Tirdzniecība un pakalpojumi

Rautakesko atvērs jaunus tirdzniecības centrus

Ingrīda Drazdovska [email protected], 22.04.2005

Jaunākais izdevums

Šā gada jūnijā Rīgā darbu sāks divi jauni a/s Rautakesko būvmateriālu tirdzniecības centri. Jaunie K-Rauta tirdzniecības centri atradīsies Rīgā, Ulmaņa gatvē, un Lucavsalā. Uzsākot tirdzniecības centru darbu, uzņēmums šogad plāno kļūt par mazumtirdzniecības būvmateriālu, apdares materiālu un dārza preču tirdzniecības līderi Rīgā,” stāsta a/s Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis. K-Rauta tirdzniecības centra Ulmaņa gatvē platība ir 17780 m2, bet Lucavsalā – 21606 m2. Kopējās KESKO grupas investīcijas divu jauno tirdzniecības centru K-Rauta atvēršanai sasniedz 12 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

KP atļauj K-Rauta veikalu īpašnieku struktūras maiņu

Žanete Hāka, 05.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut izšķirošas ietekmes maiņu pār AS Rautakesko, no vienpersoniskas iegūstot kopīgu, informē KP.

Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secina – apvienošanās neradīs koncentrācijas izmaiņas būvmateriālu un citu dari pats preču vairumtirdzniecības tirgū.

Līdz apvienošanās darījuma īstenošanai Rautakesko Oy bija vienpersoniska izšķiroša ietekme pār AS Rautakesko, kas Latvijā darbojas gan ar būvmateriālu un citu “dari pats” (do it yourself) preču vairumtirdzniecību, gan ar mazumtirdzniecību astoņos K-Rauta veikalos.

Pēc darījuma Rautakesko Oy zaudēs vienpersonisku, taču saglabās kopīgu izšķirošu ietekmi pār AS Rautakesko kopā ar UAB Litvalda un divām fiziskām personām.

Apvienošanās darījums tiks īstenots caur UAB Senukų prekybos centras, kas pieder Rautakesko Oy kopā ar Lietuvas sabiedrību UAB Litvalda un divām fiziskām personām. UAB Senukų prekybos centras nodarbojas ar būvmateriālu un citu “dari pats” preču vairumtirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rautakesko piederošais tirdzniecības tīkls K-rauta 2006. gadā ir sasniedzis 80% mazumtirdzniecības pieaugumu salīdzinot ar 2005. gadu. Savukārt tirdzniecības apjoms ar celtniecības uzņēmumiem ir pieaudzis par 70%, biznesa portālu Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Zlaugotne.

"Mūsu klienti ir novērtējuši AS Rautakesko investīcijas preču un pakalpojumu kvalitātē, ļaujot mums gada laikā pakāpties no trešās uz otro vietu Latvijas būvmateriālu tirdzniecības uzņēmumu tirgū. Šīs pozitīvās tendences ir sekmīgi realizētās tirdzniecības vadības stratēģijas likumsakarīgs rezultāts, balstoties uz kuru uzņēmums plāno nostiprināt un paturēt līderpozīciju būvmateriālu tirgū", sacīja AS Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis.

Šogad uzņēmums plāno atvērt jaunus K-rauta veikalus Tukumā un Daugavpilī, kā arī noslēgt franšīzes līgumus ar vadošajiem būvmateriālu tirgotājiem Latvijas reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rautakesko valdi pametis Lode

Gunta Kursiša, 11.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu, māju un dārza preču tirdzniecības tīkla K-Rauta zīmola turētāja a/s Rautakesko valdes sastāvā reģistrētas izmaiņas – valdes locekļa amatu atstājis Krīvs Lode, liecina Lursoft dati.

Līdz ar to kompānijas valde turpina darboties divu amatpersonu – valdes priekšsēdētāja Alo Ivaska un valdes locekļa Veiko Pārna – sastāvā.

K. Lode a/s Rautakesko valdē darbojās kopš 2012. gada.

Db.lv jau informēja, ka šā gada janvārī a/s Rautakesko valdi pametis arī ilggadējais valdes loceklis Rauls Kadaru, kurš šo amatu ieņēma kopš 2007. gada.

A/s Rautakesko reģistrēts 1996 gadā. Līdz 2002. gada aprīlim uzņēmums darbojās ar nosaukumu a/s Fanaal.

2012. gadā a/s Rautakesko apgrozīja 50,519 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gadu noslēdzot ar 3,958 miljonu eiro zaudējumiem. Vērtējot pēc gada apgrozījuma, Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500, Rautakesko ierindojas 126. vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

K-rauta sāk veikala būvniecību Daugavpilī

, 13.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien K-rauta veikalu īpašnieki AS Rautakesko un būvnieki SIA Ditton Būve būvlaukuma atklāšanas pasākumā paziņoja, ka veikals Daugavpilī tiks atklāts septembra sākumā.

Daugavpilī jau ir sākusies 70 darbinieku atlasīšana jaunajam veikalam, Db.lv informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Laura Akurātere.

K-rauta veikalu tīkla vadītāja Māra Špicberga: "Mēs uzskatām, ka Slinkums - tas ir čakls cilvēks, bet ar nepareizajiem instrumentiem. K-rauta jaunais veikals 12 500 kvadrātmetru platībā būs zāles pret Slinkumu."

2007. gadā AS Rautakesko mērķis ir kļūt par līderi starp visiem būvmateriālu, mājas un dārza preču tirgotājiem Latvijā. Straujie attīstības tempi jau tagad nodrošina otro vietu starp visiem būvmateriālu, mājas un dārza preču tirgotājiem Latvijā.

AS Rautakesko piederošais tirdzniecības tīkls K-rauta 2006. gadā ir sasniedzis 80% mazumtirdzniecības pieaugumu, salīdzinot ar 2005. gadu. Savukārt tirdzniecības apjoms ar celtniecības uzņēmumiem ir pieaudzis par 70 procentiem. Pēc uzņēmuma aprēķiniem kopējais būvmateriālu tirdzniecības tirgus 2006. gadā ir pieaudzis par aptuveni 18 %. Šobrīd uzņēmumā strādā vairāk kā 650 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rautakesko valdi pametis līdzšinējais valdes loceklis Ainārs Kursītis, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu tirgotājas un veikalu tīkla K-Rauta īpašnieces a/s Rautakesko valdei pievienojies jauns valdes loceklis – 1976. gadā dzimušais Krīvs Lode, liecina informācija Lursoft.

Darbu uzņēmuma valdē turpina valdes priekšsēdētājs Igaunijas valstspiederīgais Alo Ivasks, valdes locekļi igauņi Rauls Kadaru, Veiko Parns, kā arī Somijas valstspiederīgais Jarmo Turunens.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada marta sākumā a/s Rautakesko valdi pameta Ainārs Kursītis.

Septembrī apstiprināta arī līdzšinējā a/s Rautakesko padome Somijas valstspiederīgo Tommi Jarko Kasurinena, Anti Jussi Olillas, Miko Jauhani Pasanena un Arjas Aila Hanneles Talmas sastāvā, liecina Lursoft dati.

Rautakesko ir daļa no Somijas tirdzniecības grupas Kesko, kuras uzņēmumi darbojas Baltijas tirgū, Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā un Krievijā. Latvijā Rautakesko darbojas kopš 1996. gada, bet pirmais K-Rauta veikals Latvijā tika atvērts 2002. gadā. Savukārt Kesko grupa tika izveidota Somijā 1940. gadā. Ienākšana Zviedrijas un Baltijas valstu tirgos tika uzsākta deviņdesmito gadu vidū, liecina informācija oficiālajā uzņēmuma mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

AS Rautakesko mainās valdes sastāvs

Žanete Hāka, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas reģistrētas AS Rautakesko valdes sastāvā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdi atstājis tās ilggadējais valdes loceklis Rauls Kadaru, kurš augsto amatu ieņēmis jau kopš 2007.gada.

Pēc izmaiņu reģistrācijas AS Rautakesko valde turpina darbu trīs amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Alo Ivasks, bet valdes locekļu – Krīvs Lode un Veiko Parns.

Rautakesko ir viens no vadošajiem būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmumiem Ziemeļeiropā. Uzņēmums darbojas Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Baltkrievijā, Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijā AS Rautakesko reģistrēta 1996.gadā.

2012.gadā AS Rautakesko apgrozījusi 50,519 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gadu noslēdzot ar 3,958 miljonu eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Spītējot krīzei

Jāsaglabā vēss prāts

Raivis Spalvēns, Db, 16.07.2009

«Mēs esam kļuvuši disciplinētāki un prasīgāki nekā jebkad agrāk. Tādējādi nenodrošinām tikai savu izdzīvošanu, bet arī to, ka nākotnē uzņēmums un veikali būs labāki,» apgalvo AS Rautakesko vadītājs Pēteris Stupāns. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieeja darbam ir jāmaina radikāli, jo tikai tā iespējams pārdzīvot šo laiku. Tagad galvenais neskatīties uz procesiem ar uzņēmuma vadītāja acīm, bet gan klienta. Ir jādomā par to, kā atšķirties un padarīt savu uzņēmumu saistošu.

Kaut gan to izdarīt ir ļoti grūti, jo tiek izaicināta tā pieeja darbam, kas bija veiksmīga agrāk. «Jāpanāk tāds stāvoklis, ka esošie darba rezultāti ir labi, bet tie īsti neapmierina. Tāpat problēmās nedrīkst vainot citus, jo vienmēr ir problēmas, kas sākas ar sevi pašu,» norāda AS Rautakesko vadītājs Pēteris Stupāns.

Neskatoties uz kritisko situāciju būvniecības tirgū, kas ļoti lielā mērā ietekmē arī būvmateriālu preču tirdzniecību, uzņēmuma Rautakesko veikali K-Rauta joprojām ieņem stabilu vietu būvmateriālu, mājas un dārza preču veikalu tirgū un turpina paplašināties. «Nemelošu un neapgalvošu, ka mums sokas spoži, tomēr nevaru slēpt, ka izvirzītais mērķis - kļūt par nozīmīgu tirgus spēlētāju - nebūtu piepildījies,» atzīst P. Stupāns. «Pirms pāris gadiem visi domāja, ka strādājam ļoti labi, jo apgrozījums un peļņa auga, tomēr tagad tas nebūt tā nav un nu ir jāparāda patiesās spējas. Tagad, cīnoties ar ekonomiskās lejupslīdes sekām, jāsaglabā vēss prāts un jāplāno ilgtermiņā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

A/s Rautakesko plāno 43,6 milj. Ls apgrozījumu

Vēsma Lēvalde [email protected], 15.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rautakesko mērķis ir 2006. gadā sasniegt 43,6 miljonu latu apgrozījumu, pārsniedzot 2005. gada veikumu par 68 %. Par to K-Rauta lielveikala atklāšanā Liepājā Db informēja Rautakesko sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Zlaugotne. Db jau ziņoja, ka 14. septembrī Liepājā durvis vēra otrs K-Rauta lielveikals Latvijā, kas ietver ne vien 30 000 preču vienības, kas izvietotas piecās nodaļās, bet arī bērnu rotaļlaukumu un kafejnīcu. K-Rauta operators ir Rautakesko – viens no vadošajiem būvmateriālu, apdares materiālu, mājas un dārzu preču tirgotājiem Latvijā. 2006. gada sešos mēnešos tas strādājis ar 17 milj. Ls apgrozījumu, kas ir vairāk nekā 70 % pieaugums, salīdzinot ar pērno gadu. Uzņēmums šobrīd nodarbinā 650 darbinieku. Rautakesko ir Somijas firmas KESKO meitasuzņemuma Rautakesko Ltd. pārstāvis Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Būvmateriāli arvien iet no rokas

Zane Pudāne; [email protected]; 7084406, 19.03.2007

«Apetīte rodas ēdot. Šogad plānojam apgrozījumu kāpināt līdz 66 milj. Ls,» norāda Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem pirmo vietu kārtējo reizi ieņem SIA Nelss, visstraujāk apgrozījums pieaudzis AS Rautakesko. Latvijas Būvmateriālu tirgotāju asociācijas (LBTA) biedri pērn strādāja ar 519,43 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā 2005. gadā, kad kopējais asociācijas apgrozījums bija 426.69 milj. Ls. Arī šogad asociācijas izpilddirektors Dainis Olders prognozē, ka kopējais biedru apgrozījums varētu pieaugt par 25%. Pašlaik asociācija apvieno 41 biedru. Nevienam no lielākajiem 10 tirgotājiem aizvadītajā gadā apgrozījums nav krities.

Nemainīgi pirmais

Jau vairākus gadus pēc kārtas nemainīgi pirmo vietu ieņem SIA Nelss, kam apgrozījums pērn bija 85,9 milj. Ls, tomēr jāpiebilst, ka tas ir par abām nozarēm - kokmateriāliem un celtniecības materiāliem kopā. Kompānijas direktors Ēriks Laake-Červinskis stāstīja, ka Nelss abās nozarēs pērn kopā sasniedza peļņas atzīmi 3,2 milj. Ls pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas. "2006. gadā Nelss nozares neto rezultāts bija pamanāmi labākais pēdējo četru gadu periodā," viņš piebilda.

K-rautas izrāvieni

Tirdzniecības uzņēmumam AS Rautakesko, kam pieder veikali K-rauta, pērn apgrozījums salīdzinājumā ar 2005. gadu pieauga par 64%, kas ir visstraujākais starp 10 lielākajiem tirgotājiem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis Db sacīja, ka arī šis gads būs veiksmīgs, jo janvārī un februārī uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 74%. Taču tas skaidrojams arī ar siltajiem laika apstākļiem šogad ziemas periodā. Pērn uzņēmums atvēra 2 jaunus veikalus Jelgavā un Liepājā, kā arī K-rauta tīklam uz franšīzes līguma pamata ir pievienojies būvmateriālu tirgotājs Cēsīs. Šogad iecerēts atklāt vēl divus veikalus - Tukumā un Daugavpilī, savukārt veikals Cēsīs tiks ievērojami paplašināts. Uzņēmuma plāni līdz 2010. gadam paredz, ka tiks izveidoti 21 K-rauta veikals un vēl 11 uz franšīzes līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta - Uzsāk kvartāla Centrus būvniecības 2.kārtu; izmaksas ap 20 miljoniem eiro

Lelde Petrāne, 10.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot kvartāla Centrus attīstību, projekta 2.kārtas ietvaros Skonto Būve uzsākusi divu 7 stāvu dzīvojamo māju būvniecību. Centrus tiek veidots kā «labiekārtots, skaists, savrups un augstas kvalitātes kvartāls pašā Rīgas centrā», raksturo būvkompānija.

(Pievienotas pēdējās trīs rindkopas.)

Tas atrodas Rīgas aktīvākajā daļā, kvartālā, ko ieskauj Tērbatas, Dzirnavu, Blaumaņa un Krišjāņa Barona ielas.

Uzsākot kvartāla Centrus būvniecības darbus 2014. gada vasarā, taps divas 7 stāvu dzīvojamās ēkas, kurās tiks iekārtoti 84 dzīvokļi un komercplatības ēku pirmajos stāvos.

Līdzās dzīvojamajai videi tiek veidota publiskā zona. Gājēju promenāde savienos Dzirnavu ielu ar Blaumaņa ielu, tur ritēs iekškvartāla dzīve ar kafejnīcām un labiekārtotām atpūtas vietām, kā arī iepirkšanās iespējām promenādes malās.

«Dzīvojamo ēku būvniecība ir 2.kārta kvartāla Centrus attīstībā, kuru plānojam noslēgt 2015. gada nogalē. Centrus attīstības 1. kārta noslēdzās 2013. gada sākumā, kad rīdziniekiem un Rīgas viesiem atklājām divu līmeņu autostāvvietu kvartāla teritorijā,» skaidro Juris Dreimanis, projekta attīstītāja pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

AS Rautakesko plāno kļūt par līderi būvmateriālu mazumtirdzniecībā

Ingrīda Drazdovska [email protected], 11.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad AS Rautakesko plāno sasniegt vairāk nekā 70 % lielu apgrozījuma pieaugumu un atvērt divus K-RAUTA tirdzniecības centrus, tā kļūstot par līderi būvmateriālu mazumtirdzniecībā. AS Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis: “Šogad plānojam sasniegt LVL 24,6 milj. lielu apgrozījumu. Esam pārliecināti, ka mums to izdosies paveikt. 2004. gadā mūsu apgrozījums bija LVL 14,5 milj. Ilgtermiņā plānojam atvērt 33 tirdzniecības centrus ar K-RAUTA zīmolu. Tie būs gan mūsu pašu būvētie tirdzniecības centri, gan franšīzes.” AS Rautakesko ir līdere būvmateriālu, apdares materiālu un dārza preču tirdzniecībā Baltijas valstīs. Uzņēmums ir labākais mazumtirdzniecībā Skandināvijā, savukārt Eiropā ir desmitais lielāko būvmateriālu veikalu vidū. Kopējās KESKO grupas investīcijas divu jauno tirdzniecības centru K-RAUTA atvēršanai (Lucavsalā, Ulmaņa gatvē) sasniegs 12 milj. EUR. K-RAUTA tirdzniecības centra Ulmaņa gatvē platība būs 17780 m2, bet Lucavsalā - 21606 m2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

K-rauta veikalu apgrozījums sasniedz 12 milj. Ls

Zane Pudāne [email protected], 07.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rautakesko būvmateriālu veikali «K-rauta» pirmo 8 mēnešu apgrozījums ir 12 miljoni latu, kas par 85% pārsniedz iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu. AS Rautakesko, ņemot vērā šos labos rādītājus, ir ļoti tuvu tam, lai sasniegtu iecerēto biznesa plānu - 24.6 miljonu Ls apgrozījumu 2005.gadā. AS Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis izvērtē rezultātus un optimistiski raugās nākotnē: «Mūsu stratēģija – vienlaicīgi atvērt jaunus veikalus - ir bijusi veiksmīga un pierādījusi, ka AS Rautakesko ir spēcīgs uzņēmums Latvijā, kas spēj ieņemt vadošu pozīciju tirgū. Nākamais gads būs ne mazāk interesants un aktīvs kā šis.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mainījusies veikalu tīkla K-Rauta īpašnieka AS Rautakesko padome

Gunta Kursiša, 20.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainījusies būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmuma AS Rautakesko padome, liecina Lursoft sniegtā informācija.

Par padomes locekļiem iecelts Juhani Jarvi (padomes priekšsēdētāja vietnieks), Antti Jussi Ollila, Mikko Juhani Pasanens un Tapio Timo Virtanens (padomes priekšsēdētājs).

Latvijā Rautakesko pieder būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības veikalu tīkls K-Rauta. Rautakesko, tāpat kā Ruokakesko, Keswell, VV-Auto, Konokesko, Maataloukesko un Kaukomarkkinat ir viens no Somijas uzņēmumu grupas – Kesko, meitasuzņēmumiem.

Latvijā Rautakesko darbojas kopš 1996. gada, bet pirmais K-Rauta veikals Latvijā tika atvērts 2002. gadā. Savukārt Kesko grupa tika izveidota Somijā 1940. gadā. Ienākšana Zviedrijas un Baltijas valstu tirgos tika uzsākta deviņdesmito gadu vidū, liecina informācija oficiālajā uzņēmuma mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kreditēšanas ierobežojumi mazina pieprasījumu pēc būvmateriāliem

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā jūtamie kreditēšanas ierobežojumi ietekmējuši arī būvniecības attīstības tempus Latvijā, proti, tie palikuši lēnāki. Kā Db.lv atzina būvmateriālu ražotāji un tirgotāji, šī tendence sākusi ietekmēt arī viņus un kā rezerves plāns, ja situācija Latvijā kļūs arvien sliktāka, viņiem ir eksports.

Luiss Migels Kantū (Luiss Miguel Cantu), SIA CEMEX valdes priekšsēdētājs:

"Būvniecības apjomi kopumā nav mazinājušies. Ir samazinājusies būvniecības tempu un apjomu straujā izaugsme, kas bija vērojama pēdējā laikā. CEMEX uzskata, ka būvniecības tirgus turpinās attīstīties dinamiski, jo vēl joprojām pastāv nepieciešamība pēc mājokļiem un infrastruktūras objektiem. Jebkurā gadījumā CEMEX saskata lielu tirgus potenciālu saviem izstrādājumiem tepat Latvijā, bet - kā starptautisks uzņēmums - mēs sevi redzam arī citos tirgos un esam gatavi ražošanas jaudas virzīt arī uz eksporta produkciju. Tieši šāds ir attīstības plāns, kas paredzēts jaunajai CEMEX ražotnei Brocēnos, kas darbību sāks 2008.gada beigās. Prioritāte ir Latvijas tirgus, bet ražošanas jaudām pārsniedzot vietējā tirgus pieprasījumu, arī eksports."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Somu uzņēmumi apvieno spēkus

Zane Pudāne [email protected], 24.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas izcelsmes būvtehnikas nomas uzņēmums Ramirent un būvmateriālu tirdzniecības uzņēmums AS Rautakesko apvienojuši spēkus, un K-Rautas veikalos veido būvniecības tehnikas un instrumentu nomas punktus. «K-Rauta un Ramirent ir veiksmīgs sadarbības modelis, kas sevi jau pierādījis Rīgā. Abi uzņēmumi plāno attīstīt darbību reģionos,» norādīja AS Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis. Pašlaik Ramirent ir atvēris trīs nomas punktus K-Rautas veikalos Rīgā, taču šogad plānots sadarbību vēl vairāk nostiprināt un atvērt nomas punktus arī Jelgavā un Tukumā, kur Rautakesko drīzumā atvērs tirdznecības centrus. Kopumā Ramirent ir 13 nomas punkti visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rautakesko grupa pirmajā pusgadā strādā ar 629 milj. eiro lielu apgrozījumu

Zane Pudāne [email protected], 04.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rautakesko grupas tīkla apgrozījums pirmajā pusgadā sasniedza 629 milj. eiro, pieaugot par 11,5 %. Rautakesko grupas pamatdarbības peļņa pirms nodokļu nomaksas pirmajā pusgadā sasniedza 20.2 milj. eiro. Rautakesko grupā ietilpst 14 K-Rauta veikali Zviedrijā, 4 - Igaunijā, Somijā 40 veikali K-Rauta un Rautia ķēde ar 105 veikaliem, 3 K-Rauta veikali Latvijā, Lietuvā - 13 Senukai tirdzniecības centri un 82 partnerveikali, kurus vada UAB Senuku Prekybos centras, un to lielākais īpašnieks ir Rautakesko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A/s Rautakesko jauna vadība

Katrīna Iļjinska, 09.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu tirgotājam a/s Rautakesko un uzņēmuma SIA Kesko Agro Latvija no 1.jūlija būs jauna vadība.

Par K-Rauta veikalu tīkla īpašnieka, a/s Rautakesko, valdes priekšsēdētāju kļūs Pēteris Stupāns, kas jau iepriekš strādājis Rautakesko grupā, bet par SIA Kesko Agro Latvija valdes priekšsēdētāju iecelta Antra Spickus, Db pavēstīja SIA Kesko Agro Latvija Mārketinga komunikāciju vadītāja Kristīne Pakalna.

Pašlaik vēl amatā esošais a/s Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis Db apstiprināja, ka atstās amatu, bet turpmāk strādās kompānijā SIA SRV Terbelat.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirgotāji krīzē slēdz ciet būvmateriālu veikalus

Katrīna Iļjinska, Db, 22.10.2008

Būvmateriālu tirgotāji šogad cits pēc cita sākuši aizvērt savus veikalus. Ekonomiskās izaugsmes lejupslīde celtniecībā skārusi ne tikai mazos pārdevējus, bet arī tirgus līderus – uzņēmumus Nelss, Profs Latvija un Tapeks.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lejupslīde būvniecības nozarē nav gājusi garām arī būvmateriālu tirgotājiem, un daļa no tiem šogad jau veikalus slēguši.

Db novēroja, ka slēgti ir visi uzņēmuma SIA Arana būvmateriālu veikali SIMS, kas bija neliels, taču viens no vecākajiem tirgotājiem. Uzņēmumā Db atzina, ka visi veikali ir slēgti, taču no plašākiem komentāriem atteicās. Savukārt ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Agri Upīti Db sazināties neizdevās. Arana ar būvmateriālu tirdzniecību nodarbojās jau kopš 1997. gada. Jāatzīmē, ka izmaiņas skārušas ne tikai mazākos būvmateriālu tirgotājus, bet arī lielākus tīklus, piemēram, Nelss, Profs Latvija, K-Rauta un Tapro (pieder SIA Tapeks). Nesen slēgts arī Nelss būvmateriālu veikals Deglava ielā, bet vēl iepriekš Nelss slēdza veikalu Jelgavā, kas bija nerentabls. Iepriekš (10.04.) Db aptaujātie uzņēmēji — SIA Nelss un SIA Profs Latvija atzina, ka būvmateriālu preču apgrozījuma krituma dēļ veikali kļūst nerentabli un tos ir izdevīgāk slēgt nekā gaidīt labākus laikus. Db jau ziņoja (26.02.), ka arī Profs Latvija zemās veikala rentabilitātes dēļ pēc dažu mēnešu darba slēdzis būvmateriālu veikalu Daugavpilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra uzlikusi arestu kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā apsūdzēto uzņēmēju un bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera uzņēmumu daļām, noskaidroja aģentūra LETA.

Digitālās televīzijas ieviešanā apsūdzēto personu mantai uzlikts arests. Aģentūrai LETA zināms, ka arests uzlikts arī Šlesera un Šķēles atsevišķiem nekustamajiem īpašumiem un uzņēmumu daļām.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka martā piemērots arests Šķēlem piederošajiem 40% uzņēmumā "Uzņēmumu vadība un konsultācijas", kur viņa daļu nominālvērtība ir noteikta 88 888 eiro. Šajā uzņēmumā pārējie 60% līdzīgās daļās pieder Šķēles meitām.

Biznesa konsultāciju jomā strādājošais uzņēmums pērn strādājis ar 933 447 eiro apgrozījumu un 103 697 eiro peļņu. 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 993 094 eiro, bet peļņa - 8 903 eiro.

Tāpat piemērots arests Šķēlem pilnībā piederošajam uzņēmumam "TA sabiedrība". Šajā uzņēmumā arests uzlikts visām Šķēlem piederošajām daļām 4020 eiro nominālvērtībā. Rīgā, Dzirnavu iela 68, reģistrētais uzņēmums 2019.gadā strādājis bez apgrozījuma, bet ar 971 000 eiro zaudējumiem, savukārt dati par 2020.gadu vēl nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izdzīvos stiprākie

Katrīna Iļjinska kopā ar Daigu Ozolu, 10.04.2008

Vairāki būvmateriālu preču tirgotāji būvniecības nozares atdzišanas dēļ spiesti slēgt veikalus, kā arī samazināt darbinieku skaitu uzņēmumos.

"Tā tiešām ir, ka būvniecības apjomi valstī ir kritušies un tāpēc arī pēc būvmateriāliem ir mazinājies pieprasījums. Taču tas būtiski ietekmē neprofesionālus uzņēmumus, kas ienāca tirgū, lai ātri nopelnītu, kā arī tos, kuri strādā gandrīz tikai celtniecības uzņēmumu apkalpošanai," saka būvmateriālu tirgotāja a/s Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis.

Foto: Ritvars Bīders, Db.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu preču tirgotāji būvniecības nozares atdzišanas dēļ spiesti slēgt veikalus, kā arī samazināt darbinieku skaitu uzņēmumos.

Db aptaujātie uzņēmēji - SIA Nelss un SIA ProfsLatvija atzina, ka būvmateriālu preču apgrozījuma krituma dēļ veikali kļūst nerentabli un tos ir izdevīgāk slēgt nekā gaidīt labākus laikus. Taču daļa tirgotāju - a/s Rautakesko un SIA Tapeks meklē risinājumus darba optimizācijai un efektivitātes paaugstināšanai, lai izdzīvotu.

Grūti laiki

"Pašlaik būvniecības un būvmateriālu tirgus sāk sakārtoties, radot labvēlīgus apstākļus ilgtermiņa tirgus spēlētājiem," atzīst Rautakesko valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis, piebilstot, ka neprofesionāliem uzņēmumiem var draudēt bankrots. "Tā tiešām ir, ka būvniecības apjomi ir kritušies un tāpēc arī pēc būvmateriāliem ir mazinājies pieprasījums. Taču tas būtiski ietekmē neprofesionālus uzņēmumus, kas ienāca tirgū, lai ātri nopelnītu, kā arī tos, kuri strādā gandrīz tikai celtniecības uzņēmumu apkalpošanai," teica G. Sokolovskis un norādīja, ka ļoti liels risks jāuzņemas, piedāvājot būvniecības uzņēmumiem atliktos maksājumus - viens pēc otra bankrotējot būvniecības uzņēmumi, līdz ar to risks pastāv arī būvmateriālu tirgotājiem. Arī Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis Db teica, ka pašreizējā būvniecības tirgus situācija ir ietekmējusi būvmateriālu tirgotāju pārdošanas apjomus un tie ir kritušies. "Taču arī krīzes situācijās ir savas metodes, kā strādāt, un tas nenozīmē, ka visi bankrotēs," viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikviens spēcīgs un stratēģiski labi plānots tirdzniecības centrs Rīgā plāno agrāk vai vēlāk paplašināties, tai skaitā arī Domina Shopping, intervijā biznesa portālam Db.lv stāsta tā valdes loceklis Allans Remmelkors (Allan Remmelkoor). Viņš atzīst, ka arvien pieaug ārvalstu zīmolu interese par Latvijas tirgu, - vairāki slaveni zīmoli, kā, piemēram, Peek & Kloppenburg, C&A un nākotnē arī H&M varētu atvērt veikalus Latvijā.

Autore: Lelde Petrāne, Db.lv žurnāliste.

Kāds tirdzniecības centram Domina Shopping bija pagājušais gads?

Raugoties kopumā, pagājušais gads mums bija ļoti veiksmīgs. Tas noteikti bija labākais gads, kāds ir bijis mūsu vēsturē. Turklāt tas bija arī interesants gads, jo mēs atvērām vairākus jaunus veikalus, starp kuriem bija arī vairāki ļoti atpazīstami zīmoli, piemēram, Marks & Spencer, New Yorker. Tie bija pirmie šo tirdzniecības ķēžu veikali Rīgā un arī visā Baltijas tirgū. Gads bija interesants, jo tirdzniecības centram bija jāiziet cauri arī nopietnām pārmaiņām - mēs nomainījām hipermārketa operatoru no Maxima uz Prisma. Domina Shopping vairāk nekā četrus mēnešus darbojās bez hipermārketa, kas noteikti bija kritisks moments, tomēr galu galā mēs varam teikt, ka šis periods bija pat veiksmīgs. Laikā, kad hipermārkets bija slēgts, cilvēki pievērsa lielāku uzmanību galeriju veikaliem, kā rezultātā šo veikalu apgrozījums pieauga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirgotāji: šogad mērena izaugsme, optimismam nav pamata

Sandra Dieziņa, 14.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizejošais gads tirdzniecībā bijis darbīgs, taču lielam optimismam nav pamata.

Vērtējot mazumtirdzniecības apgrozījumu, 2011. gadā tomēr bija vērojama stagnācija, situāciju vērtē Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs. Lai arī situācija vasaras otrajā pusē uzlabojās, pamats lielam optimismam neesot. Spriežot pēc statistikas datiem, pieaugums vērojams automobiļu un motociklu tirdzniecībā, kur apjomi gada laikā auguši par 40,2% un tas varot kalpot kā labs indikators ekonomikas veselības stāvoklim. H. Danusēvičs nenoliedz, ka ieņēmumi pieauguši atsevišķai iedzīvotāju grupai – vairāk gan biznesa ļaudīm, kas iepērkas ekskluzīvos veikalos, taču kopumā situācija nav jūtami cerīgāka. «Protams, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem audzis patēriņš ilgstoši lietojamām precēm arī palielinājusies ekskluzīvo un arī lietoto apģērbu tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

AS Rautakesko Latvijā pirmajā pusgadā sasniedz 16 milj. eiro apgrozījumu

Zane Pudāne [email protected], 04.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Palielina apjomus Būvmateriālu veikalu ķēdes K-Rauta īpašnieks AS Rautakesko šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 16 milj. eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 38,5 % vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, Db stāstīja uzņēmuma projektu vadītāja Linda Dadeika. «Līdz ar divu jauno veikalu atvēršanu Rautakesko Latvijā šogad plāno sasniegt 24.6 miljonus latu lielu apgrozījumu,» stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis. Viņš klāstīja, ka septiņu gadu laikā uzņēmums iecerējis kopumā atvērt 33 K-Rauta veikalus. Kopumā AS Rautakesko plāno iegūt 30% Latvijas būvmateriālu, apdares materiālu un dārza preču tirdzniecības tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rautakesko apgrozījuma kritums pusgadā - 34 %

, 19.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rautakesko uzņēmuma kopējais apgrozījuma kritums šī gada 1. pusgadā ir 34 %, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, bet tieši būvmateriālu tirdzniecība samazinājusies par 22 %, Db pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Stupāns.

Viņš norādīja, ka lielāko iespaidu un kopējo uzņēmuma apgrozījuma kritumu atstājusi atteikšanās no vairumtirdzniecības, kas vēsturiski sastādīja ievērojamu Rautakesko apgrozījuma daļu.

P. Stupāns norāda, ka a/s Rautakesko kopš 2008. gada sākuma ir atlaiduši 25 % darbinieku. Darbinieku skaita samazinājums ir rezultāts biznesa optimizācijai. Liela loma tajā bijusi arī tam, ka ārpakalpojumu kompānijām nodoti apsardzes pakalpojumi un tagad arī loģistika.

Līdz šim nevienu K-rauta veikalu uzņēmums nav slēdzis.

Komentāri

Pievienot komentāru