Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas 1. slimnīcā Bruņinieku ielā 5, Rīgā, norit rekonstrukcijas darbi, kuru ietvaros tiks izveidots jauns operāciju bloks.

Rekonstrukcijas darbi 1. slimnīcas astotajā korpusā paredz operāciju bloku un intensīvās terapijas nodaļas izbūvi, tās izvietojot ēkas pirmajā stāvā un uzlabojot piekļuvi tām. Operāciju blokā paredzētas sešas operāciju zāles un intensīvās terapijas blokā divas intensīvās terapijas palātas ar četrām gultas vietām katrā palātā. Tādējādi sterilizācijas bloks būs izvietots ēkas otrajā stāvā, ar pacēlāju palīdzību to ērti savienojot tieši ar operāciju bloku. Personālam tiks atvēlēts ēkas pagrabstāvs, kur paredzēts izbūvēt atbilstošas ģērbtuves, dušas telpām un tualetēm un arī tehnisko telpu operāciju bloka apkalpojošām iekārtām.

Rekonstrukcijas darbos paredzēti arī elektroapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas, apkures, ventilācijas un aukstumapgādes, vājstrāvu sistēmas, ugunsdrošības risinājumi inženiertīklu izbūves darbi. Savukārt teritorijas labiekārtošanas darbi paredz transporta braukšanas zonas, stāvvietu, gājēju zonas un zaļās zonas ierīkošanas darbus.

Turpmākajos trīs gados pašvaldība plāno Rīgas 1. slimnīcā investēt līdz sešiem miljoniem eiro.

Šī gada sākumā slimnīcas teritorijā tika pabeigta 22. korpusa renovācija un darbu tajā uzsāka ģimenes ārstu prakses. Ēkā ir atsevišķa reģistratūra, ģimenes ārstu kabineti ar blakus esošiem medmāsiņu kabinetiem, procedūru kabineti, telpa māmiņām ar bērniem. Būvniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA Torensberg. Kopējās būvniecības darbu izmaksas ir 505 tūkstoši eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Jau vairākkārt rakstīts, ka iepriekš vērienīgā korupcijas lietā iesaistīts uzņēmums arvien turpina plūkt laurus pašvaldības konkursos. Proti, SIA Torensberg valdē darbojas Sergejs Kravcovs un Marija Kreicere. S. Kravcovs ir viens no apsūdzētajiem Bērnu slimnīcas korupcijas lietā.

Rīgas dome apstiprināja slimnīcas attīstības programmu 2010. gadā. Tā paredzēja veikt ieguldījumus 17 miljonu latu apmērā, no kuriem 12 miljoni ir Rīgas domes investīcijas.

Vienlaicīgi ar operāciju bloka renovāciju slimnīcas teritorijā tiek realizēts Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) daļēji finansētais projekts Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Rīgas pašvaldības SIA Rīgas 1.slimnīca ēkās. Tā ietvaros slimnīcas sešos divstāvu korpusos tiek siltinātas jumta konstrukcijas, sienas, cokoli un bēniņi, kā arī veikta ventilācijas sistēmas rekonstrukcija, logu nomaiņa, apkures sistēmas rekonstrukcija, u.c. renovācijas darbi. Šī projekta kopējā summa ir 1,5 miljoni eiro, no tiem KPFI finansējums ir 464 tūkst. eiro, bet slimnīcas līdzfinansējums ir 1,1 miljons eiro.

Rīgas 1. slimnīca ir vecākā ārstniecības iestāde Rīgā, tā sākusi darbu 1803. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru