Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"SEB banka" piešķīrusi aizdevumu 3,7 miljonu eiro apmērā enerģētikas uzņēmumu grupai "AJ Power" lieljaudas industriāla saules enerģijas parka izbūvei Brocēnos, informē bankā.

Projektā uz 12,95 hektāriem zemes plānots uzstādīt 11 520 saules paneļus. Saules enerģijas parka saražoto zaļo elektroenerģiju izmantos būvmateriālu ražotājs "Schwenk Latvija".

Saules enerģijas parkā tiks uzstādīti paneļi ar kopējo jaudu 6,33 megavati (MW), kas ik gadu saražos aptuveni 5500 megavatstundas (MWh) zaļās elektroenerģijas. Saules enerģijas parka gada saražotais elektroenerģijas apjoms pielīdzināms vairāk nekā 2500 mājsaimniecību gada elektroenerģijas patēriņam.

Realizējot šo atjaunīgās enerģijas projektu, atmosfērā gadā nonāks par 1663,19 tonnām mazāk CO2 emisiju - tas ir līdzvērtīgi 75 645 iestādītiem kokiem.

"Schwenk Latvija" valdes priekšsēdētājs un "Schwenk" Ziemeļeiropas izpilddirektors Reinholds Šneiders norāda, ka Brocēnu cementa rūpnīca jau tagad ir viena no videi draudzīgākajām Eiropā un ar nemitīgām investīcijām uzņēmums turpina virzīties uz klimatneitralitātes mērķi. Plānotais saules enerģijas parks blakus rūpnīcai nodrošinās 4-5% no "Schwenk Latvija" ikgadējā elektroenerģijas patēriņa".

Saules enerģijas parka teritorijā tiek veikti vērienīgi labiekārtošanas darbi - zemesgabala attīrīšana no apauguma, meliorācijas sistēmas izbūve un līdzināšanas darbi, kas ir nepieciešami kvalitatīvai un ilgtspējīgai projekta ekspluatācijai. Plānots, ka saules enerģijas parks darbību sāks 2023.gada vasarā.

"AJ Power" ir Latvijā lielākā privātā enerģētikas uzņēmumu grupa, kas piedāvā individuālus risinājumus elektroenerģijas un dabasgāzes iegādei, saules paneļu projektiem, dabas resursu nodokļa administrēšanai un energoefektivitātes uzlabošanai. Enerģētikas uzņēmumu grupa darbojas kopš 2014.gada, un tās apgrozījums 2021.gadā bija 67 miljoni eiro.

"AJ Power" apgrozījums 2021.gadā bija 36,247 miljoni eiro, kas ir par 17,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka vairākkārt un bija 14 831 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10 000 eiro. "AJ Power" vienīgais īpašnieks ir SIA "Energy Investment", kas pastarpināti un arī tiešā veidā pieder Jānim Lielcepurem (34%), Anetei Freibergai-Samtiņai (51%) un Druvim Mūrmanim (15%).

Būvmateriālu ražotāja "Schwenk Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 96,455 miljoni eiro, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 31,9% - līdz 16,118 miljoniem eiro.

"Schwenk Latvija" ir cementa, betona un minerālmateriālu ražotājs. Uzņēmums ir daļa no vācu "Schwenk Building Materials Group". "Schwenk Building Materials Group" uzņēmumu grupa pārstāvēta Vācijā, Austrijā, Ungārijā, Bosnijā un Hercegovinā, Namībijā, Nīderlandē un Čehijā.

Pēc aktīvu apmēra "SEB bank" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru