Mazais bizness

Sejas vingrošanas pionieres izstrādā aplikāciju - «treneri»

Linda Zalāne, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pionieres sejas vingrošanas jomā ir spērušas soli tālāk, izveidojot mobilā telefona aplikāciju – «treneri».

Pirms trim gadiem atvērtais sejas vingrošanas klubs Face Beauty Fitness pagaidām šajā tirgus nišā ir vienīgais spēlētājs Latvijā. Pastāvīgais klientu loks esot nostiprināts, izveidota arī apmācību programma speciālistiem. Nesen uzņēmums sācis tirgū piedāvāt mobilā telefona aplikāciju iPhone lietotājiem, ar ko paredzēts startēt arī citviet pasaulē. Izstrādāta ir vīriešu un sieviešu versija.

Ideja izveidot sejas vingrošanas klubu radās nejauši. Ieva Paškeviča reiz sarunājusies ar savu pašreizējo kolēģi par gludas sejas ādas noslēpumu. «Viņa man jautāja, vai es esmu kaut ko dzirdējusi par sejas vingrošanu? Mana atbilde bija noliedzoša. Pēc rūpīgas informācijas ievākšanas atskārtām, ka Latvijā ar ko tādu neviens nenodarbojas. Mums izdevās atrast un uzaicināt uz Latviju speciālisti no Sanktpēterburgas. Pamēģinājām un sapratām, ka sejas vingrošana ir interesanta un noderīga – ar to var panākt rezultātu,» atceras Face Beauty Fitness direktore Ieva Paškevica. Kopā ar biznesa partneri Larisu Vitvinovu nolēmušas izveidot uzņēmumu – sejas vingrošanas klubu, kur sievietes vingrojot varētu tikt galā ar problēmām – sākot ar tūsku un beidzot ar grumbām.

Face Beauty Fitness kopš pagājušā gada vidus piedāvā aplikāciju iPhone lietotājiem – vīriešu un sieviešu versiju. Pēc uzņēmējas teiktā, tas esot unikāls produkts, jo sejas vingrošanas aplikāciju stiprā dzimuma pārstāvjiem neviens līdz šim neesot izveidojis.

Aplikācija ir izveidota piecās valodās (latviešu versijas gan neesot, jo galvenais tirgus tai esot ārpus Latvijas, turklāt šeit dzīvojošajiem ir iespēja apgūt to visu daudz personīgāk, nākot uz sejas fitnesa nodarbībām individuāli, apgūstot to, izmantojot interneta komunikācijas iespējas). Aplikāciju cilvēks var lietot ikdienā, izveidot pats sev individuālu vingrojumu kompleksu, atzīmējot problēmas, kas viņam šķiet aktuālas.

Aplikācijas bezmaksas versijā ir visiem vienots vingrojumu komplekss, un tā ir lejupielādēta 7000 reižu – tas ir atzīstams rezultāts, uzskata uzņēmēja, ņemot vērā, ka ieguldījumi mārketingā neesot bijuši. Bizness sākoties, kad klienti iegādājas pilnu vingrojumu programmu atbilstoši savai vajadzībai. Tā maksā 2,69 eiro un vidēji to iegādājas 6–8% bezmaksas aplikācijas lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru