Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērniem nepieciešamo apģērbu un kancelejas preces vecāki sāka iegādāties jau jūlijā; studenti vairs nepērk klades, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Šogad vecāki savus bērnus skolas gaitām sākuši gatavot ātrāk nekā citus gadus. Atsevišķi uzņēmumi DB norāda, ka skolai vajadzīgās preces kļuvušas pieprasītas uzreiz pēc Jāņiem. Visticamāk, tas ir saistīts ar rūgto pieredzi citos gados, kad augusta beigās veikali bijuši klietnu pārpildīti.

Arī lielveikalu ķēdes Rimi Latvia pārstāve Inga Bite norāda uz šo tendenci. Pastiprināts pieprasījums pēc kancelejas precēm sācies jau jūlijā: «Pērn vislielākais pieprasījums pēc skolas precēm bija novērojams augusta pēdējā un septembra pirmajā nedēļā, taču šogad vecāki bērnu drēbes, skolas somas un citas preces iegādājās, sākot no augusta sākuma.» Viņa skaidro, ka, salīdzinot ar ikdienas pieprasījumu, pirms mācību gada sākuma aktīvākajos periodos pieprasījums pēc skolas precēm var pieaugt pat vairākas reizes. Tiek prognozēts, ka aktīva gatavošanās skolai var turpināties līdz pat septembra vidum.

Visu rakstu Skolai gatavoties sāk arvien agrāk iespējams izlasīt ceturtdienas, 1.septembra, laikrakstā Dienas Bizness, 6.lpp.!

Komentāri

Pievienot komentāru