Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties medicīnisko iekārtu un specializētā aprīkojuma ieprkumam par 1,053 miljoniem eiro, Rīgas 1. slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā uzstādītas īpašas, ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotas gultas, informē Rīgas domē.

Intensīvās terapijas nodaļā pacientu aprūpei tagad kalpos regulējamas gultas Eleganza XC ar preventīviem kombinētiem pretizgulējumu matračiem. Daudzfunkcionālās gultas ir aprīkotas ar unikālām funkcijām nekustīgiem pacientiem, kā arī atvieglo daudzas terapeitiskās un diagnostikas procedūras.

Gultām ir vairākas regulācijas pultis, bet centrālā personāla pults aprīkota ar ieprogrammētām atmiņas pozīcijām. Nospiežot attiecīgo pogu, gulta veic vairākas darbības vienlaicīgi, kā rezultātā tiek patērēts mazāk laika, lai uzstādītu nepieciešamo pozīciju. Savukārt matraču izmantošanas koeficientu nosaka atkarībā no izgulējumu rašanās riska.

Pacientam atrodoties gultā, iespējams veikt arī plaušu un C-loka rentgena uzņēmumus, nav nepieciešams pārvietot pacientu uz speciāliem ratiem. Šīs intensīvās terapijas aprūpes gultas ne vien maksimāli komfortablas pacientiem atveseļošanās procesā, bet arī atvieglo personāla darbu ārstēšanas un aprūpes procesā, samazinot fiziska spēka izmantošanu pacientu transportēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru