Būvniecība un īpašums

Plāno restaurēt Cēsu viduslaiku pils kompleksu

Žanete Hāka, 17.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi konkursu Cēsu viduslaiku pils kompleksa restaurācijai, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pilij plānots veikts konservācijas un restaurācijas darbus, pielietojot tradicionālos amatniecības paņēmienus un materiālus. Darbs jāveic 2 gadu laikā.

Iepirkums tiks īstenots atklāta konkursa veidā, par uzvarētāju izvēloties piedāvājumu ar viszemāko cenu. Pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 16.februārim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Katram sava Latvija un formula tās apceļošanai

Linda Zalāne, 04.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram ir sava Latvija. Viens gūst enerģiju, esot tuvāk dabai, cits – iepazīstot mūsu valstī esošās baznīcas, pilis, mazo pilsētu arhitektūru.

Svarīgākā ir vēlme izzināt un meklēt līdz šim neiepazīto. DB uzrunāja vairākus uzņēmējus, un katram no tiem bija sava formula Latvijas apceļošanai.

Jūras vilināti

Finalmente piedzīvojumu vadītāja Baiba Ābelniece ir pārliecināta, ka Latvijas dabas lielā vērtība ir jūras krasts. Šogad izveidots maršruts Jūrtaka, kas palīdz plānot pārgājienu gar visu Latvijas piekrasti. Jūrtakas mājaslapā var iepazīties ar ieteikumiem un uzzināt, kur labāk iet gar pašu jūras krastu un kur plānot maršrutu pa kāpām, šajās vietās arī izveidota marķēta distance (norādes uz kokiem). Interesanti, ka, vidēji dienā veicot 15–20 km, visu Latvijas jūras piekrasti var noiet 30 dienās. Jūras vilināta tikusi arī reputācijas vadības kompānijas Lejiņa un Šleiers vadītāja Dagnija Lejiņa, kura Latviju apceļo, dodoties pārgājienos, visbiežāk – gar jūru, tos mēro gan viena, gan kopā ar draugiem.

Komentāri

Pievienot komentāru