Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba un darbinieku meklēšanas vietne CV-Online sadarbībā ar IT jomas uzņēmumiem maijā sāka netradicionālu personāla atlases projektu - iesakot IT speciālistu, tiek izmaksāta prēmija 100-800 latu apjomā. Atsaucība bijusi liela - kopumā ieteikti vairāk nekā 1000 cilvēki.

Kā maija beigās informēja CV-Online, prēmija tiks izmaksāta, ja ieteiktais kandidāts tuvāko sešu mēnešu laikā tiks pieņemts darbā un izturēs 3 mēnešu pārbaudes laiku. Prēmijas maksās darba devēji, bet CV-Online atteicās izpaust, ar kuriem IT uzņēmumiem norit šāda sadarbība.

Sazinoties ar CV-Online Biznesa attīstības vadītāju Aivi Brodiņu, db.lv noskaidroja, ka galīgie akcijas rezultāti būs zināmi septembra beigās. «Sakarā ar milzīgo darba apjomu un atvaļinājuma laiku projektā iesaistītās IT kompānijas vēl joprojām nav pabeigušas ieteikto cilvēku izvērtēšanu. Kopumā tika ieteikti vairāk nekā 1300 cilvēki,» stāstīja A. Brodiņš.

Mērķis šai kampaņai bijis aptvert tos IT speciālistus, kuri aktīvi nemeklē darbu un nav pieejami datubāzēs un citos personāla atlases resursos, un attiecīgi atbilstošākos pieņemt darbā par programmētājiem.

Nepieciešami gan jaunākie programmētāji ar minimālu pieredzi, gan vecākie - ar vairāku gadu pieredzi. Attiecīgi prēmijas apjoms (100 - 800 Ls) ieteicējam būs atkarīgs no tā, kāda līmeņa programmētāja amatam ieteiktais kandidāts tiks pieņemts darbā.

Kā db.lv akcentēja A. Brodiņš, sākotnējos akcijas rezultātus noteikti var vērtēt pozitīvi, jo «ieteikto cilvēku skaits ir milzīgs». «Protams, ne visi ieteiktie cilvēki ir atbilstoši IT kompāniju prasībām, tāpēc paredzams, ka rezultātā varētu būt daži desmiti cilvēku, kuri tiek pieņemti darbā. Bet arī tas būs vērtējams kā ļoti labs rezultāts, ņemot vērā ierobežoto kandidātu skaitu IT darba tirgū,» skaidroja personāla atlases eksperts.

«Domāju, ka līdzīgas kampaņas nākošajā gadā rīkosim atkārtoti, iespējams, arī citās nozarēs, kurās aktīvi tiek meklēti darbinieki, piemēram, aktīvajā pārdošanā,» viņš sacīja.

Kā biznesa portālam db.lv pastāstīja vienā no IT uzņēmumiem strādājošs darbinieks, kurš nevēlējās izpaust savu vārdu, IT jomā Latvijā labi darbinieki šobrīd patiešām ir «uz izķeršanu».

«Patiesībā nav nemaz tik viegli kādu ieteikt - mums te pašiem vajag koderi un nevaram atrast. Pēc sludinājumiem visādi «antiņi» piesakās. Vecajā darbā, kad meklēja jaunu darbinieku, arī bija bonuss tam, kura ieteikto pieņēma. Tā patiesībā daudzos ārzemju uzņēmumos,» stāstīja db.lv informācijas avots.

Komentāri

Pievienot komentāru