Jaunākais izdevums

SIA GranLine gatavojas Iecavas novadā attīstīt granulu ražošanu, kā izejvielu izmantojot salmus.

Projekta kopējās izmaksas lēstas ap 300 tūkstošiem latu, paredzamā ražošanas jauda - ap 6000 t granulu gadā. SIA GranLine projektam paredzējusi piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu. Granulas no salmiem iespējams izmantot gan kā kurināmo, gan pakaišiem lopkopībā, galvenokārt zirgkopībā, Db pastāstīja SIA GranLine valdes loceklis Jānis Silms. Kā projekta partneri plānots piesaistīt lielu zemnieku saimniecību Iecavas novadā, kam salmi esot ražošanas pārpalikums, ko līdz šim vienkārši iestrādāja zemē.

SIA GranLine jau izsludinājis konkursu par tehnoloģiskās līnijas piegādi projekta vajadzībām. Tehnoloģisko līniju kurināmā ražošanai no lauksaimniecība produktiem piegādās SIA MAER par 174,7 tūkstošiem latu.

SIA GranLine dibināts 2009. gada novembrī, tā parakstītais pamatkapitāls ir 5000 Ls, apmaksātais pamatkapitāls 3500 Ls, liecina publiski pieejamā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas topošās valdību veidojošo politisko spēku koalīcijas paziņojums par pievienotās vērtības nodokļa standarta likmes palielināšanu no pašreizējiem 20% līdz 22% var atbalsoties Latvijā gan ar ziemeļu kaimiņvalstu pircēju pieplūdumu, gan ar vēlmi šī nodokļa likmi paaugstināt arī šeit, jo īpaši, ja valsts makā naudas trūkst sabiedrībai svarīgiem pakalpojumiem.

Jau Covid-19 pandēmijas seku pārvarēšanai vairākās ES dalībvalstīs uz laiku tika ieviestas samazinātās pievienotās vērtības nodokļa likmes. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir Vācija, kura bija veikusi bezprecedenta pievienotās vērtības nodokļa likmju pazemināšanu — pamatlikme no 19% tika samazināta līdz 16% un samazinātā likme 7% bija pazemināta līdz 5%.

Savukārt pērn inflācijas pieauguma slāpēšanai vairākās valstīs, piemēram, Polijā, Spānijā, tika samazināts pievienotās vērtības nodoklis energoresursiem. Vēl vairāk - Spānija pērn PVN likmi no 4 % līdz 0 % samazināja pamata pārtikas produktiem, pirms tam arī Polija pārtikai uz laiku noteica PVN likmi 0% apmērā. No 2023. gada janvāra Lietuvā tika samazināta PVN likme līdz 9 % ēdināšanas un līdzņemšanas pakalpojumiem, un tā būs spēkā līdz 2023. gada nogalei. PVN direktīva nosaka, ka minimālais apmērs nevienā ES dalībvalstī nevar būt zemāks par 15%, bet papildus tai ir atļauts piemērot ne vairāk kā divas samazinātas likmes, kas nevar būt mazākas par 5 %, un papildus divām šīm samazinātajām likmēm dalībvalstis var piemērot samazinātu likmi, kas ir zemāka par 5 %, un atbrīvojumu no PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru