Ražošana

«Rūpnīcā vajag dzīvot. Pretējā gadījumā nekā nebūs»

Linda Zalāne, 19.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koka taras ražotājs SIA Pallet Timber Company apgrozījumu kāpina, nevis apgūstot aizvien jaunus eksporta tirgus, bet apmierinot vietējo pieprasījumu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Koka taras ražotāja SIA Pallet Timber Company spējusi palielināt apgrozījumu no 162 tūkst. eiro 2013. gadā līdz 1,1 milj. eiro 2017. gadā; tas uzņēmumam ir nodrošinājis vietu laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā.

«Rūpnīcā vajag dzīvot. Pretējā gadījumā nekā nebūs. Es pats visu laiku te strādāju, un tikai tā esmu sasniedzis šādu rezultātu relatīvi īsā laika termiņā, jo šis uzņēmums ir diezgan jauns, tikai pieci gadi, bet šajā biznesā esmu vairāk nekā 20 gadus,» stāsta SIA Pallet Timber Company direktors Oļegs Meduha. Uzņēmums ražo gan t.s. eiro paletes (EPAL – Eiropas palešu ražotāju asociācijas licenzētas paletes), gan nestandarta paletes pēc individuāla pasūtījuma.

Sāk no nulles

«Līdz 2007. gadam man piederēja uzņēmums SIA Paletes, uzcēlu lielāko palešu ražošanas rūpnīcu Baltijas reģionā, bet savu biznesu 2010. gadā zaudēju. Līdz tam viss veicās labi, zāģēju baļķus un ražoju paletes, šādi nodrošinot pilnu ražošanas ciklu. Uzņēmumam Norvik Bankā bija kredīts. Vienu brīdi tam pietrūka apgrozāmo līdzekļu un bija nepieciešams paņemt t.s. kredīta brīvdienas. Banka tās piekrita dot ar nosacījumu, ka uzņēmumā lēmumus drīkstēs pieņemt arī viens no tās pārstāvjiem. Realitātē valdē ienāca divi bankas darbinieki, līdz ar to viņiem bija balsu pārsvars un viņi nolēma no manis vienā brīdī «atvadīties», parakstot man aizmuguriski par to attiecīgu dokumentu. Zaudēju visu, ko vairākus gadus biju būvējis,» atklāj O. Meduha.

Viņš nolēma nemest plinti krūmos, bet sākt atkal visu no gala, atverot jaunu palešu ražotni. Sieva esot aicinājusi neuzkāpt uz tā paša grābekļa atkārtoti, tāpēc O. Meduha apsolījies nākotnē ļoti rūpīgi izvērtēt sadarbību ar bankām, kā arī piesardzības dēļ Pallet Timber Company pārrakstījis uz dzīvesbiedres vārda.

Visu rakstu Tramplīns lielākai ražotnei lasiet 19. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru