Ražošana

Rāmkalni Nordeko jaunajai ražotnei iegādāsies iekārtas

Žanete Hāka, 16.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies SIA Rāmkalni Nordeco izsludinātais iepirkums par ražošanas iekārtu iegādi, liecina publikācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmums iegādāsies dārzeņu griezējmašīnu un kuteri 7 litru apjomā, kā arī ābolu mizojamo un griežamo iekārtu. Ābolu griežamās iekārtas ražībai jābūt 70-100 kilogrami stundā.

Par uzvarētāju izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu. Konkursā piedalījās trīs pretendenti, bet uzvarējis SIA Grandus. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 9588,96 eiro.

Iepirkums tiek īstenots sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada novembrī iemūrēts pamatakmens uzņēmuma SIA Rāmkalni Nordeco jaunās sukāžu ražotnei, informē kompānijas pārstāvis Uldis Janušs.

SIA Rāmkalni Nordeco sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu ir apguvis Eiropas projektu Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana. Kopējās investīcijas pārtikas ceha būvniecībai ES projekta ietvaros ir 2,457 miljoni eiro. Paredzams, ka jaunā ražotne darbu sāks pavasarī.

Uzņēmums kopš 2010. gada, kad Rāmkalnu tehnoloģe Mairita Krīgere sāka pirmos izmēģinājumus sukāžu žāvēšanā, ir strauji attīstījies un šobrīd pārstrādā vairāk nekā 50 tonnas ogu un dārzeņu gadā.

Projekta īstenošana ļaus ogu un dārzeņu pārstrādes apjomus palielināt līdz pat 360 tonnām gadā. Ar jaunās rūpnīcas jaudu uzņēmums varēs nodrošināt sukāžu un sīrupa pieprasījumu gan Latvijā, gan ārpus tās, stāsta U. Janušs. Uzņēmums izejvielas iepērk no Latvijas zemniekiem, tādā veidā tieši atbalstot lauku attīstību.

Jaunajā rūpnīca tiks gatavotas sukādes, sīrupi, sulas un pastilas.

Komentāri

Pievienot komentāru