Sākam biznesu: Riekstu prieks burciņā 

SIA Aguz pieteikusi sevi Latvijas tirgū ar dažādu riekstu sviestiem, kurus pagaidām ražo mazā apjomā, nemērķējot uz lielveikalu plauktiem

Linda Zalāne, 2018. gada 05. septembris plkst. 7:20

Esot bērna kopšanas atvaļinājumā ar trešo mazuli, Evita Roze sapratusi, ka vairs nevēlas atgriezties darbā birojā, kur iepriekš viņa pildījusi tirdzniecības vadītājas pienākumus. «Pārtikas tirdzniecības jomā strādāju 15 gadus, bet tikai tagad man radās vēlme veidot savu uzņēmumu. Man tas bija liels solis, taču palīdzēja gadu gaitā uzkrātā pieredze, kā arī iegūtie kontakti. Nodibināju kopuzņēmumu ar Ģiedri Janču (Giedrius Jančius) no Lietuvas. Viņš savā uzņēmumā UAB Nutvila divus gadus ražo dažādu riekstu sviestus,» stāsta SIA Aguz tirdzniecības direktore, prokūriste Evita Roze. Idejas par produktu garšu tiek ģenerētas ne tikai Lietuvā, bet arī Latvijā. Reizi mēnesī abu valstu uzņēmumu vadības komanda sapulcējas, lai domātu par jaunu produktu ražošanu, garšu kombinācijām, kuras izmēģināt. Taujāta, kādēļ tika izvēlēts zīmola nosaukums Aguz, viņa teic, ka šis vārds ebreju valodā nozīmē «rieksts».

Domā par savu ražotni

Patlaban SIA Aguz portfelī ir pieci produkti – katrs veidots no cita rieksta. Pēc mēneša uzņēmums iecerējis patērētājus iepazīstināt ar jaunu garšas kombināciju, jo riekstus papildinās ar medu un ogām, kā rezultātā tiks radīts halvai līdzīgs produkts.

Domājot par biznesa ideju, E. Roze secināja, ka Latvijā šī niša ir brīva. Veikalu plauktos ir atrodami pārsvarā zemesriekstu sviesti, kurus ražo galvenokārt ārvalstu kompānijas, tāpat tirgū ir pārstāvēts vietējais uzņēmums Nuteko. Viņa spriedusi, ka piedāvājumā trūkst sviestu, kas pagatavoti no citiem riekstiem. «Mēs mācām ēst dažādus riekstus, ne tikai zemesriekstus, bet arī mandeles, Indijas riekstus, lazdu riekstus. Mēģināsim vēl daudzus citus riekstus samalt, bet ne visi tam ir piemēroti, jo, piemēram, valrieksti, tos samaļot, kļūst rūgti. Tā kā izmantojam dažādus riekstus, atšķiramies no citiem ražotājiem, kurus uztveram kā līdzgaitniekus, jo visi darām vienu darbu – iepazīstinām Latvijas patērētājus ar riekstu sviestu, kas citās valstīs, piemēram, ASV, ir populārs jau daudzus gadus,» viņa teic.

SIA Aguz tirdzniecības vadītājs Māris Macuks, kurš iepriekš daudzus gadus bijis tirdzniecības pārstāvis citā uzņēmumā un savulaik bijis arī kādas pārtikas lielveikalu ķēdes reģiona vadītājs, pauž, ka nevienu no tirgus izspiest negrasās, jo katram ir savs produkts un veselīga konkurence ir nepieciešama.

Visu rakstu Riekstu prieks burciņā lasiet 5. septembra laikrakstā Dienas Bizness.


TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Papildināta - FOTO: Rīgā atklāts pirmais beziepakojuma veikals Burka
FOTO, VIDEO: Kā top? Saldā brunete un cepumi riekstiņi
FOTO: Kā Kotdivuārā ražo daudzu iecienītos Indijas riekstus
Mana pieredze: Divatā vezumu vilkt vieglāk
Atlaides Nutella krēmam izraisa haosu Francijas lielveikalos

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2018. gada 02. jūlijs plkst. 11:42

SIA Flexidea rada tiešsaistes platformu, kur uzņēmēji var pārdot savus rēķinus...

2018. gada 25. jūnijs plkst. 7:34

Yelo izstrādātāji Krišjānis Mazurs, Mārtiņš Kozlovskis un Ģirts Ulmanis uzskata, ka laikā,...

2018. gada 26. jūnijs plkst. 7:10

Mikrouzņēmuma «From Bee.With Love.» īpašniece un dizainere Olga Grigurko uzskata, ka «Laimas»...

2018. gada 11. jūnijs plkst. 7:35

Pēc septiņpadsmit friziera profesijā nostrādātiem gadiem Jānis Raubens piepilda sapni un atver...

2018. gada 06. jūnijs plkst. 6:52

Atvērtas vēl divas Raunas dārzs eklērnīcas un turpat astoņkāršots apgrozījums, ieviests jauns...

Nepalaid garām

«Es vēlos strādāt nozarēs, kur nav tādas regulācijas, nav tādas valsts iejaukšanās...

Coworking Liepaja telpas par savu darba vietu sauc aptuveni 40 pastāvīgie biedri,...

Vēstniecība, pārstāvniecība, savrupnams, kultūras un darījumu centrs, muzejs, izstāžu telpa,...

Eksports ir viens no galvenajiem valsts attīstības virzītājspēkiem, un uzņēmumiem tas ir svarīgs solis...

Āgenskalns pēdējo gadu laikā ir kļuvis par arvien pieprasītāku vietu dzīvošanai, nereti...

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens izglābj PNB Banku (bijušo Norvik Banku),...

No šīs sadaļas
2018. gada 10. septembris plkst. 7:57

Jānis Joksts un Gintars Petrovs, kuri iepriekš vadīja Rīgas restorānu Eksports, tagad Ragaciemā...

2018. gada 04. septembris plkst. 6:49

Bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā Ilze Kalāce-Bērziņa un Ieva Biķe radījušas smalka maluma...

2018. gada 03. septembris plkst. 10:55

Maijas Tabakas, Džemmas Skulmes un citu Latvijā populāro mākslinieku jaundarbus rīdzinieki nereti...

2018. gada 03. septembris plkst. 7:08

IK Smuk’ dāvan’ īpašniece Sanija Ciekale par savu galveno darbu uzskata mammas...

2018. gada 29. augusts plkst. 7:20

Skaistumkopšanas salons un lietotu apģērbu veikaliņš Mademoiselle pārdzimis trīs frizētavu ķēdē...

2018. gada 28. augusts plkst. 7:00

Zirgu stallis Zirgzandales Mārupē darbojas jau 15 gadus un no vietas, kur sākotnēji tika...

2018. gada 27. augusts plkst. 6:57

Ieva un Andris Tarandas ēdiena gatavošanas mīlestību pārnesuši no savas mājas virtuves...

2018. gada 24. augusts plkst. 17:45

Latvijas uzņēmums Biorganik5 un Igaunijas uzņēmums Chaga OU Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības...

2018. gada 24. augusts plkst. 10:38

Rīgā bāzētais latviešu jaunuzņēmums «Gamechanger Audio» ražo unikālus, inovatīvus ģitāru...

2018. gada 22. augusts plkst. 7:23

Easy Wine un Easy Beer koncepcijas restorāniem Rīga kalpo kā eksperimentāla laboratorija,...