Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta direkcija ir reģistrējusi jaunu tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēju SIA "Dispo Group Latvija", kas ar mobilo lietotni "Dispocars" nodrošinās taksometra pakalpojumus, informē Autotransporta direkcijas pārstāvji.

"Dispo Group Latvija", izmantojot tīmekļvietni "dispocars.com/lv" un mobilo lietotni "Dispocars" un "Dispocars Driver", piedāvās pasažieriem komercpārvadājumu ar vieglo automobili, tostarp taksometru pakalpojumus.

Autotransporta direkcijā pagaidām nav informācijas par konkrētu datumu, no kura pasažieriem tiks piedāvāti pārvadājumu pakalpojumi.

Prasība reģistrēt tīmekļvietni vai mobilo lietotni ir kopš 2020.gada. Tā uz pakalpojumu sniedzēju attiecas tad, ja ar tās starpniecību tiek organizēti pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili, tostarp taksometru, ja pakalpojumu var pieteikt, apstiprināt un braucienu apmaksāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni.

"Dispo Group Latvija" reģistrēta 2020.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Uzņēmums pirmajā nepilnajā darbības gadā ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet uzņēmuma 2021.gada finanšu pārskats vēl nav publicēts. "Dispo Group Latvija" vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā "Dispo Group".

Šobrīd šāda veida taksometra pakalpojumus Latvijā nodrošina "Bolt".

Jau vēstīts, ka līdz šā gada martam pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo transportlīdzekli piedāvāja arī "Yandex Go", bet no 23.marta Autotransporta direkcija anulēja tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēja "Yandex Taxi" reģistrāciju, kā arī bloķēja mobilās lietotnes "Yandex Go" darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru