Pakalpojumi

Pieredze: Kopā jau 13 gadus

Linda Zalāne, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krustojoties divām paaudzēm, veidojas kaut kas ļoti vērtīgs – pieredze apvienojumā ar mūsdienu atvērtību un spēju neapjukt straujajā dzīves ritmā

Pirms 13 gadiem, ieķīlājot ģimenes mājokli, kas bija privatizēts par sertifikātiem, un iegādājoties nelielu, 35 kvadrātmetru plašu dzīvoklīti, Marika Vidiņa ar abiem bērniem – Zelmu Diānu un Viestartu – īstenoja ideju par tulkošanas uzņēmuma Ad verbum izveidi. Pašlaik tas sniedz visu veidu lokalizācijas un ar to saistītos pakalpojumus vairāk nekā 100 valodu kombinācijās.

Ideju vētras

«Apmēram pusotru gadu savā nelielajā birojā strādājām trijatā. Dienā bijām uzņēmēji, bet vakaros Zelma mācīja angļu valodu,» atceras Marika. Pašlaik visiem trim ģimenes locekļiem piederot vienlīdzīgas uzņēmuma daļas. Faktam, ka Marika ir uzņēmuma direktore, ir savi apsvērumi – šajos 13 gados abi bērni paguvuši mācīties dažādās augstskolās gan Latvijā, gan ārvalstīs un ne vienmēr bijuši klāt uzņēmuma ikdienas darbā, tādēļ mammai bija jāuzņemas vadītājas loma. Sākumā visi trīs darījuši visu, nešķirojot darba pienākumus, bet, kad uzņēmums paplašinājies un komandai piesaistīts aizvien vairāk darbinieku, atbildības sfēras nošķirtas. «Izvērtējām katra talantus, stiprās un vājās puses, kuras likām lietā uzņēmuma vadībā. Pretējā gadījumā domino kauliņi sabirtu visi kopā,» vērtē uzņēmuma izpilddirektore Zelma.

Biznesa attīstībā nemitīgi nepieciešamas jaunas idejas, un šajā ziņā ģimenes uzņēmumam ir priekšrocība. Piemēram, viena no Viestarta artavām ir jaunu ideju ģenerēšana, un tās ir viena par otru plašākas un trakākas. Patlaban viņš kā vīriešu kārtas pārstāvis uzraugot arī jaunā biroja ēkas būvniecību.

Visu rakstu Kopā jau 13 gadus lasiet 28. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru