Pasaulē

Štrauss – Kāns kritis par upuri Putina sazvērestībai

Jānis Rancāns, 23.05.2011

Jaunākais izdevums

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs ir kritis par upuri Krievijas premjera Vladimira Putina sazvērestībai, nedēļas nogalē paziņojis kāds viņa kolēģis, kuram par to pavēstījis pats Dominiks Štrauss – Kāns, vēsta The Sun.

Krievija kopā ar Franciju esot vēlējusies panākt viņa atkāpšanos no šī amata, kā arī atturēt viņu no piedalīšanās Francijas prezidenta vēlēšanās, uzskata Štrauss - Kāns. Pametot SVF vadītāja amatu ar tik lielu skandālu, viņš vairs nevarēs kandidēt prezidenta amatam.

Db.lv jau rakstīja, ka bijušais Francijas ministrs un SVF vadītājs, kā arī pretendents uz Francijas prezidenta amatu Štrauss - Kāns, maija sākumā tika arestēts Ņujorkā, jo mēģinājis izvarot viesnīcas istabeni. Kopš Štrausa - Kāna aresta SVF kontroli pārņēmis Džons Lipskis (John Lipsky).

Štrauss – Kāns tika nogādāts bēdīgi slavenajā Rikera salas cietumā. Pēc viņa aresta ir saasinājusies cīņa par SVF vadītāja amatu. Par galvenajiem kandidātiem tiek uzskatīta Francijas finanšu ministre Kristīne Lagarde (Christine Lagarde), kā arī bijušais Vācijas Centrālās bankas vadītājs Aksels Vēbers, kura kandidatūru varētu atbalstīt arī Vācijas kanclere Angela Merkele. Tomēr daudzas valstis pret to iebilst, norādot, ka nākamais SVF vadītājs jāmeklē ārpus Eiropas, pārtraucot eiropiešu pusgadsimta dominanti šajā institūcijā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Štrauss – Kāns tika no cietuma atbrīvots pret drošības naudu viena miljona ASV dolāru apmērā. Štrausam – Kānam noteikts mājas arests un bruņota apsardze, kā arī viņš tiks elektroniski novērots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Mentoringā nav tikai sociālais aspekts, tas var dot arī peļņu

Nozare.lv, 17.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mentoringā nav tikai sociālais aspekts - šāda atbalsta sniegšana var dot arī peļņu, norāda ilgstoši finanšu jomā strādājušais Muzafars Kāns, kurš patlaban pievērsies mentoringam.

«Man ir veicies, ka mentorings ir padarījis mani turīgu. Tas nav tikai sociālais aspekts. Kad palīdzi audzēt labklājību, arī pats iegūsti - ja vadi cilvēkus un viņu labklājība caur to uzlabojas, viņi to atlīdzina,» stāstīja Kāns.

Kā piemēru viņš minēja Sanfrancisko investoru Vinodu Koslu, kurš pirms daudziem gadiem bija viens no pirmajiem, kas sāka ieguldīt nelielus naudas apjomus daudzās kompānijās. Pērn viņa peļņa no šiem biznesiem bijusi miljards ASV dolāru (0,52 miljardi latu). «Atbalsta sniegšana un mentorings var dot peļņu,» teica mentors.

Kāns vairākus gadus strādājis finanšu sektorā un tad, kad juties komfortabli finansiālā ziņā, pievērsies mentoringam. Viņa izvēlētais biznesa modelis ir pret padomiem, vadību saņemt nelielu daļu kompānijas, taču pirmos trīs gadus viņš darbojies bez atlīdzības, jo vēlējies redzēt, vai spēj pievienot vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināts - Advokāti: Štrauss - Kāns neuzmācās istabenei, bet pusdienoja ar meitu

Lelde Petrāne, 16.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Dominika Štrausa - Kāna (Dominique Strauss-Kahn) advokātiem esot pierādījumi, ka SVF boss laikā, kad it kā uzmācies viesnīcas istabenei, patiesībā atradies restorānā un pusdienojis ar meitu, vēsta Reuters. Tikmēr Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņojusi, ka SVF jāvada eiropietim, un uzsvērusi nevainīguma prezumpciju, vēsta thelocal.de.

«Mēs zinām, ka vidējā termiņā jaunattīstības valstīm būs labs pamats pretendēt uz SVF un Pasaules Bankas priekšsēdētāju amatiem,» preses konferencē sacījusi Merkele. «Bet pašreizējā situācijā ir labi iemesli, lai teiktu, ka Eiropai ir labi kandidāti,» viņa turpinājusi.

Merkele šādus komentārus izteikusi pēc tam, kad viņas pārstāvis Stefens Zeiberts norādījis - Berlīne vēlas, lai gadījumā, ja Štrauss - Kāns atkāpsies no amata, viņa vietā stātos eiropietis. Šāda vēlme esot saistīta ar eirozonas parādu krīzi.

Ja Štrauss - Kāns būs spiests atkāpties no amata, Berlīne savas vēlmes darīšot zināmas starptautiskajiem partneriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rietumi varēja darīt vairāk, lai ierobežotu Krievijas agresīvo politiku

Māris Ķirsons, 02.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedrīkst pret visiem cilvēkiem, kuri Krievijā ir veiksmīgi attīstījuši biznesu, attiekties kā pret noziedzniekiem (iekļaut sankciju sarakstos), kuri veicinājuši, atbalstījuši pašreizējo režīmu un tā iebrukumu Ukrainā, jo tas neatbilst patiesībai.

To intervijā Dienas Biznesam stāsta Krievijas opozīcijas (Sojuz pravih sil) politiķis Leonīds Gozmans, kurš bija apcietināts par savu pozīciju – iestāšanos pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas ilgst jau gadu.

Kāpēc Krievijas biznesa elites vidū nav vienprātības, daži atbalsta vai klusē, bet citi neatbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, bet nenosoda to? Vai tie, kas nosoda karu Krievijā, vienkārši nezaudēs savu biznesu?

Jautājums ir ne tikai par to, vai uzņēmējiem, kuri kritizē karu, netiks atņemti uzņēmumi (aktīvi), kurus viņi daudzus gadus ir lolojuši, bet arī tas, vai tie netiks iznīcināti. Tāpat kā uzņēmējiem citās pasaules valstīs, arī Krievijas uzņēmējiem ir atbildības apziņa par saviem darbiniekiem, par viņu radīto rūpnīcu, veikalu. Es nedomāju, ka ir daudz uzņēmēju, kas apzināti atbalstītu karu. Gluži pretēji - bizness mīl mieru, nevis karu. Jā, varbūt ir cilvēki, kas gūst labumu no kara, jo karš viņiem ir izdevīgs, bet es nedomāju, ka šī kategorija veido ievērojamu uzņēmēju daļu. Daudzi uzņēmēji šādā situācijā dod priekšroku klusēšanai un vienkārši publiski neizpauž savu negatīvo attieksmi pret karu. Galu galā aktīva pretkara nostājas izpaušana var novest pie īpašuma konfiskācijas vai gadu gaitā radītā iznīcināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Kāns atbrīvots pret drošības naudu

Jānis Rancāns, 20.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvarošanā apsūdzētais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) bijušais vadītājs Dominiks Štrauss – Kāns piektdien atbrīvots no cietuma pret drošības naudu viena miljona ASV dolāru apmērā, vēsta BBC.

Štrausam – Kānam noteikts mājas arests un bruņota apsardze, kā arī viņš tiks elektroniski novērots. Tiesa pieņēma šādu lēmumu pēc tam, kad Štrauss – Kāns piekrita nodot ceļošanas dokumentus un apdrošināties par pieciem miljoniem ASV dolāru.

Bijušā SVF vadītāja advokāti norādīja, ka Štrauss – Kāns ir «godīgs un necentīsies aizbēgt».

Jau vēstīts, ka bijušais SVF vadītājs un bijušais Francijas ministrs, kā arī pretendents uz Francijas prezidenta amatu Štrauss - Kāns, pagājušās nedēļas nogalē tika arestēts Ņujorkā, jo mēģinājis izvarot viesnīcas istabeni. Kopš Štrausa - Kāna aresta SVF kontroli pārņēmis Džons Lipskis (John Lipsky).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna starptautiskā sociālā tīkla Google+ parādīšanās, kuru veidojis informācijas tehnoloģiju un interneta pakalpojumu koncerns Google, nekādā veidā nav ietekmējusi Latvijas sociālo tīklu Draugiem.lv, atzina Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns.

Pagaidām nav pazīmju, ka Google+ Latvijā būtu vērā ņemams regulāru lietotāju un apmeklētāju skaits, kas ir būtiskākais rādītājs, novērtējot kāda sociālā tīkla komerciālo dzīvotspēju.

«Desmit miljoni jaunu Google+ piereģistrētu lietotāju (visā pasaulē) pirmā nedēļā vai 25 miljoni, kas esot savākušies pēc jaunākajiem datiem, neko nenozīmē, iekams nezinām reālos lietošanas datus,» skaidroja Meluškāns, piebilstot, ka sociālajos tīklos bieži ir atšķirība starp piereģistrēto lietotāju skaitu un to lietotāju skaitu, kas faktiski diendienā darbojas tīklā.

Tomēr Meluškāns uzteica Google+ funkciju, kas ļauj lietotājiem savus draugus sagrupēt «apļos» (no angliskā «circles»), kas atspoguļo konkrētas, arī lietotāja paša veidotas, interešu un attiecību kategorijas. Blakus gataviem apļu šabloniem (piemēram, «ģimene» (Family angliskā lietotāja saskarnē)) ir iespējams radīt pašam savus, kaut vai «vidusskolas klases biedri» vai «tenisa partneri» u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Franči vairs nevēlas redzēt Štrausu Kānu

Jānis Rancāns, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa Francijas iedzīvotāju nevēlas, lai bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss – Kāns atgriestos politikā, liecina ceturtdien veikta izpētes kompānijas CSA aptauja.

Aptaujā secināts, ka 53% respondentu nevēlas, lai bijušais SVF vadītājs, kas kādreiz ieņēma Francijas finanšu ministra posteni un tika uzskatīts par vienu no ticamākajiem kandidātiem uz valsts prezidena amatu, iesaistītos politiskajās debatēs pirms 2012. gadā paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Jāatgādina, ka iepriekš Štrausa – Kāna Sociālistu partijas biedri bija izteikušies, ka viņš varētu piedalīties Francijas prezidenta vēlēšanās.

Db.lv jau vēstīja, ka Štrauss – Kāns tika apsūdzēts izvarošanā. Vēlāk izmeklētāji atklāja pretrunas istabenes liecībā un atcēla apsūdzības pret Štrausu – Kānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Štrauss - Kāns «atriebjas» Ņujorkas istabenei

Jānis Rancāns, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns iesūdzējis tiesā istabeni, kas iepriekš viņu apsūdzēja izvarošanā. Štrauss – Kāns apgalvo, ka istabene viņam sabojājusi karjeru un vēlas no viņas piedzīt miljonu ASV dolāru, vēsta Reuters.

Štrauss – Kāns uzsver, ka istabenes apsūdzība izvarošanā laupījusi viņam augsto amatu SVF, kā arī «citas profesionālās iespējas», raksta New York Times. Štrauss – Kāns iepriekš tika uzskatīts par galveno sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanām.

Tomēr tas krasi mainījās, kad viņu aizvadītā gada maijā aizturēja Ņujorkā un apsūdzēja istabenes izvarošanā.

Tomēr vēlāk izmeklētāji atklāja pretrunas istabenes liecībā, bet augustā tika atceltas visas izvirzītās apsūdzības pret Štrausu - Kānu.

Pēc aresta un apsūdzībām izvarošanā Štrauss – Kāns atkāpās no SVF vadītāja amata, kurā tika ievēlēta Francijas finanšu ministre Kristīne Lagarde. Savukārt par sociālistu kandidātu kļuva Fransuā Olands, kas vēlēšanās pārspēja līdzšinējo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

SVF vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns atkāpies no amata

Lelde Petrāne, 19.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns (Dominique Strauss-Kahn) pēc iespējamā seksuāla rakstura uzbrukuma viesnīcas istabenei Ņujorkā piedāvājis atkāpties no amata, ziņo BBC.

Paziņojumā 62 gadus vecais Štrauss - Kāns informējis, ka jau ir paziņojis valdei par savu nodomu nekavējoties atkāpties no amata.

Apcietinātais Štrauss - Kāns atkal pilnībā noliedzis pret viņu izvirzītās apsūdzības.

Paziņojumā viņš akcentējis: «Šobrīd es, pirmkārt, domāju par savu sievu, kuru es mīlu vairāk par visu, par saviem bērniem, par savu ģimeni, par saviem draugiem. Es domāju arī par saviem kolēģiem fondā, kopā mēs pēdējo trīs un vairāk gadu laikā esam paveikuši tik daudz lielu lietu.»

«Es vēlos aizsargāt šo institūciju, kurai esmu kalpojis ar godu un atdevi, jo īpaši - īpaši - es gribu veltīt visus spēkus, visu savu laiku un visu savu enerģiju, lai pierādītu, ka neesmu vainīgs,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gatavojas koka daudzstāvu biroja ēkas būvniecībai

Māris Ķirsons, 06.01.2022

Idejas autors Mārtiņš Štrauss (no labās), arhitekti Fricis Vilnis, Kārlis Mičulis,

Dāvis Markus un būvnieks Mārtiņš Zaķis cer, ka Zelt koka daudzstāvu biroja ēkas

būvniecība varētu sākties 2022.gadā.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecstāvu koka konstrukciju biroja ēku Zelt 1200 m2 platībā varētu sākt būvēt 2022. gadā, lai jau 2023. gadā tajā varētu ierasties pirmie nomnieki.

Šādu potenciālo laika grafiku Dienas Biznesa speciālizdevumam Nekustamais īpašums atklāj ieceres pasūtītājs, betona grīdu kompānijas Līmenī īpašnieks Mārtiņš Štrauss. Viņš atzīst, ka Covid-19 pandēmija un arī būtiskais koksnes produktu sadārdzinājums ir piespiedis atlikt iecerētā projekta realizāciju.

“Pašlaik darbojamies Altum programmā, kurā detalizēti pētām siltumtehniskās īpašības — ēkas uzsilšanu un arī atdzišanu, akustiku, kā arī konstrukciju savienojumu risinājumus,” stāsta M. Štrauss. Iecerētajā projektā kokam ir lielas priekšrocības, jo nav nepieciešami siltumizolācijas materiāli, kādi būtu vajadzīgi, ja šādu pašu biroja ēku būvētu no betona. “Varu būvēt arī no betona, taču visā Eiropā arvien vairāk būvē no koka, turklāt nereti šīs daudzstāvu koka ēkas ir saražotas Latvijā,” norāda M. Štrauss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiek novērots, lai Štrauss-Kāns cietumā neizdarītu pašnāvību

Gunta Kursiša, 18.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns cietumā tiek novērots, lai viņš aresta laikā neveiktu pašnāvību, atsaucoties uz oficiālu informāciju vēsta SkyNews.

62 gadus vecais SVF vadītājs šobrīd atrodas Ņujorkas cietumā, tomēr ir maz ticams, ka D. Štrauss-Kāns patiešām varētu mēģināt nodarīt ļaunumu savai veselībai, raksta SkyNews.

SVF priecātos, ja D. Štrauss-Kāns atkāptos no SVF vadītāja amata, tādēļ fonda locekļi mēģinājuši ar viņu sazināties, medijam paziņojis oficiālais avots. Tomēr ne visi 24 SVF valdes locekļi atbalsta D. Štrausa-Kāna atkāpšanos.

SVF runasvīrs noliedza, ka fonds būtu sazinājies ar D. Štrausu-Kānu. «Acīmredzami būtu svarīgi sazināties ar viņu tuvākajā laikā, jo mēs esam informēti par plašajām spekulācijām un runām, kas izplatījušās par SVF vadītāja amatu,» viņš norādīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis ripzāģis nav vis gluži parasts, tas ir ļoti īpašs, turklāt liels un jaudīgs, stāsta Indulis Uškāns, izrādot savu darbnīcu. Ja neņem vērā jaunos darbagaldus, izmaiņas kopš iepriekšējās viesošanās reizes Glūdas pagastā ir nelielas, tomēr ļoti būtiskas, vēsta laikraksts Diena, kas seko līdzi jaunā uzņēmēja gaitām.

I. Uškāns savu ražotni nolēma atvērt dzimtajā pusē - Jelgavas novada Glūdas pagastā. Viņa biznesa ideja ir vienkārša un reizē oriģināla: jaunais uzņēmējs plāno ražot izsmalcinātas mēbeles, par materiāliem izmantojot simtgadīgus dēļus no vecām, nojaucamām ēkām - šķūņiem, guļbūvēm un koka karkasa ēkām. Uzņēmējs plāno nodarboties arī ar senu mēbeļu remontu un restaurāciju, vecajā veidolā ieviešot nemanāmus, bet modernus akcentus, piemēram, mūsdienīgu furnitūru.

I. Uškāna veidotajā vidē aiz vecajiem koka vārtiem, kas joprojām stāv savā vietā, paslēpušies moderni žalūziju vārti, kas paceļami uz augšu, raksta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Štrauss – Kāns apsūdzēts vēl vienā izvarošanā

Jānis Rancāns, 05.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No mājas aresta atbrīvotajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) bijušajam vadītājam Dominikam Štrausam – Kānam, iespējams, nāksies stāties tiesas priekšā par vēl vienu izvarošanu, vēsta AP.

Pirmdien franču žurnāliste Tristana Banona paziņojusi, ka vērsīsies tiesā, jo Štrauss – Kāns viņu mēģinājis izvarot 2003. gadā, intervijas laikā. Štrauss – Kāns esot žurnālistei uzbrucis un «uzvedies kā šimpanze riesta laikā».

Tas ir kārtējais dramatiskais pavērsiens Štrausa – Kāna lietā pēdējās nedēļas laikā, norāda MSNBC. Pats Štrauss – Kāns, ar advokātu starpniecību, paziņojis, ka vērsīsies tiesā ar pretprasību par neslavas celšanu. Viņa advokāti norādīja, ka jaunās apsūdzības ir sadomājums par «iedomu lietām».

Db.lv jau rakstīja, ka aizvadītajā piektdienā Štrauss – Kāns tika atbrīvots no mājas aresta, jo atklājās, ka istabenes liecībā, kuru viņš it kā mēģinājis izvarot, ir pretrunas un pati viņa saistīta ar kriminālajām aprindām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dominiks Štrauss– Kāns kļuvis par Serbijas valdības konsultantu

Jānis Rancāns, 17.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda vadītājs Dominiks Štrauss– Kāns piekritis kļūt par Serbijas valdības padomnieku ekonomiskajos jautājumos, atklājusi Belgrada.

Serbijas valdība norādījusi, ka valsti interesē D. Štrausa – Kāna pieredze ekonomikā, nevis viņa privātā dzīve un apsūdzības. Francijā bijušais SVF vadītājs tiek apsūdzēts seksuālos noziegumos.

D. Štrauss – Kāns konsultēs Serbijas finanšu ministru un premjeru saistībā ar valsts parāda jautājumiem. Paredzēts, ka savā jaunajā amatā bijušais SVF vadītājs stāsies jau šonedēļ. «Mēs ar viņu jau esam runājuši. Viņš gan nebija priecīgs, kad uzzināja, kas viņu sagaida, tomēr jau ir devis dažus padomus,» Serbijas premjera vietnieka Aleksandra Vuciča sacīto, citē BBC. Komentējot pret D. Štrausu – Kānu izskanējušās apsūdzības, A. Vucičs norādīja, ka privātā dzīve nav tā lieta, pēc kuras spriest par cilvēka spējām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Draugiem.lv: valsts vēršas pret vietējo interneta biznesu

Lelde Petrāne, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējai auditorijai aktīvi reklamējot Facebook lapu, valsts vēršas pret vietējiem interneta uzņēmumiem, portālam diena.lv norādījis sociālā tīkla draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns.

«Pirms laiciņa tīmeklī parādījās vēsts, ka Latvijai būs sava lapa pasaules vadošajā sociālajā tīklā Facebook. Toreiz es pajautāju, vai gadījumā nevajadzētu sākt ar lapu savējiem, tomēr izrādījās, ka tam valstij nav resursu jeb cilvēku, kas tādu varētu izveidot un apkalpot. Es to saprotu, galu galā lapa sociālajā tīklā nav nekas bez kā nevar iztikt. To es bez ironijas. Tāpat es lieliski saprotu, ka FB ir lieliska vide, kurā popularizēt valsts tēlu un idejas.

Taču notika kas dīvains. Man piezvanīja kolēģis no kāda mums draudzīga medija un pajautāja – vai jums gadījumā arī nepiedāvāja sniegt informatīvo atbalstu Latvijas FB lapai? Izrādās, ka lapai, kas domāta ārvalstnieku informēšanai, tiek vākts vietējo mediju atbalsts tās «popularizēšanai».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Laikraksts: Kāns, iespējams, nevainīgs un varētu tikt atbrīvots

Jānis Rancāns, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Dominika Štrausa – Kāna lieta var izgāzties, jo izmeklētāji ir atklājuši lielas pretrunas istabenes liecībā, kurai it kā uzmācies Štrauss – Kāns, vēsta ASV laikraksts New York Times.

Lai gan izmeklējumos pierādīts, ka seksuāls kontakts starp bijušo SVF vadītāju un istabeni ir noticis, tomēr radušies jauni jautājumi par notikušā apstākļiem. Kopš 14. maijā it kā notikušā uzbrukuma tiesa jau vairākas reizes istabeni pieķērusi melos.

Ceturtdien prokuratūra ir tikusies ar Štrasu – Kānu un pārrunājusi radušos situāciju. Iespējams, ka Štrausu – Kānu drīzumā varētu atbrīvot no mājas aresta un atcelt pret viņu izvirzītās apsūdzības. Izmeklēšanā atklājies, ka 32 gadus vecā istabene, iespējams, ir iesaistīta kriminālās aktivitātēs, ieskaitot naudas atmazgāšanu un narkotiku tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - ES nosaka sankcijas Putina meitām, Lielbritānija arī Lavrova meitām

LETA--AP, 08.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās sankciju paketes ietvaros, kas Krievijai piemērota par tās iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitām Marijai Voroncovai un Jekaterinai Tihonovai, piektdien pavēstījušas divas ES amatpersonas.

Putina meitas iekļautas atjaunotajā fizisko personu sarakstā, kam iesaldēti aktīvi un aizliegta ceļošana.

Līdzīgus pasākumus pirms divām dienām noteica ASV.

ES nolēmusi noteikt piekto sankciju paketi saistībā ar Krievijas karu pret Ukrainu, parādoties liecībām par Krievijas karaspēka zvērībām okupētajā Kijivas apgabalā, arī mierīgo iedzīvotāju spīdzināšanu un masveida slepkavībām.

Līdzās sankcijām fiziskajām personām ES arī apstiprinājusi ogļu importa embargo.

Tās ir pirmās sankcijas, kas Putina sāktā kara dēļ vērstas pret Krievijas ienesīgo enerģētikas industriju un atbilstoši aplēsēm ir vērta četrus miljardus eiro gadā, norādījusi ES prezidentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saistībā ar seksuāla rakstura uzbrukumu arestēts SVF vadītājs; varētu sarežģīties eirozonas valstu glābšana

Lelde Petrāne, 15.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas policija saistībā ar iespējamu seksuāla rakstura uzbrukumu viesnīcas istabenei aizturējusi Starptautiskā Valūtas fonda vadītāju Dominiku Štrausu - Kānu (Dominique Strauss-Kahn), ziņo BBC.

62 gadus vecais Štrauss - Kāns aizvests no Air France lidmašīnas Džona F. Kenedija Starptautiskajā lidostā tikai dažas minūtes pirms tā pacēlās, lai lidotu uz Parīzi.

Policija informējusi, ka pret SVF vadītāju izvirzītas trīs apsūdzības, ieskaitot izvarošanas mēģinājumu. Advokāts Reuters sacījis, ka Štrauss - Kāns savu vainu neatzīst.

Precētais bijušais Francijas finanšu ministrs tiek uzskatīts par iespējamo kandidātu uz prezidenta amatu. Tomēr šis incidents, visticamāk, mazinās iespēju šajā jomā gūt panākumus.

Svētdien Štrausam - Kānam bija paredzēta tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, bet šī tikšanās tagad ir atcelta. Pirmdien viņš bija plānojis apmeklēt Eiropas Savienības finanšu ministru tikšanos Briselē, lai runātu par Portugāles un Grieķijas glābšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Krievijas bagātākā cilvēka Usmanova ģimene par teju 4 miljoniem eiro nopērk māju Jūrmalā

Dienas Bizness, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Villu un zemi pašā jūras krastā par 3,9 miljoniem eiro Jūrmalā nopirkusi Krievijas oligarha Ališera Usmanova ģimene – sieva Irina Viner-Usmanova un viņas dēls Antons, svētdien, 21. septembrī, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Krievijas miljardieris A. Usmanovs atklāti slavē prezidenta V. Putina režīmu un ir viens no V. Putina cilvēkiem. Uzticību Krievijas vadītājam viņš saglabājis arī pēc tam, kad Ukrainas militārā konflikta dēļ ieviestās sankcijas likušas ciest arī paša Usmanova biznesam. Ne Krievijas oligarhs, ne viņa ģimenes locekļi pagaidām nav prasījuši Latvijai termiņuzturēšanās atļaujas, tāpēc nevar zināt, vai viņus interesē Latvija kā patstāvīga mītnes zeme.

A. Usmanovu ģimenes īpašumam Jūrmalā apkārt apjozts pamatīgs žogs, līdz jūrai ir nepilni 100 metri. Remontdarbi, kas patlaban notiek, liecina, ka saimnieki vēl tikai plāno šeit ievākties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Par kiberdrošības jautājumiem un nozarēm, kurām tie kļūs īpaši svarīgi

Katrīna Bičevska, Sorainen juriste, Kristers Pētersons, jurista palīgs, 17.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu digitālajā laikmetā cilvēki ar vien lielāku daļu no savas ikdienas dzīves pārceļ uz digitālo pasauli, kā piemēram, iepērkoties internetveikalos, izmantojot internetbankas sniegtos pakalpojumus, izmantojot e-parakstus un glabājot lielāko daļu savas privātās informācijas mākoņkrātuvēs (Cloud storage).

Ņemot vērā digitālās pasaules straujo attīstību, prognozējams, ka digitalizācija tikai virzīsies uz priekšu un aptvers arvien lielāku mūsu ikdienas dzīves daļu. Tieši šī iemesla dēļ ir būtiski izprast šo jauno digitālo pasauli un ar to saistītos riskus. Ikvienam ir saprotams, ko nozīmē maka zādzība uz ielas, kā arī vismaz aptuveni skaidrs, kā rīkoties, lai mazinātu iespēju kļūt par šāda zagļa upuri. Savukārt kiberdrošības jautājumos sabiedrības izpratne ir krietni zemāka – gan par potenciālām incidentu sekām, gan par iespējamajām preventīvajām darbībām, lai nekļūtu par kibernoziedznieku jeb hakeru nākamo upuri.

Turpmāk sniegsim īsu ievadu kiberdrošības un kiberuzbrukumu pamatos, kā arī gaidāmajās regulējuma pārmaiņas, ņemot vērā Eiropas Savienības nostādnes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, bija piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu, tā pārmetumus par vietējo pircēju diskrimināciju skaidro Elkor.

Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai.

«Ar šādu akciju Elkor vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojas līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus,» norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par SVF vadītšanu interesējas arī Fišers; Štrauss – Kāns meklē CIP darbinieku palīdzību

Jānis Rancāns, 30.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora pirmais vietnieks un Izraēlas centrālās bankas vadītājs Stenlijs Fišers varētu pretendēt uz fonda vadītāja amatu, aģentūrai Associated Press paziņojusi kāda S. Fišeram tuvu stāvoša persona.

S. Fišers esot saņēmis ievērojamu skaitu telefona zvanu, kuros viņa kolēģi no visas pasaules aicina Izraēlas ekonomistu piedalīties cīniņā par SVF vadītāja posteni. Lai gan pats S. Fišers vēl nav izlēmis, tomēr, kā aģentūrai norādīja persona - «ja iespēja būs, viņš to izmantos».

S. Fišers bija SVF izpilddirektora pirmais vietnieks aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados, kā arī ir ieņēmis vadošus amatus Pasaules Bankā un Citigroup Corp. 2005. gadā S. Fišers kļuva par Izraēlas Bankas vadītāju un tiek uzskatīts, ka viņa sekmīgā darbība palīdzēja valstij lielākoties izvairīties no finanšu krīzes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prokuratūra aicinājusi Ņujorkas tiesu atcelt apsūdzības izvarošanā pret bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāju Dominiku Štrausu Kānu.

Savā aicinājumā prokuratūra uzsver, ka nav «vairs pārliecināta par apsūdzētā vainu», vēsta BBC. Tiek gaidīts, ka tiesa savu lēmumu paziņos otrdien. Tomēr, pat ja tiesa atcels kriminālapsūdzības, pret Štrausu – Kānu joprojām ir ierosināta arī civilprāva.

Db.lv jau vēstīja, ka izvarošanā apsūdzētā Štrausa – Kāna lieta jūlija sākumā piedzīvoja krasu pavērsienu, kad izmeklētājiem radās šaubas par istabenes liecību. Pēc tam Štrauss – Kāns tika atbrīvots no mājas aresta.

Ja tiesa atbalstīs prokuratūras aicinājumu, Štrauss – Kāns varēs atgriezties Francijā. Tomēr tur viņu varētu sagaidīt tiesvedība par citu izvarošanas mēģinājumu, kurā viņu apsūdz franču žurnāliste Tristana Banona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tēla veidošanai un popularizēšanai paredzētā sociālā tīkla Facebook lapa sākotnēji tiek reklamēta šeit, Latvijā, nevis ārzemēs, lai savāktu kritisko sekotāju skaitu un ar to palīdzību izplestos tālāk, laikrakstam Diena stāstījis kampaņas veidotājs reklāmas aģentūras Leo Burnett Riga direktors Ansis Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ir izvēlējis Francijas finanšu ministri Kristīni Lagardi un Meksikas bankas šefu Augustīnu Kārstenu par fonda vadītāja amata kandidātiem, vēsta BBC.

Lai gan par visticamāko fonda topošo vadītāju tiek uzskatīta Francijas ministre (viņu atbalsta Eiropas Savienības valstis, kā arī Ēģipte, Indonēzija un Apvienotie Arābu Emirāti), tomēr Meksikas pārstāvis negrasās padoties.

Gadījumā, ja fonds izvēlēsies Eiropas kandidātu, tas, ņemot vērā finanšu krīzi atsevišķās Eiropas valstīs, izveidos interešu konfliktu, uzskata A. Kārstens. «Mums būs situācija, kurā tie, kas aizņemas, dominēs institūcijā,» uzsver Meksikas bankas vadītājs.

Pēdējo gadu laikā Eiropas parādu krīze ir pieņēmusies apmēros, un reģionam ir nepieciešama «svaiga perspektīva», lai atrisinātu savas problēmas. «Mans galvenais pluss ir svaigs skatījums,» apgalvo A. Kārstens.

Komentāri

Pievienot komentāru