Būve

Precizēta - Nākamnedēļ atklās Rīgas 1.slimnīcas jauno operāciju bloku

Dienas Bizness, 26.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 29.septembrī, tiks atklāts Rīgas 1.slimnīcas jaunais operāciju bloks (Bruņinieku ielā 5), informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas 1.slimnīcas 8.korpusā veikti vērienīgi rekonstrukcijas darbi - pirmajā stāvā ir izbūvēts jauns un moderns operāciju bloks un intensīvās terapijas nodaļa. Operāciju blokā paredzētas sešas operāciju zāles un intensīvās terapijas blokā divas intensīvās terapijas palātas ar četrām gultas vietām katrā palātā.

Ēkas otrajā stāvā izveidots jauns sterilizācijas bloks, kur ar speciālu pacēlāju palīdzību tas būs ērti savienots ar operāciju bloku. Rekonstrukcijas darbu rezultātā turpmāk ēka būs nodrošināta ar modernu elektroapgādes, ūdensapgādes kanalizācijas, apkures, ventilācijas, aukstumapgādes, vājstrāvu sistēmas, ugunsdrošības un inovatīvām darbam nepieciešamajām tehnoloģijām. Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma un pilnsabiedrības Nams/ Arhitektoniskās izpētes grupa izstrādātā projekta veica SIA LNK Industries Partnership.

2010.gadā Rīgas dome apstiprināja slimnīcas attīstības programmu. Tā paredzēja veikt ieguldījumus 17 miljonu latu apmērā, no kuriem 12 miljoni ir Rīgas domes investīcijas.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Sociālo jautājumu komitejas vadītāja Olga Veidiņa, Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, veselības nozares speciālisti un slimnīcas vadība.

Rīgas 1.slimnīca ir vecākā ārstniecības iestāde Rīgā, tā sākusi darbu 1803.gadā. Kopš 2010.gada slimnīca darbojas kā ambulatora iestāde ar lielāko dienas stacionāru, kā arī maksas diennakts stacionāru, Rīgā un Latvijā, kurā strādā augsti kvalificēti speciālisti ar lielu klīnisko pieredzi.

Precizēts ieguldījumu apmērs attīstības prigrammā

Komentāri

Pievienot komentāru