Citas ziņas

Rosināta krimināllieta par Lužkova sievas zemēm Maskavā

Sandra Dieziņa, 16.11.2010

Jaunākais izdevums

Maskavā ierosināta krimināllieta par krāpšanos ar zemes platībām, kas savulaik piešķirtas ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību būvniecībai, bet tagad pieder bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova dzīvesbiedrei Jeļenai Baturinai piederošajai Inteko, vēsta lenta.ru.

Pēc izmeklēšanas datiem Piemaskavā esošā Odincovas rajona vadība 1992. gadā īpašumtiesības uz šīm zemēm nelikumīgi nodevusi sovhozam Matvejevskoe. Bet 2003. gadā Maskavas valsts reģistrācija iereģistrējusi jaunas īpašumtiesības uz šīm zemēm un tās saņēmusi Inteko.

Jau agrāk Vedomosti noskaidroja, ka Baturinas uzņēmums nopircis 150 ha Matvejevskoje zemju Setuņas upes tuvumā. To vidū bija arī 55 ha diplomātiskajiem dienestiem paredzētās zemes. Kriefijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja gan ziņo par teritoriju «vairāk par 16 ha».

Saskaņā ar diviem Jurija Lužkova savulaik dotiem rīkojumiem vienā teritorijā Inteko bija plānojusi celt biznesa centru, bet otrā – dzīvojamo kompleksu.

Jau iepriekš ziņots, ka ar sūdzību par Inteko Ģenerālprokuratūrā vērsās Krievijas Ārlietu ministrija, taču Baturina nosūtījusi vēstuli Dmitrijam Medvedevam ar apgalvojumu, ka zemes viņas vadītā kompānija ieguvusi likumīgi un ministrijas rīcību skaidroja ar bezdarbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Emuārs: Lužkova sieva aktīvus no Maskavas pārceļot uz Latviju

Ritvars Bīders, 25.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavā klīst baumas, ka Maskavas mēra Jurija Lužkova sieva Jeļena Baturina pārdod savā īpašuma esošos aktīvus un aizpludina tos no Maskavas, taču tajā pat laikā viņas aktīvi Latvijā plešas plašumā, savā emuārā radiostacijas Эхо Москвы mājaslapā raksta žurnālists Vladimirs Zemnieks.

Žurnāls Forbes 2008. gada maijā atzina J. Baturinu par Krievijas bagātāko sievieti. Viņas 1,1 miljarda ASV dolāru lielo bagātību galvenokārt nodrošinājusi viņai piederošā būvniecības kompānija Inteko. Gan J. Lužkovs, gan J. Baturina apgalvo, ka kompānija Inteko nav strādājusi pie neviena no Maskavas valdības pasūtījumiem.

J. Baturina atrodas ne tikai bagātāko Krievijas iedzīvotāju vidū, bet pamanījusies iekārtoties arī Forbes šogad publicētajā pasaulē bagātāko sieviešu saraksta trešajā vietā.

Savukārt J. Lužkovs, savā vienas dienas vizītē Latvijā, oficiāli atklāja autobusu un traktoru ražotni Jelgavā, kuras īpašnieki ir kompānija AMO Plant, kuras akcijas 92,7% apjomā pieder Maskavas valdības departamentam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni 13 miljrd. rubļu jeb 440 milj. ASV dolāru, kas izkrāpti no bankas Bank Maskvi, atklāti bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova sievas Jeļenas Baturinas personīgajā kontā, norādījuši izmeklētāji, ziņo themoscowtimes.com.

Ceturtdien, 17.februārī, Krievijas milicija veikusi kratīšanu Inteko birojā, kratīšana veikta arī bankas telpās un vēl kādā uzņēmumā, kas iesaistīts šajā lietā, ziņo Interfax.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komisija pēc kratīšanas Inteko paziņojusi, ka 13 miljrd. rubļu kredīta veidā izkrāpuši neidentificēti bankas darbinieki un tad pārskaitījuši tos uz J.Baturinas personīgo kontu.

J.Baturina, kas patlaban kopā ar vīru atrodas Austrijā, noliedza visus apgalvojumus, telefoniski Interfax norādot, ka kratīšana ir mēģinājums izdarīt spiedienu uz viņu. Viņa arī piebildusi, ka visa nauda, kas atrodas viņas kontos, ir iegūta legālā ceļā.

Komentāri

Pievienot komentāru