Jaunākais izdevums

Konkurence turpina pieaugt, tāpat kā aptieku skaits, šis ir galvenās tendences farmācijas biznesā, kas būs aktuālas arī tuvākajā nākotnē.

Tā pieļauj Sauļus Žemaitis (Saulius Mečislovas Žemaitis), Lietuvas farmācijas uzņēmuma Sanitas, AB ģenerāldirektors. Sanitas, AB ietilpst farmācijas uzņēmumu grupā Sanitas Group, kas ierindojas septītajā vietā starp Baltijas valstu farmācijas uzņēmumiem un 163. vietā Baltijas lielāko uzņēmu sarakstā Baltijas TOP 300, ko veido Dienas Bizness sadarbībā ar kaimiņvalstu biznesa laikrakstiem – Äripäev (Igaunija) un Verslo žinios (Lietuva).

«Farmaceitisko preparātu tirgus Lietuvā ir daudzveidīgs un piesātināts. Visām lielākajām starptautiskajām farmācijas kompānijām ir filiāles Lietuvā, un viņi veiksmīgi attīsta savu biznesu. Cita samērā unikāla Lietuvas farmācijas tirgus iezīme ir tā, ka ir ļoti spēcīgi aptieku tīkli, ko vada zāļu vairumtirgotāji. Trijiem šādiem tīkliem pieder vairāk nekā 70% mazumtirdzniecības farmācijas tirgus.

Tīklu starpā valda sīva konkurence par cenām, un tie ir lieli reklāmas kompāniju klienti. Daži no aptieku tīkliem veiksmīgi ievieš tirgū un pārdod veikalu zīmolus – ne tikai uztura bagātinātājus, bet arī bezrecepšu un recepšu medikamentus,» stāsta S. M. Žemaitis. Viņa skatījumā Lietuvas farmācijas tirgum raksturīgās problēmas ir tādas pašas kā visā Eiropā – ir nepieciešamība pēc labāka finansējuma veselības aprūpes sektorā, un inovatīvu medikamentu pieejamība dažās terapijas jomās nav tik laba kā būtu vajadzīgs.

Pašreizējās tendences Lietuvā un pasaulē farmācijas nozarē turpināsies arī tuvākajā nākotnē – konkurence pieaugs, palielināsies arī aptieku tīklu skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās ceturtdien kāpums

Žanete Hāka, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien NASDAQ OMX Baltijas biržās straujākais akcijas cenas pieaugums bija Lietuvas farmācijas uzņēmumam Sanitas un AS Latvijas kuģniecība, liecina biržas dati.

Sanitas akcijas cena palielinājās par 8,77% līdz 6,887 latiem, savukārt Latvijas kuģniecības akcijas cena – par 4,64% līdz 0,248 latiem. Trešais lielākais kāpums bija piena pārstrādes kompānijai Pieno žvaigždes, kuras akcijas cena pieauga par 2,08% līdz 1,377 latiem.

Kopumā visas Baltijas biržas dienu noslēdza pozitīvā teritorijā, OMX Baltic Benchmark palielinoties par 0,25% līdz 605,71 punktam. Lielākais kāpums bija OMX Vilnius indeksam – par 0,3% līdz 395,2 punktiem, kam sekoja OMX Tallinn ar 0,26% pieaugumu līdz 805,36 punktiem un OMX Riga pieauga par 0,07% līdz 409,18 punktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Finanšu nozares asociācijas padomes apstiprinājuma saņemšanas par asociācijas jauno vadītāju izvēlēta Sanita Bajāre.

Sanita Bajāre asociācijas vadītājas pienākumus sāk pildīt no šī gada 25. novembra. Uz Finanšu nozares asociācijas vadītāja amatu kopā bija pieteikušies vai tika uzrunāti 20 kandidāti. Atlases procesu veica personāla atlases kompānija Amrop.

“Par Sanita Bajāres kandidatūru balsoja vairākums Finanšu nozares padomes locekļi, atbalstot Sanitu Bajāri šim nozarei svarīgajam amatam. Finanšu nozares asociācija ir nozīmīgs sarunu partneris valdībai, parlamentam, uzņēmēju organizācijām, kā arī citām organizācijām, un mums kā asociācijai vienmēr ir bijis svarīgi būt novērtētam un konstruktīvam sarunu partnerim, līdz ar to ar Sanitas Bajāres pievienošanos turpināsim iesākto dialogu, lai stiprinātu gan finanšu sektora lomu valsts mērogā, gan arī palīdzot stiprināt finanšu sektora un valsts kopējo cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas mēģinājumiem," skaidro Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Līdz ar īpašnieku maiņu veiktas izmaiņas Rīgas dzirnavnieka valdē

Žanete Hāka, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar jauna valde iecelta vienam no lielākajiem Baltijas graudu pārstrādes uzņēmumiem AS Rīgas Dzirnavnieks, liecina Lursoft informācija.

Teju visas jaunās uzņēmumam valdes amatpersonas ir Lietuvas pārstāvji. No vakardienas uzņēmuma valdes priekšsēdētaja amatu ieņem Martins Česnavičus, savukārt valdes locekļu – Andra Rubene, Gintauts Migonis un Ramūnas Vigintas Gailus, Andrejs Cedronas un Roberts Beržinsks.

M.Česnavičus ir konsultants Luksemburgā bāzētiem investīciju fondiem Amber Trust I un Amber Trust II. Viņš ir vairāku Lietuvas uzņēmumu valdes loceklis, ieskaitot Laisvas ir Nepriklausomas Kanalas UAB, Litagra UAB, Premia KPC AB, Snaige AB un TEO LT AB . Česnavičus kungs ir Sanitas valdes loceklis kopš 2006. gada jūlija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zīmola Divas pēdas apģērbi palīdz jaunajām māmiņām, arī barojot mazuli ar krūti, izskatīties skaisti un sievišķīgi.

Specializētas kleitas, tunikas, džemperi, krekliņi, džemperkleitas – apģērbs, kurā jaunā māmiņa savu mazuli var pabarot, esot kino, kafejnīcā, sēžot parkā uz soliņa vai pat koncertā un neuztraucoties par mulsinošiem un neērtiem brīžiem. Tāds ir Sanitas Olderes - Haitinas biznesa mērķis. Piedzīvots gan arī sāpīgs brīdis – biznesa ideja nokopēta mēnesi pēc laišanas tirgū.

Meklējot sirdslietu

«Man šī ideja neienāca prātā nejauši vai kā atklāsme. Tā bija daudzu iepriekš veikto soļu un lēmumu rezultāts,» stāsta S. Oldere - Haitina.

Pēc Latvijas Universitātes absolvēšanas, iegūstot bakalaura grādu ekonomikā un maģistra grādu vadībzinātnē ar novirzienu mārketings, viņa strādājusi dažādās vietās kā biroja vadītāja, kā pārdošanas un mārketinga vadītāja, tomēr jutusi, ka šis darbs nedod dzīvē prieku. «Manā dzīvē pienāca brīdis, kad visam bija jāmainās. Pilnīgi visam! Dzīvei, domāšanai, darbam. Iestājos «bezdarbniekos» Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Vienā no tikšanās reizēm ar konsultantu, kārtējo reizi izskatot piedāvātos variantus biroja darbiem («Jums taču ir tāda pieredze un izglītība,» man teica.), lūdzu piedāvāt man kursus, lai varu paplašināt savu redzesloku, iegūt jaunu profesiju un atrast savu sirdslietu. Tas bija pagrieziena moments manā dzīvē. Pateicoties NVA atbalstam, saņemot gan pabalstu, gan arī kompensāciju ceļa izdevumiem un katru dienu braucot no Ādažiem uz Rīgu, deviņos mēnešos apguvu drēbnieces profesiju,» stāsta jaunā uzņēmēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Biznesa vieta: Strēlnieku iela - starp jūgendstilu un celtniecības putekļiem

Linda Zalāne, speciāli DB, 28.06.2019

Cilvēku ceļš ved uz kafejnīcu Buberts gan pēc pusdienām, gan gardām kūkām, bubertu un smalkmaizītēm, kuras ir šīs vietas saimnieces Sanitas Lūses īstais lepnums.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstītāji pēdējos gados ir atvēzējušies vairākiem projektiem Strēlnieku ielā Rīgā, kas nozīmē pārmaiņas šajā apkaimē nākotnē; mājvietu tur rod aizvien jauni komersanti.

Tiek sapostas ēku fasādes un būvēta jauna viesnīca un daudzdzīvokļu ēka, kas turpmāk varētu nodrošināt gan iedzīvotāju, gan tūristu plūsmu mazajiem komersantiem, kuri rosās šajā ielā. Tieši ar gaišām domām par skaisto nākotni šobrīd komersanti un jau esošie ielas iedzīvotāji un biroju darbinieki pārdzīvo šo laiku, jo putekļu mākonis ne vien aizsedz skatu uz greznajām jūgendstila ēkām, bet arī pasliktina ikdienu garāmgājējiem un tiem, kuri te attīsta biznesu. Tomēr putekļu sērga ir pārejoša lieta, un pozitīvā šajā ielā ir krietni vairāk, šīs vietas plusus izceļ gan tie uzņēmumi, kas te darbojas jau vairāk nekā desmit gadus, gan tie, kas šīs ielas potenciālu saskatīja pirms dažiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās plusi

Žanete Hāka, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu Baltijas biržas noslēdza ar plusiem, liecina NASDAQ OMX dati.

Biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,59% līdz 624,82 punktiem.

Lielākais kāpums starp Baltijas biržām bija OMX Riga indeksam, kurš pieauga par 0,77% līdz 441,91 punktam. OMX Tallinn pieauga par 0,7% līdz 820,88 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,42% līdz 413,64 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan pasīva, kopējam Baltijas Oficiālā saraksta apgrozījumam sasniedzot 232 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība, kā jau ierasts, notika ar Tallinas uzņēmumiem. Lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas farmācijas kompānijas Sanitas akcijām – 35,9 tūkstoši latu, aiz sevis atstājot ūdensapgādes uzņēmumu Tallinna Vesi ar 31,7 tūkstošiem latu. Savukārt 25,6 tūkstošu latu apgrozījums bija ar azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Veselīga dzīvesveida studijas izveidē Mārupē investē 20 000 eiro

Monta Glumane, 03.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupē, Lavandās, pludmales sporta centra Ruukki telpās atklāta Veselīga dzīvesveida studija, informē studijas vadītāja, veselīga dzīvesveida speciāliste, blogere un fitnesa trenere Laura Timoško.

L. Timoško un Sanitas Zupas - Laiviņas izveidotā Veselīga dzīvesveida studija ietver Peach studio - dažāda veida un intensitātes sporta nodarbības, un Coco Cafe - veselīga uztura kafejnīcu, kas piedāvās veselīgas maltītes un uzkodas.

Peach studio varēs apmeklēt jogu, bodyART, deepWORK, Brazilian butt, Beach body, vispārējās fiziskās sagatavotības un citus treniņus sertificētu pasniedzēju vadībā.

Savukārt, Cocó café piedāvās veselīgu - glutēnu, laktozi un cukuru nesaturošu ēdienu. Būs pieejami smūtiji, dažādu veidu čia sēklu pudiņi, katrai ēdienu kategorijai būs trīs izvēles iespējas-veģetārs, ar jūras veltēm, ar gaļu. Piedāvājumā būs salāti, zupas, otrie ēdieni, veselīgie burgeri ar pašceptu burgera bulcinu, kā arī bezgrēka našķi un kūkas. Pašiem steidzīgākajiem kafejnīca piedāvās līdzi ņemšanas iespēju. Ēdienkartes tapšanā piedalījušies vairāki uztura speciālisti un profesionāli treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad uz ielas vai žurnālā ieraudzīts mētelis vai soma, kādu pilnīgi noteikti ir vēlme iegādāties, ne vienmēr tādas vai līdzīgas lietas atrašana interneta plašumos ir ātra un vienkārša. Visbiežāk tas prasa nogurdinošus meklējumus un patērē daudz laika, tāpēc Dr. Marks Hjū, datorzinātnieks un pētnieks no Dublinas Pilsētas Universitātes, ir izstrādājis aplikāciju Style Eyes, vēsta portāls Baltic Ireland.

Tā lietotājam dodot iespēju atrast modes preci, piemēram, kleitu vai rokassomiņu, kas pamanīta kaut vai kādā mājaslapā, Facebook vai Twitter. Viss kas jādara – jānofotografē kārotā lieta un attēls jāievada aplikācijā, kura izmanto mazumtirgotāju datu bāzi, lai atrastu precīzu sakritību vai kaut ko līdzīgu. Rezultāti parādās uz ekrāna dažu sekunžu laikā, komplektā ar salīdzinošām cenām.

Kā raksta Baltic Ireland, ideja par šādas aplikācijas radīšanu zinātniekam radās pēc tam, kad viņš vairākkārt vēroja savas draudzenes, latvietes Sanitas Svelpes centienus atrast uz ielas vai žurnālā pamanītu lietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankām kļūstot piesardzīgām aizdevumu izsniegšanā, tirgū parādās jauni spēlētāji, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijā izveidota pirmā savstarpējo aizdevumu (peer-to-peer jeb P2P) platforma, ar kuras palīdzību kopā tiek savestas privātpersonas, kuras vēlas aizņemties naudu, ar tām personām, kurām ir brīvi līdzekļi un kuras labprāt tos investētu vai kādam aizdotu. Ārvalstīs šāds finansējuma veids nav svešs, un lielākajos tirgos apjomi pēdējo gadu laikā auguši vairākas reizes. Eksperti gan brīdina, ka šādi ieguldījumi ir saistīti ar samērā augstu risku, tomēr kā plusu min augstāku peļņu, nekā ieguldot tradicionā- lajos noguldījumu produktos.

Šonedēļ Latvijas tirgū sevi pieteica savstarpējo aizdevumu platforma mintos.lv. Tā darbojas pēc šāda principa – cilvēks, kas vēlas aizņemties naudu (no 1000 līdz 100 tūkstošiem eiro uz laiku no 3 mēnešiem līdz 10 gadiem), aizpilda pieteikumu kompānijas mājaslapā, norādot savu ienākumu līmeni, aizņēmuma summu un citus datus. Aizdevums tiek nodrošināts ar nekustamā īpašuma ķīlu, kura vērtēšanu veic kompānija Latio. Pēc tam mintos.lv speciālisti pārbauda pieteikumu, datus no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Kredītu reģistra un izsniedz aizdevumu vai noraida pieteikumu. Aizdevumu kompānija sākotnēji izsniedz no saviem līdzekļiem, taču pēc tam informāciju par šo aizdevumu publicē savā mājaslapā, kur investēt naudu tajā var cilvēks no malas, kuram ir brīvi līdzekļi. Tādējādi mintos.lv šim investoram nodod savas prasījumu daļas uz cesijas pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Rada spēles no otrreizējām izejvielām

Db.lv, 24.11.2021

Pirmo vietu konkursā ieguva Raimonds Tirzna no Daugavpils, izveidojot patriotisku puzli “Atpazīsti Latvijas novadus”.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aicinot nevajadzīgās otrreizējās izejvielās un izlietotajā iepakojumā saskatīt izejmateriālus jaunu spēļu radīšanai, “Zaļā josta” sadarbībā ar spēļu veikalu “Brain Games” organizēja radošo konkursu “Mana mājsēdes spēle”.

Konkursam pieteiktas vairāk nekā 40 oriģinālas idejas, kā tukšos iepakojumus, materiālu atgriezumus un citas nevajadzīgas lietas, kā arī dabas materiālus pārvērst aizraujošās spēlēs jēgpilnai laika pavadīšanai ģimenes lokā, vienlaikus mazinot radīto atkritumu daudzumu un sekmējot aprites ekonomiku.

“Radošais konkurss “Mana mājsēdes spēle” uzskatāmi parādīja, cik plašas ir šķietami nevajadzīgu lietu un izlietotā iepakojuma atkārtotas pielietošanas iespējas. Konkursā savas idejas pieteica gan bērni, gan pieaugušie, pierādot, ka ir nepieciešams pavisam nedaudz, lai resursiem dotu atkārtotu pielietojumu, nevis vienkārši izmestu tos atkritumu tvertnē. Pudeļu korķīši, burku vāciņi, dzērienu salmiņi, tukšās kartona kārbas, pat celtniecības materiālu pārpalikumi un koka dēļu atgriezumi, kas sākotnēji paredzēti sadedzināšanai – var atdzimt jaunā veidolā, dāvājot prieku visai ģimenei vēl vairāku gadu garumā,” konkursa dalībnieku radošumu slavē “Zaļā josta” pārstāve Laima Kubliņa, uzsverot, ka nevajadzīgu lietu pārveidošana, labošana, pielietošana jaunu lietu radīšanai ir būtiska dzīvesveida sastāvdaļa, kuru tuvākajā nākotnē būs jāievieš ikkatrā ģimenē, lai mazinātu kopējo valstī radīto atkritumu apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Atdzīvina ražošanu

Linda Zalāne, 28.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Wims izgatavo apavus vairākiem zīmoliem Latvijā, kā arī ir izveidojis savu apavu kolekciju jeb ražošanas līniju; daļa jau ir pieejama uzņēmuma mājaslapā

Viena no uzņēmuma īpašniecēm un idejas autorēm ir Sanita Avotiņa, kura pirms trīs gadiem pirmos soļus apavu ražošanā spēra kopā ar Ingu Sabovicu, izveidojot apavu zīmolu SAZ. «Šis zīmols tiek attīstīts vēl aizvien, mēs gatavojam divas kolekcijas gadā, kuras atrādām ārvalstu izstādēs. SAZ projekts tiek lolots kā mazs bērns, bet vērienīgāku biznesa potenciālu saredzu ražojošajā uzņēmumā Wims, kuru pirms nepilniem diviem gadiem izveidoju kopā ar savu meistaru Viktoru Veļičko un Agri Avotiņu. Ar Viktoru sākām sastrādāties, veidojot SAZ kolekcijas, jo viņš bija viens no retajiem meistariem, kurš nebaidījās un prata izveidot sarežģītus apavu modeļus,» stāsta Sanita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centru “Galerija Centrs” turpmāk vadīs Sanita Krīgere, šajā amatā aizstājot līdzšinējo centra vadītāju Ivetu Priedīti.

“Galerija Centrs” ir viens no nozīmīgākajiem īpašumiem “Baltic Horizon Fund” portfelī, kā vērtība šobrīd ir 67,4 miljoni eiro.

"No sirds pateicos Ivetai par konsekvento, mērķtiecīgo un rezultatīvo darbu un vēlu panākumus turpmākajā karjeras ceļā. Vienlaikus esmu gandarīts šajā amatā sveikt pieredzējušu jomas profesionāli – Sanitu Krīgeri, kura var lepoties ar bagātu, kopš 2004.gada krātu pieredzi mazumtirdzniecībā, nekustamā īpašuma pārvaldīšanā un tirdzniecības vietu iznomāšanas jautājumos. Esmu pārliecināts, ka Sanitas daudzpusīgā pieredze ļaus viņai tirdzniecības centru ne vien efektīvi pārvaldīt, bet arī attīstīt," norāda “Baltic Horizon Fund” vadītājs Tarmo Karotams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī šogad portālā db.lv katram lasītājam gandrīz divas nedēļas bija iespēja izteikt savu vērtējumu nominētajiem projektiem un izvēlēties savas Platīna peles 2012. Jāatzīst, ka cīņa starp atsevišķiem projektiem bija visai saspringta, savukārt jaunajā nominācijā Labākais e-skolotājs ir izteikts balsojuma līderis.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas gadskārtējā konferencē Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība nule kā pasniegtas balvas Platīna peles laureātiem.

Labākais E-pārvaldes projekts: Universāla darbavieta, kas vairākas pašvaldības sistēmas apvienojis vienotā darba virsmā (pasūtītājs Rīgas pašvaldība, izstrādātājs: ZZ Dats). Šajā nominācijā starp pirmo un otro vietu bija tikai trīs balsu atšķirība, otrajā vietā atstājot projektu Elektronisko iepirkumu sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedz Nauris, nedz Sanita Strujeviči pirms ģimenes biznesa uzsākšanas šajā jomā nebija saistīti ar skaistumkopšanu.Tik vien, kā Nauris bija izbaudījis vīrietim paredzēto procedūru kādā bārberšopā. Tas izrādījās pietiekams impulss, lai dzimtu uzņēmējdarbības ideja.

Sajutu, ka tā ir reāli forša lieta. Ja neesi bijis,pat nevari iedomāties to, ka aiziet pie friziera, sakopt matus un bārdu nozīmē stundu atpūsties no dzīves mūžīgajām skriešanām, relaksēties,» stāsta Nauris.«Sievietēm vienmēr ir bijušas savas procedūras,lai atslābinātos. Veči parasti pa fikso nogriež matus un iet tālāk. Apjaušot šo atšķirību, sapratu, ka tā ir forša lieta, kuru būtu vērts popularizēt un attīstīt,» atceras The Beard Barbershop saimnieks. Un šis impulss ideāli sapasēja ar mūžīgi urdošo ieceri pamēģināt veidot kaut ko savu.

Divi vienā

Nauris un Sanita vienā kursā studēja sabiedriskās attiecības Biznesa augstskolā Turība, tagad komunikācijas prasmes palīdz uzņēmuma popularizēšanāun veidojot attiecības ar klientiem. Sākotnēji meklētas telpas Pārdaugavā, jo «vīriešu frizētavas Rīgas centrā radušās kā sēnes pēc lietus». Nauris sapratis,ka cilvēkiem, kuri nedzīvo galvaspilsētas centrā,bārberšopa apmeklējums rada zināmas neērtības– jātērē laiks braucienam, jāmeklē un jāapmaksā autostāvvieta. Saskaitot šos apgrūtinājumus kopā,Nauris secinājis, ka bārdaiņus varētu interesēt vīriešu frizētava tuvāk mājām. Un kāpēc gan ne Mārupē?Sākotnēji telpu meklējumi šaipus Rīgas robežas bijuši neveiksmīgi, tāpēc pieņemts lēmums veikt pirmo mazo soli pretim savai iecerei – nevis atvērt savu vīriešu frizētavu, bet sākt ar bārdas kopšanas kosmētikas ražošanu mājas apstākļos. Sākumā bija kosmētikas gatavošanas eksperimentu un testēšanas periods, līdz 2017. gada septembrī Mārupes centrā durvis vēra savs salons. «Pašiem sava kosmētikas līnija un savas vietas atvēršana ir absolūti saistīti. Mums šķita svarīgi, ka mūsu salonā klientiem sniedzam ne tikai pieredzi, bet arī izmantojam produktus, kurus paši esam savām rokām maisījuši un ko esmu izmēģinājis uz savas bārdas,» saka Nauris.Pašu no bioloģiski sertificētām izejvielām gatavotās bārdas eļļas un balzami ir kā pakalpojuma pievienotā vērtība, ko sniegt klientiem. The Beard Cosmetics produkcija atrodama dažos veikalos Rīgā un ārpus tās, iepriekš tirgojušies arī Norvēģijā. Savs bārberšops pamazām dos iespēju nopietnāk attīstīt arī kosmētikas līniju, uzskata Nauris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FNA: Konstitucionāli tiesiski būtu valstij administrēt atbalstu hipotekāro kredītu ņēmējiem

LETA, 15.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais konstitucionāli tiesiskais veids, kā iekasēt līdzekļus no hipotekārā kredīta devējiem ar nodevu starpniecību, būtu valstij pašai tos administrēt un izmaksāt kredītņēmējiem, teikts Finanšu nozares asociācijas (FNA) vēstulē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai.

FNA valdes priekšsēdētājas Sanitas Bajāres vēstulē norādīts, ka šādu redzējumu asociācija sniedz pie nosacījuma, ja pašlaik izskatīšanai Saeimā esošajos grozījumos Patērētāju tiesību aizsardzības likumā paredzētā nodeva patiešām ir iecerēta kā nodeva un Saeima, analizējot datus, secina, ka atbalsta pasākumi kredītņēmējiem patiešām ir nepieciešami un lietderīgi. Asociācijā norāda, ka uz "nodevas" netipisko raksturu norādījis arī Saeimas Juridiskais birojs.

Grozījumi paredz, ka bankām pašām šī nodeva būtu tieši jāmaksā kredīta ņēmējiem. FNA rosina atteikties no šādas netipiskas nodevas ieviešanas, jo tās administrēšana radīs ilgstošu un smagnēju procesu patērētājiem un kredīta devējiem (datu ieguve par bērniem, ienākumu pārbaude, kas gada sākumā ir izteikti neprecīzi).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio uzklausījis vairākus vecākus, kuru bērni ņēmuši ātros kredītus, galu galā nonākot dziļā izmisumā.

Ātrie kredīti ir tie, kurus iespējams iegūt dažu minūšu laikā, atliek vien reģistrēties aizdevējfirmu mājaslapās, nosūtīt īsziņu un nauda ir rokā. Tomēr Latvijas Radio rīcībā nonākušie gadījumi rožaino ainu nerāda, parāds pieaug katru dienu un daļa cilvēku - nespēdami atdot vienu aizdevumu - ņem nākamo, lai dzēstu pirmo, un tas veido apburto loku, skaidro medijs.

«Šo kredītu dod vidusskolniekiem, viņam nav nekādu ienākumu, pilnīgi nekādu, procenti ir tik lieli, uzaug tik tālu, ka tiek nodots parādu piedzinējiem un tad ir izmisums, puisis gribēja pašnāvību uztaisīt šī kredīta dēļ,» Latvijas Radio stāstījusi kāda sieviete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas zāļu tēju un pulveru ražotne Linda Griin kāpina apjomu, pateicoties sadarbībai ar lidostas duty-free veikaliem.

Mazais ražotājs LindaGriin Ķekavas centrā darbojas gandrīz desmit gadus paralēli citam Briķu ģimenes biznesam – reklāmas aģentūrai B Konsults.Īpašnieks Andris Briķis stāsta –pirmais impulss ražotnes izveidei bija topinambūrs. Tolaik Andris un sieva Sanita nav pat īsti zinājuši, kas tas ir,līdz Latvijā ļoti naski augošais saulespuķes radinieks un tā popularitātes vilnis kļuva par ierosmi ražošanai un pirmo pārdoto produktu. Andris un Sanita piedalījies prezentācijās par «brīnumaugu», un tā ar Sanitas rokām tapa pirmais pulveris. Topinambūra jeb Jeruzalemes artišoka gumu pulveris un vairāku veidu ziedu tējas LindaGriin produktu grozā ir joprojām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” jauno vadītāju iecelta Sanita Krīgere, kurai ir 20 gadu pieredze mazumtirdzniecībā un nekustamo īpašumu pārvaldībā.

“Mēs uzskatām, ka iepirkšanās centra vadītājam ir jābūt drosmīgam pieņemt izaicinājumus, ar plašu redzesloku un jāspēj mainīties līdzi laikam, lai apmierinātu pircēju vēlmes un vajadzības, kā arī palīdzētu noturēt centra konkurētspēju. Iepirkšanās centrs “AKROPOLE Alfa” ir daudzpusīgs un uz attīstību vērsts objekts, kas prasa lielu profesionālo ieguldījumu. Tieši tādēļ esam patiesi priecīgi mūsu komandā uzņemt Sanitu – viņai ir bagātīga pieredze un pārliecinošs redzējums par nozares attīstību. Novēlam jaunajai vadītājai izdošanos un ar nepacietību gribam redzēt, kas “AKROPOLE Alfa” sagaida nākotnē,” pauž “Akropolis Group” īpašumu pārvaldības vadītāja Rasa Kundušiene.

Komentāri

Pievienot komentāru