroja, ka mobilā lietotne un «picu poga» būs saistītas.

Plānots, ka jaunais risinājums paātrinās klienta pasūtījuma procesu - klients ar pāris «picu pogas» klikšķiem varēs veikt pasūtījumu, ko saņems 49 minūšu laikā uz norādīto adresi. Viņa piebilda, ka «picu pogu» varēs iegādāties «Pica Lulū» mājaslapā par 15 eiro, veicot pirmo pirkumu.

Paredzēts, ka «picu pogā» saglabāsies veiktais pasūtījums. «Ja klientam patika iepriekš veiktais pasūtījums, ar pāris klikšķiem «picu pogā» saņems to pašu pasūtījumu, ko veica iepriekš,» sacīja Zariņa. Lai izvairītos no situācijas, kad «picu poga» tiek netīšām nospiesta, pasūtījums būs jāapstiprina viedtālrunī, proti, ja pasūtījums viedtālrunī netiks apstiprināts, pasūtījums netiks piegādāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar picēriju tīkls Pica Lulū atklāja vasaras terasi HonoLulū t/c Jugla, kurā picas tiek ceptas āra krāsnī. Terasē ieguldītās investīcijas veido 40 000 eiro.

Tas plānots kā ilgtermiņa projekts.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Tā kā mums vienmēr ir patikusi festivālu gaisotne un jau četrus gadus esam piedalījušies festivālā Positivus, nolēmām ar jaunu konceptu festivāla sajūtu ienest arī Juglas picērijā. HonoLulū terases ideja izlolota un radīta Pica Lulū birojā ideju laboratorijā, kur kā pamatu ņēmām pašu terases izvietojumu - skats uz Juglas ezeru, vēja sajūta un vieta, kur atpūsties, nedodoties uz pilsētas centru vai populārām atpūtas vietām.»

SIA Later LTD ir picēriju tīkla Pica Lulū izveidotājs un franšīzes turētājs. Latvijā zem Pica Lulū nosaukuma darbojas 8 picērijas Rīgā un Pierīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 14.oktobrī negaidīti mūžībā devies viens no SIA Later LTD, Pica Lulū dibinātājiem un valdes locekļiem Kaspars Sūniņš, informē SIA Later LTD mārketinga vadītāja Zane Vītola.

Pirms 25 gadiem kopā ar labiem draugiem Pēteri Ruģeli un Elmāru Tanni tika dibināts uzņēmums SIA Later LTD, gadu vēlāk sāka darboties Pica Lulū. Pa šiem gadiem, ko puiši salīdzina ar laulību, kopā izveidots viens no lielākajiem picēriju tīkliem, un paši kļuvuši kā viena liela ģimene.

Kaspars dzimis 1970. gada 19. martā Talsos, bija aktīvs, neatlaidīgs un ar īstu kurzemnieka raksturu, mīlēja baudīt ne tikai gardus ēdienus un dzērienus, bet katru dzīves dienu, viņu raksturo līdzgaitnieki.

Atvadīšanās no Kaspara Sūniņa notiks 2018. gada 18.oktobrī plkst. 15, Rīgas krematorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju picēriju tīkls Pica Lulū, sekojot uztura paradumu tendencēm Latvijā, radījuši speciālu picu vegāniem. Tās ir picas, kas nesatur dzīvnieku valsts izcelsmes produktus, tādējādi pilnībā atbilstot vegānisma pamatbūtībai. Picas vegāniem esot solis, lai turpinātu pilnveidot ēdienu piedāvājumu, atbilstoši kādas sabiedrības daļas prasībām.

Jaunā pica esot stratēģisks lēmums picērijas tālākā attīstībā, paplašinot piedāvājumu ar nišas produktiem.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore, komentē: «Pieaugot vegānisma dzīvesveida popularitātei Latvijā, nolēmām piedāvāt picu vegāniem, kas pilnībā atbilst viņu pamatprasībai – nesaturēt dzīvnieku valsts izcelsmes produktus, kā, piemēram, desu, olas, pienu, u.tml. Arī līdz šim esam produkcijas klāstu papildinājuši ar picām, ņemot vērā kādas sabiedrības daļas intereses – piemēram, uzsākām cept picas no pilngraudu miltiem.»

Picas vegāniem sastāvēs no tofu siera, picas mērces, kas pagatavota no zemesriekstu sviesta un rīsu etiķa, jūras kāposta, sezama sēkliņām un konservētiem ananasiem. Klientiem to būs iespējams pasūtīt uz jebkuru no picas pamatnēm – plāno, pilngaudu vai klasisko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkls Pica Lulū (SIA Later LTD) 2018.gadu noslēdzis ar 6,97 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29% vairāk nekā 2017.gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

2018.gadā tika atvērtas 5 jaunas picērijas – trīs picērijas Rīgā un pa vienai Jelgavā un Jūrmalā, gadu noslēdzot ar 16 picēriju tīklu Rīgā un Pierīgā.

Pērn tika iegādāti 10 motorolleri un 35 jaunas automašīnas, automatizēts un uzlabots pasūtījumu pieņemšanas, sagatavošanas un piegādes process, kā arī izveidota jauna mājas lapa.

Starp 2018.gada Pica Lulū prioritātēm bija investīcijas darbaspēkā, notika atalgojuma sistēmas pārskatīšana un darbinieku kompetences paaugstināšana. 2018.gadā Pica Lulū vidēji tika nodarbināti 293 darbinieki.

2019.gadā Pica Lulū atzīmē pastāvēšanas 25 gadus. Šajā gadā Pica Lulū plāno atvērt jaunas picērijas un ieviest jaunus klientu apkalpošanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētu darbiniekus, picēriju tīkls "Pica Lulū" papildina savu piedāvājumu klāstu ar pārtikas un saimniecības preču piegādi, informē uzņēmumā.

"Kā jau daudziem ēdināšanas uzņēmumiem, arī "Picai Lulū", pie esošās situācijas, ir krities apgrozījums un arī mums ir nācies aizvērt dažas picērijas uz nenoteiktu laiku. Rūpējoties par darbinieku noturēšanu, lai varētu nodrošināt komandai stabilas darba vietas, meklējam arvien jaunus risinājumus. Katra krīze liek uz visu paskatīties citām acīm. Uzņēmums ir izveidojis "Lulū Bodi", kur klientiem būs iespēja atrast nepieciešamākās pārtikas un saimniecības preces ikdienai", informē "Pica Lulū" direktore Maija Zariņa.

LASI ARĪ: Dzīvot par 20 procentiem garšīgāk

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot koronavīrusa izplatībai un novērojot, ka cilvēki izvairās no uzturēšanās sabiedriskās telpās, par ko liecina arī pieaugošais piegādes apjoms uz mājām un birojiem, Pica Lulū pieņēmusi lēmumu pasūtījumus var veikt tikai caur mājaslapu, uzreiz veicot apmaksu,

"Pieaugot darba apjomam mūsu 17 picērijās un redzot vīrusa "COVID-19" izplatības situācijas nopietnību, pieņēmām lēmumu par pāreju uz bezkontakta norēķinu darījumiem, lai pasūtījumu maksimāli ātri un droši atdotu klientam. Tādējādi, lai pasūtītu picu uz biroju vai mājām, vispirms mājaslapā jāveic priekšapmaksa. Secinājām, ja klientam, saņemot picu mājās vai birojā, jāmaksā skaidrā naudā, vai izmantojot bankas termināli, tas aizņem vairāk laika un lieki paildzina savstarpējo kontaktu ar mūsu darbinieku. Tāpat ir izstrādāta droša bezkontakta pasūtījuma nodošana klientam - pasūtījumu atstājot uz īpaša paliktņa pie namdurvīm, iepriekš informējot klientu par piegādes tuvošanos. Uzņēmums ļoti atbildīgi izturas pret visiem piesardzības ieteikumiem, un rūpes par darbinieku un klientu drošību ir pirmajā vietā," stāsta Pica Lulū direktore Maija Zariņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Kā top?: Pica Rīga vistas filejas pica

Dienas Bizness,16.02.2018

Vistas filejas picas sastāvdaļas ir karija mērce, pizzarella, picas sieru mikss, šampinjoni, sīpoli, marinēta kukurūza, konservēti ananāsi, spināti, marinēta grilēta paprika, vistas fileja.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties, kā picērijā Pica Rīga top vistas filejas pica.

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties, kā picērijā Pica Rīga top vistas filejas pica.

Pica Rīga dibināta 2016.gada janvārī. Sākotnēji uzņēmums pieņēma tikai pasūtījumus, taču tad atvēra arī picēriju Rīgā, Strēlnieku ielā.

Tiesa gan, pasūtījumi aizvien kopējos pārdošanas apjomos dominē, taču piektdienas vakaros un sestdienās arī picērija ir pārpildīta, cilvēki zvana, lai rezervētu vietu, taču viss jau ir pilns, stāsta kompānijas īpašnieks Normunds Bērziņš.

Patlaban Pica Rīga piedāvājumā ir vairāk nekā desmit picas, picu piedāvājums ik pa laikam tiek pārskatīts, taču lielākoties saglabājas stabils. Starp interesantākajām picām uzņēmuma klāstā ir melnā pica ar mīdijām, kā arī pica ar strausa gaļu. Pirms kāda laika no piedāvājuma izņemts viens picas veids, kurā bija iekļauta liellopu gaļa, paipalu olas un citas sastāvdaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ēdinātāji norāda uz sarežģījumiem ievērot valdības izvirzītās prasības

LETA,16.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji izvēlējušies neatsākt darbu iekštelpās, jo ne tikai nevēlas šķirot apmeklētājus pret Covid-19 vakcinētajos un nevakcinētajos, bet ir arī grūtības īstenot atsevišķas no noteiktajām prasībām, izriet aptaujāto ēdinātāju pārstāvju teiktā aģentūrai LETA.

Viedokli par uzņēmēju nevēlēšanos šķirot savus apmeklētājus aģentūrai LETA pauda Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Viņš uzskata, ka valdības iepriekšējie lēmumi bijuši nekonsekventi un mainīgi, kas nozares uzņēmējos radījis neizpratni un neļauj īstenot plānotās ieceres.

"Ir daļa uzņēmēju, kas pateica, ka viņi nediskriminēs vienu sabiedrības grupu, un neuzņems viesus iekšā vispār, kamēr regulējums netiks sakārtots. Apmēram tikai 10% mūsu biedru teica, ka mēģinās strādāt šādā formātā," teica Jenzis.

Picērijas "Pica Lulū" pārvaldītāja un franšīzes turētāja "Later LTD" mārketinga un pārdošanas vadītāja Agnese Puriņa aģentūrai LETA atzina, ka sākotnēji bija plānots atsākt "Pica Lulū" picēriju darbu iekštelpās, tomēr tas nav noticis. "Mēs mēģinājām [sākt darbu iekštelpās], vakar pat iepirkām testus, lai šodien varētu visu veiksmīgi izdarīt, bet saņēmām ziņu, ka apkalpojošajam personālam ēdināšanas nozarē diemžēl tas neattiecas. Līdz ar to iesākām, bet tā arī nepabeidzām to īstenot," teica Puriņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par godu pasaulē populārās spēles Pokemon Go ienākšanai Latvijā, picēriju tīkls Pica Lulū paplašinājis ēdienkarti ar jaunu Pokemon Go picu, kas veltīta populārās spēles tēmai, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ņemot vērā spēles popularitātes pieaugumu Latvijā, Pica Lulū prognozē pietiekami lielu pieprasījumu picai.

Jaunās picas Pokemon Go sastāvdaļas būs picas mērce, siers, mozzarella siers un melnās olīvas. Būs pieejama gan lielā, gan mazā pica.

Sandra Gorbunova, SIA Later LTD direktore: «Pokemon Go spēle tikko sākusi darboties Latvijā. Ņemot vērā, ka daļa mūsu klientu ir azartiski un jaunu piedzīvojumu kāri, tad nolēmām mest izaicinājumu pokemonu ažiotāžai pasaulē un ļaut, lai arī mūsu picērijās dzīvo pokemoni, ko varēs arī notiesāt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: Pica Lulū zīmola picas

Žanete Hāka,08.05.2015

Mīkla picu pamatnēm tiek izgatavota picērijā uz vietas – tiek iejaukts raugs, pievienots ūdens, milti un viss samaisīts kopā.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties, kā tiek gatavotas zīmola Pica Lulū picas!

Kompānija ir dibināta 1994. gadā un patlaban picas tiek gatavotas 10 Pica Lulū struktūrvienībās. Pagājušajā gadā atvērta viena picērija – tirdzniecības centrā Jugla un renovēta vēl viena no vecākajām picērijām uz Jūrmalas šosejas. «Kopumā gan uz attīstību Latvijas tirgū skatāmies mēreni, jo tirgus ir ierobežots, tādēļ šeit nemēģinām strauji skriet uz priekšu, jo mums ir svarīgi nesamazināt produkcijas kvalitāti. Līdz ar to mūsu nākamie attīstības soļi vairāk ir vērsti uz ārzemēm,» stāsta SIA Later LTD Klientu servisa vadītājs Lauris Kokins.

Viņš skaidro, ka kompānija skatās uz iespējām Baltijā un citās Eiropas valstīs. «Pagaidām esam tikai Latvijā, bet strādājam, lai izietu ārpus tās,» viņš uzsver.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 12. septembrī

Dienas Bizness,12.09.2014

Foto.

Fotonedēļa: 6. augusts - 12. septembris

Db.lv turpina aizsākto tradīciju, piedāvājot rubriku Fotonedēļa - fotostāstu par aizvadītajā nedēļā notikušo pasaulē. Lasīt tālāk...

Foto: AFP

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stream Networks, apvienojoties ar Latnet, neizslēdz citu uzņēmumu iegādi. Apvienošanās uzņēmumiem labāk palīdzēs konkurēt ar Lattelecom, neslēpj Stream Networks valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

Teiciens - «kas neriskē, tas nedzer šampanieti» - varētu jau būt pat daļa no mūsu uzņēmuma veiksmes formulas/moto, Piektdienas intervijā norāda SIA Later LTD (picēriju tīkls Pica Lulū) direktore Sandra Gorbunova.

Rubrikā «Kā top» šodien aplūkojam cepumu pagatavošanas procesu kompānijā Beķerfeja.

Pieteikumi šīm un citām aktuālākajām ziņām - raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Picēriju tīkla Pica Lulū pārvaldītājs SIA Later LTD, kura direktore ir Maija Zariņa, pagājušajā gadā strādāja ar 6,967 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 12,8% un bija 379 219 eiro. Pērn tika atvērtas piecas jaunas picērijas – trīs Rīgā un pa vienai Jelgavā un Jūrmalā, gadu noslēdzot ar 16 picēriju tīklu Rīgā un Pierīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Ministru kabinetu pārskatīt iecerētos dīkstāves un algu subsīdiju atbalsta nosacījumus, paredzot atbalstu tikai Covid-19 krīzes tieši skartajām nozarēm un uzņēmumiem, kuru apgrozījuma kritums rudenī bijis vismaz 20%, nevis 50%.

LRB vērš uzmanību, ka ne visās nozarēs apgrozījuma samazinājums rudens sezonā ir saistīts ar ārkārtējo situāciju un pandēmiju ierobežojošiem pasākumiem, bet biznesa ciklu vai sezonalitāti.

"Krīzes situācijā, kad uzņēmējiem jau tā trūkst stabilitātes un skaidrības par nākotni, nedrīkst mainīt spēles noteikumus un lauzt iepriekš dotos solījumus. Iepriekš Ekonomikas ministrija solīja, ka primāri atbalstīti tiks uzņēmumi, kuru darbību tieši ietekmējusi Covid-19 pandēmija, nevis, piemēram, sezonalitāte. Tāpat tika plānots, ka atbalstu saņems visi uzņēmumi kuru apgrozījuma kritums pret vasaru būs 20%. Tāpēc ir nesaprotami, kāpēc valdība pēdējā brīdī ir mainījusi savu nostāju un pieņēmusi lēmumu atbalstīt pilnīgi visas nozares un uzņēmumus, turklāt apgrozījuma kritumam pret vasaru ir jābūt vismaz 50%," norāda LRB prezidents Jānis Jenzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: E-takeaway apvieno dažādu restorānu un kafejnīcu piedāvājumu

Anda Asere,20.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta platforma E-takeaway apvieno dažādu restorānu un kafejnīcu piedāvājumu, ļauj pasūtīt ēdienu tiešsaistē no dažādām vietām .

Pakalpojums pieejams trīs mēnešus, bet darbs pie projekta sākts pirms gada. «Mums šobrīd ir vidēji desmit pasūtījumi dienā, to skaits palielinās ar katru mēnesi,» stāsta Juris Krūmiņš, SIA E-takeaway līdzīpašnieks. Uzņēmums sadarbojas gan ar restorāniem, kam ir savs piegādes dienests, gan ar tiem, kam tāda nav. Uzņēmums vēlētos dienas pasūtījumu skaitu palielināt līdz simts.

Grib plašāku izvēli

Ideja par ēdienu piegādes pakalpojumu Jurim radās, pašam saskaroties ar vairākām problēmām: pirmkārt, joprojām daudzi restorāni nenodrošina ēdienu piegādi, tāpēc ir diezgan ierobežotas iespējas pasūtīt ēdienu uz mājām un visdrīzāk izvēle būs starp picu, suši vai kebabu. Otrkārt, daudziem restorāniem nav savas iepirkumu sistēmas mājaslapā, caur kuru pasūtīt ēdienu tiešsaistē. Ja ir, tās bieži vien netiek uzturētas un, kad ēdiens ir pasūtīts, izrādās, tas vairs nav ēdienkartē. «Man likās interesanti šīs problēmas atrisināt vienā mājaslapā,» saka Juris.

Komentāri

Pievienot komentāru