Ražošana

Samazinājies Kurzemes CMAS apgrozījums; peļņa strauji augusi

Žanete Hāka, 28.10.2015

Jaunākais izdevums

AS Kurzemes ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija apgrozījums šā gada deviņos mēnešos sasniedzis 700,5 tūkstošus eiro, kas ir par 5,7 % mazāks nekā pirms gada, liecina uzņēmuma pārskats Nasdaq Riga.

Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas ir 63,5 tūkstoši eiro, bet peļņa uz vienu akciju ir 0,073 eiro. Pirms gada peļņa bija 6,9 tūkstoši.

Pārskata periodā uzņēmums no valsts un ES subsīdijām saņēmis 8441 eiro. Subsīdijas saņemtas par vaislas dzīvnieku uzturēšanu, kā arī vienotie platību maksājumi.

Šogad akciju sabiedrība iegādājusies pamatlīdzekļus 55,15 tūkstošu eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FKTK piemēro 1500 eiro soda naudu SIA Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība

Žanete Hāka, 07.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu uzlikt soda naudu 1500 eiro apmērā SIA Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība, informē FKTK.

Sods piemērots, jo uzņēmums laicīgi neiesniedza FKTK obligātā AS Kurzemes ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija (Kurzemes CMAS) akciju atpirkšanas piedāvājuma iesniegumu un paziņojumu par veiktajiem darījumiem ar Kurzemes CMAS akcijām, tādā veidā pārkāpjot Finanšu instrumentu tirgus likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes Regula Nr. 596/2014.

Finanšu instrumentu tirgus likums nosaka, ka obligātās akciju atpirkšanas piedāvājums jāiesniedz 10 darba dienu laikā, ja akcionāra balsstiesības sasniedz vai pārsniedz 30% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju skaita. Papildus FITL pārejas noteikumi paredz, ja personai līdz 2016.gada 29.jūnijam jau bija iegūta līdzdalība 30% apmērā (nepārsniedzot 50 %) obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanas pienākums iestājas ar dienu, kad attiecīgā persona palielina savu līdzdalības apjomu virs tā līdzdalības apjoma, kāds bija iegūts līdz šim datumam.

Komentāri

Pievienot komentāru