Citas ziņas

Pludmales festivāla laikā Liepājā ierobežo satiksmi

Vēsma Lēvalde, 20.07.2010

Jaunākais izdevums

No 22. jūlija līdz 25. jūlijam sakarā ar festivālu Beach Party Liepājā būs spēkā satiksmes ierobežojumi.

Pašvaldība arī aicina autovadītājus svētku laikā Liepājas ielās pēc iespējas pārvietoties ar samazinātu kustības ātrumu – līdz 30 kilometriem stundā, tādējādi veicinot visu satiksmes dalībnieku drošību. Par ierobežojumiem Liepājas pašvaldība vienojusies ar pasākuma organizatoriem un Valsts policiju. Satiksmei pilnībā būs slēgts Peldu ielas posms no Liepu ielas līdz Kūrmājas prospektam. Tāpat transports nedrīkstēs kursēt pa Kūrmājas prospekta posmu no Uliha ielas līdz Zvejnieku alejai. Satiksmei būs slēgta arī Zvejnieku aleja un Jūrmalas iela posmā no Liepu ielas virzienā uz jūru.

Šie ierobežojumi tomēr neattieksies uz operatīvo transportu, uz transportu ar speciālām caurlaidēm, kā arī uz vieglajiem taksometriem.

Tā kā satiksmes plūsmas pieaugums pilsētā ir gaidāms no ceturtdienas, 22. jūlija, tad, sākot ar šo datumu, visu nedēļas nogali pastiprinātā režīmā strādās arī Valsts policija. Valsts policija brīdina, ka, lai nepieļautu alkohola un narkotisko vielu lietošanu, svētku laikā pastiprināti kontrolēs gan autovadītājus, gan festivāla apmeklētājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Positivus prognozē vairāk apmeklētāju, Beach Party no prognozēm atturas

Līva Melbārzde, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla biļešu cena palikusi iepriekšējo gadu līmenī, Beach Party biļešu cenu cēlis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajā laikā festivāla LMT Summer Sound rīkotājai SIA Summer Sound festivāls mainīsies dalībnieku skaits, jo tiks piesaistīti jauni investori.

Tā db.lv apgalvoja organizatoru pārstāvis, SIA Summer Sound festivāls daļu turētājs Uldis Akselrods. Šogad kapitālsabiedrības daļas no U.Akselroda iegādājās ierakstu kompānijas I love you Record pārstāvis Uldis Pabērzis, kurš šā gada jūnijā kļuva par SIA Summer Sound festivāls un tā meitasuzņēmuma SIA Summer Sound Production valdes priekšsēdētāju. Tā kā festivāls aizvadīts veiksmīgi, risinoties pozitīvas sarunas par papildu investoru piesaisti.

Saskaņā ar Lursoft pieejamo informāciju SIA Summer Sound Production īpašniece ir SIA Summer Sound festivāls. Savukārt šī firma pieder Uldim Akselrodam (26,65%) un Uldim Pabērzim (73,35%)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu pēc kārtas festivāls Baltic Beach Party, kas aizvadītajā vasarā nosvinēja 10 gadu jubileju, izvirzīts UK Festival Awards nominācijā Labākais ārvalstu festivāls.

Tāpat kā pērn, arī šogad balsojums, kura rezultātā noteiks labākos visdažādākajās nominācijās, norisināsies divās kārtās. Jau šobrīd notiek balsojums par visiem nominētajiem festivāliem (kategorijā Labākais ārvalstu festivāls nominēti apmēram 130 festivāli), kam sekos divu nedēļu finālbalsojums par pašiem labākajiem katrā nominācijā. Uzvarētājus paziņos un suminās īpašā ceremonijā, kas 18.novembrī norisināsies Londonā.

Arī 2009.gadā Baltic Beach Party bija nominēts UK Festival Awards balvai un kategorijā Labākais ārvalstu festivāls, iekļuva finālā, kā arī piedalījās UK Festival Awards rīkotajā konferencē un apbalvošanas ceremonijā, kas norisinājās Londonā, O2 arēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. un 24. jūlijā Liepājā viens no populārākajiem Latvijas festivāliem Baltic Beach Party svinēs desmito gadadienu.

«Tāpat kā visus gadus, arī šogad Baltic Beach Party nesola Glastonberijas festivāla līmeņa saturu vai Rock am Ring mērogu, taču pavisam noteikti Baltic Beach Party apsola, ka tieši 23. un 24. jūlijs būs divas īstākās dienas un naktis šajā vasarā, lai aizmirstu ikdienu,» 10 gadu svinības ieskicē viens no festivāla rīkotājiem Raivo Mediņš.

DB jau rakstīja, ka britu izdevums The Guardian novērtējis BBP kā vienu no TOP10 vietām pasaulē, kur baudīt pludmales ballīti. 2009.gadā festivālu nominēja balvai UK Festival Awards, bet šogad European Festival Awards. Festivālu ik gadus apmeklē ap 50 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākas festivāls Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 22.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā sācies desmitais un šajā pilsētā pēdējais pludmales festivāls Baltic Beach Party.

Festivāla teritorijā jau uzstādītas skatuves, teltis, Liepājā ieradušies vairums no festivāla dalībniekiem, informē organizatori. Festivāls sāksies šovakar ar īpašu atklāšanas programmu un, tāpat kā abas pārējās dienas, ar Zelta saulrieta dejām. Pirmajā vakarā plānota arī Ainara Virgas uzstāšanās kopā ar grupu, atskaņojot populārākās Līvu dziesmas. Lai arī centrālie muzikālie festivāla notikumi risinās uz Lielās skatuves jeb Festivāla sirds, festivāla teritorijā visu festivāla laiku darbojas un skan līdz desmit dažādu citu skatuvju un muzikālo notikumu vietu. Sestdien apmeklētājiem būs iespēja iegūt prāmju kompānijas Scandlines balvu - ceļojumu uz Vāciju ar prāmi. Divas prāmja biļetes piešķirs smilšu skulptūru festivāla uzvarētājiem. Sestdien arī būs iespēja vērot Red Bull Flying Bulls aviošovu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 22. un 23. jūlijā varētu notikt jauns mūzikas festivāls Summer Sound Liepāja 2011.

Festivāla producēšanai plānots dibināt jaunu uzņēmumu, preses konferencē Liepājā pavēstīja viens no organizatoriem Uldis Akselrods. Festivāls varētu notikt kā Jūrmalas parkā, tā pludmales teritorijā. Iecerēts, ka dalībnieki festivālā būs gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Festivāla mērķis esot, lai Summer Sound kļūtu par lielāko festivālu pasaulē, tomēr tas būšot pilnīgi atšķirīgs no festivāla Baltic Beach Party. Db.lv jau vēstīja, ka doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu U. Akselrodam bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notiks pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī.

Tā preses konferencē informēja festivāla rīkotāji. «Tas ir smags lēmums un nav radies vienā naktī,» preses konferencē norādīja viens no festivāla dibinātājiem un organizatoriem Raivo Mediņš. Lēmuma pamatā nav finansiālas grūtības vai organizatoriskas neveiksmes - gluži otrādi - festivāls esot sasniedzis daudz plašākus apmērus, nekā jebkād tā dibinātāji cerējuši. Tomēr pašvaldība neatbalsta festivālu tādā mērā, kā vēlētos tā rīkotāji. «Ja nav pleca sajūtas no galvenā partnera - pašvaldības puses, tad tā ir pārāk liela nauda, pārāk liela atbildība,» norādīja festivāla organizatoru pārstāvis Mareks Mediņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25. maijā sāksies biļešu tirdzniecība uz jubilejas - desmito pludmales festivālu Liepājā Baltic Beach Party.

Par to informē festivāla organizatori - brāļi Raivo un Mareks Mediņi. Informācijau par biļešu cenām organizatori sola tuvākajās dienās. Baltic Beach Party šogad norisināsies trīs dienas – no 22. līdz 24. jūlijam. Kā viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem jaunumiem tiek plānots projekts Liepājas Dzintara zelta mirkļi. Tā būs īpaša programma, kura tiek veidota, lai Baltic Beach Party desmit gadu jubilejas reizē atzīmētu un atsauktu atmiņā Latvijas festivālu vectētiņa nozīmi festivālu kultūrā. Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji, vairāku platīna un zelta disku īpašnieki The Rasmus. Uz Liepāju pošas arī afrikāņi no Norvēģijas Madcon, Krievijas rokmūziku pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas Zvery. Solīta arī šovgrupa no Rumānijas Sistem, Nigērijas Tuklan, Skip the Use no Francijas, tradicionālie Audiosmog un citas grupas. Par desmitgades īpašo grupu aicināti Reigani.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki tirgotāji, kuri iegādājušies dārgas tirdzniecības atļaujas Liepājas pludmalē notiekošajā Baltic Beach Party, ir neapmierināti ar pasākuma nelielo apmeklētāju skaitu tā pirmajā dienā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

22.jūlijā skatītāju pieplūdums bijis niecīgs, tāpēc tirgotājiem šī diena nesusi zaudējumus, informē medijs.

«Tās ir pilnīgas muļķības, ka pirmajā dienā festivāls bija mazapmeklēts. Man nav precīzu skaitļu, cik daudz apmeklētāju bija, bet zinu, ka tie bija vairāki tūkstoši, kādi četri pieci noteikti,» apgalvojis Baltic Beach Party pārstāvis.

Laikraksts atgādina, ka brāļi Raivo un Mareks Mediņi pieņēmuši lēmumu nākamgad Baltic Beach Party Liepājā nerīkot, jo neesot pietiekami liela pašvaldības atbalsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā aicina uz elektroniskās mūzikas festivālu

Vēsma Lēvalde, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā jūlija pēdējās brīvdienās tiek solīts Latvijā lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Shine Cafe 2012.

6. jūnijā Biļešu serviss sācis tirgot sarīkojuma biļetes, kuru cena uz 34 stundu brīvdabas sarīkojumu maksā sešus latus. Pasākuma dienā cena pieaugs, brīdina organizatori.

Biļete uz pasākumu dod iespēju apmeklēt visas festivāla teritorijā notiekošās aktivitātes. Festivāla teritorijā darbosies arī telšu pilsētiņa, tāpēc Biļešu servisa kasēs var iegādāties arī par vienu latu dārgāku komplekso biļeti - ar ieeju telšu pilsētiņā. Netiek tirgotas biļetes uz vienu dienu, jo festivāls norisināsies 34 stundas bez pārtraukuma.

Elektroniskās mūzikas festivāls Shine Cafe 2012 notiek Baltijas jūras krastā, Liepājas pludmalē, Kūrmājas prospekta galā. Festivāla norises vietās tiek solītas kafejnīcas, ūdens atrakcijas, pludmales volejbols, radošās meistarklases un kinoizrādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lucavsalas dienvidu daļā, kur jau rīt sāksies mūzikas festivāls Kubana, pašlaik vēl notiek teritorijas sagatavošanas darbi. Gan Rīgas pašvaldības pārstāvji, gan organizatori apliecināja, ka visi nepieciešamie darbi tiks paveikti laicīgi un līdz ar festivāla atklāšanu «viss funkcionēšot pilnā sparā».

Kā pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, no pašvaldības puses patlaban vēl tiek veikti pēdējie teritorijas sakārtošanas darbi, kuri tiks pabeigti līdz festivāla sākumam.

Teritorija tiek satīrīta no dažādiem būvgružiem, tiek izcirsti krūmi un tiek nolīdzināta zemes virskārta. Lielākā daļa darbu pašlaik jau paveikta, pastāstīja Vidauskis.

Līdzekļi Lucavsalas sakārtošanai, tostarp festivāla norises vietai, tiek ņemti no pašvaldības 2015.gada budžeta programmas Pašvaldības teritoriju un dabas pamatņu sakopšanai, dabas stihiju un avāriju radīto postījumu novēršanai, komercdarbības atbalstam un citiem projektiem līdzekļiem. Šogad šai programmai ir atvēlēti 2,5 miljoni eiro. Cik daudz līdzekļu tika iztērēti tieši Lucavsalas sakārtošanai, būs iespējams aprēķināt, kad būs apkopoti visi tēriņi, iespējams, rudenī, norādīja Vidauskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā nodibina jaunu uzņēmumu festivālu producēšanai

Vēsma Lēvalde, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā nodibināta jauna sabiedrība ar ierobežotu atbildību Summer Sound Productions. Tās vienīgais valdes loceklis ir Uldis Akselrods, kurš 2011. gada vasarā gatavojas organizēt jaunu mūzikas festivālu Liepājas pludmalē.

Jaunā uzņēmuma parakstītais pamatkapitāls ir 2000 Ls, apmaksātais pamatkapitāls -1000 Ls, liecina sludinājums Latvijas Vēstnesī. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājā 22. un 23. jūlijā varētu notikt jauns mūzikas festivāls Summer Sound Liepāja 2011.

Festivāls varētu notikt kā Jūrmalas parkā, tā pludmales teritorijā. Iecerēts, ka dalībnieki festivālā būs gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Festivāla mērķis esot kļūt par lielāko festivālu pasaulē, tomēr tas būšot pilnīgi atšķirīgs no festivāla Baltic Beach Party, iepriekš pauda U. Akselrods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz jauno Liepājas pludmales festivālu

Vēsma Lēvalde, 10.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. martā sāksies biļešu tirdzniecība uz mūzikas festivālu Summer Sound Liepāja 2011, kas notiks 22. un 23. jūlijā.

Festivāls ir jauna iniciatīva, kuras mērķis ir veidot kvalitatīvu un starptautisku mūzikas sarīkojumu dažāda vecuma mūzikas baudītājiem, norāda festivāla rīkotāji.

15. martā tikšot izziņoti arī festivāla pirmās dienas galvenie mākslinieki, bet jau šobrīd zināms, ka festivāla dienās uz skatuves kāps vairāk nekā 50 dažādus grupu. No 15. marta savu darbību sāks arī oficiālā festivāla mājas lapa summersound.lv, kur būs iespēja sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Db.lv jau rakstīja, ka Summer Sound Liepāja 2011 rīko uzņēmējs Uldis Akselrods, kurš savu ieceri sāka realizēt pēc tam, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņoja par savu lēmumu Pludmales festivālu Liepājā vairs nerīkot. Festivālā viņš sola aicināt piedalīties gan jau zināmus mūziķus, gan jaunās grupas, gan arī pazīstamus ārzemju mūziķus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Positivus konkurents? Rucavas novadā lietuvieši rīkos apjomīgu festivālu

Dienas Bizness, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rucavas novada domes sēdē pieņemts lēmums konceptuāli atbalstīt pludmales festivāla Satta Outside rīkotāju lūgumu turpmākos piecus gadus festivālu rīkot Rucavas novadā, vēsta reģionālais portāls ReKurZeme.

Katru gadu pasākumam būs nepieciešams atsevišķs saskaņojums, deputātiem skaidrojis jurists Aldis Dreiblathens, tāpat organizatori paši veikšot saskaņošanu ar Valsts vides dienestu, Robežsardzi, zemes īpašniekiem un citām institūcijām, paši gādās par kārtību, tualetēm, teritorijas sakopšanu utt.

Konceptuāla atbilde bija nepieciešama, lai organizatori sāktu plānot festivāla darbību un varētu savlaikus veikt informatīvo kampaņu.

Organizatoru vēstulē bijis minēts, ka festivālu apmeklēs 10 tūkstoši apmeklētāju. Deputāte Irēna Šusta interesējusies, kāpēc organizatori paši nav ieradušies. Domes sēdē daži deputāti pārpratuši, nodomājot, ka 10 tūkstoši apmeklētāju domāti visu piecu gadu laikā, raksta ReKurZeme. Tāpat radušies jautājumi, vai kārtība būs jānodrošina pašvaldības policistiem un kā tad šī festivāla laikā būs ar dabas aizsardzību, ja reiz «pašiem mums neļauj divreiz pār vienu ķērpi pāriet».

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Aicina pieteikties ārvalstu sporta komandu asistentus un brīvprātīgos

Lelde Petrāne, 26.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2017. gada 13. līdz 18. jūnijam Rīgā notiks 5. CSIT Pasaules strādājošo un amatieru sporta spēles (Pasaules sporta spēles), kuras tiek organizētas reizi divos gados un pulcē tūkstošiem dalībnieku no visas pasaules.

Pasaules sporta spēles (World Sports Games) ir starptautisks pasākums, kurā nepiedalās profesionāli sportisti, bet gan strādājošie un amatieri, kas pārstāv savu sporta veidu, valsti un kultūru. Pasaules sporta spēles ir starptautisks sporta festivāls, kas sekmē kultūru mijiedarbību, draudzību, kā arī informācijas un pieredzes apmaiņu.

Šobrīd plānots, ka Rīgā ieradīsies un Pasaules sporta spēlēs piedalīsies komandas no 36 Eiropas, Āfrikas, Dienvidamerikas, Āzijas valstīm: Vācijas, Itālijas, Beļģijas, Krievijas, Nepālas, Pakistānas, Meksikas, Brazīlijas, Kamerūnas, Mongolijas, Tunisijas un citām.

3523 dalībnieki, vairāk nekā 270 komandu sacentīsies dažādos sporta veidos un disciplīnās - vieglatlētikā, futbolā, šahā, galda tenisā, volejbolā, grieķu-romiešu cīņā, peldēšanā, basketbolā, minifutbolā, džudo, petankā, pludmales volejbolā, pludmales cīņā un pludmales tenisā, lai ne tikai noskaidrotu labāko un spēcīgāko katrā sporta veidā, bet arī iepazītu Latvijas kultūru un pavadītu laiku sportiskā, draudzīgā un internacionālā gaisotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Bagāts Jūrmalas kūrorts kā Latvijas ekonomikas virzītājspēks un eksporta prece

Aldis Lezdiņš, Jūrmalas kūrorta un tā attīstības patriots, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju piesaiste un eksports ir šī brīža valsts un pašvaldību ekonomikas aksioma un izdzīvošanas jautājums (eksportē vai mirsti), un nedrīkst būt politiskā tirgus maiņas monēta.

Pārskatāmā nākotnē Jūrmalas nekustamo īpašumu tirgum, tā attīstības tempu, pieprasījuma un cenu līmeņa ziņā, Latvijā nebūs konkurējošas alternatīvas, jo daudzu unikālu faktoru kopums: liels kūrortpilsētas statusam atbilstošs dabas īpatsvars - meži, parki, skvēri, Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjosla, ar brīnišķīgu publiski pieejamu pludmali visā tās ~ 30 km garumā, attālums no Rīgas un lidostas, Jūrmalas kūrorta paaudzēm krātā atpazīstamība, vasaras koncertsezonas pasākumu daudzveidība, patīkama sociālā vide u.c. nosaka Jūrmalas, ne tikai Latvijas mēroga ekskluzivitāti, prestižu un dzīvesvietas pievilcību, piesaistot ne tikai Latvijas iedzīvotāju, bet aizvien vairāk arī nerezidentu (pārsvarā Krievijas un NVS valstu pilsoņu) interesi iegādāties savai (ģimenes) lietošanai «brīvdienu īpašumus» tieši Jūrmalā. Kā nerezidentu interesi izraisošos papildus faktorus varētu minēt: krievu valodas vidi, ne tik pārmērīgi lielo attālumu no Maskavas, ērto vilcienu un lidmašīnu satiksmi, iespēju atbraukt arī ar automašīnu, personīgo drošību, attīstīto banku sistēmu, īpašumtiesību neaizskaramību, un 2010. gada 1. jūlijā spēkā stājušos grozījumus Imigrācijas likumā, kuri paredz iespēju ārvalstniekiem un viņu ģimenes locekļiem saņemt termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā (Šengenas zonā), ja Latvijā ir nopirkts noteiktas vērtības nekustamais īpašums. Būtisks izvēles faktors par labu Jūrmalai (Latvijai) ir «mentāli tuva», labvēlīga un nepiespiesta cilvēku savstarpējā komunikācija krievu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas dome aicina uz pārrunām Baltic Beach Party organizatorus

Vēsma Lēvalde, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome uzaicinājusi nākamajā nedēļā uz pārrunām Liepājas festivāla Baltic Beach party (BBP) organizatorus - brāļus Raivo un Mareku Mediņus.

Par to informē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Tikšanās noorganizēta saistībā ar publiski izskanējušo brāļu Mediņu apgalvojumu, ka BBP šogad Liepājā notiek pēdējo gadu, jo tā organizēšanai nav pietiekama pašvaldības atbalsta. «Pašvaldība festivālu Baltic Beach party ik gadu iespēju robežās ir atbalstījusi gan finansiāli, gan praktiski un citādā veidā. Ir sniegts arī atbalsts, kuru finansiālā izteiksmē nevar aprēķināt,» apgalvo U. Sesks.

DB jau rakstīja, ka festivāla organizatori paziņoja, ka meklēs citu pašvaldību, ar ko turpmāk sadarboties, jo nolēmuši festivālu Liepājā vairs nākamgad nerīkot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā sola jaunu festivālu

Vēsma Lēvalde, 28.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas uzņēmējs Uldis Akselrods gatavojas Liepājā nākamajā vasarā rīkot mūzikas festivālu.

Doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu. 29. septembrī uzņēmējs Liepājas pilsētas kultūras pārvaldē rīko preses konferenci, lai izklāstītu savu ideju. Līdz tam viņš nolēmis saglabāt intrigu - cik vērienīgs un kāda rakstura būs jaunais mūzikas sarīkojums Liepājā.

Db.lv jau rakstīja, ka festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notika pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī, paziņoja tā rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi, kā iemeslu nosaucot pašvaldības neieinteresētību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sākas 18. Rīgas modes nedēļa. Tās laikā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli - Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS.

Modes nedēļas debitanti – Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló. Riga Fashion Week skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola Pohjanheimo, Baltkrievijas zīmola lena tsokalenk un zīmola COMEFORBREAKFAST no Itālijas skatēm.

Jaunā modes dizainere no Lietuvas Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Dizainere, veidojot tērpus, daudz izmanto kažokādas, matētu un spīdošu ādu.

Jau zināms Latvijas modes interesentiem Igaunijas zīmols Pohjanheimo atkal piedalīsies Rīgas modes nedēļā. Jaunās kolekcijas tērpi ir veltīti luksusa stilam ikdienas dzīvē. Pohjanheimo zīmola filozofija ir balstīta uz skandināvu minimālismu ar akcentu uz detaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekordlielā ātrumā izpirktas pirmās 1000 divu dienu Baltic Beach Party biļetes, kuras tika piedāvātas par 10 latiem.

Lai gan atšķirība starp pagājušo gadu ir minimāla, turklāt pilnīgi precīzi nav iespējams piefiksēt to mirkli, kad 1000 ir pārdots, tomēr ziņa par to, ka īpašās biļetes beigušās šogad pienāca par aptuveni minūti ātrāk – 9 minūtes pēc tirdzniecības sākuma, informē organizatori. Liepājā, pie Latvijas 1.rokkafejnīcas, pirmie cilvēki, lai ieņemtu vietu rindā, sāka pulcēties jau pulksten piecos no rīta. Biļešu gaidīšana Liepājā jau kļuvusi par sava veida vienu no festivāla tradīcijām.

Arī otrais tūkstotis biļešu uz piektdienu un sestdienu, kas bija pieejams par 12 latiem, tika pārdots ļoti ātri. Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā pieejamas gan divu dienu biļetes (piektdiena un sestdiena), kas maksā 16 latus, gan ceturtdienas biļetes, kuru cena šobrīd ir 5 lati, un līdz festivālam tās būs pieejamas atsevišķi. Arī piektdienas vai sestdienas biļeti var iegādāties atsevišķi, šādā gadījumā tā maksā 10 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. septembrī negaidīti mūžībā aizsaukts viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem un ilggadējā festivāla Baltic Beach Party rīkotājiem, liepājnieks Mareks Mediņš, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Brāļu Mareka un Raivo Mediņu vārds ilgus gadus bija nesaraujami saistīts ar Liepājas mūzikas dzīvi. 2002. gadā viņi abi nodibināja Latvijas 1. rokkafejnīcu, kas Liepājā darbojās līdz pat 2013. gada sākumam un ilgus gadus bija centrālā mūziķu pulcēšanās vieta pilsētā, bet Rīgā tika atvērta 2012. gada sākumā, kur darbojas vēl joprojām. Tāpat Mareks un Raivo Mediņi desmit gadu garumā pulcēja tūkstošus festivālā Baltic Beach Party, vēsta portāls.

8. septembrī 46 gadu vecumā negaidīti mūžībā aizsaukts jaunākais no brāļiem Mareks. Atvadīšanās no M. Mediņa notiks 18. septembrī pulksten 12 Rīgas krematorijā.

LASI VĒL:

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pludmales festivālam Liepājā paaugstina biļešu cenas

Vēsma Lēvalde, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ZZ Baltic Beach Party festivāla rīkotāji nolēmuši paaugstināt tirdzniecībā esošo biļešu cenu.

No 6.jūlija divu dienu biļete uz festivālu līdzšinējo 16 latu vietā maksās 18 latus. Festivāla dienās biļetes kļūs vēl dārgākas, norāda rīkotāji. Atlaides no biļešu cenām esot pieejamas tikai tiem apmeklētājiem, kuri izmanto festivāla sponsoru produkciju - Zelta zivtiņu un Zelta alu.

Festivāla organizatori brīdina, ka, iegādājoties biļetes ārpus to oficiālajām tirdzniecības vietām, biļete var būt viltota. Rīkotāji ieviesuši jaunus drošības pasākumus – svītrkoda un aproču skenerus.

Mūzikas festivāls ZZ Baltic Beach Party šogad svin 10 gadu jubileju un pirmo reizi notiks trīs dienas un trīs naktis – no 22. līdz 24. jūlijam Liepājā. Uz galvenās un vēl 7 skatuvēm uzstāsies gan pašmāju mūziķi, kuru pilnu sarakstu sola izziņot 2.jūlijā, gan īpašie viesi no dažādām valstīm – Reigani (Igaunija), The Rasmus (Somija), Madcon (Norvēģija), Skip the Use (Francija), ATB (Vācija), Zveri (Krievija) un citas grupas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla plasta produkcijas ražotāja LSEZ SIA Scan-Plast Latvia Liepājas pludmalē uzstāda desmit īpaši izstrādāta dizaina pārvietojamās tualetes ar spoguļiem.

Jaunās tualešu kabīnes plānots izvietot veco, nolietoto tualešu vietā. Ņemot vērā, ka nedēļas nogalē Liepājas pludmalē notiks vērienīgs pludmales festivāls, vecās tualešu kabīnes pludmalē vēl tiks atstātas, informē Liepājas pašvaldība.

Par pārvietojamo tualešu izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu tika izsludināts iepirkuma konkurss, kurā uzvarēja Scan-Plast Latvia, solot izgatavot tualetes par kopējo summu 11,16 tūkst. latu, neskaitot PVN. Izmaksas sedz pašvaldība, īstenojot pludmales labiekārtošanu un vides kvalitātes uzlabošanu.

DB rakstīja, ka pērn LSEZ SIA Scan-Palst Latvia, kas līdz tam orientējās galvenokārt uz eksportu, dubultoja noietu vietējā tirgū. Liepājas pludmalē tika uzstādīta no stikla plasta izgatavota glābšanas stacija, kā arī ielu būvē sāka izmantot lietus ūdens noteku jeb gūliju restes, kas izgatavotas no stikla plasta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Bizness reģionos: Jūrmala plāno atgūt Krievijas krīzē pazaudēto

Elīna Pankovska, 19.07.2017

Tūrisma karstākajā sezonā vasarā Jūrmalas galvenā iela - Jomas iela - ir ļaužu pilna, un pilnas arī ir pilsētas tirdzniecības vietas, restorāni, viesnīcas un SPA, kas ir vienas no galvenajām biznesa jomām pilsētā.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar starptautisku koncertu un sporta pasākumu rīkošanu, piesaistot interesentus no Eiropas, Jūrmala plāno atgūt Krievijas krīzē pazaudēto

Jūrmala ir viena no deviņām republikas nozīmes pilsētām Latvijā; pēc teritorijas tā aizņem otru lielāko platību. Pašlaik Jūrmalā galvenie uzņēmējdarbības veidi saistīti ar tradicionālo, kūrortpilsētai raksturīgo pakalpojumu sniegšanu, bet skaitliski visvairāk reģistrēto uzņēmumu darbojas nekustamā īpašuma jomā. Pilsētā ir dažas ar aktīvākajām nozarēm saistītās zonas. Viena no tādām ir rietumdaļā esošajā Slokā. Pārējās aktīvākās uzņēmējdarbības nozares saistās ar kūrortpilsētai raksturīgo piedāvājumu, kas vienlaicīgi ļauj Jūrmalu iedalīt divās lielās zonās – tūrisma centrā ar kodolu Majoros un Dzintaros un kūrortā ar centru Ķemeros un Jaunķemeros. Jāatgādina, ka šogad notika pašvaldību vēlēšanas un, kā jau lielākajā daļā lielo pilsētu, arī kūrortpilsētā Jūrmalā partijas fokusējās uz solījumiem, kas tieši skar iedzīvotājus un sociālās jomas, tādējādi uzņēmējdarbības jautājumiem pievēršoties krietni mazāk. Tāpat uzsvars vairāk likts uz Jūrmalas attīstību tūrisma virzienā. Piemēram, Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pārstāvētās Zaļo un Zemnieku savienības viens no solījumiem bija Priedainē veicināt mazo jahtu ostu attīstību un uzlabot infrastruktūru. Sākotnēji izskanēja informācija, ka G. Trukšņa kandidatūra netiks virzīta mēra amatam veselības stāvokļa dēļ, tomēr tā izrādījās nepatiesa. Pēc vēlēšanām DB aptaujātie uzņēmēji norādīja, ka svarīgi, lai pašvaldība neliktu šķēršļus. Jūlijs Krūmiņš, runājot par Jūrmalu, izteicies, ka viņam vajag tikai vienu – lai dome netraucē uzņēmējiem strādāt, un viņš cer, ka uzņēmējdarbībai labvēlīga attieksme turpināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Brīvdienās nokļūšanai Jūrmalā aicina plānot ilgu laiku

Lelde Petrāne, 23.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties saulainām brīvdienām, kad daudzus vilina atpūta pludmalēs, Jūrmalas pilsētas pašvaldība vērš uzmanību, ka nokļūšana Jūrmalā ar automašīnu būs lēna.

Uz Jūrmalas šosejas notiek remontdarbi. Brīvdienās Jūrmalā norisinās divi vērienīgi pasākumi: Majoros notiek Pasaules kausa posms pludmales volejbolā, savukārt Dzintaru koncertzālē – ar pieciem koncertiem turpinās klasiskās mūzikas festivāls «RĪGA JŪRMALA».

Lai paspētu uz pasākumiem laikā, apmeklētāji aicināti plānot ceļā pavadīt vismaz stundu vairāk laika nekā ierasts un pēc iespējas izmantot vilcienu satiksmi. AS «Pasažieru vilciens» sestdien un svētdien ir norīkojis papildu vilcienus maršrutā Rīga-Dubulti-Rīga.

Tāpat pašvaldība vērš uzmanību, ka auto novietošana pilsētas centrālajā daļā var būt apgrūtināta, un aicina automašīnu novietošanu plānot tālāk no centrālajām pludmalēm.

Komentāri

Pievienot komentāru