Tirdzniecība un pakalpojumi

SIA Acme Corporation iegādāsies zemes gabalu Ķekavā industriālā noliktavu parka attīstīšanai

Žanete Hāka, 23.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Acme Corporation un SIA FORA Group noslēgusi daļu pirkuma līgumu par SIA FORA Group 100% piederošo SIA Īpašums A5 kapitāla daļu iegādi par kopējo pirkuma maksu 154,46 tūkstošu eiro apmērā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

SIA Īpašums A5 ir vienīgais īpašnieks nekustamajam īpašumam – zemes gabalam Pipari Ķekavas novadā. Šī darījuma rezultātā SIA Acme Corporation iegūs pilnīgu kontroli pār nekustamo īpašumu – zemes gabalu Pipari.

Nekustamā īpašuma – zemes gabala Pipari iegāde tiek veikta saistībā ar nākotnē plānotā industriālā parka attīstīšanu šim īpašumam piegulošajā nekustamajā īpašumā, kas pieder SIA Acme Corporation meitas uzņēmumiem SIA Big Truck un SIA Muižas parks. Nekustamā īpašuma – zemes gabala Pipari iegāde ļaus SIA Acme Corporation veikt plānotā industriālā noliktavu parka infrastruktūras izveidi.

Saskaņā ar kapitāla daļu pirkuma līguma noteikumiem SIA Acme Corporation maksā kapitāla daļu pirkuma maksu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību FORA Group. Pirkuma maksas maksājumu v sedz no paša finansējuma SIA Acme Corporation pilnībā piederošo meitas sabiedrību finansējuma.

SIA Īpašums A5 pašlaik neveic aktīvu komercdarbību un negūst pastāvīgus ienākumus. Tāpēc līdz plānotā industriālā noliktavu parka attīstīšanas uzsākšanai SIA Acme Corporation plāno finansēt sabiedrības ar ierobežotu atbildību Īpašums A5 darbību no saviem līdzekļiem. Tiem nebūs būtiskas ietekmes uz SIA Acme Corporation naudas plūsmu un finanšu rādītājiem.

Emitents iegūs sabiedrības ar ierobežotu atbildību Īpašums A5 kapitāla daļu īpašumtiesības ar brīdi, kad komercreģistrā tiks veiktas attiecīgās izmaiņas sabiedrības ar ierobežotu atbildību Īpašums A5 aktuālo dalībnieku sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Acme Corporation atpirks obligācijas

Žanete Hāka, 07.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Acme Corporation no tam pilnībā piederošas meitas sabiedrības SIA Neatkarīgā patentu aģentūra (NPA) otrreizējā tirgū ir iegādājies 4283 emitenta obligācijas, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Obligācijas atpirktas par kopējo maksu 4,59 miljoni eiro jeb 1071,88 eiro par obligāciju. Obligāciju pirkuma maksu emitents ir samaksājis NPA pilnā apmērā 6.decembrī.

SIA Acme Corporation obligācijas no NPA iegādājās, pamatojoties uz NPA izteiktu pārdošanas piedāvājumu, ko SIA Acme Corporation pieņēma. SIA Acme Corporation ir vienojies ar NPA, ka naudas līdzekļus, kurus SIA Acme Corporation samaksā NPA par obligāciju iegādi, NPA pilnā apmērā izmanto, lai tādā pašā apmērā dzēstu emitenta grupas iekšējo aizdevumu, ko emitents ir izsniedzis NPA.

Obligāciju iegāde samazinās emitenta saistību apkalpošanas izmaksas attiecībā uz iegādātajām Obligācijām un radīs ietaupījumu emitenta procentu izdevumu neto ietaupījumu par vairāk nekā 134,4 tūkstošiem eiro kalendārajā gadā. Emitenta ietaupītā procentu izdevumu summa par iegādātajām obligācijām būs pieejama izmantošanai emitenta grupas komercdarbības vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru