Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīdznieces Gunitas Šternbergas dibinātā Garšu Fabrika nepilna gada laikā iekarojusi stabilu noieta tirgu Latvijā un tiek domāts par eksportu.

Pati uzņēmēja atzīst, ka darbošanās biznesā arī viņas dzīvei piešķīrusi pavisam citu garšu. Līdzīgi, kā pašas ražotajām garšvielām – tik daudz nianšu, kā sāli nevajag, viņa smejas. «Tomēr bez Kurzemes biznesa inkubatora atbalsta es to nebūtu uzdrīkstējusies darīt,» uzņēmēja atzīstas.

Gunita Šternberga līdz sava uzņēmuma dibināšanai strādājusi algotu darbu valsts iestādē. Viņai pavisam ir četri izglītības dokumenti – pārtikas tehnoloģes, grāmatvedes, biroja vadītājas un personāla vadītājas. Taču ideju savam biznesam viņa aizguva no brīvā laika nodarbes – garšvielu maisījumu izgatavošanas savam priekam. Sākumā izkaltēto un samalto augu un dārzeņu maisījumus lietojusi savā virtuvē, vēlāk dāvinājusi draugiem svētkos. Eksperimentos dzimušas arvien jaunas receptes. «Draugi un paziņas prasīja arvien biežāk un vairāk, tā arī radās doma pamēģināt to darīt nopietnāk,» stāsta G.Šternberga. Ar savu ideju viņa pati devusies uz Kurzemes biznesa inkubatora (KBI) Kuldīgas filiāli, kur arī sniegts nepieciešamais atbalsts idejas attīstīšanai.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.

Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) kopsapulce, kurā uz trim nākamajiem gadiem ievēlēja valdi deviņu locekļu sastāvā. Savukārt, valdes locekļi no sava vidus vienprātīgi izvirzīja un par LLKA valdes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo LLKA valdes priekšsēdētāju un graudu nozares kooperatīva "VAKS" vadītāju Induli Jansonu, informē LLKA.

Savukārt, par viņa vietnieci ievēlēja piena kooperatīva "Viļāni" valdes priekšsēdētāju Aiju Kiserovsku.

Arī turpmāk, pārstāvot graudu nozari, darbu turpinās līdzšinējie LLKA valdes locekļi - kooperatīva "Durbes grauds" vadītājs Sandris Bēča un kooperatīva "Saimnieks V" valdes priekšsēdētāja Mārīte Ķikure.

Piena nozari valdes sastāvā pārstāvēs līdzšinējais LLKA valdes loceklis un kooperatīva "Piebalga" vadītājs Jānis Razminovičs, savukārt, no jauna valdē tika ievēlēts Eiropas kooperatīvās sabiedrības "SCE E-PIIM" Padomes loceklis Mārtiņš Neibergs.

Arī pārējās valdē pārstāvētajās nozarēs ir ievēlēti jauni valdes locekļi - augļu un dārzeņu nozarē turpmāk LLKA valdes sastāvā darbosies kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētājs Edgars Brakše, mežsaimniecību pārstāvēs kooperatīva "Mežsaimnieks" vadītājs Grigorijs Rozentāls, bet gaļas, putnkopības un mājražotāju intereses LLKA valdē aizstāvēs mājražotāju kooperatīva "Kuldīgas labumi" vadītāja Gunita Šternberga.

Komentāri

Pievienot komentāru