Mazais bizness

Salīdzina kurjerdienestu pakalpojumu cenas

Anda Asere, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Lai nebūtu jāapzvana desmit kurjerdienesti, skaidrojot, cik izmaksās nosūtīt paciņu, izveido interneta vietni ipaka.lv, kur salīdzināt cenas, izvēlēties atbilstošo piedāvājumu

«Ipaka.lv paredzēta, lai klients, ievadot sūtījuma parametrus, ātri un vienkārši varētu ieraudzīt izcenojumus un piegāžu laikus, nosacījumus, kā arī turpat uz vietas izvēlētos sev piemērotāko pakalpojumu un veiktu apmaksu,» skaidro Roberts Mazkalniņš, SIA Ipaka īpašnieks. Viņš četrarpus gadus strādā loģistikā un no pieredzes zina, ka klienti galvenokārt uzdod divus jautājumus – cik ilgā laikā piegādās viņa sūtījumu un cik tas izmaksās. Par pakalpojumu ideja bija radusies jau agrāk, bet savulaik nebija skaidrs, kā to realizēt. «Sapratu, ka man vajadzīgs mazliet vairāk laika un kontaktu, lai varētu ar to nodarboties. Ideju noliku «plauktiņā» un lēnām vācu informāciju. Esmu pietiekami ilgi strādājis šajā nozarē, ieguvis visu informāciju, lai tagad īstenotu savu ideju. Ir pēdējais laiks to darīt,» uzskata R. Mazkalniņš.

Sākotnēji viņam šķita, ka viņa ideja ir pilnīgs jaunums, bet izrādījās, ka tā vis neesot – šāda veida pakalpojumi ir samērā populāri Lielbritānijā un ASV. «Kad atradu informāciju, ka ir šādi uzņēmumi, vienā brīdī likās, ka nav vērts turpināt, tomēr sapratu, ka tas ir pierādījums tam, ka šī lieta strādā. Man bija, no kā pasmelties idejas, paskatīties, kā citiem šāds pakalpojums darbojas,» stāsta R. Mazkalniņš. Interneta vietne darbojas kopš oktobra sākuma, pagaidām klientu skaits nav liels, bet viņš vēlētos, lai mēnesī būtu vismaz 200 sūtījumu.

«Šis ir risinājums gan privātpersonām, gan juridiskām personām,» saka R. Mazkalniņš. Līdz šim lielākā daļa klientu ir bijušas privātpersonas. Viņš uzskata, ka cilvēki, kas zvana piecām firmām pēc kārtas un interesējas par cenu, varētu būt ipaka.lv potenciālais klients, bet nav drošs, ka tiem, kas sūta 50 paciņas mēnesī un ir līgums ar kurjerdienestu par īpašu cenu, interesētu šāds piedāvājums. Mērķauditorija ir tie, kam mēnesī ir līdz 20 sūtījumiem, viņš prāto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas reģions – pievilcīgs tirgus tirdzniecības sabiedrību paplašināšanai, taču Makes You Local izpilddirektors Donats Gudelis (Donatas Gudelis), kas palīdz dibināt uzņēmumus dažādās valstīs, stāsta, ka šim attīstības posmam ir pienācīgi jāsagatavojas un jāizvairās no visbiežāk pieļautajām kļūdām.

Pēc sarunbiedra teiktā, viņam ir nācies redzēt un strādāt ar daudziem veiksmīgiem projektiem, taču gadās arī neveiksmes.

„Strādājam ar uzņēmumiem, kas ienāk Lietuvas vai citu Baltijas valstu tirgū, esam viņu galvenais padomdevējs tirgus izpētē, adaptējam internetveikalu saturu dažādām valstīm, mums ir savs zvanu cents, kurā apkalpojam klientus dažādās valodās. Tādā veidā redzam arī problēmas, ar kurām saskaras uzņēmumi, un mēģinām kopā tās risināt. Esam redzējuši gan ļoti veiksmīgus piemērus, gan arī vilšanās,” saka D. Gudelis.

D. Gudelis stāsta, ka viena no svarīgākajām lietām starptautiskajā biznesā ir preču kustība un apkalpošanas kvalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Baltijas reģionā lielākajiem kurjerdienestiem Venipak paziņoja, ka ir apdrošinājis savus darbiniekus Latvijā un Lietuvā pret koronavīrusu. Lai nodrošinātu viņu finansiālo drošību un augstākā līmeņa aprūpi COVID-19 vīrusa gadījumā, uzņēmums parūpējās par apdrošināšanu, kas slimības gadījumā garantēs fiksētās izmaksas līdz 1300 eiro.

Uzņēmuma vadītājs Justs Šablinsks (Justas Šablinskas) minēja, ka par apdrošināšanu darbiniekiem tika domāts jau pandēmijas sākumā: „Šis laika periods mūsu kurjeriem ir pietiekami sarežģīts, jo viņi ikdienā sūtījumus piegādā tūkstošiem cilvēku. Risinājumu meklējām jau karantīnas sākumā, bet tagad mums ir reāla iespēja šo lietu īstenot. Tomēr neviens no mums nav pasargāts no šīs slimības,” apgalvo uzņēmuma vadītājs.

Pēc J.Šablinska teiktā, uzņēmuma darbinieki tika apdrošināti sadarbībā ar pasaules apdrošināšanas brokeru sabiedrību AON Baltic: „Latvijā šādu apdrošināšanu piedāvā BALTA, ar kuru sākām cieši sadarboties ar savu partneru AON Baltic starpniecību.”

Komentāri

Pievienot komentāru