Ražošana

PKS Dzēse apgrozījums sarucis, peļņa - augusi

Žanete Hāka, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības Dzēse apgrozījums pērn sasniedzis 6,913 miljonus eiro, kas ir par 5,51% mazāk nekā gadu iepriekš, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pretstatā apgrozījumam, kooperatīva peļņa palielinājusies par 24,73%, sasniedzot 122,44 tūkstošus eiro.

Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Dzēse aizvadītajā gadā no pašvaldības iegādājusies remontdarbnīcas, kas ļauj daudz rentablāk, kvalitatīvāk un arī operatīvāk apkalpot savu autoparku. 2013.gadā, lai atjaunotu un modernizētu kooperatīva autoparku, optimizētu piena transportēšanas izmaksas un uzlabotu ekonomiskās darbības rādītājus un konkurētspēju, iegādāta jauna piena pārvadāšanas mašīna, līdz ar to gada beigās kooperatīva autoparkā ietilpusi 21 automašīna un 3 piekabes.

Durbes novada Tadaiķu pagastā esošā Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Dzēse reģistrēta 1997.gadā. Patlaban kooperatīvs iesaistījies pilnsabiedrībā Latvijas piensaimnieks, kā arī ir SIA Latvijas Piens kapitāldaļu turētājs. Sabiedrības galvenais uzdevums ir rūpēties par biedru saražotā piena savākšanu, transportēšanu un realizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Latraps, iegādājoties maksātnespējīgā kooperatīva Trikāta KS piederošās 53,66% kapitāldaļas, kļūst par vadošo piena pārstrādes uzņēmuma SIA Latvijas Piens dalībnieku ar 73,28% kapitāldaļu, informēja uzņēmumā.

Līdz ar to pārējiem līdzšinējiem īpašniekiem piensaimnieku kooperatīvam Dzēse pieder 20,84% un Vidzemes graudkopības kooperatīvam VAKS- 5,88% kapitāldaļu.

Kā norādīja Trikāta KS administratore Rudīte Klikuča, šodien noslēgts līgums par Trikāta īpašumā esošo SIA Latvijas Piens kapitāldaļu un prasījuma tiesību pret uzņēmumu pārdošanu Latvijas lauksaimnieku kooperatīvam Latraps par 512 000 eiro.

«Jau janvārī publiski tika izsludināta iespēja pieteikties uzņēmuma kapitāldaļu iegādei. Sludinājumā noteiktajā termiņā pieteicās četri pretendenti, taču trīs no pretendentiem savus piedāvājumus atsauca. Vienīgi Latraps savu saistošo piedāvājumu uzturēja, to atbalstīja vairākums balsstiesīgo Trikāta nenodrošināto kreditoru, kā arī nodrošinātais kreditors AS Attīstības finanšu institūcija Altum,» norādīja Klikuča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas piena jaunais investors būs kooperatīvs Latraps

NOZARE.LV, 27.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas piena rūpnīcas Latvijas piens jaunais investors būs graudkopības kooperatīvs Latraps, informēja Latvijas piena pārstāvis un piensaimniecības kooperatīva Trikāta KS valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.

«Ir panākta konceptuāla vienošanās ar Latrapu par investīciju piesaisti. Tuvāko nedēļu laikā notiks detalizētāka vienošanās, tad arī kopīgi ar Latrapu informēsim par līguma nosacījumiem,» sacīja Krievārs.

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka Latvijas pienam tiks piesaistīts investors, kurš ar saviem līdzekļiem palīdzēšot stabilizēt naudas plūsmu pēc iepriekš saņemtā kredītiestādes atteikuma piešķirt aizdevumu apgrozāmajiem līdzekļiem. Bankas atteikums saistīts ar piesardzīgo vēlmi kreditēt piensaimniecības uzņēmumus saistībā ar sarežģīto situāciju augsto piena iepirkuma cenu dēļ, norādīja informācijas avots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas Piena valdi atstājis Arvis Ozoliņš

Žanete Hāka, 10.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas piena pārstrādes un ražošanas uzņēmuma Latvijas Piens valdē, savu amatu atstājis Arvis Ozoliņš, liecina Lursoft dati.

Patreiz Latvijas Piena valdē darbojas Ramona Kalniņa, Agrita Šēnberga un Anita Skudra, kas ieņem valdes priekšsēdētājas amatu.

Šis ir uzņēmuma ceturtais pastāvēšanas gads un uz šo brīdi tā daļas savā starpā dala Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība DZĒSE, Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS un Lauksaimniecības pakalpojumu piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība TRIKATA KS.

Uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā ir redzams, ka peļņa aizvadītaja gadā bija 823,4 tūkstoši eiro un tā divas reizes pārspēja uzņēmuma peļņu iepriekšējā pārskata periodā. Neto apgrozījums bija vairāk nekā 37 miljoni eiro, kas par 43,4% pārspēja uzņēmuma apgrozījumu 2012. gadā. Aizvadītais gads uzņēmumam bijis veiksmīgs un būtu jāatzīmē arī tas, ka plašsaziņas līdzekļos jau tika izziņots, ka šā gada septembrī Latvijas Piens uzsācis siera eksportu uz Skandināviju, un zīmola Trikāta siers tagad ir pieejams patērētājiem vairākos Zviedrijas tirdzniecības tīklu veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Kooperatīvs VAKS kļūst par 9% Latvijas Piena kapitāla daļu īpašnieku

Dienas Bizness, 19.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lauksaimniecības uzņēmums VAKS (Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība), investējis 300 tūkstošus eiro Latvijas zemniekiem piederošā piena pārstrādes uzņēmumā Latvijas Piens un kļuvis par 9% kapitāla daļu īpašnieku, informē Latvijas Piena sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.

Viņa skaidro, ka laikā, kad piena nozare atrodas krīzes situācijā, investīcijas sekmēs uzņēmuma attīstību un paaugstinās tā konkurētspēju vietējā un eksporta tirgos. Atbilstoši noslēgtajam dalībnieku līgumam, līdzšinējiem īpašniekiem piensaimnieku kooperatīvam Trikāta KS pieder 44%, Latraps 30% un piensaimnieku kooperatīvam Dzēse 17% uzņēmuma kapitāldaļu.

«Analizējot krīzes situāciju, kas izveidojusies piena nozarē, secinājām, ka Latvijas zemniekiem piederošais jaunais piena pārstrādes uzņēmums Latvijas Piens ir perspektīva investīcija. Latvijas Piens darbība nodrošina augstākās pievienotās vērtības radīšanu zemnieku saimniecībās ražotajam pienam, ļaujot piena ražotājiem ne tikai gūt labumu no izejvielas ražošanas, bet perspektīvā saņemt dividendes no sev piederoša pārstrādes uzņēmuma,» norāda VAKS valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru