Jaunākais izdevums

Par spīti tam, ka auto tirdzniecībai un ar to saistītām nozarēm ir finansiāli grūti laiki no 29. aprīļa līdz 2. maijam Ķīpsalā norisināšoties 11. Rīgas Starptautiskais autošovs.

Šogad izstādes organizatori cer izstādi veidot kā plašu un atraktīvu pasākumu, ietverot gan ekspozīciju, gan plašu pasākumu un izklaides programmu, kur sev noderīgo atradīšot gan profesionāļi, gan jebkurš automīļotājs. 11. Rīgas Starptautiskajam autošovam šogad būs četras sadaļas – Auto Exotica, Auto Exclusive, Auto Sale un šī gada jaunums – Auto Profi, kas ietver automobiļu piederumus un iekārtas gan profesionāļiem, gan ikdienas autolietotājam.

«Atceltās Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) rīkotās autoizstādes Baltic International Motorshow Riga 2010 vietā Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 šogad, tāpat kā 2006., 2008. un 2009. gadā, rīkos 11. Rīgas Starptautisko autošovu,» sola BT 1 autoizstāžu projektu grupas direktors Kaspars Cimermanis. «Tā kā šobrīd vairums autodīleru nav gatavi paši aktīvi uzņemties iniciatīvu un rīkot OICA kalendāra izstādi Baltijas tirgum, lai iekustinātu jaunu auto pārdošanas tirgu un informētu par savu produktu priekšrocībām un pieejamību, tad izstāžu platības tiks aktīvākajiem un uz biznesa attīstību orientētajiem uzņēmumiem, kuru produkcijai ir pieprasījums,» sola Kaspars Cimermanis. Jācer, ka BT1 pārstāvja solījumiem būs lemts piepildīties, jo, piemēram, finansiālu apsvērumu dēļ Lietuvā, Igaunijā un citviet Austrumeiropā iepriekš plānotās izstādes šogad nenotikšot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

BMW un MINI plāno paplašināt elektroautomobiļu ražošanu

Lelde Petrāne, 11.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembrī Frankfurtē notiekošajā autoizstādē BMW prezentēs pirmo MINI elektroauto, sportisko BMW i3s, BMW 8.sērijas konceptauto un vēl citus jaunumus arī dizaina un drošības jomā, tā apstiprinot BMW grupas stratēģisko virzību elektrautomobiļu attīstīšanā, informēja ražotāja pārstāvis Latvijā Ivars Norvelis.

Pasaulē lielākā autoizstāde Frankfurtē šogad norisināsies 67.reizi. Tā pulcē aptuveni 900 tūkstošus skatītāju. Šogad autoizstādē piedalīsies vairāk nekā 250 dažādu uzņēmumu un organizāciju, no kuriem 50 būs automašīnu zīmoli.

Autoizstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt pirmo MINI elektromobili, kas uz ceļiem parādīsies 2019.gadā - tieši 60 gadus pēc klasiskā MINI «piedzimšanas». Automašīnā paredzēts litija jonu akumulators, kas nodrošinās maksimālu jaudu un MINI raksturīgo veiklību, neradot izmešus. Tā kā elektroauto ir nepieciešams tikai nedaudz atdzesēt ar gaisu, radiatora režģis ir aizvērts augstākai aerodinamikai. Tāpat dizains ir papildināts ar stikla šķiedras komponentiem, kas vēl vairāk samazinās gaisa pretestību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pērles un pasaules pirmizrādes Ženēvas autošovā

Zane Atlāce - Bistere, 08.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau rīt, 9.martā apmeklētājiem durvis vērs 87.Ženēvas autoizstāde, kurā automīļus gaida vairāk nekā 100 pasaules un Eiropas pirmizrādes.

Autoizstāde Šveicē aplūkojama no 9.līdz 19.martam. Pasākums norisinās reizi divos gados un to apmeklē vismaz 700 000 interesentu.

Ieskatu autoizstādē skaties galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pusvadītāju deficīta dēļ Ženēvas autoizstāde atlikta līdz 2023.gadam

LETA--AFP, 08.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad plānotā starptautiskā Ženēvas autoizstāde atlikta līdz 2023.gadam, jo pusvadītāju deficīts pasaulē smagi skāris autoražošanas nozari, paziņoja organizatori.

Starptautiskā Ženēvas autoizstāde koronavīrusa pandēmijas dēļ nenotika nedz pērn, nedz šogad.

"Vairāki dalībnieki norādījuši, ka Covid-19 pandēmijas radīto neskaidrību dēļ viņi nespēj paust konkrētu apņemšanos piedalīties 2022.gada izstādē," teikts organizatoru paziņojumā. "Turklāt papildu negatīvu ietekmi uz autoražotājiem rada pašreizējais pusvadītāju deficīts."

Iepriekš bija paredzēts, ka starptautiskā Ženēvas autoizstāde norisināsies 2022.gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz Ķīnas valdības īstenotajiem taupības pasākumiem un nesenajiem ziņojumiem par Ķīnas automobiļu ražotāju vājajiem peļņas rādītājiem, valsts lielākā autoizstāde vērusi savas durvis.

Desmit dienas garajā Pekinas Starptautiskajā autoizstādē tiek izrādīti vairāk nekā tūkstoš transportlīdzekļi, tostarp mirdzošas, jaunas supermašīnas, luksusa sedani un «zaļie» transportlīdzekļi. Starptautiskie auto giganti «smeļ naudu» ienesīgajā, bet augstas konkurences tirgū.

Aplēses liecina, ka Pekinas autoizstāde piesaistīs 120 tūkstošus apmeklētāju katru dienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Globālās ekonomikas neskaidrību dēļ atcelta Ženēvas autoizstāde

LETA--AFP, 19.08.2022

Starptautiskā Ženēvas autoizstāde koronavīrusa pandēmijas dēļ iepriekš tika atcelta trīs gadus pēc kārtas, taču tai bija paredzēts beidzot norisināties 2023.gada sākumā.

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās Ženēvas autoizstādes organizatori ceturtdien paziņoja, ka nākamgad plānotā izstāde ir atcelta, ņemot vērā globālās ekonomikas neskaidrības.

Starptautiskā Ženēvas autoizstāde koronavīrusa pandēmijas dēļ iepriekš tika atcelta trīs gadus pēc kārtas, taču tai bija paredzēts beidzot norisināties 2023.gada sākumā.

Tomēr izstādes organizatori ceturtdien nolēma, ka Ženēvas izstādi nav iespējams rīkot.

Taču organizatori norāda, ka tagad pilnībā koncentrēsies uz jau iepriekš ieplānoto pirmo šāda veida izstādi Katarā, kurai paredzēts norisināties 2023.gada novembrī.

"Ņemot vērā globālās ekonomikas un ģeopolitikas neskaidrības, kā arī ar pandēmiju saistītos riskus, organizatori nolēmuši koncentrēties tikai uz pasākuma norises plānošanu Dohā 2023.gadā," skaidro organizatori.

Organizatori gan šobrīd nesniedz informāciju, kad varētu norisināties Ženēvas autoizstāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Autoražotāji Frankfurtes autoizstādē demonstrē jaunākos sasniegumus

Žanete Hāka, 12.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 12.septembra līdz 22.septembrim Frankfurtē notiek ikgadējā starptautiskā autoizstāde.

Šogad izstāde notiek jau 68.reizi, un šā gada izstādē uzmanība veltīta elektroautomašīnām. Pēdējos gados izstāde piedalās aptuveni 1000 dalībnieku no aptuveni 40 valstīm, savukārt apmeklētāju skaits pārsniedz 800 tūkstošus.

Šajā gadā izstādes laikā notiek arī retro automašīnu izstāde.

Eiropas autoražotāji iegulda miljardiem dolāru, lai attīstītu elektroauto vai hibrīdauto, taču tagad izaicinājumus rada to pārdošana, raksta The Wall Street Journal. Tādi autoražotāji kā Volkswagen, Porsche un Daimler šonedēļ izstādē prezentēja jaunākos elektroautomašīnu modeļus, un kompāniju vadītāji ziņoja, ka tiek izstrādāti jauni šī segmenta modeļi.

Dati liecina, ka patlaban elektroautomašīnu pārdošanas apjomi Eiropā veido vien 2,4% no kopējiem automašīnu pārdošanas apjomiem ES.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diezgan amizanti, bet fakts, ka vācu sērijveida modelis Audi A1, kurš vēl nav nonācis atklātībā ir saņēmis britu laikraksta What Car? balvu - Most Exciting Car 2010 (2010. gada aizraujošākais auto)

Neraugoties uz to, ka pagaidām nav publiskoti oficiālie Audi A1 fotoattēli, tūkstošiem britu laikraksta lasītāji esot nobalsojuši par Audi mazauto. Lai izdarītu izvēli viņiem esot pieticis ar 2007. gadā Tokijas autoizstādē prezentētā Audi A1 Project Quattro fotoattēliem. Paredzams, ka Audi 1 ieraudzīsim marta sākumā, Ženēvas autoizstādē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule kā atklātībai nodotas pirmā rumāņu SUV klases modeļa Dacia Duster oficiālās fotogrāfijas. Paredzams, ka 2010. gadā Dacia Duster nonāks tirdzniecībā, un tā bāzes modeļa cena nepārsniegšot 11 tūkst. eiro.

2009. gadā Ženēvas autoizstādē izrādītais Dacia Duster konceptauto izpelnījās milzīgu ekspertu un klientu atsaucību, tādēļ franču Renault piederošais rumāņu uzņēmums nevilcinoties ķērās pie sērijveida modeļa izstrādes. Iespējams, ka jau 2010. gada Ženēvas autoizstādē Dacia Duster atgriezīsies kā sērijveida modelis.

Kā jau iepriekš tika solīts, 4.25 metrus garais Dacia Duster būs pieejams gan pilnpiedziņas, gan priekšpiedziņas versijā. Pagaidām ir zināms, ka kompaktais SUV tiks pie diviem benzīnmotoriem - 1.6 litru 110 ZS, kā arī divlitrīga 140 ZS jaudīga benzīnmotora. Dīzeļdzinēju cienītājiem galdā tiks celti arī divi spēka agregāti – 1.6 litru 110 ZS jaudīgais dīzelis, kā arī 1.9 litru dīzeļmotors, kurš attīstīs 130 ZS lielu jaudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu Mitsubishi jaunais kompaktais pilsētas apvidus auto Eiropā sauksies Mitsubishi ASX. Pirmo reizi jauno modeli, kuram būs jākrusto šķēpi ar Nissan Qashqai, VW Tiguan, Ford Kuga, ieraudzīsim Ženēvas autoizstādē.

Pavisam nesen ziņojām, ka japāņu Mitsubishi atslepenoja informāciju par kompakto visurgājēju, kurš pašmāju tirgū tika prezentēts ar nosaukumu RVR.

Eiropas versijai ir izvēlēta cita trīs burtu kombinācija, atklājot arī to, ka 4.3 metrus garais piecvietīgais ASX būs bruņojies ar taupīgu un videi draudzīgu 1.8 litru dīzeļmotoru, kurš strādās tandēmā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Bez tam, dzinēja komplektācijā ietilps modernā Automatic Stop & Go sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Lexus" iepazīstinājis ar savu pirmo elektroauto – "UX 300e" –, kas enerģiju uzglabā tikai akumulatoros (BEV) un ko raksturo UX uzbūve un funkcionalitāte.

2019. gada Tokijas autoizstādē "Lexus" atklāja savu globālo elektrifikācijas stratēģiju, kuras nosaukums ir “Lexus Electrified”.

"Lexus Baltic" vadītājs Raigo Kaseorgs stāsta: ""UX 300e" ir pirmais ražošanas modelis, kam pamatā ir "Lexus Electrified" stratēģija. "Lexus" inženieri gan saglabājuši neskartu UX krosovera atšķirīgo dizainu un raksturlielumus."

"Lexus" inženieri spējuši likt lietā jauno elektrisko piedziņu, lai uzlabotu automobiļa sniegumu uz ceļa. Tajā pašā laikā "UX 300e" ir viens no klusākajiem saloniem savā klasē. "UX 300e" dinamisko veiktspēju gūst, pateicoties zemajam smaguma centram, kas izriet no motora un akumulatora novietojuma zem automobiļa virsbūves. "UX 300e" braukšanas režīma izvēles funkcija sniedz iespēju vienmērīgi palielināt un samazināt ātrumu atbilstoši situācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes Ford Focus piedzīvo pasaules debiju 2010. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē Detroitā. Paredzams, ka tirdzniecībā jaunos Focus sedanus un hečbekus ieraudzīsim 2011. gada sākumā.

Focus ir pirmais no uzņēmuma Ford globālajiem C-car jaunās paaudzes automobiļiem; tie visi ir veidoti uz vienādas platformas, kas tiks izmantota līdz pat 10 transportlīdzekļos visā pasaulē, un uz šīs bāzes līdz 2012. gadam tiks saražoti līdz pat 2 miljoni automobiļu gadā.

Uz Detroitas izstādes dēļiem kāpa gan Focus četrdurvju sedans, gan piecdurvju hečbeks. Jaunais Focus būs gandrīz identisks visos tirgos, jo 80 procenti tā sastāvdaļu būs vienādas visā pasaulē.

«Jaunais Ford Focus skaidri demonstrē, ka mūsu VIENA Ford stratēģija klientiem visā pasaulē piedāvā lieliskus produktus, kas iemieso labāko no uzņēmuma Ford Motor Company, » teica Alans Mulalijs (Alan Mulally), Ford prezidents un izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini, svinot savu 50 gadu jubileju, šā gada Ženēvas autoizstādē prezentēs jaunāko superauto Veneno.

Veneno cena ir 3 miljoni eiro plus nodokļi, un tiks pārdotas vien trīs šādas automašīnas. Pircēji tām jau atrasti.

Saskaņā ar Lamborghini auto dizains ir vērsts uz maksimālu aerodinamisko efektivitāti. Veneno pamatā ir Aventador superauto, un tai ir 6,5 litru V12 dzinējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražošanas gigants General Motors (GM) uzskata, ka tā Eiropas Opel zīmols viegli var konkurēt ar Volkswagen, atsaucoties uz Eiropas vadītāja Nika Reilija sacīto, vēsta thelocal.de.

«Mēs necenšamies iespiesties Eiropas premium segmentā, kur ir BMW un tā tālāk. Mēs noteikti nemēģinām tur konkurēt,» IAA autoizstādē Frankfurtē reportieriem sacījis Reilijs.

«Tas ko mēs cenšamies pateikt ir, ka mēs jūtam - mūsu produktu klāsts var konkurēt ar jebko, kas ir apjoma tirgū..., piemēram, ar Volkswagen un jebkuru citu,» skaidrojis Reilijs.

Opel pagātnē bijusi noteikta nedaudz zemāka cena, bet tas vairs neesot nepieciešams.

GM vadītājs Dans Akersons šīs nedēļas sākumā sacīja, ka grupa plāno panākt lielāku sinerģiju starp Opel un tās Ziemeļamerikas Buick zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 15.septembra līdz 27.septembrim Vācijas pilsētā Frankfurtē jau 66.reizi norisinās pasaulē lielākais auto šovs – starptautiskā autoizstāde (IAA).

Starptautiskā Frankfurtes autoizstāde notiek katru otro gadu rudenī.

IAA pirmsākumi meklējami vairāk nekā pirms 110 gadiem, kad 1897.gadā Berlīnē tika izstādīti astoņi mehāniskie transportlīdzekļi.

Plašāk skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

2013. gadā BMW sola sporta hibrīdmodeli

Aldis Zelmenis, 30.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu autogigants BMW informē, ka 2013. gadā ražotāja modeļu klāstā parādīšoties sporta hibrīdmodelis, vēsta Automobilwoche. Par pamatu jaunā modeļa izstrādei tiks ņemts pērnā gada Frankfurtes autoizstādē izrādītais BMW-EfficientDynamics Concept.

Šī modeļa pamatā ir taupīga hibrīdsistēma, kas sastāvēs no specāli šim modelim izstrādātā trīs cilindru 185 ZS benzīnmotora un diviem aptuveni 100ZS jaudīgiem elektromotoriem. Sīkāku informāciju par gaidāmā modeļa tehniskajiem dotumiem visticamāk uzzināsim Parīzes autoizstādē. Pagaidām ir zināms, ka hibrīdmodelis vidēji patērēšot aptuveni 3 litrus degvielus, pretim liekot sporta automobilim cienīgus dinamikas rādītājus. Bez tam, BMW ir paredzējis arī versiju, kura izmantos 450 ZS jaudīga sešcilindru benzīmotora pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas aviobūves uzņēmums Airbus Ženēvas autoizstādē prezentējis lidojošā automobiļa prototipu Airbus Pop.Up ar diviem maināmiem elektriskiem moduļiem - viens lidošanai, bet otrs braukšanai pa sauszemi, vēsta ārvalstu mediji.

Airbus Pop.Up veidots kā kapsula, kurā paredzēta vieta diviem cilvēkiem. Tas aprīkots ar astoņiem rotējošiem propelleriem. Lai mainītu pārvietošanās režīmu, jāizmanto attiecīga aplikācija – ievadot informāciju par galamērķi, programmatūra automātiski aprēķina piemērotāko pārvietošanās veidu.

Automobilis pārvietas, izmantojos elektromotorus. Gan lidojot, gan braucot automobilis spēj uzņemt ātrumu līdz 100 km/h un bez atkārtotas lādēšanas var nobrauk līdz 130 kilometru lielu attālumu.

Jau vēstīts, ka no 9.līdz 19.martam Šveicē norisinās Ženēvas autoizstāde.

Fotogrāfijas un video skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Startējis gada notikums auto industrijā - Ženēvas auto šovs

Dienas Bizness, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien atklāts gada gaidītākais un vērienīgākais autoindustrijas notikums - 85. starptautiskā autoizstāde Ženēvā.

Pirmās divas izstādes dienas atvēlētas medijiem, bet sākot no 5.marta desmit dienas izstāde būs atvērta visiem apmeklētājiem.

Ženēvas autoizstāde notiek katru gadu martā Šveicē. Autoražotāji tajā prezentē ne tikai savus jaunākos sērijveida modeļus, bet arī nākotnes vīzijas. Šogad izstādē aplūkojami 900 dažādi spēkrati, tostarp 90 vēl iepriekš neredzēti auto pasaules jaunumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad tika atcelta starptautiskā Ženēvas autoizstāde, un autobūves nozarē valdošās krīzes dēļ izstāde nenotiks arī nākamgad, paziņojuši tās rīkotāji.

"Vairums dalībnieku norādījuši, ka, visticamāk, nepiedalīsies 2021.gada izstādē un izvēlētos piedalīties 2022.gada izstādē," teikts paziņojumā.

Izstādes rīkotāji skaidro, ka autobūves nozare šobrīd saskaras ar ievērojamu krīzi, un uzņēmumiem nepieciešams laiks, lai tie spētu veikt šai izstādei nepieciešamās investīcijas.

Pašlaik arī nav zināms, vai veselības un drošības situācija nākamgad martā ļaus rīkot šo pasākumu, kas ierasti pulcē vairāk nekā 600 000 apmeklētāju un 10 000 žurnālistu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Detroitas autoizstādes «karstākās» automašīnas

Lelde Petrāne, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē, kas ir svarīgākais notikums ASV auto nozarē un norisinās Detroitas Cobo Center, apskatāmi vairāki simti transportlīdzekļu.

Detroitas autoizstāde ir viena no 65 izstādēm, kas ASV notiks šajā gadā. Vairākiem simtiem tūkstošu cilvēku apmeklējot Detroitas izstādi, kompānijas vērtēs, vai to jaunākie piedāvājumi apmierina patērētāju vajadzības.

CNBC izveidojis «karstāko» jauno modeļu sarakstu, tie visi nonāks tirgū šajā gadā. Saraksts aplūkojams galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu autoražotājs Nissan šī gada Ženēvas autoizstādē demonstrēs jaunu sērijveida krosoveru Nissan Juke, kurš pēc izmēriem būšot nedaudz mazāks par slaveno bestselleru Nissan Qashqai.

Jaunais auto ir veidots no Nissan Qazana koncepta, ko pirmo reizi ieraudzījām pērnā gada Šveices pilsētā notiekošajā autoizstādē. Pagaidām informāciju par jauno sērijveida modeli Nissan vēl neatklāj.

Paredzams, ka Nissan Juke sērijveida auto ražos Sanderlendas (Lielbritānija) rūpnīcā, kur tiek ražoti arī piecvietīgie Qashqai un septiņvietīgie Qashqai +2. Interesanti, ka vismaz pagaidām Nissan Europe pārstāvji nenoliedz iepriekš sniegto informāciju, ka arī sērijveida modelim pirmās un otrās sēdekļu rindas durvju atvēršanas princips būs tieši tāds pats kā 2009. gada Ženēvas auto izstādē izrādītajam Qazana konceptmodelim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu sporta auto meistars Porsche Birmingemas autoizstādē izripinās 911. sērijas sacīkšu modeli GT3 R, kurš uzbūvēts atbilstoši Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) GT3 sacīkšu sērijas prasībām. Jaunais modelis nomainīs līdz šim GT3 sacīkstēs izmantoto 911 GT3 Cup S.

Jaunais Porsche 911 GT3 R ir radīts uz ielas versijas GT3 RS pagarinātās bāzes, apjožoties ar sacīkšu braucamrīkam nepieciešamo drošības karkasu, kā aerodinamisko ekipējumu, kurš ietver sevī arī milzīgo aizmugurējo antispārnu. R mašīna ir aprīkota ar jaunu četru litru opozītmotoru, kurš būvēts izmantojot GT3 RS izmantoto 3.8 litru spēkstaciju. Četrlitrīgā spēkstacija attīstīs 480 ZS lielu jaudu, kas ir par 30 ZS vairāk nekā GT3 RS. Kopā ar dzinēju strādās sešpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba. Bez tam, atbilstoši savai misijai GT3 R svars būs tikai 1200 kilogrami jeb par 170 ZS mazāk nekā ielas versijai GT3 RS. Sacīkšu trasēm paredzētajam modelim ir pārregulēta ABS un vilkmes kontroles darbības algoritms, kā arī speciāli noregulēta dzinēja vadības elektronika.

Komentāri

Pievienot komentāru