Citas ziņas

Stradiņu universitātes konkursa uzvarētājs iesniedz sūdzību

Elīna Pankovska, 26.05.2010

Jaunākais izdevums

Rīgas Stradiņu universitātes rīkotā konkursa par apsardzes pakalpojumu iepirkumu uzvarētājs SIA 2M Group iesniedzis sūdzību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

DB uzzināja apsardzes uzņēmumā, sūdzība iesniegta, jo universitāte atcēlusi konkursu, līdz ar to uzņēmums nolēmis iesniegt sūdzību. Savukārt Stradiņu universitāte skaidroja, ka RSU Iepirkumu komisija, izvērtējot nolikumu un tehniskās specifikācijas, secinājusi, ka sekmīgai procedūras norisei, nepieciešams precizēt gan nolikumu, gan specifikācijas.

Pagaidām iznākums vēl nav zināms, jo lēmums šajā lietā nav pieņemts, liecina informācija IUB mājaslapā. Konkursā ticis izvēlēts saimnieciski izdevīgākais variants, bet līgumcena bija – 216 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkal apstrīd Stradiņa universitātes apsardzes pakalpojumu konkursu

Žanete Hāka, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas apsardzes firmas iesniegušas sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par Rīgas Stradiņa universitātes apsardzes pakalpojumu iepirkuma konkursu.

Kā liecina informācija IUB mājaslapā, sūdzības iesniegušas SIA City Security Service, SIA Skorpions apsardzes dienests, SIA Bastions Apsardze, SIA Puma un SIA Rīgas ražošanas firma Tornis.

Visas sūdzības plānots izskatīt 28. decembrī.

Konkursa rezultāti izsludināti 17. novembrī un informācija IUB liecina, ka par konkursa uzvarētāju pasludināts piedāvājums ar viszemāko cenu, kas šajā gadījumā ir 300 tūkstoši latu un apsardzes pakalpojumus sniegs SIA 2M Group.

Db.lv jau informēja, ka gada sākumā Rīgas Stradiņu universitātes rīkotajā konkursa par apsardzes pakalpojumu iepirkumu arī uzvarēja SIA 2M Group, taču kompānija iesniedza sūdzību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RSU: izvēlētais apsardzes pakalpojumu sniedzējs piedāvāja zemāko cenu

Sandra Dieziņa, 28.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Stradiņu universitāte (RSU) apsardzes pakalpojumu sniedzēju 2M Group izvēlējās, par pamatu ņemot zemāko cenu.

To DB pastāstīja RSU preses sekretārs Edijs Šauers. «2010. gada martā un aprīlī Rīgas Stradiņa universitāte rīkoja iepirkuma procedūru par fiziskās apsardzes pakalpojumu sniedzēja izvēli ar galveno izvēles kritēriju – zemākā cena,» skaidro E. Šauers.

Šajā iepirkuma procedūrā bija pieteikušies 20 pretendentu. Līgumu ar pakalpojumu sniedzēju RSU slēgs uz trīs gadiem par kopējo summu 216 tūkstoši Ls (bez PVN), tādējādi izmaksas vienā mēnesī veidos ap 6 000 latu (bez PVN).

E. Šauers skaidro, ka apsardzes pakalpojumi tiks nodrošināti septiņos Rīgas Stradiņa universitātes objektos, nodrošinot fizisko apsardzi dažādiem universitātes objektiem un tajos esošajām materiālajām vērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 1,4 miljoniem eiro SIA Velve pārbūvēs Anatomikuma vēsturisko staļļa ēku par muzeja ēku.

Par to liecina paziņojums Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Pasūtītājs ir Rīgas Stradiņa universitāte, būvdarbi tiks veikti Rīgā, Kronvalda bulvārī 9.

Atklātajā konkursā saņemti četri piedāvājumi. Iepirkuma uzvarētājam nav paredzēti apakšuzņēmuma līgumi ar trešajām personām. Darbus plānots veikt 420 dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Kā Db.lv informēja Rīgas Stradiņu universitātes Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers, 2019. gadā savas durvis tur vērs plašākai sabiedrībai pieejams un laikmetīgs RSU Anatomijas muzejs, kur senā anatomiskā kolekcija būs apskatāma mūsdienīgā un multimediālā ekspozīcijā.

Jāatgādina, ka 1987. gadā Rīgas Medicīnas institūtam (tagad – RSU) piederošais Anatomijas muzejs kļuva par Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja filiāli, taču 2017. gadā tas atkal ir tapis par augstskolas muzeju, atgriežoties vēsturiskās mantinieces – RSU – paspārnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Speciālisti ceļ trauksmi par pieaugošām liekā svara problēmām sabiedrībā; vienlaikus aug arī cilvēku interese par profesionālu palīdzību, kas tiek piedāvāta arvien plašāk, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Gribētos domāt, ka pieaug sabiedrības izpratne,» saka Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Lolita Neimane. Vērtējot pēc tā, cik liela ir interese par uztura speciālistu izglītības iegūšanu, pieprasījums pēc viņu pakalpojumiem ir, viņa piebilst, priecājoties, ka profesija kļuvusi atpazīstama. Rīgas Stradiņu universitātē uz šo L. Neimanes izveidoto un vadīto studiju programmu ir liels konkurss, mācīties nāk gan jaunieši tūlīt pēc vidusskolas beigšanas, gan cilvēki, kuri izglītību un darba pieredzi iepriekš guvuši pavisam nesaistītās nozarēs. «Nāk ar juristu, finanšu izglītību, arī daži ārsti. Ir cilvēki, kuri grib biznesu ar atveseļošanu saistīt. Sāk strādāt un saprot, ka trūkst nepieciešamās izglītības, nāk mācīties,» stāsta L. Neimane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par startup darbību pēdējo gadu laikā ir runāts daudz, taču nesaistot ar akadēmisko izglītību – tagad tapusi pirmā starta uzņēmējdarbības vadības studiju programma, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgas Stradiņu universitāte (RSU) kopā ar biedrību Riga High Tech University (RHTU) ir izveidojusi studiju programmu Starta uzņēmējdarbības vadība, kas ļaus iegūt trūkstošās zināšanas un prasmes, lai savu aizraušanos, ideju vai vienkārši vēlmi veidot labāku pasauli pārvērstu globālā startup uzņēmumā. Pēc trīs gadu studijām būs iespēja iegūt sociālo zinātņu bakalaura grādu vadībzinātnē.

Specializēta programma

Tehnoloģiju starta uzņēmumi (tech startups), piemēram, Google, Facebook, Tesla Motors, ir mainījuši pasauli, biznesa procesus un sabiedrību. Tie ir mainījuši uzskatu, cik īsā laikā var izveidot globālu uzņēmumu, kas pārvērš pasauli un uzlabo mūsu dzīvi. Šādu uzņēmumu panākumu sekotāji ir izveidojuši jaunus un efektīvākus biznesa izveidošanas algoritmus un metodes. Apgūstot starta uzņēmējdarbības vadības zināšanas un apvienojot tās ar savu aizrautību un entuziasmu, jebkuram RSU jaunās programmas studentam būs iespēja izveidot globālu tehnoloģiju iesācējuzņēmumu salīdzinoši īsā laikā, ir pārliecināta RSU studiju programmas Starta uzņēmējdarbības vadība vadītāja Anželika Berķe-Berga.

Komentāri

Pievienot komentāru