Nekustamais īpašums

Rīgas pilsētbūvnieks tiek pie 30.67 miljoni eiro

, 07.01.2010

Jaunākais izdevums

Nordea banka ir piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 30.67 miljoni eiro apmērā SIA Rīgas pilsētbūvnieks 5 pašvaldības dzīvojamo māju kompleksa un daudzstāvu autostāvvietas projekta 1. kārtai.

Komplekss atradīsies Rīgā, Ulbrokas ielā 13. Kopējās kompleksa būvniecības izmaksas plānotas 53 miljoni eiro, paredzot uzbūvēt piecas pašvaldības dzīvojamās mājas. Kompleksā paredzēti 792 dzīvokļi (1 dzīvokļi – 288, divistabu dzīvokļi – 288, trīsistabu dzīvokļi – 120, četristabu dzīvokļi – 96) ar kopējo platību 58 356 m², kā arī daudzstāvu autostāvvietu 685 mašīnām. Projekts paredz arī izveidojot infrastruktūras izveidi un teritorijas labiekārtojumu.

Nordea bankas piešķirto finansējumu 30,67 miljoni eiro apmērā paredzēts izmantot projekta pirmās kārtas – trīs dzīvojamo māju būvniecībai, infrastruktūras izveidošanas un teritorijas labiekārtošanas darbu realizēšanai.

Realizējot projekta 1. kārtu, jau šā gada beigās 480 ģimenes, kuras gaida uz Rīgas domes palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā, tiks pie jauniem dzīvokļiem, teicis SIA Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks noraida Rīgas domes deputāta Valda Gavara pārmetumus, ka tās īstenoto dzīvojamo māju kvalitāte ir slikta.

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) deputāts Valdis Gavars izplatījis paziņojumu, kurā akcentēja, ka pilsētbūvnieka mājās dzīvokļi ir tik sliktas kvalitātes, ka iedzīvotāji no tiem atsakās vai pamatoti pieprasa uzreiz pēc to piešķiršanas veikt remontu. Kā piemēru viņš nosauca dzīvokli Ulbrokas ielā 13 (K/3-166), no kura februārī īrniece atteicās, vēl tajā neievācoties, jo caur logiem dzīvoklī tecēja ūdens un uz ārsienām jau bija izveidojies pelējums. Pilsētbūvnieks solīja defektus novērsts, taču īrniece nebija pārliecināta, ka dzīvokļa kvalitāte turpmāk nesagādās problēmas un atteicās ievākties.

«Zinu vēl divus īrniekus, kas sliktās dzīvokļu kvalitātes dēļ no tiem atteicās, tāpat zinu ne vienu vien gadījumu, kad īrnieki uzreiz pēc dzīvokļa saņemšanas pieprasīja veikt remontu, un tas arī tika darīts, jo prasība bija pamatota. Pašvaldības budžeta deficīta apstākļos tā ir bezatbildīga saimniekošana, kuras rezultātā tiek šķērdēta nodokļu maksātāju nauda,» pauda deputāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Piešķir 10,4 miljonu kredītu Rīgas pilsētbūvnieks municipālo māju būvniecībai

Lelde Petrāne, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka un pašvaldības uzņēmums SIA Rīgas pilsētbūvnieks ir parakstījuši līgumu par kredīta piešķiršanu 10,4 miljonu latu apmērā. Aizdevums ir nepieciešams, lai pabeigtu daudzdzīvokļu māju kompleksa būvniecību Bolderājā Mežrozīšu un Gaigalas ielās.

SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kārlis Danēvičs norāda, ka SEB bankai ir izveidojusies veiksmīga un ilgtermiņa sadarbība ar Rīgas pilsētbūvnieku jau kopš 2005. gada. «Šo gadu laikā SEB bankas izsniegtais finansējums Rīgas pilsētbūvniekam pārsniedz 60 miljonus eiro. Šie līdzekļi izmantoti dzīvojamo māju rekonstrukcijām Valdeķu ielā, Parādes ielā, Gobas ielā, Juglas ielā, Dreiļinos-2 un arī citur Latvijā, kā arī nekustamā īpašuma iegādei un jauno māju, tai skaitā bērnu pirmsskolas izglītības iestādes, celtniecībai un labiekārtošanai,» viņš informēja.

Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs, savukārt, akcentē: «Piesaistot SEB bankas finansējumu, Rīgas pilsētbūvnieks ietaupīs aptuveni 5,2 miljonus latu, un projekts kopumā izmaksās nepilnus 13 miljonus latu iepriekš prognozēto 18 miljonu latu vietā. Par šo finansējumu tiks izbūvēti 299 jauni mājokļi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome plāno atteikties no kādreizējā vicemēra Aināra Šlesera ieceres par daudziem miljoniem latu būvēt konferenču zāli lidostas tuvumā.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 2010.gada februārī uzdeva SIA Rīgas pilsētbūvnieks īstenot reģionāla mēroga izstāžu un konferenču centra izveides projektu pie lidostas, kā arī šī mērķa īstenošanai uzņēmuma pamatkapitālā ieguldīt 12 zemesgabalus ar kopējo platību 35,6 hektāri.

Vācijas un Latvijas puses nodomu protokolus par sadarbību starptautiska izstāžu un konferenču centra izveidē pie lidostas Rīga parakstīja 2010.gada martā, paredzot, ka SIA Rīgas pilsētbūvnieks projektā piedalīsies ar zemi, bet Messe Frankfurt konsultēs un pēc tam arī apsaimniekos šo centru, savukārt pašai būvniecībai tiks piesaistīts privāts investors. No Latvijas puses protokolu parakstīja Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien pēc aptuveni diennakti garas sēdes, debatēs pavadot arī visu nakti, galīgajā lasījumā pieņēma šā gada valsts budžetu un budžeta ietvaru nākamajiem trim gadiem.

Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, bet pret bija 39 parlamentārieši.

Budžeta skatīšanas gaitā parlaments noraidīja visus opozīcijas priekšlikumus, bet atbalstīja vairākus valdības un ministriju priekšlikumus par izmaiņām kopā ap 10 miljonu eiro apmērā. Tāpat nolemts ap 135 000 eiro piešķirt Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Darbs pie budžeta likumu pakotnes galīgajā lasījumā un ar to saistīto jautājumu skatīšanas sākās 8.martā plkst.9 no rīta. Debatēm iestiepjoties naktī, tika saīsināts izteikšanās ilgums un daudz repliku veltīts darba kvalitātes trūkumam šādos apstākļos, taču budžeta skatīšana tika turpināta. Iepriekšējos gados līdzīga prakse - budžeta skatīšana visu nakti - ir saņēmusi nopēlumus kā neauglīga, ir mēģināts no tās atteikties un budžetu skatīt vairākas dienas pēc kārtas, taču šoreiz deputāti atgriezās pie "nakts sēdes tradīcijas".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 17.februārī konceptuāli atbalstīja valdības virzīto likumprojektu "Par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam", kurā 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā.

Kā priekšlikumu iesniegšanas pēdējā diena noteikta pirmdiena, 20.februāris.

Tāpat deputāti konceptuāli atbalstīja grozījumus vairākos saistītajos likumos - Pasta likumā, likumā "Par piesārņojumu", Izglītības likumā, likumā "Par valsts pensijām", Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, Bērnu tiesību aizsardzības likumā, Valsts sociālo pabalstu likumā, Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likumā, Valsts kultūrkapitāla fonda likumā, Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā, likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām", likumā "Par sociālo drošību" un Ceļu satiksmes likumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz gada beigām Rīgā būs pabeigtas vēl trīs pašvaldības dzīvojamās mājas, kurās būs 480 dzīvokļi.

Tam līdzās līdz gada beigām iecerēts izbūvēt arī trīsstāvu autostāvvietu 685 automašīnām.

Pļavniekos, Ulbrokas ielā 13, pēc Rīgas pilsētas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks pasūtījuma notiek piecu dzīvojamo māju būvniecība. Līdz nākamā gada 30. jūlijam būs gatavas arī pārējās divas ēkas ar 312 dzīvokļiem. Projekta vadību un būvuzraudzību veic SIA Rīgas pilsētbūvnieks. Namu projektus izstrādāja arhitektu birojs SIA Nams. Būvniecības darbus veic konkursā uzvarējusī būvkompānija SIA Skonto būve. Komplekss kopumā izmaksās 53 miljonus eiro.

Šā gada sākumā ekspluatācijā nodota pašvaldības dzīvojamā māja Pļavniekos, M. Keldiša ielā – tur tapuši 96 dzīvokļi, bet atklātas divas mājas Ilūkstes ielā – 168 dzīvokļi. Gada sākumā atklāta arī sociālā māja Lomonosova ielā, kurā ir 106 dzīvokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgas pilsētbūvnieka īrnieki varēs dzēst soda procentus par komunālajiem parādiem

Elīna Pankovska, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no augusta, arī SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekoto dzīvojamo māju īrniekiem būs iespēja nomaksāt iekrātos komunālo maksājumu parādus, noslēdzot vienošanos ar uzņēmumu par to apmaksas grafiku.

Tādējādi viņi tiks atbrīvoti no soda procentiem, kas aprēķināti par uzkrāto parādu, tā lēmusi SIA Rīgas pilsētbūvnieks valde. Informācija par kārtību, kādā veicama parādu apmaksa, katram SIA Rīgas pilsētbūvnieks īrniekam tiks nosūtīta kopā ar nākamo komunālo maksājumu rēķinu.

SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimnieko 55 dzīvojamās mājās, kurās ir 5076 dzīvokļi. Saskaņā ar uzņēmuma datiem, šobrīd īrnieki par komunālajiem maksājumiem uzņēmumam ir parādā 408,04 tūkst. Ls, no šīs summas pamatparāds ir 344,25 tūkst. Ls, bet līgumsods –63,79 tūkst. Ls.

Pašlaik uzņēmuma datu bāzē reģistrēts 571 klients, kas maksājumus kavējis ilgāk par diviem mēnešiem, no tiem 125 īrnieki pat gadu nav maksājuši komunālos rēķinus vai seguši tos tikai daļēji. Viņu kopējais parāds ir 244,23 tūkst. Ls, no tā pamatparāds – 185,34 tūkst. Ls un līgumsods ir 58, 89 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome 22.martā nolēma grozīt pašvaldības budžetu, palielinot vietvaras izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro.

Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi palielināsies par 13,8 miljoniem eiro un būs 1,19 miljardi eiro, savukārt izdevumi palielināsies par 148,6 miljoniem eiro un būs 1,4 miljardi eiro.

Līdz ar to izdevumi pārsniegs ieņēmumus par nepilniem 212 miljoniem eiro. Minēto summu pašvaldība plāno segt no budžeta līdzekļu atlikuma šī gada sākumā un aizņēmumiem.

Rīgas dome jau 25.janvārī pieņēma pašvaldības budžetu, kurā ieņēmumi plānoti par vairāk nekā 140 miljoniem eiro lielāki nekā 2022.gadā. Kā tika skaidrots deputātiem, tas bija pagaidu jeb tehniskais budžets.

Visus Rīgas pilsētas budžeta grozījumiem iesniegtos priekšlikumus pašvaldības domes deputāti noraidīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas pilsētbūvnieks sāk piedāvāt atlikto maksājumu par siltumu

Dienas Bizness, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks pieņēmis lēmumu par atlikto maksājumu siltumenerģijai, kas nozīmē, ka Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekoto māju iedzīvotāji varēs maksāt tikai pusi no piestādītā rēķina par patērēto siltumenerģiju par februāra un marta mēnesi.

Atlikušos 50% procentus īrniekiem būs iespēja apmaksāt mēnešos, kad apkures sezonas būs beigusies.

Uzņēmums lēmums, kas pieņēmts šā gada 1. martā, paredz, ka īrniekiem ar pašvaldības uzņēmumu jānoslēdz vienošanās par to, ka martā, kad viņi saņems rēķinu par februāri, viņi apmaksās tikai pusi summas, bet otru pusi maksās jūnijā. Attiecīgi, pusi no martā patērētās siltumenerģijas maksas varēs maksāt jūlijā.

Tā dēvēto «izlīdzināto maksājumu» SIA Rīgas pilsētbūvnieks saviem īrniekiem piedāvās arī pirms nākamās apkures sezonas.

Pašvaldības uzņēmums Rīgas pilsētbūvnieks galvaspilsētā un tās rajonā apsaimnieko 55 dvaudzdzīvokļu ēkas, kurās ir vairāk nekā 5000 dzīvokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien galīgajā lasījumā sāks skatīt 2024.gada valsts budžeta projektu un to pavadošos likumus.

Ar budžetu saistītajā likumu izmaiņu paketē ir vairāki tādi, kas izraisījuši plašas debates, piemēram, grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kur lielākie strīdi ir par PVN lauksaimniecības produktiem. Deputāti visvairāk priekšlikumu ir iesnieguši tieši ar nodokļiem saistītajiem likumiem - par iedzīvotāju ienākuma nodokli, par akcīzes nodoklim par uzņēmumu ienākuma nodokli un PVN likumā.

No šo likumprojektu pieņemšanas gaitas būs atkarīgs, vai šodien izdosies sākt skatīt likumprojektu "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam" un tam iesniegtos priekšlikumus.

Tieši budžeta projektam deputāti ir iesnieguši ap 350 priekšlikumus. Deputātu budžeta ieceru summas sasniedz ap 5 miljardus eiro, taču valdība ir atbalstījusi tikai Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas (ZZS) priekšlikumu par 150 000 eiro samazināt Saeimas izdevumus 2024.gadā. Valdošās koalīcijas politiķi ir solījuši, ka "deputātu kvotu", proti, salīdzinoši nelielu summu piešķiršanas pamatā valdošās koalīcijas deputātu atbalstītiem projektiem, šogad nebūšot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma 2024.gada valsts budžetu, kurā konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti nepilni 14,5 miljardi eiro, izdevumi - nedaudz virs 16,2 miljardi eiro, bet vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 2,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27.

Saeima budžeta projektu un 19 to pavadošos likumus skatīja nepilnas trīs dienas, debatēm ar pārtraukumiem kopumā veltot aptuveni 27 stundas. Budžeta izskatīšana ieilga, jo politiķi bija apņēmušies to neskatīt pa naktīm. Salīdzinoši 2023.gada budžets tika pieņemts martā pēc aptuveni diennakti ilgas nepārtrauktas sēdes, par to saņemot kritiku par neauglīgu darbu.

Savukārt, piemēram, 2022.gada budžeta pieņemšana, kas 2021.gadā Covid-19 pandēmijas laikā notika e-Saeimas platformā, kopā ar pārtraukumiem, bet nerēķinot brīvdienas, prasīja 51 stundu. Ieskaitot brīvdienas, darbs pie budžeta tolaik ritēja no 15.novembra līdz 23.novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas vairākums 16.novembrī konceptuāli atbalstīja likumprojektu "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam".

Tāpat konceptuāli atbalstīti grozījumi 19 saistītajos likumos - Sporta likumā, Enerģētikas likumā, likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", likumā "Par akcīzes nodokli", Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā, likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās", Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", Valsts aizsardzības finansēšanas likumā, Dabas resursu nodokļa likumā, Pievienotās vērtības nodokļa likumā, Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, Likumā par budžetu un finanšu vadību, likumā "Par valsts pensijām", Bērnu tiesību aizsardzības likumā, likumā "Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli", Augstskolu likumā un Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iesaka likvidēt Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi

Elīna Pankovska, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes frakciju bloka Vienotība deputāti pieprasa likvidēt Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi, jo ideja esot izgāzusies un padome sanākusi vien dažas reizes. Neesot arī izdevies piesaistīt investīcijas, arī uzņēmējdarbība neesot atbalstīta.

Pēdējā padomes sēde notikusi 2011. gada martā, lai gan domes apstiprinātā padomes nolikumā noteikts, ka padome jāsasauc ne retāk kā reizi trijos mēnešos.

Paziņojumā arī norādīts, ka Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas pilsētbūvnieks jau 2010. gada janvārī ziņojis par Rīgas pilsētas ieguvumiem, kā tiešos ieguvumus norādot ieņēmumus no starptautisku konferenču un izstāžu organizēšanas, uzlabotu infrastruktūru, tūristu skaita pieaugumu un jaunu darba vietu radīšanu, ja tiktu īstenots vērienīgs izstāžu un konferenču centra būvniecības projekts teritorijā pie starptautiskās lidotas Rīga.

SIA Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters tolaik atzīmējis, ka spēšot piesaistīt šim projektam nepieciešamās investīcijas un uzņēmumam ir nepieciešamā kapacitāte un pieredze, gan šādas būvniecības veikšanā, gan apsaimniekošanā, gan sadarbībā ar privātajiem partneriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome trešdien pieņēma pašvaldības šī gada budžetu, kurā izdevumi plānoti par nepilniem 200 miljoniem eiro lielāki nekā ieņēmumi.

Pašvaldības budžeta ieņēmumi plānoti 1,354 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - vairāk nekā 1,545 miljardu eiro apmērā, bet budžeta tēriņu starpību 191 miljona eiro apmērā plānots finansēt no budžeta atlikuma un aizņēmumiem.

Pērn pieņemot 2023.gadā budžetu, tajā ieņēmumi tika lēsti 1,2 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 1,4 miljardu eiro apmērā, attiecīgi arī togad izdevumi bija aptuveni par 200 miljoniem eiro lielāki par ieņēmumiem. Vēlāk dome budžetā veica arī grozījumus. Šā gada budžetā ieņēmumi plānoti par 162 miljoniem eiro lielāki nekā pērn, bet izdevumi - par 141 miljonu eiro lielāki nekā pērn.

Ieņēmumu palielinājumu nosaka galvenokārt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu plānotais pieaugums par 75 miljoniem eiro. Pašvaldības budžetā pieaug arī ieņēmumi no valsts budžeta, galvenokārt pedagogu darba samaksas pieauguma ietekmē par 47 miljoniem eiro un no atbalsta Kundziņsalas pārvada būvniecībai par 23,5 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvia Tours par 19,9 tūkstošiem latu organizēs Rīgas pilsētbūvnieka darījumu braucienus

Lelde Petrāne, 28.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma aģentūra Latvia Tours par 19,9 tūkstošiem latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) organizēs Rīgas pašvaldības attīstītāja Rīgas pilsētbūvnieks darījumu braucienus, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, ziņo BNS.

Tajā teikts, ka Latvia Tours apkalpos uzņēmuma darbinieku darījuma braucienus. Tas ietver transporta līdzekļu biļešu iegādi un piegādi, apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu, viesnīcu rezervēšanu ārvalstīs, kā arī vīzu noformēšanas pakalpojumus.

Kopumā konkursā saņemti pieci piedāvājumi.

Rīgas domē sīkākus komentārus par plānotajiem Rīgas pilsētbūvnieka braucieniem aģentūrai BNS solīja sniegt vēlāk.

Rīgas pilsētbūvnieks ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas attīsta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, sociālo dzīvojamo māju, skolu, bērnudārzu un citu izglītības un sporta objektu renovāciju, rekonstrukciju un celtniecību. Lielākais uzņēmuma realizētais projekts ir Dreiliņu dzīvojamā mikrorajona izveide.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien atbalstīja likumprojektu "Par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam", kurā 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā.

2023. gada valsts budžeta un vidēja termiņa budžeta ietvara projektu Saeimā plānots iesniegt ceturtdien, 9. februārī.

Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

2023.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 1,95 miljardu eiro apmērā jeb 4,6% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Savukārt maksimālie valsts parāda griesti paredzēti 19,2 miljardi eiro jeb 45,6% no IKP.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2023.gadā prognozēti 8,796 miljardi eiro un izdevumi plānoti 10,861 miljarda eiro apmērā (bruto). Valsts pamatbudžeta izdevumu palielinājums, salīdzinot ar 2022.gadu ir 1,564 miljardi eiro jeb 16,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Palielina Rīgas pilsētbūvnieka pamatkapitālu

Ingrīda Drazdovska, 13.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks pamatkapitāls ir palielināts, un tagad ir 39.395 milj. latu, liecina izmaiņas Uzņēmumu reģistrā.

Vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Rīgas dome. Tā uzņēmuma pamatkapitālā ir ieguldījusi nekustamo īpašumu – zemes gabalu. Tas notiek regulāri, skaidroja SIA Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Tāpat ir mainījušies SIA Rīgas pilsētbūvnieks valde. Pašlaik tajā ir divi locekļi – Ivars Gaters un Jānis Kosītis. Valdi ir atstājis Aivars Bergers.

Pašlaik Rīgas pilsētbūvnieks turpina realizēt Rīgas dzīvojamā fonda attīstības programmu. Db.lv jau ziņoja, ka uzņēmums konkursa kārtībā septembrī ir izvēlējies būvniekus trīs projektu realizācijai Imantā, Bolderājā un Pļavniekos. Šie konkursi izpelnījās uzmanību ar šo projektu izmaksām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Domā par stāvparku bumu Rīgā...

Lāsma Vaivare, 21.07.2014

Stāvparki Rīgā 2012. gadā: ar sarkanu atzīmētie - perspektīvie stāvparki; ar zilu - Rīgas domes rezervētie stāvparki; ar dzeltenu - perspektīvie stāvparki kaimiņu pašvaldībās; ar zaļu - esošie stāvlaukumi kā stāvparki. Palielināt grafiku

Avots: Rīgas dome

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2025. gadam, lai samazinātu gaisa piesārņojumu, trokšņainību un ielu noslodzi Rīgā, iecerēts izbūvēt plašu stāvparku tīklu; nepieciešami vairāk nekā 39 milj. eiro

Pirmais mēģinājums Rīgā izveidot stāvparku gan nav vainagojies ar lieliem panākumiem. DB jau vairākkārt ziņojis, ka Ulbrokas ielas stāvparks tiek izmantots minimāli. Lai izvērtētu, kāpēc tā un kādai turpmāk jābūt Rīgas domes auto novietņu politikai, pēc pašvaldības pasūtījuma projektēšanas uzņēmums E. Daniševska birojs, piesaistot SIA Solvers transporta plūsmu speciālistus un ārvalstu ekspertu Marku Geldofu, izstrādājis stāvparku sistēmas attīstības plānu. Tā rezultāti tiks ņemti vērā Transporta attīstības tematiskajā plānojumā, kuru jaunā Rīgas teritorijas plānojuma ietvaros šobrīd izstrādā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā. Tā ietvaros ir paredzēts izstrādāt arī stāvvietu infrastruktūras attīstības plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgas pašvaldība Pļavniekos būvē ēku kompleksu

Aisma Orupe, 15.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks šogad Ulbrokas ielā plāno uzbūvēt 500 dzīvokļu.

Kopējās kompleksa būvniecības izmaksas ir 53 miljoni eiro (aptuveni 37,1 miljons Ls), paredzot uzbūvēt Pļavniekos piecas pašvaldības dzīvojamās mājas ar 792 dzīvokļiem, tostarp 288 vienistabas, 288 divistabu, 120 trīsistabu un 96 četristabu dzīvokļiem ar kopējo platību 58 356 kvadrātmetri. Tāpat tiks izveidota daudzstāvu autostāvvieta 685 vietām, nepieciešamā infrastruktūra un labiekārtota teritorija.

Pirmās kārtas būvniecībai Rīgas pilsētbūvnieks Nordea bankā aizņēmās 30,67 miljonus eiro (aptuveni 21,55 miljonus Ls). Šā gada beigās ir plānots pabeigt trīs dzīvojamās mājas ar kopumā aptuveni 500 dzīvokļiem.

Projekta pasūtītāja funkcijas, projekta vadību un būvuzraudzību veic Rīgas pilsētbūvnieks. Namu projektus izstrādāja SIA Nams, būvniecību veic SIA Skonto būve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgas pašvaldība pirks dzīvojamo māju sociālajām vajadzībām

Ingrīda Drazdovska, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks iecerējis iegādāties dzīvojamo ēku Rīgā sociālās mājas vajadzībām, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā.

Rīgas pilsētbūvnieks ir izsludinājis konkursu, kura mērķis ir noteikt ekonomiski izdevīgāko piedāvājumu – nekustamo īpašumu jeb daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, ko SIA Rīgas pilsētbūvnieks varētu iegādāsies ģimenēm (personām), kuras reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldībā palīdzības saņemšanai iemitināšanai sociālajā mājā.

Konkursā tiek meklētas ekspluatācijā nodota daudzdzīvokļu dzīvojamā māja, kas piemērojama sociālai dzīvojamai mājai, neveicot lielus rekonstrukcijas darbus. Ja tādi ir nepieciešami, tie būs jāveic pretendentam pašam un līdz mājas iegādei.

Zemei jābūt pretendenta īpašumā, izņemot gadījumus, kad zemes īpašnieks ir Rīgas pilsētas pašvaldība. Tā ir nepieciešama ēkas ekspluatācijai un nepieciešamo autostāvvietu nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pabeidz pašvaldības dzīvojamo māju kompleksu Ulbrokas ielā

Ingrīda Drazdovska, 01.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ir pabeigts viens no pēdējos gados lielākajiem dzīvojamiem kompleksiem – pašvaldību dzīvojamie nami Ulbrokas ielā 13.

Tur pavisam tapuši 800 dzīvokļi. Šā gada sākumā ekspluatācijā nodotas trīs divpadsmit stāvu ēku ar 480 dzīvokļiem, bet 2. augustā ekspluatācijā paredzēts nodot vēl divas mājas, kurās kopumā ir 326 labiekārtoti dzīvokļi.

Dzīvojamo māju būvniecības pasūtītājs bija Rīgas pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks, būvdarbus veica uzņēmums Skonto Būve, projektu finansēja Nordea Banka. Kopējās izmaksas šim projektam bija 36,5 miljoni latu, taču, optimizējot izdevumus, celtniecības gaitā izdevies ietaupīt pusmiljonu latu.

SIA Rīgas pilsētbūvnieks līdz gada beigām plāno nodot ekspluatācijā vēl 220 dzīvokļus Valdeķu ielā. Uzņēmums informē, ka nākamgad tas plāno ar jauniem dzīvokļiem nodrošināt aptuveni tūkstoti dzīvokļu rindā gaidošo ģimeņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas dome samazinājusi Rīgas pilsētbūvnieka pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome samazinājusi pamatkapitālu rekonstrukcijas un celtniecības uzņēmumā SIA Rīgas pilsētbūvnieks.

Kā liecina informācija Lursoft, uzņēmuma pamatkapitāls kopš 30. augusta ir 33 981 899 lati, kas ir par aptuveni sešiem miljoniem Ls mazāk nekā līdz šim – laikā no šā gada jūnija sākuma līdz 23. augustam Rīgas pilsētbūvnieka pamatkapitāls bija 39 889 290 Ls.

Pilnībā Rīgas pilsētai piederošā uzņēmuma pamatkapitāls 2011. gadā mainīts vienu reizi, 2010. gadā – divas reizes, tāpat arī 2009. un 2008. gadā, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdē un padomē izmaiņas nav notikušas – tajā darbojas valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs, kā arī valdes loceklis Kānis Kosītis un Inese Šnepsta. Jau rakstīts, ka valdes priekšsēdētāja amatu šā gada 5. jūlijā pameta Ivars Gaters, kas savas darba gaitas turpina uzņēmumā LEC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes deputāti šodien apstiprināja 2019.gada budžetu, kas paredz, ka galvaspilsētas izdevumi šogad sasniegs vēsturiski augstāko slieksni - 1,083 miljardus eiro.

Pilsētas ieņēmumi šogad plānoti 972,64 miljonu eiro apmērā, bet budžeta deficīts - 110,07 miljonu jeb 11,4% apmērā.

Lemšana par šā gada budžetu domes sēdē ilga desmit stundas. Par budžetu nobalsoja 33 valdošās koalīcijas deputāti, bet 24 opozīcijas deputāti balsoja pret.

Lielāko daļu - 583,7 miljonus eiro - pašvaldības ieņēmumu veido iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi, bet vēl 110 miljonus eiro - īpašuma nodokļa ieņēmumi. 5,03 miljonus eiro pašvaldība plāno iekasēt arī no Azartspēļu nodokļa un 924 007 eiro - no Dabas resursu nodokļa nomaksas. 20,51 miljonu eiro no pašvaldības šī gada ieņēmumiem veidos nenodokļu ieņēmumi, piemēram, ieņēmumi no uzņēmējdarbības un īpašuma, naudas sodi un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome trešdien, 21.jūnijā apstiprināja pašvaldības 2017.gada budžeta grozījumus, kuros pašvaldības ieņēmumi plānoti 885,8 miljonu eiro apmērā un izdevumi paredzēti 948,7 miljonu eiro apmērā, tādējādi palielinot budžeta deficītu no 28,8 līdz teju 63 miljoniem eiro.

Decembrī Rīgas dome apstiprināja šī gada budžetu, kurā ieņēmumi bija plānoti 865,7 miljonu eiro apmērā un izdevumi paredzēti 894,5 miljonu eiro apmērā, veidojot budžeta deficītu 28,8 miljoni eiro jeb 3,3% no ieņēmumiem.

Finanšu departamenta vadītāja Ilga Tiknuse pastāstīja, ka pašreiz ir precizēti visi iepriekšējā gada budžeta pārpalikumi un nozaru komitejās skatīti budžeta grozījumi, kas nepieciešami saistībā ar izmaiņām finansējuma pieprasījumos un projektiem.

Budžeta ieņēmumu palielinājums par 20 miljoniem eiro plānots saistībā ar palielinājumu nekustamā īpašuma nodoklim un pārējiem nenodokļu ieņēmumiem, kā arī palielinājušies valsts budžeta transferti un budžeta iestāžu ieņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru