Jaunākais izdevums

Sešu miljonu latu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanas shēmā, kurā starp aizdomās turētajiem ir metālapstrādes uzņēmuma Dīlers īpašnieki, izmantotas ofšoru kompānijas, aģentūra LETA uzzināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Patlaban šajā kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana, tiek veiktas norēķinu kontu analīzes, apskatīti kratīšanu laikā izņemtie priekšmeti, dokumenti un datu nesēji.

Tāpat arī tiek gatavoti tiesiskās palīdzības lūgumi uz vairākām Eiropas Savienības un citām valstīm, jo izmeklēšanā noskaidrojies, ka noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanā izmantotas ofšoru kompānijas.

Kā ziņots, Dīlers, kas pieder Denisam un Sergejam Zaiceviem un Kasparam Čerekovam, pārstrādā metāllūžņus, izgatavo alumīnija sakausējumus, kā arī savāc un utilizē bīstamos atkritumus. Pēc firmas.lv informācijas, Dīlers 2011.gadā apgrozījis 23,9 miljonus latu, bet gadu iepriekš - 15,91 miljonu latu. 2011.gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,15 miljonu latu peļņu, bet iepriekšējā gadā Dīlers peļņa bijusi 1,23 miljoni latu.

VID informē, ka PVN izkrāpšana notikusi laikā no 2009.gada līdz šā gada aprīļa sākumam. Noziedzīgajā grupējumā bija iesaistītas 13 personas, no kurām divas bija organizatori, un 25 uzņēmumi, no kuriem 16 bija fiktīvi. Shēmā iesaistīto fiktīvo uzņēmumu amatpersonas bija nerezidenti vai personas, kurām dzīvesvieta bija patversme. Kā fiktīvo uzņēmumu darbinieki parasti tika reģistrētas viena vai divas personas, vairumā gadījumu tie bija valdes locekļi - nerezidenti.

Visa noziedzīgā grupējuma naudas plūsma tika novirzīta ārpus Latvijas, kas ievērojami apgrūtinājis iespēju iegūt precīzu informāciju par naudas plūsmu, norāda VID.

Izmeklējot kriminālprocesu, izdevies atklāt, ka 150 Dīlers darbiniekiem katru mēnesi tika izmaksātas kopumā ap 45 000 latu algas, nemaksājot par tām nodokļus. Tāpat aplokšņu algas maksātas arī citos Zaiceva kontrolē esošajos uzņēmumos.

VID norāda, ka tālākajā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tiks vērtēta arī Dīlers iespējamā krāpšana saistībā ar kāda ES fonda atbalsta finansējuma saņemšanu.

Sākotnēji šajā lietā apcietinājums tika piemērots uzņēmuma īpašniekiem Denisam Zaicevam un Čerekovam. Abi vēlāk tika atbrīvoti pret drošības naudu - D. Zaicevs pret 200 000 latu, bet K. Čerekvos pret 100 000 latu. Pret 50 000 latu drošības naudu atbrīvota vēl viena persona, ko VID uzskata par nozieguma organizatoru. VID gan atturas konkretizēt šīs personas identitāti.

TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka uzņēmuma centrālais birojs bijis izveidots kā cietoksnis ar mūra sienām, dzeloņdrātīm un video novērošanu. Kratīšanas laikā darbinieki metuši ārā pa logiem datorus, kā arī centušies iznīcināt dokumentus un elektronisko failus.

Raidījums ziņoja, ka krāpniecības shēmā bijis iesaistīts arī bijušais Finanšu policijas iekšējās drošības daļas inspektors, vēlāk aizsardzības ministra Einara Repšes padomnieks Edgars Puķītis. No Puķīša, kurš šobrīd ir uzņēmējs, "Dīlers" iepircis iekārtas alumīnija pārstrādes modernizācijai. Puķītis savu vainu noliedza. Viņš vien uzņēmumam piegādājis iekārtas no ASV trīs miljonu latu vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Metālapstrādes uzņēmums AS Dīlers mainījis nosaukumu

LETA, 21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmums AS Dīlers mainījis nosaukumu un kļuvis par AS A Holding, liecina Firmas.lv informācija.

Tāpat no šodienas ir mainīts arī uzņēmuma valdes un padomes sastāvs.

No šodienas uzņēmuma valdē strādās tikai valdes loceklis Sergejs Zaicevs.

Līdzšinējais valdes loceklis Igors Ivanovs vairs neturpina darbu uzņēmuma vadībā, bet valdes locekle Vladislava Zaiceva turpmāk būs A Holding padomes priekšsēdētāja vietniece.

Par A Holding padomes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais padomes loceklis Deniss Zaicevs, darbu padomē turpina arī līdzšinējais padomes loceklis Pjotrs Čerekovs.

Pērn septembrī SIA Dīlers mainīja uzņēmējdarbības formu un kļuva par AS Dīlers. Līdz kļūšanai par AS uzņēmuma īpašnieki bija Deniss Zaicevs (33,79%), Sergejs Zaicevs (33,21%) un Pjotrs Čerekovs (33%), liecina Firmas.lv informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienu no Latvijas lielākajiem metālapstrādes uzņēmumiem vaino sešu miljonu izkrāpšanā

Dienas Bizness, 28.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms mēneša Finanšu policija atklājusi 12 cilvēku grupu, kas tiek turēta aizdomās par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu 6 miljonu latu apjomā. Krāpniecības shēmas centrā ir viens no lielākajiem Latvijas metālpārstrādes uzņēmumiem Dīlers, kas piegādājis alumīnija izstrādājumus pat vācu auto koncernam BMW.

Par līdzdalību krāpniecībā aizdomās tiek turēts arī bijušais Finanšu policijas iekšējās drošības daļas inspektors, vēlāk aizsardzības ministra Einara Repšes padomnieks Edgars Puķītis. No Puķīša, kurš šobrīd ir uzņēmējs, Dīlers iepircis iekārtas alumīnija pārstrādes modernizācijai. Puķītis savu vainu noliedz. Viņš esot Dīlers piegādājis iekārtas no ASV 3 miljonu latu vērtībā un varot to pierādīt, vēsta raidījums Nekā Personīga.

Dīlers ir ceturtais lielākais uzņēmums savā nozarē un izgatavo alumīnija sakausējumus. Ražotne pieder plašākai sabiedrībai nezināmiem uzņēmējiem - Pjotram Čerekovam un brāļiem Zaiceviem – Denisam un Sergejam. Firmas apgrozījums pērn strauji audzis, pārsniedzot 23 miljonus latu. Darbības nodrošināšanai piesaistīta arī Eiropas struktūrfondu nauda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēju un sabiedrības vidū lietu ažiotāžu sacēla pasūtījuma kriminālprocesa ziņas Finanšu policijā, kā dēļ tika atstādināta no amata Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme un Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš.

Lai gan I. Jaunzeme apgalvo, ka citi šādi pasūtījumu gadījumi VID vadībai neesot zināmi, tomēr Dienas rīcībā ir ziņas, ka jau iepriekš bijušas citas pasūtījumu lietas VID, par ko uzņēmēji VID vadībai arī ziņojuši. Tomēr, atšķirībā no līdz šim publiskotās lietas pret uzņēmēju Ramoliņu, VID nav veicis aktīvas darbības citu pasūtījumu lietu izmeklēšanas sakarā jau vairākus gadus.

Diena pēta divus gadījumus, kurus cietušie uzņēmēji sauc par pasūtījuma lietām, – abos vērojams pārāk daudz līdzību, lai tās uzskatītu par vienkāršām sakritībām.

Lūgts komentēt šo gadījumu, finanšu ministrs Jānis Reirs Dienai pauda: "Dobeles dzirnavnieka gadījums izskatās pēc kārtējā pasūtījuma audita. Jādara viss iespējamais, lai šādas situācijas – pasūtījumu lietas – VID nebūtu iespējamas. Tā kā augstākminētais raisa aizdomas par iespējamu negodprātīgu un krimināli sodāmu rīcību, par šo lietu kopumā esmu rosinājis pārbaudi".

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SIA Dīlers nākotnē apgrozījumu cer iekurbulēt ar jaunu ražošanas līniju

Žanete Hāka, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā SIA Dīlers apgrozījums bijis 17,36 miljoni latu, kas ir par 27,38% mazāks nekā 2011.gadā, kad tas sasniedza 23,9 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Pārskata gada peļņa pērn bijusi 890,29 tūkstoši latu.

Pērn uzņēmums sācis darbināt jauno cilindrisko alumīnija lietņu ražošanas līniju, kas ievērojami ļaus nākotnē paplašināt uzņēmuma klientu loku, skaidro SIA Dīlers vadība. Līdz ar to uzņēmums tagad var piegādāt savu produkciju alumīnija profila un presēto alumīnija detaļu ražotājiem un tuvākajā nākotnē iecerēts arī pastāvīgi uzsākt presēto detaļu izlaidi no saražotā alumīnija.

SIA Dīlers vadība uzsver, ka papildus tam pērn uzņēmums arī turpinājis attīstīt izveidotās elektrisko un elektronisko iekārtu un videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas, piedāvājot jaunus pakalpojumus, piesaistot jaunus klientus un paplašinot atkritumu nodošanas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dīlers plāno palielināt apgrozījumu par 30%

Žanete Hāka, 07.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmums Dīlers šogad plāno apgrozījuma pieaugumu par 30%, jo pasaulē pieaudzis pieprasījums pēc alumīnija lietņiem, informē uzņēmuma pārstāvji.

Saistībā ar to, ka 90% no saražotās produkcijas tiek eksportēti, uzņēmumam pērn izdevies audzēt peļņu līdz 1,3 miljoniem eiro.

Tostarp Dīlers pērn investējis 1,5 miljonus eiro attīstībā, izveidojot šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Rēzeknē, ieguldot līdzekļus videi draudzīgākā ražošanā un dažādu ražošanas procesu automatizācijā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Deniss Zaicevs norāda, ka iepriekšējais gads bijis grūts visiem alumīnija ražotājiem, tostarp Dīlers, jo Eiropas tirgos un mašīnbūves nozarē kritās pieprasījums pēc produkcijas, kā arī samazinājās gatavās produkcijas cenas. Tomēr, sākot ar šī gada vasaru, tirgus ir sācis atdzīvoties un atkal vērojams pieprasījuma pieaugums pēc alumīnija lietņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dīlers īpašnieki atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu

Elīna Pankovska, 03.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas personas, kuras Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvalde tur aizdomās par krāpšanu, kas veikta trīs gadu garumā, atbrīvotas no apcietinājuma, jo iemaksājušas drošības naudu vairāk nekā 300 tūkst. Ls apmērā. Vēl vienam organizatoram apcietinājums aizstāts ar 50 tūkst. Ls lielu drošības naudu.

Noziedzīgais grupējums darbojās metāllūžņu jomā, tāpēc var secināt, ka personas, kas iemaksājušas drošības naudu un atbrīvotas no amata, ir metālpārstrādes uzņēmuma Dīlers īpašnieki Pjotrs Čerekovs un Deniss Zaicevs.

Par P. Čerekovu iemaksāta tiesas noteiktā drošības nauda 100 tūkst.Ls, bet otra par D. Zaicevu 200 tūkst. Ls apmērā. Viņam piemēroti arī papildu drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tikties ar 23 personām.

Jau iepriekš ziņots, ka VID Finanšu policijas pārvalde, veicot 26 kratīšanas dažādos objektos Rīgā, šā gada aprīlī apturēja noziedzīga grupējuma, kas vairāk nekā triju gadu laikā veica krāpšanu lielā apmērā Rīgas teritorijā, darbību. Kratīšanu laikā tika izņemti 300 tūkst. eiro un 200 tūkst. ASV dolāru skaidrā naudā (naudai uzlikts arests un tā ieskaitīta VID depozīta kontā), seifi, datori un citi datu nesēji, zīmogi, dokumenti, piezīmju grāmatiņas, USB atmiņas kartes un mobilie telefoni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Metālapstrādes uzņēmums Dīlers nopelnījis gandrīz 1 miljonu eiro

Lelde Petrāne, 21.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmums Dīlers pērn strādāja ar apgrozījumu 14,5 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir par 3,9% mazāk. Savukārt uzņēmuma neauditētā peļņa 2014.gadā veidoja 947,3 tūkstošus eiro.

Aizvadīto gadu uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Deniss Zaicevs vērtēja kā veiksmīgu, jo Dīlers sāka ražot jaunus produktus un pasaules tirgū gada otrajā pusē atgriezās rosība un palielinājās pieprasījums pēc gatavās produkcijas.

«Nelielu iespaidu uz 2014. gada kopējiem finanšu rezultātiem atstāja Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju, kā rezultātā klienti sāka kļūt piesardzīgāki, veicot pasūtījumus, tai skaitā 2015. gadam,» atzina D.Zaicevs, piebilstot, ka sankciju radītais efekts lika mainīt prognozes arī šim gadam. Iepriekš varēja izdarīt ļoti optimistiskas apgrozījuma pieauguma prognozes 2015. gadam, jo tirgus tendences liecināja, ka gatavās produkcijas cenas turpinās augt un ražošanas izmaksas samazināsies, bet tagad, redzot ekonomikas izaugsmes kritumu Eiropā, prognozes ir piesardzīgas, turklāt klienti pasūtījumus izdara ļoti uzmanīgi, jo nākotnē ir pārāk daudz nezināmo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rēzeknē šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidē ieguldīts gandrīz 1 miljons

Dienas Bizness, 05.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmums Dīlers šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidē investējis vairāk nekā 830 tūkstošus eiro. Gada laikā jaunajā šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā plānots pieņemt aptuveni 440 tonnas nebīstamo atkritumu un 660 tonnas bīstamo atkritumu, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Dīlers jaunajā šķiroto atkritumu savākšanas laukumā Austrumlatgales reģiona iedzīvotājiem nodrošinās iespēju nodot pārstrādei plastmasas atkritumus, papīru un kartonu, izlietotā stikla iepakojumus, cita veida stikla, bīstamos sadzīves, kā arī cita veida dalītos atkritumus.

Kopējās izmaksas šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma izveidē veido 830 tūkstošus eiro, no kuriem puse ir paša uzņēmuma finansējums, savukārt atlikušie 50% ir Kohēzijas fonda atbalsta līdzekļi.

Dīlera ražotos alumīnija sakausējumus izmanto tādi automašīnu ražotāji kā BMW, Audi, Volkswagen, Volvo, Škoda, Iveco, kā arī citu nozaru uzņēmumi – Husqvarna, Bosch, Siemens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā metālapstrādes nozarē strādājošie uzņēmumi turpinājuši strauji atkopies no krīzes, un nozares uzņēmumi sekojuši V veida attīstības scenārijam, kurā pēc 2008. gada rekordgada 2009. gads sekoja ar ļoti strauju finanšu rādītāju kritumu, taču 2010. gadā un, vēl jo vairāk, pērn notikusi salīdzinoši strauja izaugsme, žurnālam TOP 500 atzina Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

Aizvadītajā gadā nozares vadošajiem uzņēmumiem izdevies kopējo apgrozījumu audzēt par 38,30% jeb 138,58 milj. Ls. Arī 2011. gadā, tāpat kā citus gadus, absolūta nozares līdere bija a/s Liepājas metalurgs, kuras apgrozījums veidoja 206,14 milj. Ls, bet peļņa - 2,47 milj. Ls. Uzņēmuma apgrozījums trīs gadu laikā auga teju par 30%. 2011. gadā uzņēmumā tika nodarbināti 2195 darbinieki.

Pēc diviem smagiem gadiem, kad nozares vadošajiem uzņēmumiem peļņas vietā nācās skaitīt zaudējumus, 2011. finanšu gadu TOP uzņēmumi atkal noslēguši ar peļņu. Latvijas metālapstrādes nozares lielāko uzņēmumu kopējie zaudējumi 2009. gadā sasniedza 17,00 milj. Ls, 2010. gadā nedaudz samazinājās līdz 8,26 milj. Ls, taču pagājušais gads noslēgts ar 7,94 milj. Ls lielu peļņu. Starp visiem nozares uzņēmumiem ir arī tādi veiksmes stāsti, kas krīzes gados spēja izvairīties no zaudējumu gūšanas. Šādi uzņēmum ir, piemēram, SIA KMM Metāls un SIA Dīlers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Solījumi ir jāpilda

Māris Ķirsons, Sanita Igaune, 10.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji nodokļu politikas jomā sagaida solījumu pildīšanu un prasa neveikt nepārdomātas darbības, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirmkārt, es sagaidu, ka tiek ievērota valdības apņemšanās darbaspēka nodokļu samazināšanā un patēriņa un kapitāla nodokļu sloga palielināšanā. Sagaidu, ka visi solījumi, arī IIN samazināšana, tiks izpildīti, DB intervijā sacīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. Otrkārt, valstij ir jādomā par kopējo nodokļu ieņēmumu apjoma noturēšanu. Tas nozīmē izmaiņas citās jomās, piemēram, nekustamā īpašuma jomā. «Jāmeklē nodokļu formas, no kā nevar izvairīties, un no tām arī jāmēģina iekasēt, taču darbaspēka nodokļu slogs ir jāmazina,» uzsvēra J. Gulbis.

Nevajadzētu atlikt

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar komersantu SIA Dīlers Getliņu atkritumu poligonā Rumbulā, Stopiņu novadā iznīcina kriminālprocesos atsavinātās cigaretes.

Iznīcināšana notiek divas dienas – 14. un 15. martā.

Iznīcināšana šoreiz notiek Getliņu atkritumu poligonā, jo cigaretes tiek samaltas ar šķeldotāju un uzreiz sasmalcinātā putekļu veidā nonāk atkritumu kalnā. Pēc tam jau ar smagās tehnikas kāpurķēdēm tiks iemaltas un sajauktas ar zemi

un pārējiem atkritumiem. Līdz ar to pilnībā tiek izslēgta iespējamā tabakas nonākšana atkārtotā lietošanā.

Šis veids arī ir «visekoloģiskākais» cigarešu iznīcināšanai, norāda NVA pārstāvji, skaidrojot, ka šādā veidā «smalkie putekļi nenonāk pilsētas gaisā vai vēl ļaunāk - pa atvērtiem logiem cilvēku dzīvokļos vai ražošanas telpās».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nopietnās avārijās cietušām automašīnām būs jāveic speciālas pārbaudes pirms tās atgriežas ceļu satiksmē

LETA, 11.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbildīgās iestādes šobrīd strādā pie regulējuma, kas paredz pēc nopietnām avārijām cietušajām automašīnām veikt speciālas pārbaudes, pirms tās saremontētas atgriežas ceļu satiksmē.

Žurnāls TopGear ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) atbalstu ir veicis eksperimentu Vācijā, proti, triecientestam pakļaujot auto, kas «atdzīvināts» pēc smagiem bojājumiem, kuri iegūti ceļu satiksmes negadījuma rezultātā. Eksperiments apliecina, ka traģēdija pēc trieciena būtu neizbēgama.

CSDD direktors Andris Lukstiņš eksperimenta prezentācijas pasākumā žurnālistiem pastāstīja, ka eksperiments ir kārtējais grūdiens, lai situāciju mainītu un satiksmes drošību uzlabotu. Jau 1931.gadā Latvijā Ceļu satiksmes likumā bija rakstīts, ka gadījumā, ja automobilis cietis avārijā, tad pirms spēkrats atkal piedalās satiksmē tam jāveic papildus pārbaude. Diemžēl pašlaik Latvijā nepastāv šķēršļi, lai pēc avārijas automašīna atgrieztos satiksmē mirklī - vienkārši braucamrīks gaida nākamo tehnisko apskati, secina Lukstiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Naftas un gāzes cenu samazināšanās palīdzēs metālapstrādes uzņēmumam Dīlers

Lelde Petrāne, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes uzņēmums Dīlers šogad deviņos mēnešos kāpinājis apgrozījumu līdz 11,998 miljoniem eiro, kas salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ir par 5% vairāk. Uzņēmuma attīstībā šogad ieguldīti aptuveni 800 tūkstoši eiro infrastruktūras modernizācijai.

No šā gada septembra sākuma pasaules tirgos vērojams pieprasījuma pieaugums pēc gatavās alumīnija produkcijas, norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Deniss Zaicevs, skaidrojot apgrozījuma kāpumu 2014.gada deviņos mēnešos.

D. Zaicevs piebilda, ka ir audzis ne vien pieprasījums pēc produkcijas, bet arī gatavās produkcijas realizācijas cenas, kas ļauj prognozēt, ka Dīleram izdosies kāpināt ne tikai apgrozījuma rezultātus 2014.gadā kopumā, bet arī peļņu. Uzņēmuma peļņa 2013. gadā kopumā bija 1,3 miljoni eiro.

«Kopumā šo gadu varētu raksturot kā veiksmīgu, jo, raugoties uz situāciju pasaules tirgū, var teikt, ka tā uzlabojas un tirgus sāk palēnām atdzīvoties. Bez tam, optimistiskas prognozes ir arī par nākamo gadu, jo izskatās, ka gatavās produkcijas cenas turpinās augt arī 2015. gadā. Savukārt, pateicoties naftas un attiecīgi arī gāzes cenu kritumam, tas samazinās ražošanas izmaksas uz vienu gatavās produkcijas tonnu,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru