Citas ziņas

Rīgas zoodārza pārveidē par četru sezonu bioparku investēs 45 miljonus eiro

Db.lv, 17.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza uzņēmuma vadības komanda prezentēja jauno attīstības vīziju “Masterplan 2035”, kas tiks realizēta nākamo 12 gadu laikā un paredz 45 miljonu eiro lielas investīcijas.

“Masterplan 2035” realizācijā Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs investēs 45 miljonus eiro, lai zooloģisko dārzu pārveidotu par četru sezonu bioparku, kurš nākotnē uzņems 1 000 000 viesu gadā.

“Masterplan 2035” realizācija norisināsies septiņos secīgos posmos, kurus pilnībā pabeigs līdz 2035. gadam un tās ietvaros tiks paplašināta zinātnes un izglītības funkcija, rūpes par darbiniekiem un inovācijas uzņēmuma mērķu sasniegšanā.

Tāpat tiks papildināta arī dzīvnieku kolekcija ar tādiem retiem dzīvniekiem kā sniega leopards, baltais degunradzis, Kāpzemes pingvīni un citiem īpaši aizsargājamiem dzīvniekiem. Tiks attīstīta iespēja viesu mijiedarbībai ar dzīvniekiem, piedāvājot īpašu un neatkārtojamu klātbūtnes pieredzi dzīvnieka apdzīvotajā teritorijā, dodoties cauri jaunajām ekspozīcijām pa īpašām takām.

"Nākotnē 80% no Rīgas zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas būs sugas ar augstu vērtību sugu saglabāšanā, izvēloties savvaļā retas un apdraudētas sugas, kam nepieciešama aizsardzība ārpus dabiskā areāla. Tā kā Rīgas Nacionālais Zooloģiskā dārzs ir EAZA (Eiropas zoodārzu un akvāriju asociācija) biedrs, dzīvnieku izvēle un pavairošana tiek un tiks veikta sekojot rekomendācijām, lai kopā ar Eiropas un pasaules zoodārziem saglabātu pasaules bioloģisko daudzveidību," saka Guna Vītola, Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza Dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja.

”Mūsu darbības rezultātā Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā pirmajā pusgadā esam vidēji par 24% audzējuši apgrozījumu salīdzinot ar jebkuru līdzšinējo pirms kovida periodu. Augošā sabiedrības interese par zooloģisko dārzu ir labs pamats pārliecībai, ka jaunā vadības komanda veiksmīgi realizēs “Masterplan 2035” un sasniegs augstos uzstādītos mērķus,” komentē Jānis Rudzītis, Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru