Pasaulē

Spānijas Banco Popular plāno likvidēt 3000 darbavietu

LETA, 21.09.2016

Jaunākais izdevums

Grūtības piemeklējusī Spānijas banka Banco Popular otrdien paziņoja, ka plāno likvidēt līdz 3000 darba vietu jeb aptuveni piektdaļu no kopējā darba vietu skaita, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

Banka norāda, ka restrukturizācijas programmas ietvaros tā Spānijā plāno slēgt aptuveni 300 no 2000 filiāļu.

«Šis restrukturizācijas process ietekmēs aptuveni 2900-3000 cilvēku,» skaidro banka.

Banco Popular pavēstīja, ka pārrunās darba vietu likvidēšanu ar arodbiedrībām.

Spānijas septītā lielākā banka tirgus kapitalizācijas ziņā jau jūlijā paziņoja par izmaksu samazināšanas plānu mēnesi pēc tam, kad ar akciju emisiju tika piesaistīts finansējums 2,5 miljardu eiro apmērā, lai uzlabotu finansiālo stāvokli.

Analītiķi norāda, ka Spānijas bankas, kuras ievērojami samazināja savu darbību pēc desmit gadus ilga nekustamo īpašumu nozares burbuļa pārsprāgšanas 2008.gadā, no jauna slēdz filiāles un samazina strādājošo skaitu, jo to rentabilitāti negatīvi ietekmē sīvā konkurence.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eirozonas lielākās banka - Spānijas «Banco Santander» - pēc konkurenta «Banco Popular» pārņemšanas īstenotu restrukturizācijas pasākumu ietvaros likvidēs 1100 darbvietas, otrdien paziņoja arodbiedrības.

«Santander» vienošanos par «Banco Popular» iegādi panāca šā gada jūnija sākumā, paredzot banku nopirkt par simbolisku cenu viena eiro apmērā, lai palīdzētu novērst tās bankrotu.

Tajā laikā «Santander» aplēsa, ka restrukturizācijas pasākumi pēc bankas pārņemšanas izmaksās 1,3 miljardus eiro.

«Santander» uz septembra beigām pasaulē bija gandrīz 201 000 darbinieku, bet pirms pārņemšanas «Banco Popular» nodarbināja aptuveni 11 000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vienotā noregulējuma valdes vadītāja: Noregulējuma atteikums divām bankām Latvijā nav sektora vērtējums

LETA, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas banku sektors nebūtu vērtējams pēc tā, ka divām bankām ir atteikts piemērot noregulējuma mehānismu jeb neveikt darbības, lai to darbību stabilizētu, atzīst Vienotā noregulējuma valdes priekšsēdētāja Elke Kēniga.

Viņa teica, ka nesen tikusies ar Latvijas valdības pārstāvjiem un gaidījusi jautājumu par to, ko tas pasaka par Latvijas banku tirgu. «Mana atbilde ir: «Neko»,» uzvēra Kēniga, piebilstot, ka «ABLV Bank» un «PNB banka» ir divi pilnīgi atšķirīgi gadījumi. Tāpat viņa norādīja, ka Latvijas banku regulators pašlaik ļoti koncentrējas uz naudas atmazgāšanas apkarošanas jautājumiem un tas ir nepieciešams visā Eiropā, lai lauztu stereotipu, ka šajā jomā aktīvas ir tikai ASV institūcijas.

«Šim jautājumam ir jābūt ikvienas valsts dienaskārtībā,» teica Vienotā noregulējuma valdes priekšsēdētāja.

Savukārt «PNB bankas» gadījums kārtējo reizi pierāda, cik nepieciešams ir vienots maksātnespējas regulējums visā Eiropā, atzina Kēniga, piebilstot, ka grūti iztēloties, kā jutās tiesnesis Rīgā, kuram bija jālemj par «PNB bankas» maksātnespēju pēc tam, kad Eiropas Centrālā banka (ECB) kā «PNB bankas» tiešais uzraugs nolēma atzīt banku par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt «PNB bankas» noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu.

Komentāri

Pievienot komentāru