Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Apšauba, vai, ieviešot tabakas izstrādājumu legālo tirgošanu «zem letes», izdosies samazināt smēķētāju skaitu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Drīzāk tiek prognozēts, ka efekts no šādas normas ieviešanas dzīvē būs vairāk negatīvs un zaudētāji varētu būt mazie veikali. Varētu pieaugt arī kontrabandas apjomi, norāda DB aptaujātie eksperti.

Otrajā lasījumā Saeima ir apstiprinājusi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumprojektu un cita starpā arī vairāku deputātu priekšlikumu, kas paredz mazumtirdzniecības vietās aizliegt tabakas izstrādājumu un visu iepriekšminēto produktu preču zīmju izvietošanu.

«Ja minētā norma Saeimā tiks atbalstīta galīgajā trešajā lasījumā, tirdzniecības vietās būs jāveic izmaiņas, turpmāk nodrošinot, ka tabakas izstrādājumi tiek novietoti tā, ka tie nav redzami patērētājiem. Šādas normas iekļaušana likumā paredzēta, lai mazinātu šo izstrādājumu pievilcību patērētājiem. Vienlaikus, lai tomēr nodrošinātu patērētāju informēšanu par minēto preču pieejamību konkrētajā tirdzniecības vietā, kā arī par šo preču cenām, tirdzniecības vietā būs jāizvieto cenu lapa,» uz jautājumu, kā šāda norma apstiprināšanas gadījumā reāli darbosies dzīvē, atbild VM Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Gusarova.

Visu rakstu Sitīs pa mazajiem tirgotājiem lasiet 30. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nikotīna spilventiņi būs veiksmīga izvēle aizstājot tiešu tabakas smēķēšanu, jo sevišķi mājsēdes laikā, kad smēķētājs atrodas tiešā bērnu un tuvinieku pulkā.

25% no Latvijas iedzīvotājiem lieto tabaku vai nikotīnu saturošus izstrādājumus, liecina Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra veiktie pētījumi. Savukārt tirgus pētījumi apliecina, ka aizvien lielāks skaits smēķētāju meklē mazāk kaitīgas alternatīvas tiešai tabakas smēķēšanai gan sev, gan apkārtējiem, kas Covid-19 krīzes laikā īpaši aktualizējies mājsēdes laikā.

Uzņēmuma vadītājs Latvijā stāsta par savu un uzņēmuma vīziju:

"Ir jāatzīst, ka WhiteChew tirgo atkarību izraisošus un veselībai kaitīgus produktus. Taču ja ne mēs, tad kāds cits, vai ne? Taču mums labsajūtu rada cilvēka izvēle - pāriet no cigaretēm, tinamās tabakas, veipiem, u.t.t., uz nikotīna maisiņiem. Produkts, kurš ir zinātniski atzīts kā nesalīdzināmi mazāk kaitīgs pretēji tabakas izstrādājumiem. Ja mēs spējam dienā vismaz vienam cilvēkam palīdzēt izvēlēties starp mūsu produktiem, lai tam palīdzētu atmest smēķēšanu, mēs uzskatām, ka diena ir izdevusies. Nikotīna maisiņi ir nepārprotami labāka alternatīva par cigaretēm, ja mēs ņemam vērā, ka: nikotīna maisiņi neizraisa plaušu un mutes dobuma slimības, neizraisa piesārņojumu dabā un kaitējumu apkārtējiem, kā arī satur par 90% mazāk kaitīgu vielu nekā cigaretes.

Komentāri

Pievienot komentāru