Citas ziņas

Statistikas datus turpmāk varēs iegūt par maksu

Žanete Hāka, 25.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien izsludināts noteikumu projekts par Iekšlietu ministrijas Informācijas centra (IC) sniegto maksas pakalpojumu cenrādi.

Izstrādātajā noteikumu projektā paredzēts noteikt IC sniegto maksas pakalpojumus un to izcenojumus pēc pievienotās vērtības nodokļa likmes un vispārējo pakalpojuma sniegšanas izmaksu pieauguma.

Tāpat tiek plānots ieviest divus jaunus maksas pakalpojumus - datu apmaiņas programmatūras moduļa izstrādi un statistiskās informācijas sagatavošanu pēc informācijas sistēmas esošajiem datiem.

Šobrīd ir pieņemti normatīvie akti, kas privātpersonām piešķir tiesības saņemt un IC uzliek pienākumu sniegt ziņas no IC pārziņā esošajām sistēmām noteiktajā apjomā, kārtībā un gadījumos. Lai IC varētu nodrošināt ārējos normatīvajos aktos noteikto ziņu sniegšanu tiešsaistes režīmā, individuāli ir jāizstrādā speciālas atlases programmatūras moduļi, kas nodrošinātu tikai to ziņu apjoma un gadījumu sniegšanu, kas ir noteiktas.

Otrs jaunais maksas pakalpojums ir statistiskās informācijas apstrāde no centra pārziņā esošajām informācijas sistēmām. Šobrīd vispārpieejamo statistisko informāciju IC sagatavo un ievieto mājas lapā, tomēr ikdienā IC saņem privātpersonu iesniegumus ar mērķi sniegt specializētus un komplicētus statistiskos rādītājus no vairākām informācijas sistēmām visdažādākiem mērķiem — pētījumiem un zinātniskajiem darbiem. Lai nodrošinātu pakalpojuma kvalitāti un pieejamību un apmierinātu esošo un potenciālo privātpersonu pieprasījumus pēc statistiskās informācijas, IC pastāvīgi aktualizē, izstrādā un uztur speciālu programmatūru.

Lai IC arī turpmāk varētu sniegt sabiedrībai nepieciešamo pakalpojumu (apmierinātu privātpersonu pieprasījumu) un segtu ar pakalpojuma sniegšanu radušās izmaksas, IC nepieciešams ieviest šo kā maksas pakalpojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru