Finanses

Rinkēvičs: ES budžeta pieņemšanas process ir pietiekami normāls

Dienas Bizness, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka gandrīz visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis uz Briseli dodas ar savām vēlmēm un «sarkanajām līnijām», ES kopbudžeta pieņemšana ir pietiekami normāls process, norāda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Runājot LNT raidījumā 900 sekundes, viņš norādīja, ka patlaban galvenā problēma ir tā, ka ES valstis, kas vairāk iemaksā nekā saņem, saka, ka kopbudžets ir jāsamazina, kamēr valstis, kas vairāk saņem nekā iemaksā, uzskata, ka, samazinot kopbudžetu, tiek pārkāpti savienības pamatprincipi.

Rinkēvičs gan arī sacīja, ka ir daudz jautājumu, kur var atrast risinājumu, tomēr ministrs arī uzsvēra, ka sarunas būs ļoti sarežģītas. «Sarunas varbūt pirmajā raundā neizdosies pabeigt un tad tās būs jāatkārto, taču tas ir ļoti slikts scenārijs,» sacīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs uzsver, ka šoreiz, veidojot ES budžetu, svarīgi ir, lai tiktu pieņemts lēmums, jo tas būtu pozitīvs signāls gan finanšu tirgiem un līdz ar to pašām dalībvalstīm.

Rinkēvičs piekrita arī premjera Valda Dombrovska iepriekš sacītajam – gadījumā, ja redzam, ka absolūti netiek ņemtas vērtā mūsu prasības attiecībā uz kohēzijas un tiešmaksājumu jautājumiem, Latvija varētu izmantot veto tiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru