Jaunākais izdevums

Tirdzniecībā Dienvidkorejā parādījusies jaunākais tehnoloģiju kompānijas viedtālruņa un planšetdatora «krustojums» Galaxy Note 2. Latvijā jaunā Samsung ierīce tās cienītājiem būs pieejama tikai oktobra beigās.

Samsung cer, ka jaunākās ierīces debija būs vēl sekmīgāka nekā tās priekšgājējs populārais Galaxy Note, kurš pasaulē pārdots desmit miljonos eksemplāru.

Kā Db.lv noskaidroja Samsung pārstāvniecībā, Galaxy Note 2 Latvijā varētu parādīties orientējoši oktobra pēdējā nedēļā vai novembra sākumā. Ierīces aptuvenā cena Latvijā varētu būt ap 699 eiro.

Samsung Galaxy Note 2 aprīkots ar 1,6 GHZ divkodolu procesoru, 5,55 collu ekrānu, diviem gigabaitiem operatīvās atmiņas un Android 4.1 Jelly Bean operētājsistēmu. Ņemot vērā Note sērijas ierīču iespaidīgo ekrāna izmēru, tehnoloģiju eksperti nereti to dēvē par savienojuma posmu starp planšetdatoriem un viedtālruņiem.

Ar jauno ierīci Samsung nāca klajā augustā Berlīnē notikušajā patēriņa elektronikas izstādē IFA.

Db.lv jau vēstīja, ka augustā ASV tiesa atzina Samsung par vainīgu vairāku Apple patentu, tostarp, kas skar ierīču dizainu, pārkāpšanā un piesprieda vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apjomīgu naudas sodu.

Apple vēlas arī panākt Samsung ierīču tirdzniecības aizliegumu un apdraudētas varētu būt astoņas dienvidkorejiešu ierīces - Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T model, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S2 T-Mobile model, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge un Galaxy Prevail.

Augustā Samsung nāca klajā ar planšetdatoru Samsung Galaxy Note 10.1. Planšetdators aprīkots ar 10,1 collu lielu ekrānu, 1,4 GHz četrkodolu procesoru un divu gigabaitu (GB) operatīvo atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Milzis Samsung saņem sāpīgu sitienu; no tiesas lēmuma iegūt var arī Nokia

Jānis Rancāns, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satraukumu par iespēju, ka ASV varētu tikt aizliegtas Dienvidkorejas tehnoloģiju milža Samsung ražotās ierīces, tās akcijas vērtība piedzīvojusi lielāko kritumu pēdējo četru gadu laikā, kas par vairākiem miljardiem samazinājis kompānijas tirgus vērtību. Samsung zaudējums tiesā, licis vairot Somijas kompānijas Nokia cerības.

Piektdien ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu ASV dolāru apmērā. Lai gan Samsung jau pavēstījusi, ka spriedumu pārsūdzēs, analītiķi norāda, ka investori uztraucas, ka spriedums varētu ietekmēt to ieņēmumus, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung ceturkšņa peļņas rekordu uzaudzējuši viedtālruņi

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojusi par ievērojamu – 79% - peļņas kāpumu, un to kompānijai nodrošinājusi viedtālruņu pārdošanas apjomu palielināšnās un televizoru biznesa pozitīva attīstība, vēsta BBC.

Kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī sasniegusi rekordu – 5,9 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir 79% pieaugums.

Jau vēstīts, ka Galaxy viedtālruņu sērijas ražotājs Samsung šogad pārspēja Somijas kompāniju Nokia un kļuva par pasaules lielāko tālruņu ražotāju.

Tomēr maz ticams, ka Samsung peļņa tāpat turpinās pieaugt arī nākotnē, prognozē analītiķi, kas norāda, ka peļņas augstākais punkts tiks sasniegts šā gada trešajā ceturksnī.

«Patlaban 60% no Samsung peļņas veido viedtālruņu un ar tiem saistīto komponenšu pārdošana, un augošā tālruņu pārdošanas peļņa izlīdzinās zaudējumus, ko rada televizoru un tradicionālās elektronikas segmenta zaudējumi,» norāda Kims Jangs-Čans (Kim Young Chan) no Shinhan Investment Corp.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu aizliegumu

Jānis Rancāns, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzis Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu tirdzniecības aizliegumu ASV. Apdraudēts varētu būt arī jaunākais Samsun Galaxy S III viedtālrunis.

Apple vēlas panāt Samsung Galaxy S 4G, S2, AT&T, S2 Skyrocket, S2 T-Mobile, S2 Epic 4G, S Showcase, the Droid Charge un Prevail modeļus. Ja Apple izdosies panākt minēto ierīču tirdzniecības aizliegumu, kompānija varētu mēģināt panākt arī Samsung jaunākā Galaxy S III viedtālruņa tirdzniecības aizliegumu, citējot analītiķus, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Volstrītas eksperti norāda, ka pašlaik Apple ir visizdevīgākais brīdis, lai «dotu» galīgo triecienu Samsung. «Pierādījumi šajā lietā runā par labu Apple. Mēs paredzam lielu iespēju, ka varētu notikt vēršanās pret Samsung produktiem,» skaidroja analītiķu kompānijas Jefferies & Co pārstāvis Peters Miseks (Peter Misek).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung turpina sasniegt jaunas virsotnes

Jānis Rancāns, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung aizvadītā gada pēdējā ceturksnī nopelnījusi 8,3 miljardus ASV dolāru, liecina sākotnējās Dienvidkorejas kompānijas prognozes. Ievērojamo peļņu Samsung izdevies nodrošināt pateicoties augstajiem viedtālruņu pārošanas apjomiem.

Analītiķi norāda, ka vismaz 70% no Samsung peļņas nodrošinājusi kompānijas mobilo ierīču struktūrvienība, kas izgatavo un pārdod viedtālruņus un planšetdatorus. Saskaņā ar analītiķu aplēsēm Samsung aizvadītajā ceturksnī izdevies pārdot 63 miljonus viedtālruņu.

Tāpat kā vienu no galvenajiem peļņas audzētājiem Samsung min augsto pieprasījumu pēc platekrāna displejiem, kuri tiek izmantoti daudzās mūsdienu ierīcēs. Samsung tos pārdot arī citām kompānijām, tostarp savam konkurentam Apple.

Gada griezumā Samsung peļņa aizvadītajā ceturksnī augusi par 89%. Tāpat kompānija prognozē, ka aizvadīto ceturksni tai būs izdevies noslēgt ar ienākumiem 52,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Gada griezumā ienākumi auguši par 18%. Paredzēts, ka galīgos aizvadītā ceturkšņa rezultātus Samsung atklās janvāra otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņi nodrošinās Samsung peļņas kāpumu teju par 80%

Gunta Kursiša, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien turpinot pieaugt viedtālruņu pārdošanas apjomiem, paredzams, ka šā gada otrajā ceturksnī Samsung Electronics peļņa palielināties par 79%, citējot kompānijas pausto, vēsta BBC.

Samsung Electronics paredz, ka tā peļņa gada otrajā ceturksnī būs 5,9 miljardi ASV dolāru. Tā ir augstākā ceturkšņa peļņa kopš 2008. gada.

Jau vēstīts, ka Samsung šogad pārspējis Nokia, kļūstot par pasaules lielāko mobilo tālruņu ražotāju.

Analītiķi paredz, ka Samsung peļņa šogad varētu turpināt augt, jo paredzams turpmāks viedtālruņa Galaxy S III (Samsung jaunākā Galaxy tālruņa versija) pārdošanas apjomu kāpums. «Mēs prognozējam, ka piegādāto Galaxy S III skaits trešajā ceturksnī sasniegs 19 miljonus. Pagājušajā mēnesī Samsung mobilo telefonu nodaļas vadītājs lēsa, ka līdz jūlijam tiks pārdoti desmit miljoni šo viedierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Starptautiskā Tirdzniecības komisija noteikusi tirdzniecības un importa liegumu atsevišķām Dienvidkorejas kompānijas Samsung ražotajām mobilajām ierīcēm saistībā ar Apple patentu pārkāpumiem.

Kompānija Samsung jau pavēstījusi, ka tās ražoto ierīču pieejamību ASV komisijas spriedums neietekmēs, jo esot veiktas nepieciešamās izmaiņas, lai nepārkāptu Apple patentus.

Tikmēr Wall Street Journal aptaujātie analītiķi norāda, ka komisijas spriedums varētu samazināt Samsung tirgus daļu ASV. Samsung zaudējot pievilcību investoru acīs, kuri nobažījušies par Galaxy S4 salīdzinoši zemajiem pārdošanas rādītājiem, norāda eksperti. «Nav skaidrs, vai Samsung spēs izmainīt savas ierīces, lai nepārkāptu Apple patentus, vienlaikus saglabājot to pievilcību,» Florian Mueller Consulting analītiķa Floriana Milera sacīto citē Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple liecinieks: pērkot Samsung ierīces, cilvēki domājuši ka tās ir Apple ražotas

Jānis Rancāns, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pircēji atgriezuši nopirktus Samsung planšetdatorus, bijusi to līdzība ar Apple ierīcēm, ASV Kalifornijas štatā notiekošajā tiesas prāvā starp abiem tehnoloģiju gigantiem pavēstījis ievērojams tehnoloģiju nozares dizaineris Pīters Bresslers (Peter Bressler).

P. Bresslers, kurš tiesas prāvā ir arī viens no galvenajiem Apple lieciniekiem, norādījis uz kādu ziņojumu, kurā pausts, ka visbiežāk ASV tehnoloģiju veikalu ķēdes Best Buy pircēji atgriezuši savus Samsung Galaxy Tab 10.1, jo pirms tam bijuši pārliecināti, ka iegādājas Apple iPad2. Tāpat viņš norādīja, ka vairākas Samsung ierīces pārkāpjot Apple patentētus dizaina risinājumus, vēsta Bloomberg.

«Es uzskatu, ka vairāki Samsung viedtālruņi un divi palnšetdatori, būtībā izmanto Apple patentus,» sacīja P. Bresslers, kurš ir arī 70 nozares patentu izgudrotājs. «Industriālie dizaineri tiek speciāli apmācīti, lai pievērstu uzmanību mazām detaļām, kas veido ierīces koptēlu, kuru savukārt redz lietotājs,» klāstīja eksperts. Viņš norādīja, ka lietotāji ierīci uztver kā veselu, neiedziļinoties detaļās, un tāpēc tiem ir viegli tās sajaukt, pat neskatoties uz zināmām atšķirībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iznākums tehnoloģiju kompāniju Apple un Samsung tiesas prāvā par patentu pārkāpšanu var ietekmēt ne tikai minētos tehnoloģiju milžus, bet arī atstāt iespaidu uz visu nozari, prognozē analītiķi.

Gadījumā, ja tiesvedību uzvarēs Apple, Samsung un citām kompānijām savas ierīces nāksies padarīt daudz atšķirīgākas, uzskata eksperti. Tas planšetdatoru tirgū var ienest jaunus dizaina risinājumus un inovatīvākas ierīču funkcijas, vēsta The New York Times.

«Ja Apple uzvarēs, es domāju, ka mēs tirgū pieredzēsim dizainu dažādošanos,» sacīja juridiskā biroja McAndrews, Held & Malloy pārstāvis Kristofers Karani (Christopher Carani).

Savukārt, ja tiesa izlems par labu Dienvidkorejas kompānijai Samsung, tas izraisīs pretēju efektu – tirgū, iespējams, parādīšoties milzīgs daudzums Apple ierīcēm līdzīgu viedtālruņu un planšetdatoru, prognozē pētījumu kompānijas Gartner eksperti. Tāpat tiesvadības iznākums var ietekmēt arī citas kompānijas, kas ražo ierīces, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Jaunais Samsung vidusslāņa viedtelefons Galaxy A5

Jānis Vēvers, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Samsung vidusslāņa viedtelefons Galaxy A5 pārņēmis vairākas izdaudzinātās S sērijas iezīmes, kļūstot līdzīgāks flagmanim

Pirms vairāk nekā trīs gadiem Samsung piedāvājumā dominējošo plastmasas korpusa viedtelefonu klāstu «atšķaidījusī» Galaxy Alpha sērija ar pamatīgu metāla rāmi tika uztverta kā patīkama pārmaiņa. Un, lai arī pavisam drīz korejieši metālā sāka ietērpt savu labāko sēriju Galaxy S, par Galaxy A pārdēvētie augšējā vidusslāņa sērijas telefoni veiksmīgi turpina dzīvi, šogad pārdzimstot jau trešajā paaudzē.

Galaxy A sērija pamatoti tiek uzskatīta par pieejamāku versiju tiem lietotājiem, kuriem patīk Samsung telefoni, bet kuri negrib maksāt vairāk nekā pustūkstoti eiro. Korejieši ar gudru ziņu piedāvā trīs dažādu izmēru lētākos telefonus – A3 ar 4,7, A5 ar 5,2 un A7 ar 5,7 collu ekrānu, lai katrs pircējs varētu piemeklēt sev atbilstošāko. Palūkosim, ko varam sagaidīt no vidējā varianta – Galaxy A5 2017. gada modeļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Samsung varētu nākties maksāt 2,5 miljardus ASV dolāru kompensācijās Apple, ja ASV kompānija tiesā spēs pierādīt, ka dienvidkorejieši pārkāpuši ar iPhone un iPad saistītus patentus.

Pirmdien Kalifornijā paredzētā tiesas sēde jau nosaukta par «gadsimta patentu prāvu», kurā kulminēs visas līdzšinējās Samsung un Apple cīņas daudzās pasules valstīs. Tāpat tiesai vajadzēs arī lemt par Samsung pretargumentiem, ka Apple savās ierīcēs izmantojusi dienvidkorejiešu bezvadu tehnoloģiju patentus.

Samsung ir kļuvis par nopietnāko Apple konkurentu viedtālruņu un planšetdatoru jomās. Gadījumā, ja tiesa izlems par labu Apple – tas var dot pamatīgu triecienu Samsung finansēm, reputācijai un slēgt vienu no svarīgākajiem tirgiem – ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

QLED tehnoloģijā veidotais Samsung šā gada flagmanis QE65Q90R pārņēmis labāko no konkurējošā OLED

Televizoru tirgus un autobūves industrija šobrīd atrodas diezgan līdzīgā situācijā. Viena dzīvo izdaudzinātā 8K gaidās, otra sludina elektrifikācijas revolūciju, taču abas ar labiem panākumiem turpina tirgot mazāk aizraujošas tehnoloģijas, katru gadu pamainot kādu niansi un izspiežot labāku rezultātu tur, kur šķietami to vairs nevarētu izdarīt.

Jaunajā Samsung 65 collu flagmanī QE65Q90R ir novērstas priekšgājēja nepilnības, un tas kļuvis vēl nopulētāks produkts par priekšgājēju, lai arī vizuāli fundamentālas izmaiņas nav nesis.

Dizains

Televizoru dizaineriem fantāzijas trūkumu nevar pārmest. Aizgājušajos gados redzēti visādi brīnumi, ieskaitot kopā saspiestas stikla loksnes bez rāmja, kā LG OLED 55E8. Par produkta ārieni atbildīgie Samsung speciālisti šoreiz gan gājuši pa konservatīvu taku, ieturot 65 collu milzeni tā dēvētajā 360 grādu dizainā. Proti, izveidojot tam gludi noslīpētu aizmuguri, kurā visas pieslēgvietas un kājas stiprinājums paslēpts zem neuzkrītoša vāka. Šis koncepts paredz, ka tālrādi var likt kaut istabas vidū un tas izskatīsies kā interjera priekšmets. Arī par vadu jūkli nav jāuztraucas. Gluži kā pērn, arī šoreiz no korejiešu flagmaņa gar statīva vadu stiepjas tikai viens kabelis, kas savienots ar One Connect bloku. Caur to plūst kā elektrība, tā signāls no datu nesējiem, jo faktiski visas ārējās ierīces jāpievieno pie paprāvās One Connect kastes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāvošanās starp abiem sāncenšiem iet vaļā vairākos kontinentos, tomēr tieši principiālā saķeršanās uz Kalifornijas tiesas skatuves starp amerikāņu un dienvidkorejiešu kompānijām rādīs, vai Apple argumenti ir spēcīgāki par Samsung loģiku un noteiks globālā cīniņa turpmāko gaitu un stratēģiju.

Ja Apple pierādīs savu, korejiešiem draud 2,5 miljardu dolāru sods un to Galaxy viedtālruņu un planšetdatoru izmešana no ASV tirgus. Prāva Sanhosē apgabaltiesā sākas šonedēļ. Tā paredzamais ilgums ir četras nedēļas.

Abi strīdnieki apelē pie augstām sfērām, kas iezīmē arī sava veida Rietumu un Austrumu atšķirības. Tā Apple piesauc Rietumos valdošo privātīpašuma svētumu, bet Samsung biedē, ka tai nelabvēlīgs lēmums reizē būs arī spriedums augsto tehnoloģiju inovācijām vispār, proti, primārais ir izaugsme.

Abu pušu tiesai iesniegtos argumentus The New York Times summē sekojoši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" šā gada viedtelefonu flagmaņu sērijas "Galaxy S20" dārgākais modelis "Ultra" piesaista uzmanību ar iespaidīgu 108 megapikseļu kameru un 100x tālummaiņu.

Dažus gadus it kā no malas noskatoties, kā "Huawei" «privatizē» viedtelefonu fotokameru lauciņu, "Samsung" šopavasar beidzot sagatavoja skaļu atbildi. Lielākais un dārgākais no jaunās "Galaxy S20" sērijas tālruņiem - "Ultra" – aprīkots ne vien ar uzkrītošu četru aizmugurējo kameru bloku, bet arī 100x tālummaiņu. Tā ir divreiz lielāka nekā "Huawei P30 Pro", kas pērnajā pavasarī tehnoloģiju pasaulē izpelnījās ovācijas un pat tika nodēvēts par «labāko spiegu telefonu».

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Ultra" ir jaunpienācējs "Galaxy S" saimē. Vēl nebijām apraduši ar domu, ka flagmanis sadalīts divos atzaros – parastajā un lielākajā jeb "Plus" versijā, kad sērijai pievienojās trešais brālis "Ultra". Kā var noprast pēc nosaukuma, gradācijas skalā šis ieņem augstāko pakāpienu. Tas ir lielāks par abiem pārējiem, ar 6,9 collu Dynamic AMOLED displeju un ar jau minēto simtkārtīgo tālummaiņu, kāda abiem pārējiem nav tikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics gada otro ceturksni noslēgusi ar rekordaugstu peļņu, kuras kāpumu veicinājusi sekmīga viedtālruņu tirdzniecība.

Laika posmā no šā gada aprīļa līdz jūnijam kompānija Samsung strādājusi ar 7,8 triljonu vonu (septiņu miljardu ASV dolāru) lielu tīro peļņu, kas salīdzinājumā ar attiecīgu periodu pirms gada bijis pieaugums 50% apmērā. Tomēr rekordaugstā Samsung peļņa sarūgtinājusi analītiķus, kas Samsung peļņu bija prognozējuši astoņu triljonu vonu apmērā, tādējādi nedaudz samazinājusies kompānijas akciju vērtība.

Peļņas kāpumu Samsung skaidro ar veiksmīgu viedtālruņu tirdzniecību, vienlaikus brīdinot, ka izaugsmes tempi šajā sektorā varētu kļūt lēnāki, vēsta BBC. «Sākoties IT jomas tradicionāli spēcīgai sezonai, mēs paredzam, ka ienākumi turpinās palielināties. Tomēr mēs nevaram nepievērst uzmanību ekonomiskās atveseļošanās lēnajiem tempiem Eiropā un pieaugošiem konkurences izaicinājumiem viedtālruņu un citu produktu jomās,» atzinis Samsung investoru attiecību vadītājs Robers Ji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kalifornijas tiesa likusi samazināt aizvadītajā gadā Samsung piespriesto soda naudu par Apple intelektuālā īpašuma pārkāpumiem no 1,05 miljardiem dolāru līdz 405 miljoniem.

Tāpat tiesa likusi Apple apsūdzības izskatīt no jauna, lai novērtētu kompānijai nodarītos zaudējumus. Sākotnējais lēmums tika pavēstīts aizvadītā gada augustā. Tiesas piesēdētāji bija secinājuši, ka 14 Samsung produktos, izmantotas Apple patentētas tehnoloģijas, kas saistītas ar viedtālruņu skārienjūtīgajiem ekrāniem un dizainu.

Tiesa atzinusi, ka, sākotnēji aprēķinot Apple nodarīto kaitējumu, tikušas pieļautas kļūdas. Jaunākajā tiesas procesā tiesai būs jāaprēķina precīza summa, ko Samsung ir parādā Apple par intelektuālā īpašuma pārkāpumiem. ASV tiesa norāda, ka gadījumos, kad tiek atklāta piesēdētāju kļūda, ir divi veidi, kā to labot – sarīkot jaunu lietas izskatīšanu vai samazināt soda sankciju summu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Runas par Samsung tempu vājināšanos, liek krist akciju vērtībai

Jānis Rancāns, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojami kritusies pasaules lielākā viedtālruņu ražotāja Samsung akciju vērtība pēc tam, kad JPMorgan Chase analītiķi samazināja Dienvidkorejas kompānijas peļņas prognozes.

Kompānijas akcijas vērtība piektdien samazinājās par 5,5% līdz 1,4 miljoniem Dienvidkorejas vonu (1,2 tūkstošus ASV dolāru).

JPMorgan Chase analītiķi uzskata, ka zemais pieprasījums pēc Galaxy S4 viedtālruņa Eiropā, visticamāk, ietekmēs kompānijas peļņu. Prognozējams, ka Samsung Galaxy S4 tirdzniecības apjomi būs no divdesmit līdz trīsdesmit procentiem mazāki nekā ticis aplēsts iepriekš. Sākot ar šā gada jūliju, Samsung katru mēnesi varētu pārdot no septiņiem līdz astoņiem miljoniem viedtālruņa modeļu.

Savukārt Samsung maijā paziņoja, ka kopš Galaxy S4 nonākšanas tirdzniecībā, izdevies katru mēnesi pārdot desmit miljonus šo ierīču, tādējādi tas kļuvis par pieprasītāko viedtālruni pēc tā debijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš atklāj, kā var noderēt vienmēr līdz esošais mākslīgais intelekts

Sadarbības materiāls, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas ieteiks elegantu atbildi uz e-pastu, iztulkos tiešsaistes video zvanu un palīdzēs apkopot saspringtās darba dienas laikā veiktās piezīmes. Koriģēs un uzlabos uzņemtos attēlus un palīdzēs atrast to, ko meklē. Tas, protams, ir mākslīgais intelekts (MI), kas līdz ar plašo izmantojumu Samsung Galaxy S24 sērijas viedierīcēs ir kļuvis mobils - vienmēr līdzi esošs un noderīgs. Mākslīgā intelekta un interneta drošības eksperts Elviss Strazdiņš dalās iespaidos par atklātajām iespējām saziņā, radošumā un drošībā, kuras atklājis, lietojot Samsung Galaxy S24 Ultra.

Tiešsaistes tulkošana paver vēl necerētas iespējas

Ja kādreiz viedierīcē raksti ziņu un nopriecājies par to, ka tastatūra piedāvā piemērotus vārdus teikuma turpinājumam, tad zini – nupat tevi iepriecinājis mākslīgais intelekts. Taču tas ir tikai viens no veidiem, kā MI palīdz saziņā. Iespējams, visplašāk atpazīstamā MI tehnoloģija ir automātiskā tekstu tulkošana. Samsung ar Galaxy AI tehnoloģijas Live Translate funkciju turpina pārvarēt valodu atšķirību radītos šķēršļus, tagad viedtālruņos piedāvājot automātisku abpusēju tiešsaistes tulkojumu runātajai un rakstītajai saziņai. Tas var ievērojami atvieglot saprašanos, piemēram, ceļojumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" Baltijas valstīs 2019. gadā kopumā pārdevis vairāk nekā 800 tūkstošus mobilo ierīču, tostarp viedtālruņus, planšetdatorus, viedpulksteņus un citas.

""Samsung Electronics Baltics" mobilo ierīču segmentam 2019. gads bijis veiksmīgs – tas zīmīgs ar ieņēmumu pieaugumu jau trešo gadu pēc kārtas," teic Jurijs Bušmaks, "Samsung" IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

"Samsung" galvenajām viedtālruņu jeb flagmaņu sērijām, kurās ietilpst jaunākie "Galaxy S" un "Note" viedtālruņi, pārdošanas apjoms Baltijas valstīs 2019. gadā pieaudzis par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas esot līdz šim augstākais rezultāts gan "Galaxy S", gan "Note" sērijā.

Vērtējot Baltijas valstu mērogā, Latvijā pārdota aptuveni trešdaļa visu "Galaxy S10" sērijas viedtālruņu (31%), savukārt vispopulārākie tie bijuši Lietuvā (47%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy S10+

Jānis Vēvers, 15.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy S sērijas 10. gadadienā izgatavotajā S10+ apvienotas šā brīža iespaidīgākās inovācijas

8. martā pārdošanā nonākušie Samsung Galaxy S viedtelefoni sērijas jubileju svin īpatnējā noskaņojumā, kas spilgti raksturo simboliskās krustceles, kurās nonākusi visa viedierīču industrija. No vienas puses, jaunie flagmaņi ir neapšaubāmi labākais un inovatīvākais korejiešu veikums visu sērijas desmit gadu ilgajā vēsturē. Noslīpēti līdz pēdējam sīkumam un piepildīti ar papildiespējām, par kādām, teiksim, Galaxy S5 prezentēšanas brīdī retais uzdrošinājās sapņot. Taču gan nupat notikušajā Mobilās pasaules kongresā (MWC), gan masu medijos cilvēki ar lielāku interesi lutināja pagaidām vien izredzētajiem aptaustāmo Fold ar atlokāmu ekrānu.

Tas apstiprina jau gadiem ilgos novērojumus, ka lietotāji ir izslāpuši pēc kaut kā radikāli jauna. Kamēr nākotne tikai tuvojas, iepazīsim šā brīža iespaidīgāko viedtelefonu Samsung arsenālā – Galaxy S10+.

Komentāri

Pievienot komentāru