Jaunākais izdevums

Fast food restorāni aug kā sēnes pēc lietus, vietējais Lido turas pretim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Ievu Salmelu, Hesburger attīstības direktori Baltijas valstīs

Lelde Petrāne, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv, atjaunojot senu tradīciju, piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmumu vadītājiem sniedz atbildes uz šiem jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Intervija ar Ievu Salmelu, Hesburger attīstības direktori Baltijas valstīs:

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Hesburger ir Somijas, Salmelu ģimenes uzņēmums un, kā jau var noprast pēc mana uzvārda, arī es esmu Salmelu ģimenes locekle. Lielākā daļa Salmelu ģimenes strādā Hesburger ķēdē, mans lēmums bija likumsakarīgs.

Esmu precējusies ar Kari Salmelu, Hesburger dibinātāju dēlu. Mēs iepazināmies Rīgā, bet pēc kāda laika pārcēlos uz dzīvi Somijā un sāku darbu ģimenes uzņēmumā. Mainīju biznesa vidi par 180 grādiem - no vadības konsultāciju uzņēmuma Latvijā pret darbu Hesburger Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā salīdzinoši sīvo konkurenci Latvijas ēdināšanas biznesā, ātrās ēdināšanas tirgū brīva vieta varētu būt vēl kādam vienam jaunam konkrētās jomas ēdināšanas zīmolam, intervijā aģentūrai LETA stāsta Hesburger tīkla vadītājs Kari Salmela.

Viņš norāda, ka šajā biznesā konkurence ir ļoti sīva. Nemitīgi jāseko līdzi tirgus attīstībai, izmaiņām, kā arī tam, ko dara konkurenti. Ātrās ēdināšanas jomā liela nozīme ir cenas, piedāvājuma, kvalitātes un apkalpošanas ātruma faktoriem. Taču, neskatoties uz izteikto konkurenci, Hesburger ar interesi gaida, vai un kad Latvijas tirgū ienāks vēl kāds jauns spēlētājs.

Sīvās konkurences apstākļos nolūkā piesaistīt jaunus klientus Hesburger seko līdzi savam piedāvātajam produktu klāstam, regulāri radot arī dažādus jaunus produktus par saprātīgu cenu. Uzņēmumā ir komandas vienība, kas strādā pie jaunu produktu izgudrošanas, Hesburger iekšienē notiek degustācijas, diskusijas, pirms jaunais piedāvājums nokļūst ēdienkartē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger Latvijā restorānu skaitu vēlas palielināt līdz 60-70, intervijā aģentūrai LETA sacīja Hesburger tīkla vadītājs Kari Salmela, vienlaikus atzīstot, ka par lielākajiem konkurentiem uzskata vietējos ēdināšanas uzņēmumus, nevis citas ātrās ēdināšanas ķēdes.

«Latvijā pašlaik ir 44 Hesburger restorāni, bet kopumā ķēdē ir 448 restorāni. Es domāju, ka Latvijā mūsu restorānu skaits nākotnē sasniegs 60-70. Mēs visu laiku augam, un katru gadu mums klāt nāk no viena līdz trim restorāniem. Šogad mēs atvērsim jaunu restorānu Rīgā, Brīvības gatvē, un plānojam atvērt arī Vecrīgā. Nākamā gada sākumā mēs plānojam atvērt restorānu Kauguros,» teica Salmela.

Viņš atzina, ka labas vietas jauniem restorāniem atrast nav viegli, bet tas ir izdarāms. «Kad es Latvijā ierados 2003.gadā, man daudz bija jāstāsta, kas ir Hesburger, un 95% no sarunu biedriem šaubījās, vai es spēšu samaksāt īri u.c. Taču, ja tu smagi strādā un esi aktīvs, tad vietas var atrast. Taču tas, protams, nenotiek vienā dienā. Tas ir ilgs process. Tagad cilvēki ir pārliecinājušies, ka mēs esam nopietns uzņēmums, maksājam īri un citus apsaimniekošanas izdevumus, un katru nedēļu mēs saņemam kādu piedāvājumu par vietu restorāna atvēršanai. Protams, ne vienmēr šīs vietas mūs apmierina. Piemēram, ja diezgan tuvu piedāvātajai vietai jau ir mūsu restorāns, vieta kā tāda mums nav pievilcīga vai, piemēram, telpu nomas cena ir par lielu. Tādēļ es teikšu, ka labas vietas atrast ir diezgan sarežģīti, bet tas ir izdarāms,» klāstīja Salmela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Dzirciema ielā atvērts 40. Hesburger tīkla restorāns; ieguldīti 350 000 eiro

Lelde Petrāne, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hesburger, ātrās ēdināšanas ķēde, šonedēļ, atzīmējot desmit gadu jubileju Latvijas tirgū, atvērusi divus restorānus Rīgā - Dzirciema ielā un Vienības gatvē.

Ieva Salmela, Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs, atgādina: «Pirms desmit gadiem atvērām pirmo Hesburger restorānu Latvijā, tirdzniecības centra Olimpia telpās.»

Šonedēļ Pārdaugavā atvērti divi jauni Hesburger restorāni - šodien Dzirciema ielā 42 atvērts 40. Hesburger tīkla restorāns, kurā ieguldītas investīcijas 350 000 eiro apmērā un izveidotas 7 jaunas darbavietas. Hesburger restorāns izvietots jaunatklātā tirdzniecības centra telpās 166 kvadrātmetru platībā.

Savukārt pirmdien, 14. jūlijā Vienības gatvē 77 atvērts Hesburger restorāns ar autokasi. Vienības gatves Hesburger restorāna izveidē investēti 800 000 eiro, tā platība ir 148 kvadrātmetri. Vienības gatves Hesburger komandā ir 6 jauni darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger» Latvijas tirgū šogad plāno investīcijas 5,5 miljonu eiro apmērā. Plānotās investīcijas Latvijā paredzētas 5 jaunu restorānu izveidē, kā arī Siguldas restorāna rekonstrukcijā, kuru plānots noslēgt šī gada aprīlī, informē «Hesburger» Attīstības direktore Ieva Salmela.

Savukārt vasarā plānots atvērt trešo restorānu Daugavpilī, kur investīcijas restorāna ēkas remontdarbos un labiekārtošanā sasniegs aptuveni pusmiljonu eiro.

Kopumā Baltijas valstīs «Hesburger» šogad biznesa attīstībā plāno investēt aptuveni 11,5 miljonus eiro. Tostarp Lietuvā 4 miljonus eiro un Igaunijā – 2 miljonus eiro.

Kaimiņvalstī Lietuvā šogad paredzēts attīstīt 3 līdz 4 jaunus restorānus, savukārt Igaunijā - 2 restorānus.

I. Salmela atgādina, ka pērn «Hesburger» spēra soli IT nozarē, izveidojot mobilo aplikāciju produktu pasūtīšanai tiešaistē Latvijā. Kopš aplikācijas atklāšanas Latvijā pagājušā gada septembrī, veiktas vairāk nekā 131 tūkstošu lejupielādes. I. Salmela atzīmē, ka tas norāda uz augsto interesi iedzīvotāju vidū veikt ēdiena pasūtīšanu attālināti, tādējādi taupot laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hesburger Latvijā sasniedzis visstraujāko izaugsmi

Lelde Petrāne, 18.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdienu restorānu ķēde Hesburger pērn sasniegusi gandrīz 10 miljonu latu apgrozījumu, kas ir aptuveni par 40% jeb trijiem miljoniem latu vairāk nekā gadu iepriekš. Šī bijusi visstraujākā izaugsme no visām valstīm, kur darbojas Hesburger.

Kopumā Latvijā, Igaunijā un Lietuvā darbojas 88 Hesburger tīkla restorāni un to skaitu ir plānots palielināt.

Ieva Salmela, Hesburger attīstības direktore, norāda: «Salīdzinot ar citām Baltijas valstīm, tieši Latvijas restorānu tīklos pārdošanas apjoms šobrīd ir visaugstākais. Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas tīkla restorānos pārdošanas apjoms ir bijis stabili pieaugošs, sasniedzot jau vairāk nekā 5 miljonus latu. Hesburger restorānu tīklu straujā attīstība Baltijā ir veiksmes stāsts, pēc kura veiksmes formulas vēlamies vadīties arī Krievijas tirgū, atverot tur jaunus Hesburger restorānus.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Hesburger par zirgu gaļas jokiem nesmejas; sola vērsties tiesībsargājošajās iestādēs

LETA, 04.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Hesburger sociālajos tīklos izplatījis brīdinājumu, ka vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par mēģinājumiem jokot par uzņēmuma nosaukumu sakarā ar zirgu gaļas skandālu pārtikas produktos.

Sociālajos tīklos tiek izplatīti joku attēli, kuros restorānu tīkla Hesburger nosaukums, nemainot tā korporatīvās krāsas un fontu, tiek atveidots kā Horseburger (zirga burgers - angļu val.), tādējādi dodot mājienu par visā Eiropā un arī Latvijā izplatījušos skandālu par zirgu gaļas pievienošanu pārtikas produktiem, to uzdodot par liellopu gaļu.

Hesburger norāda, ka «interneta vidē izplatītais joks, negodprātīgi un nepamatoti ņirgājoties par Hesburger logotipu un sasaistot to ar globālo pārtikas ražotāju skandālu, grauj uzņēmuma reputāciju un var neatgriezeniski ietekmēt tā darbību».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hesburger īpašnieks un vadītājs: PVN likme Latvijā ir ļoti augsta

Didzis Meļķis, 09.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taisnīgāk būtu, ja vismaz dažiem pārtikas produktiem būtu pazemināta PVN likme, jo tā Latvijā ir ļoti augsta

Tā uzskata ātrās ēdināšanas ķēdes Hesburger īpašnieks un vadītājs Kari Salmels. No saimnieka sākotnējās sajūtas «ak vai, ko gan es esmu izdarījis nepareizi!?» desmit gados Latvijā viņa uzņēmumam ir 38 restorānu, un tuvākajā laikā tiks atvērti vēl vairāki.

Jūsu sieva ir latviete?

Jā.

Tad atļaujiet sākt ar populistisku jautājumu – jūs aizvedat mūsu skaistākās sievietes un uzņēmuma peļņu un vietā atstājat kaut kādu fast food, ātro ēdienu?

Laikam saprotu, kur tēmējat, un man jāteic, ka mēs jau kopš pirmā darbības gada nekādu Hesburger peļņu neesam pārveduši uz Somiju. Gluži pretēji – gadu gaitā esam to investējuši Latvijā, kopā apmēram 30 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrā ēdināšanas uzņēmuma "Hesburger" pārdošanas apjoms Latvijā 2022.gadā, salīdzinot ar 2021.gadu, kāpis par 30,3%, sasniedzot 43,08 miljonus eiro, informē kompānijā.

Kopumā "Hesburger" pārdošanas apjoms Baltijas valstīs pērn sasniedza 128,52 miljonus eiro, no tā lielāko daļu veidojot Lietuvas tirgum. Salīdzinot ar 2021.gadu, Lietuvā pārdošanas apjoms pieaudzis par 30,47% un sasniedzis vairāk nekā 47,10 miljonus eiro. Turpretim Igaunijā pārdošanas apjoms kāpis par 28,07%, sasniedzot vairāk nekā 38,33 miljonus eiro.

"Hesburger" mārketinga un starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela komentē, ka 2022.gads ir bijis pārbaudījumiem pilns gan kara Ukrainā, gan energokrīzes un straujās inflācijas dēļ.

Pērn uzņēmums Latvijā veicis investīcijas Cēsīs, kur atvērta uzņēmuma 50. ēstuve, kā arī astoņu filiāļu renovācijā, uzlabojot to iekštelpas un āra infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Hesburger paplašinājies Rīgā, atverot trīs jaunas ēdināšanas iestādes. Kopējie ieguldījumi pēdējo mēnešu laikā lēsti vairāk nekā 1,65 miljonu latu apmērā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Trešdien tika atvērts Hesburger tīkla restorāns Brīvības ielā 62, savukārt pērnā gada nogalē atklātas ēdināšanas iestādes Imantā, Kurzemes prospektā 166, un Mūkusalas ielā 95. Tādējādi pašlaik Latvijā ir 35 Hesburger restorāni, no kuriem Rīgā atrodas 17.

Lielākā daļa no kopējām investīcijām trīs jaunu ēdināšanās iestāžu atvēršanā novirzīta zemes iegādei un jaunas ēkas celtniecībai, norāda uzņēmuma pārstāvji. Lai izveidotu restorānu Imantā Hesburger iegādājās zemes gabalu un uzcēla jaunu divstāvu ēku. Savukārt Brīvības ielas un Mūkusalas jauno restorānu vajadzībām tika veikta vērienīga telpu rekonstrukcija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Hesburger" sākusi darbu Polijas galvaspilsētā Varšavā, informē kompānijā.

Polijā "Hesburger" darbosies atbilstoši jaunam konceptam, nodrošinot produkciju pasūtījumiem tikai piegādei uz mājām. "Hesburger" Polijā strādā astoņi cilvēki.

“Hesburger” starptautiskās attīstības un mārketinga direktore Ieva Salmela stāsta, ka šobrīd “Hesburger” restorāni atrodas Polijas kaimiņvalstīs: Lietuvā, Vācijā un Ukrainā. Izejvielas “Hesburger” Polijā tiek piegādātas no noliktavas un majonēzes ražotnes, kas atrodas Lietuvā, Kauņā.

“Mēs turpināsim aktīvi paplašināties ne tikai Polijā, bet arī citās valstīs. Šogad visvairāk pieaugs mūsu restorānu skaits Bulgārijā,” atklāj I.Salmela.

Patlaban "Hesburger" darbojas astoņās Eiropas valstīs, tostarp Somijā "Hesburger" ir 272 struktūrvienības, Lietuvā - 59, Latvijā - 51, Igaunijā - 50, Bulgārijā - 28, Ukrainā - septiņas, Vācijā - divas un Polijā - viena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas tīkls Hesburger noslēdzis sadarbības līgumu ar a/s Rīgas Piena kombināts un a/s Valmieras piens apvienoto uzņēmumu Food Union par piena iepirkumu visām Baltijas valstu tīkla filiālēm. Slēgtais līgums ir līdz šim lielākā ātrās ēdināšanas restorānu tīkla Hesburger sadarbība ar kādu no Latvijas ražotājiem.

Tiek plānots, ka piena iepirkuma apjoms gada laikā būs simts tūkstoši litru, savukārt pirmie Hesburger produkti, kuru pagatavošanā tiks izmantots uzņēmumā Food Union ražots piens, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā pārdošanā nonāks šomēnes, informē uzņēmumu pārstāvji.

Plānots, ka no Food Union tiks pirkts piens Lāsēns ar zemeņu garšu, un to varēs iegādāties 32 Hesburger ēstuvēs Latvijā, 28 Igaunijā un 28 Lietuvā. Lāsēns tiks pārdots bērnu komplekta sastāvā un atsevišķi.

«Piena iepirkuma līgums ar Latvijas uzņēmumu ir stratēģisks solis, realizējot mūsu kompānijas ilgtermiņa attīstības plānus Baltijā,» pauda Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela. Food Union norāda, ka sadarbības līgums ir nozīmīgs uzņēmuma solis HORECA virziena attīstībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Hesburger šogad Baltijas valstīs plāno ieguldīt līdz 10 miljoniem eiro

Elīna Pankovska, 10.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Prognozējam, ka Hesburger investīciju apjoms Baltijas valstu reģionā gada laikā sasniegs 10 miljonus eiro, kas galvenokārt plānotas zemes gabalu iegādei un jaunu ēku būvniecībai,» DB norāda Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Šobrīd Hesburger ir lielākā ātrās ēdināšanas ķēde Baltijas valstīs, restorānu skaits Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir sasniedzis 99, šogad uzņēmums plāno vēl kopumā astoņu restorānu atvēršanu Baltijā. I. Salmela atzīmē, ka Baltijas valstis ieņem nozīmīgu lomu Hesburger attīstības un investīciju plānos. Tā veiksmes stāsts Baltijā lielā mērā esot balstīts uz uzņēmuma uzdrīkstēšanos ieguldīt investīcijas jaunu restorānu būvniecībā.

Hesburger restorānu skaits Latvijā šobrīd sasniedz 36, 17 no tiem atrodas Rīgā, bet 19 – Latvijas reģionu pilsētās. Martā tika atklāts otrais Hesburger Jelgavā un šogad Latvijā plānots atvērt vēl divus jaunus restorānus, vasaras sākumā viens no tiem tiks atklāts Rēzeknē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hesburger Latvijā šogad plāno uzcelt vismaz 3 jaunus restorānus

Lelde Petrāne, 31.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdienu restorānu ķēde Hesburger plāno šogad pabeigt 10 jaunu restorānu būvniecību Baltijā, no kuriem vismaz trīs atradīsies Latvijā.

Pērn triju Baltijas valstu kopējais pārdošanas apjoms veidoja 41 miljonu eiro, salīdzinot ar 2011.gadu palielinoties par aptuveni 40%. Latvijas restorānu pārdošanas apjoms pērn palielinājās par 8%, sasniedzot 15,5 miljonus eiro.

Ieva Salmela, Hesburger attīstības direktore, norāda, ka Baltijas valstis ieņem nozīmīgu lomu Hesburger attīstības un investīciju plānos: «Jaunu restorānu atvēršana ir viens no faktoriem, kas veicināja uzņēmuma finanšu izaugsmi 2012.gadā visā Baltijā un katrā no valstīm individuāli. Tiesa, 2013.gadu prognozējam izaicinājumiem bagātāku un gaidāmie pārdošanas rādītāji uzrādīs mērenāku izaugsmi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger Latvijas tirgū ieviesusi mobilo aplikāciju, kas paredzēta produktu pasūtīšanai tiešsaistē, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Mobilā aplikācija tika veidota, reaģējot uz mūsdienu patērētāju steidzīgo dzīves ritmu – tā domāta, lai padarītu klientu ikdienu vienkāršāku un ērtāku,» saka Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela.

Aplikācija paredzēta produktu pasūtīšanai tiešsaistē un piedāvā dažādas aplikācijas izmantošanas priekšrocības, piemēram, elektroniskos atlaižu kuponus, restorānu atrašanās karti, informāciju par produktu uzturvērtībām un citas.

Latvija ir trešā valsts, kurā pieejama Hesburger aplikācija pieejama. Šī gada jūlijā tā atklāta kaimiņvalstī Igaunijā, savukārt pagājušā gada maijā – Somijā. Lejuplāžu skaits šajās valstīs sasniedz attiecīgi 40 000 un 760 000. Igaunijā, kur aplikācija pieejama kopš šī gada jūlija, ar tās palīdzību līdz šim veikti vairāk nekā 55 100 pasūtījumu. Pateicoties šai aplikācijai, Bonuskluba biedru skaits Igaunijā ir trīskāršojies, savukārt pirktākais produkts kaimiņvalstī ar Hesburger aplikāciju ir siera burgers un tā komplekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Hesbuger investējis 1,3 miljonus jaunā restorānā

Gunta Kursiša, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Hesburger Valmierā atklājusi jaunu ēstuvi. Tās izveidē Somijas uzņēmums investējis 1,3 miljonus eiro.

Šis ir otrs Hesburger restorāns, kas atvērts Valmierā, un tas atrodas Rīgas ielā 63. Pirmais tika atklāts 2009. gadā tirdzniecības centra Valleta telpās. Jaunās Hesburger ēstuves izveidošana radījusi 14 darbavietas, informē Hesburger pārstāvji.

Uz Valmieras otrā Hesburger restorāna jumta ir uzstādīti saules kolektori - iekštelpu apsildīšanai un karstā ūdens nodrošināšanai. Tāpat restorāna ēka aprīkota ar zemes siltumsūkņiem, kas nodrošina ēku ar zemes enerģijas siltumu.

Jau vēstīts, ka šā gada jūlijā Hesburger, ieguldot 1,4 miljonus eiro, atvēra pirmo Hesburger ēstuvi Rēzeknē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes “Hesburger” pārdošanas apjoms Latvijā 2021. gadā, salīdzinot ar 2020. gadu, pieaudzis par 8,55% un sasniedzis 33,1 miljonu eiro.

Lai gan Covid-19 veselības krīze ir ieilgusi, uzņēmums ir atgriezies pie straujākas izaugsmes visās Baltijas valstīs, nākotnē plānojot jaunu restorānu atvēršanu un digitālo risinājumu ieviešanu.

“Mainīgās Covid-19 situācijas dēļ aizvadītais gads ir bijis izaicinājumiem bagāts. Taču mums ir liels gandarījums, ka esam spējuši atgriezties pie straujākas izaugsmes visās Baltijas valstīs. Sākotnēji nelielu trauksmi Latvijas biznesā radīja rudenī ieviestais “lokdauns”, taču tas bija pārāk īss periods, neatstājot būtisku ietekmi uz uzņēmuma finanšu rezultātiem. Kopumā veiksmīgos rezultātus pozitīvi ietekmējusi iedzīvotāju pirktspējas stabilizēšanās. Šogad turpinājām arī jaunu akcijas produktu ieviešanu, kas izraisīja lielu atsaucību klientu vidū, tā vienlaikus veicinot pārdošanas rezultātus. Tikmēr ieguldījumus esam veikuši restorānu renovācijā Ventspilī, Liepājā un Rīgā,” stāsta “Hesburger” mārketinga un starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Hesburger šogad plāno atvērt jaunu restorānu Rīgā, Krasta ielā, aģentūrai BNS pastāstīja Hesburger attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

«Rīgā, Krasta ielā 85 plānojam jauna Hesburger restorāna būvniecību, to plānots pabeigt 2015.gada laikā,» sacīja Salmela, piebilstot, ka par restorāna būvniecības gaitu un plānoto investīciju apjomu Hesburger informēs šā gada laikā.

Viņa arī atzīmēja, ka uzņēmums šogad un arī nākamajos gados plāno paplašināt Hesburger restorānu tīklu Rīgā un Latvijas reģionos, taču par konkrētu restorānu skaitu un plānoto investīciju apmēru kompānija informēs šā gada pirmajos mēnešos.

Šobrīd Hesburger tīklā ir 426 restorāni Somijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Turcijā un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 6100 darbinieku. Latvijā ir 42 Hesburger restorāni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde «Hesburger» Kauņas rajona Tirkilišķos sākusi mērču ražotnes un loģistikas centra būvniecību, paziņoja kompānija.

Kopējās investīcijas ražotnē un loģistikas centrā paredzētas ap 15 miljoniem eiro, bet mērču ražošanu jaunajā rūpnīcā paredzēts sākt 2021.gada sākumā.

«Hesburger» starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela norādīja, ka pašlaik visas ķēdes restorānos izmantotās mērces tiek ražotas Somijā. Jaunās ražotnes platība sasniegs 5600 kvadrātmetru, bet tās sākotnējā jauda plānota ap 1000 tonnām majonēzes un citu mērču gadā.

Mērču ražotnē un loģistikas centrā tiks radītas 20 jaunas darbavietas, bet piecu gadu laikā darbavietu skaitu plānots dubultot.

Šogad «Hesburger» attīstībā Lietuvā plānots investēt piecus miljonus eiro, plānots atvērt septiņus jaunus restorānus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hesburger, Somijas ātrās ēdināšanas ķēde, turpinot restorānu tīkla paplašināšanu un attīstību, ir atvērusi pirmo Hesburger restorānu Turcijā, Alānijas pilsētā. Uzņēmuma investīcijas jaunatklātajā restorānā sasniedz pusmiljonu eiro.

Ieva Salmela, Hesburger starptautiskās attīstības direktore, norāda: «Restorāns atvērts Alānijas pilsētā, jo tā ir mūsu uzņēmējdarbības modelim atbilstoša lieluma kūrortpilsēta, turklāt to iecienījuši tūristi no visas pasaules. Tas ir arī stratēģisks lēmums – mūsu klienti no Somijas un Baltijas valstīm bieži izvēlas Alāniju par brīvdienu galamērķi. Tajā pašā laikā arī orientēsimies uz jaunu klientu piesaistīšanu, piedāvājot vietējiem iedzīvotājiem pazīstamo, Turcijas virtuvei raksturīgās garšas ēdienu.»

Ēdienkarte ir papildināta ar vietējo iedzīvotāju iecienītajām garšām, piedāvājot divus jaunus burgerus – Köfte Hesburgeru un Köfte siera burgeru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hesburger, ātrās ēdināšanas ķēde, ir parakstījusi sadarbības līgumu ar uzņēmumu Touchpoint par ekoloģisku darba apģērbu ražošanu vairāk nekā 6000 Hesburger darbiniekiem.

Sadarbībā ar eko dizaineri Annu Sairo (Anna Sairoa) ir izstrādāta jauna, ekoloģiska darba apģērba līnija, tās ražošanas procesā tiks izmantotas apmēram 100 000 otrreiz pārstrādātas plastmasas pudeles.

Jaunais Hesburger darba apģērbs tiek ražots Igaunijā, un līdz 2014. gada nogalei tas pakāpeniski būs pieejams visiem Hesburger darbiniekiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā, informē uzņēmums.

Somijā dibinātais ģimenes uzņēmums Hesburger savu darbību sāka 1966. gadā, kad Naantali pilsētā atvēra pirmo grila kiosku. Pirmais ātrās ēdināšanas restorāns ar nosaukumu Hesburger tika atvērts 1980. gadā Turku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Hesburger Liepājā investē 1,4 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 03.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā, Stendera ielā atklāta bijusī rokkafejnīcas ēka, kas jaunajā konceptā apvieno divus ēdināšanas uzņēmumus, naktsklubu un jumta terasi.

Ēkas pirmajā stāvā apvienoti divi ēdināšanas uzņēmumi – ātrās ēdināšanas restorāns «Hesburger» un picērija «Čili Pizza». Otrajā stāvā izveidots naktsklubs «Cukurfabrik’», savukārt, trešajā stāvā atklāta «Cukurfabrik’» jumta terase, informē «Hesburger» attīstības direktore Ieva Salmela.

I.Salmela norāda, ka ēkas īpašnieks ir «Hesburger». Ēkas iegādē un restorāna izveidē kopumā investēti 1,4 miljoni eiro. «Hesburger» restorāna telpu platība ir 135,6m2, ieskaitot palīgtelpas, savukārt, pagrabstāvā ir ierīkotas noliktavas telpas un citas palīgtelpas ar kopējo platību 60,1 m2. Uzsākot jaunā restorāna darbību, nodrošinātas darba vietas 4 darbiniekiem, bet plānots, ka kolektīvs varētu paplašināties līdz aptuveni 12 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 1,5 miljonus eiro, ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “Hesburger” atvērusi jaunu restorānu Cēsīs.

Tas šobrīd ir 50. uzņēmuma restorāns Latvijā.

Restorāns ir izveidots divos stāvos ar kopējo platību 270,9 m2.

“Iepriekšējos gados esam saņēmuši daudz jautājumu no mūsu klientiem, kāpēc “Hesburger” aizvien nav restorāna Cēsīs. Tāpēc, ņemot vērā klientu interesi, nolēmām, ka Cēsis ir viena no tām Latvijas pilsētām, kur vēlamies paplašināt mūsu restorānu tīklu. Lai ierīkotu restorānu, esam iegādājušies ēku Piebalgas ielā, un līdz ar restorāna atvēršanu esam nodrošinājuši 20 jaunas darba vietas vietējiem iedzīvotājiem. Ar laiku to skaits varētu palielināties līdz 25 darba vietām,” stāsta Ieva Salmela, “Hesburger” mārketinga un starptautiskās attīstības direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Investējot 350 000 eiro, Hesburger atver trīsdesmit otro restorānu Latvijā

Lelde Petrāne, 01.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 350 000 eiro, ātro ēdienu restorānu ķēde Hesburger šodien Rīgā atklāj jaunu restorānu Marijas ielā. Galvaspilsētā tas būs četrpadsmitais Hesburger restorāns, savukārt Latvijā kopumā šobrīd uzņēmuma tīklā darbojas 32 restorāni.

Jaunatvērtā restorāna platība sasniedz 150 m2, un tajā pastāvīgi tiks nodarbināti 12 darbinieki.

Hesburger attīstības direktore Ieva Salmela norāda:

«Somijā dibinātais ģimenes uzņēmums Hesburger kopš Latvijas tirgus iekarošanas 2004. gadā ir veicis nozīmīgas investīcijas Latvijā. Šogad vien Latvijas tirgū kopsummā esam ieguldījuši aptuveni 1,8 milj. eiro.»

Hesburger savu darbību sāka 1966. gadā, kad Somijas pilsētā Naantali atvēra pirmo grila kiosku. Pirmais ātro ēdienu restorāns ar nosaukumu Hesburger tika atvērts 1980. gadā Turku. Kopumā uzņēmums nodarbina 5000 darbiniekus un vada 365 restorānus. Latvijā uzņēmums darbojas kopš 2004. gada, nodarbinot 450 cilvēkus 32 restorānos visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru