Sākam biznesu: Ideju piespēlē meita 

Svaigās pastas ColorPasta ražotājs Arno Polītis par svarīgāko iemeslu pievērsties savam biznesam uzskata iespēju vairāk laika pavadīt kopā ar meitu

Anda Asere, 26.8.2019
1/18

Arno Polītis

Foto: Ieva Makare/LETA

Iepriekš Arno strādāja par pavāru, un šis darbs nozīmē to, ka katru dienu vairāk nekā desmit stundas nākas pavadīt, kājās stāvot, līdz ar to spēka ir vien tik, cik aiziet mājās, atlūzt un pamosties. «Diena, kas seko, ir tāda pati, privātās dzīves nekādas. Gribot negribot sāku domāt, kā to mainītu un izdarīt tā, lai darbs strādā manā labā un varētu pietiekami daudz laika pavadīt ar bērnu. Laiku, ko sanāk pavadīt kopā ar meitu, neatsver nekas. Tā ir tāda vērtība! Tas ir primāri, un tādā gadījumā vienīgā iespēja ir izveidot savu biznesu,» skaidro Arno.

Tieši meitai ir nopelni biznesa idejas radīšanā. Viņa kādudien pateica, ka vēlas vakariņās pelmeņus. Arno negribēja iet uz veikalu un atcerējās, ka mājās ir pastas mašīna. Tā viņš pagatavoja pelmeņus, un sāka raisīties domas par paštaisītu pastu un ravioli. Kopā ar meitu sākuši mājās eksperimentēt, pievienojot masai dārzeņu sulas un biezeņus, pakāpeniski izkristalizējās doma pārvērst to biznesā.

Agrāk Arno pastas mašīna mājās krāja putekļus līdzīgi kā lielākajai daļai cilvēku, kuri veikuši šo pirkumu. «Mājās nav ne laika, ne vēlēšanās to izmantot, kur nu vēl pavāram – strādājot pa 14 stundām dienā, mājās nenāk ne prātā taisīt pašgatavotu pastu,» viņš saka. Taču tagad tā tiek noslogota visai pamatīgi, un jau vairāk nekā pusgadu Color Pasta ir Arno pamatnodarbošanās. Veikli strādājot, dienā var saražot septiņus kilogramus pastas. Slodze ir pamatīga, taču to nevar salīdzināt ar garu darba dienu pavāra profesijā.

Šobrīd Latvijā veikalos ir vietējo mājražotāju pasta, bet tie ir klasiskie kaltētie makaroni. ColorPasta produkcija atšķiras ar to, ka tā ir svaiga un sastāvā ir svaigu dārzeņu sulas un biezeņi. «Svaigajai pastai tirgus Latvijā jau ir izveidojies, jo veikalos ir nopērkami tāda veida produkti, bet vietējie uzņēmēji to neražo. Nav tā, ka var ieiet lielveikalā un nopirkt svaigu vietējā ražotāja pastu. Vietējā tirgū tā šobrīd ir niša, bet starptautiski šajā jomā ir konkurence. Un ļoti labi, ka ir piedāvājums, jo no konkurentiem var daudz ko mācīties un varbūt izvairīties no kādas kļūdas,» spriež Arno.

Svaigā pasta ir dārgāka nekā tradicionālā kaltētā pasta. «Jā, ir cenas atšķirība, bet cilvēki ir gatavi maksāt par šādu produktu,» viņš saka.

Visu rakstu lasiet 26. augusta laikrakstā Dienas Bizness, meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Tevi varētu interesēt

«Highku» vēlas uzsākt zeķu ražošanu ar sudraba diegiem; šobrīd notiek kampaņa pūļa...

Ja ir ideja, kas neļauj gulēt, tad ir jādara, uzskata Laura Kalniņa,...

Sporta ekipējuma novietnes ražojošais skolēnu mācību uzņēmums Wheelift Latvia atzīts par šajā...

Sigita un Saverio Bianki ir mājražotāji, kas nodarbojas ar itāļu virtuves popularizēšanu...

Balstoties pašas vajadzībās, izmantojot pieredzi modes biznesā un pirmsinkubatora «IdeaLAB» atbalstu,...

Nepalaid garām

Tiesa noraidījusi nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brāļa prasību pret...

Pasaules parādi turpina augt, un vairāki finanšu procesu pētnieki brīdina, ka tam...

8.janvārī "Dienas Bizness" rīkoja kārtējo Donoru dienu Andrejostā....

Skotijai ir viskijs, Somijai ir Nokia, Itālijai ir makaroni,Meksikai ir tekila, Karību...

Latvijas Paralimpiskās komitejas rīkotajā Latvijas Paralimpiskā sporta centra arhitektoniskās...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Veikalu ķēde «Maxima Latvija», sekojot pieprasījumam, sākusi piedāvāt bezglutēna tortes, informē...

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptējusi Rīgas domes lēmumprojektu par jauna...

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) higiēnas prasību pārkāpumu dēļ apturējis divu ar...

Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācija aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV)...

Zivju konservu ražotāja «Karavela» apgrozījums šogad pirmajā pusgadā sasniedzis apmēram 25 miljonus...

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Lubānas ielā atklājis nelegālu ražotni,...

Restorānu tīkls «McDonald’s» šogad svin 25 gadu jubileju Latvijā. «McDonald’s» darbību Latvijā...

Sekojot līdzi plastmasas patēriņa tendencēm, kurām šobrīd tiek pievērsta liela vērība, pašmāju...

Piena pārstrādes uzņēmuma AS «Smiltenes piens» divi lielākie īpašnieki - Gita Mūrniece...

«Orkla Latvija» sāks attīstīt jaunu zīmolu Latvijā - «Anamma», kas ražo augstas...