Finanses

SIA AirPay darbībā konstatē nepilnības

Žanete Hāka, 02.03.2016

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu ar apturēt reģistrētas maksājumu iestādes SIA AirPay maksājumu pakalpojumu sniegšanu, informē FKTK.

SIA AirPay darbībā tika konstatēti likumā noteikto prasību pārkāpumi, un FKTK padome pieņēma lēmumu par SIA AirPay darbība apturēšanu, lai aizsargātu maksājumu pakalpojumu saņēmēju intereses.

Saskaņā ar šo lēmumu, sākot ar 03.martu SIA AirPay nevar pieņemt trešo personu naudas līdzekļus savu klientu vārdā, taču SIA AirPay ir tiesības naudas līdzekļus, kas klientu vārdā saņemti līdz 03.martam pārskaitīt uz klientu kontiem, kas atvērti kredītiestādē.

FKTK sekos līdzi, lai iestādes klientu intereses tiktu ievērotas un aizsargātas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Anulēts SIA AirPay ieraksts maksājumu iestāžu reģistrā

Žanete Hāka, 09.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt SIA AirPay ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, informē FKTK.

FKTK padome ir pieņēmusi lēmumu anulēt SIA AirPay ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, jo SIA AirPay līdz šim brīdim nav novērsusi iepriekš konstatētos pārkāpumus un tās darbība joprojām nav atbilstoša normatīvo aktu prasībām.

Lai aizsargātu maksājumu pakalpojumu saņēmēju intereses, FKTK jau iepriekš nolēma ar 3.martu apturēt SIA AirPay darbību, jo tās darbībā tika konstatēti normatīvajos aktos noteikto prasību pārkāpumi.

Saskaņā ar pieņemto lēmumu SIA AirPay ir pienākums naudas līdzekļus, kas tās klientu vārdā saņemti līdz 3.marta plkst. 00.00, pārskaitīt uz klientu kontiem kredītiestādēs, lai izpildītu ar klientiem noslēgto līgumu nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tiesā tiek prasīta AirPay maksātnespēja

Lelde Petrāne, 22.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā iesniegts SIA AirPay maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA BILET.LV.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 16. septembrī.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu ar 03.03.2016. (plkst.00.00) apturēt reģistrētas maksājumu iestādes SIA AirPay maksājumu pakalpojumu sniegšanu. SIA AirPay darbībā tika konstatēti likumā noteikto prasību pārkāpumi, un FKTK padome pieņēma lēmumu par SIA AirPay darbības apturēšanu, lai aizsargātu maksājumu pakalpojumu saņēmēju intereses.

9. martā FKTK padome pieņēma lēmumu anulēt SIA AirPay ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā.

Komentāri

Pievienot komentāru