Būve

Piesaistot ERAF līdzekļus, ilglaicīgais Auto Cardan būvēs savu ēku

Dienas Bizness, 05.11.2013

Būvlaukumā ar rasējumiem — SIA “Auto Cardan” inženieris Guntis Klūga (pa kreisi) un SIA “Piche” brigadieris Edgars Brūns.

Foto: Indulis Burka, Staburags

Jaunākais izdevums

Aizkrauklē jau 14 gadus darbojas SIA Auto Cardan, kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu Auto Kardāns, taču visu šo laiku uzņēmuma darbinieki strādājuši īrētās telpās. Nupat sākti būvdarbi, lai uzceltu savu ražotni, vēsta reģionālais medijs Staburags.

SIA Auto Cardan inženieris Guntis Klūga stāstījis, ka uzņēmums jau pasen nopircis zemi Aizkraukles pagastā, Ošos, līdzās pašreizējai ražotnei Kalna ielā 17, bet tikai tagad radusies izdevība jaunas ēkas celšanai izmantot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, kuru administrē Lauku atbalsta dienests. Par savu naudu vien ražotni pašlaik uzcelt nevarētu. Ēkas būve izmaksās ap 300 tūkstošiem eiro, un trešo daļu izmaksu segs ERAF. Sākotnēji bija iecerēts būvēt divstāvu ēku, tomēr, lai samazinātu izmaksas, nolemts celt vienstāva būvi 1070 kvadrātmetru platībā. Tur būs gan ražošanas, gan administrācijas telpas un noliktava, ziņo Staburags.

Uzņēmuma īpašnieks Agris Kārkliņš skaidrojis, ka šogad plānots ieliet pamatus, bet būvniecību turpināt un pabeigt nākamgad. Projekts izstrādāts, ņemot vērā darbinieku vēlmes un ieteikumus.

Pašlaik uzņēmumā Aizkrauklē strādā deviņi cilvēki, divi Rīgā nodarbojas ar komerctehnikas tirdzniecību, bet filiālē Igaunijā — pieci. Kādreiz ražotne Aizkrauklē bija pazīstama ar nosaukumu Auto Kardāns, bet Igaunijas filiāle darbojās kā Auto Cardan. Tāpēc nolemts uzņēmumu reģistrēt ar vienotu nosaukumu — Auto Cardan.

Pašlaik uzņēmums Aizkrauklē īrē telpas no a. s. Virši — A, kas ražotnei neesot īsti piemērotas. Ziemā ēkas augsto griestu dēļ daudz līdzekļu jāizlieto apkurei, jāapsilda arī telpas, kuras ražošanai nevar izmantot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā lielākās auto kardānu ražotāja SIA Auto Cardan jaunā ražotne pavērs plašākas eksporta iespējas un uzņēmums klientiem varēs sniegt labāku pakalpojumu, sacīja Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš.

Uzņēmums strādās ar to pašu jaudu kā iepriekš, taču jaunā ražotne rada iespējas paplašināties, pirkt labākas iekārtas, sniegt labāku pakalpojumu, kā arī varam cerēt uz labākiem ārvalstu pasūtījumiem, sacīja Kārkliņš.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma galvenie eksporta tirgi ir Somija un Lietuva. Kārkliņš skaidroja, ka gadījumos, kad eksports uz kādu valsti ievērojami pieaug, uzņēmums šajā valstī atver pastāvīgu darbnīcu. Tā tas ir bijis ar eksportu uz Igauniju, kas pieaudzis tik lielā mērā, ka Auto Cardan izlēma radīt darbnīcu Igaunijā, un pirms diviem gadiem tika atvērta ražotne Tallinā.

Iespējams, ka arī uz Somiju tuvākajā laikā eksports pieaugs tādā apmērā, ka būs nepieciešams veidot pastāvīgu darbnīcu Somijā. Līdz ar to mūsu eksporta procents nav pastāvīgs lielums - kādu brīdi tam ir tendence augt, bet, sasniedzot noteiktu līmeni konkrētā valstī, tur tiek izveidota ražotne un kopējais eksporta apjoms atkal krītas, skaidroja Kārkliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Auto Cardan jaunās ražotnes izveidē investē 320 tūkstošus eiro

Dienas Bizness, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ – piektdien, 7. novembrī, Aizkrauklē tiks atklāta Baltijas lielākā auto kardānu ražotāja, Latvijas uzņēmuma, SIA Auto Cardan jaunuzceltā ražotne ar 1100 kvadrātmetru plašām ražošanas telpām. Ražotnes tapšanā ieguldīti 320 tūkstoši eiro, un tā būvēta 10 mēnešus, informē SIA Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš.

Jaunajās uzņēmuma Auto Cardan telpās darbosies arī jaunas kardānu ražošanas, remonta un apkopes iekārtas.

SIA AutoCardan 2013. gada apgrozījums bija 1,2 miljoni eiro, aizvadītajā gadā aptuveni 20 procenti uzņēmuma produkcijas tika eksportēta uz Somiju, Krieviju, Lietuvu un citām valstīm.

Kardānu ražošanas un remonta apjomu ziņā Auto Cardan ir lielākais šāda veida ražotājs Baltijā, uzņēmums 2012. gadā atvēris arī kardānu ražotni Tallinā – Auto Cardan OÜ.

SIA Auto Cardan radies 2012. gadā, apvienojoties diviem uzņēmumiem - eksporta uzņēmumam SIA Auto Cardan un SIA Auto Kardāns, kas Latvijā pazīstams jau kopš 1999.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Kardāni uzņēmumā Auto Cardan

Žanete Hāka, 22.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz portāls db.lv ciemojas uzņēmumā Auto Cardan Aizkrauklē, kas ražo un remontē autodetaļas – kardānus.

Uzņēmums ir dibināts pirms 15 gadiem, taču pirms pieciem gadiem tā nosaukums tika mainīts no Auto Kardāns uz Auto Cardan, stāsta Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš. Kad krīzes laikā uzņēmums domāja par turpmākajiem plāniem, Latvijas tirgus bija apstājies un kļuva par mazu, tādēļ kompānija nolēma neapstāties pie vietējā tirgus apgūšanas vien, bet paplašinājās, sākot darbu Igaunijā. Patlaban divus gadus strādā uzņēmuma darbnīca Igaunijā.

Pērn kompānijas apgrozījums bija nedaudz virs diviem miljoniem eiro un uzņēmumā strādā 15 darbinieki.

Pagājušajā gada septembrī Auto Cardan ievācās jaunajās telpās, kas uzbūvētas ar LAD un DNB bankas finansējuma palīdzību. Pirms tam uzņēmums īrēja telpas Aizkrauklē citā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kurzemes atslēgu 1 vadīs Agris Kārkliņš

Žanete Hāka, 03.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Kurzemes atslēga 1 mainīts valdes sastāvs, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Kompānija saņēmusi valdes priekšsēdētāja Pētera Frīdenberga iesniegumu par amata atstāšanu.

AS Kurzemes atslēga 1 valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts SIA Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš, bet valdes locekles amatā – SIA Auto Cardan ekonomiste Ieva Niedoliņa. Darbu valdē turpina valdes loceklis Aldis Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru