Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā ir pieaudzis specializēto gaļas tirgotavu skaits gan Rīgā, gan reģionos; skārņi iemājo arī tirdzniecības centros, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Lai piesaistītu klientus, nepietiek vien ar kvalitatīvu produkciju un plašu dažādu gaļas izstrādājumu klāstu – svarīgs ir arī skārņu interjers un personiskais kontakts ar katru pircēju, uzskata aptaujātie tirgotāji.

Juglā un tirdzniecības centrā Domina ir atvērti Latvijā ražotu gaļas produktu veikali Lauku bauda. «Pirms veikalu atvēršanas un ražotnes izveidošanas pētījām tirgu. Secinājām, ka Rīgā trūkst specializētu gaļas veikalu, kuros būtu plašs gaļas un tās izstrādājumu produkcijas klāsts, būtu īpaša attieksme pret katru klientu,» stāsta SIA Vindenman valdes priekšsēdētājs Deniss Andrejevs. Viņaprāt, galvenie specializēto veikalu plusi ir ne tikai gaļas kvalitāte, cena un sortiments, bet arī veikalā valdošā gaisotne un interjers. «Ir svarīgi, lai pircējiem būtu patīkami ienākt veikalā, tāpēc Juglā esam īpaši domājuši par tā interjeru, kas ir veidots lauku mājas stilā. Tāpat liela nozīme ir parādīt, ka produkcija ir svaiga, tāpēc, ienākot veikalā, klienti caur stikla logu var vērot ražošanas procesu,» viņš klāsta.

Visu rakstu Skārņi piedzīvo renesansi iespējams izlasīt ceturtdienas, 9.jūnija, laikraksta Dienas Bizness 15.lpp.!

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Krokodilu gaļas tirgotājs beidzis darbību

Kristīne Stepiņa, 08.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Specializēto gaļas veikalu īpašnieki saredz šī tirgus segmenta attīstības potenciālu, eksotiskas gaļas tirgotāji nespēj izdzīvot, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Gan galvaspilsētā, gan reģionos skārņu skaits top lielāks. Lai arī sīvāko konkurenci tiem sagādā lielveikali, tie nostiprinās tirdzniecības centros (t/c).

Tiesa, nesen darbību pārtrauca SIA Elk&Co gaļas nams, kas Rīgā, K Barona ielā, nostrādāja vien nepilnu gadu. DB iepriekš ziņoja, ka šis veikals specializējās galvenokārt uz medījumu gaļas tirdzniecību – tā sortimentā bija gan lāča gaļa, gan kūpinātas bebra astes, kā arī fazānu un pat krokodilu gaļa. SIA Elk&Co valdes locekle Nataļja Girsa stāsta, ka veikals pārtraucis darbību uzņēmuma īpašnieku nesaskaņu dēļ. Tāpat kā būtisku veikala likvidēšanas iemeslu viņa min pieprasījuma trūkumu pēc tik specifiskiem gaļas produktiem, kādus tirgoja veikalā. «Pamazām cilvēki Latvijā ir iemācījušies uzturā lietot medījumu gaļu, pēc tās ir pieprasījums, tomēr tā ir dārgāka, tāpēc ne visi var to atļauties. Piemēram, krokodilu gaļai pircēju bija maz, to pat pārstājām pasūtīt,» viņa teic. Tāpat viņa pieļauj, ka veikalam nebija izvēlēta pareizākā atrašanās vieta. «Iespējams, ja mēs būtu atvēruši veikalu kādā no tirdzniecības centriem, rezultāti būtu labāki,» spriež N. Girsa, kura neizslēdz varbūtību kādreiz atkal atvērt medījumu gaļas veikalu, jo viņas vīrs un biznesa partneris Romāns Girsa ir kaislīgs mednieks.

Komentāri

Pievienot komentāru