Mazais bizness

Sākam biznesu: Uzņēmums izaudzis no tā, ko paši prot vislabāk

Renāte Priede, speciāli Dienas Biznesam, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Garkalnes novada Pirts Alpos jau vairākus gadus darbojas Lauras Batarevskas un Kaspara Arņa lauku tūrisma uzņēmums Namdara darbnīca, kurā lielā vērtē tur gan koku, gan namdara amatu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Savā ziņā uzņēmums izaudzis no tā, ko paši prot vislabāk un kas saista sirdi – Kaspars ir kokapstrādes speciālists, savukārt Laura – diplomēta juriste ar gados uzkrātu tūrisma gida pieredzi. «Jo ilgāk strādāju, jo lielākas pārdomas radās – gidam ar laiku ir grūti amortizēt visus tos sīkos negludumus, ar ko savā darbā jāsaskaras un ko neredz šī pakalpojuma patērētāji. Tā arī pamazām gājām uz šo biznesu,» saka Laura.

Uzņēmums radīts pašu mājās ar saviem resursiem – ēkas un mēbeles ir Kaspara roku darbs, savukārt gaumīgie mākslinieciskie akcenti – Lauras mammas veidoti. Pēckrīzes laiks, kurā daudz bija zudis un daudz mainījies ne tikai biznesa vidē, bet arī cilvēku uztverē, bija īsti piemērots, lai pārbaudītu savas spējas, atzīst Laura. Studējot jurisprudenci, viņa sapratusi, ka nekad par juristi nestrādās – viņas būtība tam neatbilda, tāpēc bija jārada sev piemērota vide.

Ģimenes finanšu resursus, protams, varēts iztērēt arī citādāk, kā paši smejas – turpmākos desmit gadus braukt ikgadējā ceļojumā uz ārzemju kūrortiem, tomēr izlēmuši par labu uzņēmējdarbībai. Sākumā saskārušies ar skepsi – kur ir Garkalne, kas ir Mālpils ceļš – tā taču nav ne Sigulda, ne cits zināms galamērķis, kas te vispār brauks? Tomēr realitātē Namdara darbnīca no Rīgas sasniedzama piecpadsmit minūtēs vai pusstundā, turklāt pa asfaltu. Uz šejieni izbaudīt abu uzņēmēju izveidotās izzinoši izklaidējošās programmas par koku un koka amatniecību brauc skolēnu un tūristu grupas, regulāri iegriežas arī kāzinieki.

Visu rakstu Uz Garkalni pēc skaidas lasiet 25. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru