Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šmakovkas muzeju Daugavpilī divu mēnešu laikā apmeklējuši 2000 interesentu, no kuriem 75% bijuši iekšzemes tūristi, informēja pašvaldībā.

Analizējot vietējo apmeklētāju skaitu, muzeju galvenokārt apmeklējuši Kurzemes un Vidzemes reģiona iedzīvotāji. Savukārt ārvalstu apmeklētāju segmentu galvenokārt veido kaimiņvalstu - Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Igaunijas - tūristi. Muzeju apskatījuši arī viesi no Polijas, Izraēlas, Šveices, Norvēģijas, Čehijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Uzbekistānas, Moldovas, kā arī no Kipras, Meksikas un citām valstīm.

Interesentiem muzeja digitalizētajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot ražošanas iekārtas. Līdztekus muzeja gidu stāstījumam par dzēriena tapšanu, ikvienam interesentam ir iespēja izpētīt reģiona vēstures svarīgākos posmus.

Muzeja ekspozīcijām ir arī izglītojoša loma, jo apmeklētāji tiek informēti par alkohola lietošanas sekām.

Muzeja apmeklētājiem ir pieejami arī vienotā stilā veidoti oriģināli suvenīri ar muzeja simboliku.

Pieprasītas ir šmakovkas degustācijas, ko muzejā piedāvā Daugavpils novada Laucesas pagasta zemnieku saimniecība Sēlija. Muzejā par 1 eiro ir iespēja nogaršot vienu šmakovkas veidu, bet par 2 eiro - iepazīt trīs dažādas garšas.

Jūnija sākumā Daugavpilī, Vienības namā, apmeklētājiem durvis vēra Šmakovkas muzejs, piedāvājot mūsdienīgu un atraktīvu stāstu par šo dzērienu.

Šmakovkas muzeja izveides mērķis ir sekmēt tūristu piesaisti pilsētai, kā arī padarīt šo Latgales kulinārā mantojuma produktu atpazīstamu pasaulē.

Latgales reģiona attīstības aģentūras sešus gadus lolotā ideja par Šmakovkas muzeja izveidi īstenojusies, pateicoties Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Museum Gateway (Muzeju vārti) un Daugavpils pilsētas domes finansiālajam atbalstam.

Šmakovkas muzeja izveides kopējās izmaksas ir aptuveni 300 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru