Citas ziņas

Portāls: Kargina vecākajam brālim ierosināts maksātnespējas process

Sandra Dieziņa, 18.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krāslavas rajona tiesā sākts Parex bankas akcionāra Valērija Kargina vecākā brāļa Georgija Kargina kā fiziskās personas maksātnespējas process.

Publiskie reģistri gan rāda, ka pirms tam Kargins vecākais sekmīgi atbrīvojies no pilnīgi visiem viņam oficiāli piederējušajiem īpašumiem, tā ka administratoram nebūs grūti pusgada laikā pārdot visu Georgija Kargina mantu, vēsta pietiek.com.

Kā rāda Lursoft datu bāze, Karginam vecākajam pašlaik nepieder neviena Latvijā reģistrēta uzņēmuma kapitāldaļas, kaut viņš joprojām ir a/s Parex (nejaukt ar Parex banku) īpašumā esošās SIA TSI Serviss valdes priekšsēdētājs: nekustamo īpašumu pārvaldīšanas uzņēmums pagājušo gadu beidzis ar 126 tūkstošu latu apgrozījumu un 3034 latu zaudējumiem.

Turklāt jau neilgi pēc Parex bankas kraha – 2008. gada decembrī, trīsdesmit gadus pēc kāzām - arī Kargins vecākais noslēdzis laulību līgumu par visas mantas šķirtību. Turklāt interesanti, ka atšķirībā no vīra 1957. gadā dzimusī Margarita Kargina tukšā nav palikusi – viņas īpašumā, uz kuru vīra maksātnespēja līdz ar līguma reģistrēšanu nekādi vairs neattiecas, palicis vērā ņemams īpašums Rīgā, A. Čaka ielā 52, ziņo portāls.

Savukārt Kargins vecākais pēdējos gados pirms maksātnespējas pieteikšanas spējis atbrīvoties no veselas virknes nekustamo īpašumu – visiem, kas vēl bijuši uz viņa vārda. Līdz ar to pašlaik Georgijam Karginam, par kuru viņa brālis savos memuāros Nauda un cilvēki bija izteicies kā par daudz neveiksmīgāku cilvēku, kurš atšķirībā no Valērija tā arī palicis ar padomju cilvēka dzīves izpratni, nekādu oficiālu īpašumu vispār nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Jurkāns: Lembergs no bailēm sarūk

Lelde Petrāne, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Rūpes par savu ģimenes drošību, bailes iesēsties cietumā cilvēku ļoti nomāc. No koka nav izdrāzts ne Lembergs, ne Šlesers, ne Šķēle. Kas tā par dzīvi, ja visu laiku tev jādreb,» intervijā izdevumam Klubs sacījis politiķis Jānis Jurkāns.

«Nezinu, kad jūs to Lembergu pēdējoreiz redzējāt, bet man liekas, ka viņš kļūst mazāks, fiziski mazāks. Sarūk. No kā? No bailēm.

Visi tie cilvēki dārgi maksā par savu personisko brīvību. Tērē lielu, privatizācijas procesā nozagtu naudu, apmaksā politiskās partijas. Nesaku, ka viņi ir iedzīti pagrīdē. Laiks rādīs, cik mūsu tiesībsargājošās iestādes būs profesionālas,» stāstījis Jurkāns.

Runājot par sevi, politiķis sacījis: «Droši vien jākaunas par balsojumiem, kuri bija jāatstrādā. Tā ir viena riebīga lieta. Kamēr partijas finansēs oligarhi, vienmēr ir jāatstrādā. Ja ventspilnieki vai kargini prasa sertifikātu termiņa pagarināšanu... It kā saimnieciska lieta, bet jūties slikti. Jo vienmēr ir sajūta, ka jāizvēlas starp kaut ko sliktu un ļoti sliktu. Katru ceturtdienu pēc sēdēm gribējās iet uz pirti.»

Komentāri

Pievienot komentāru