Street Burger īpašnieks Āgenskalnā izveido itāļu picēriju bez konkrēta darbalaika 

Burgernīcas Street Burgers vadītājs Aleksandrs Vēvers Āgenskalnā atvēris picēriju Street Pizza, kurā apmeklētājiem piedāvā nogaršot itāļu picas.

Laura Mazbērziņa, 2018. gada 05. novembris plkst. 6:44

Ideja par picērijas izveidi radās pirms gada. «Augustā izlēmu doties atvaļinājumā uz Itāliju, kur pabiju arī miltu ražotnē, mācoties visu par picām. Pēc šīs ražotnes apmeklēšanas mašīnā ieliku pāris miltu pakas un devos uz Latviju eksperimentēt. Pirms un pēc atgriešanās esmu apmeklējis vairākus picu restorānus, bet nevienā nebija Neapoles pica, kurai ir raksturīgas nedaudz apdegušas un pilnīgākas maliņas, kuras rodas dēļ lielās temperatūras krāsns iekšpusē un ilgās mīklas fermentācijas,» sacīja A. Vēvers.

Lai izceptu kvalitatīvu picu, visiem produktiem jābūt izmeklētiem un kvalitatīviem. Street Pizza izejvielas, sadarbojoties ar loģistikas partneriem, tiek vestas no dažādiem Itālijas reģioniem – tomāti no Neapoles, milti no Boloņas reģiona un olīveļļa no Apuljas.

Picas tiek gatavotas malkas krāsnī - ceptas 400 grādu temperatūrā 90 sekundes. A. Vēvers stāsta, ka svarīga ir mīklas fermentācija. «Mīkla nevar būt šodien pagatavota un šodien cepta. Mēs fermentējam mīklu no 48 līdz 72 stundām,» teic A. Vēvers, uzsverot, ka arī tomātiem ir nozīme. Picērijā tiek izmantoti San Marzano šķirnes tomāti, kuri aug 40 līdz 80 kilometru rādiusā ap Vezuva vulkānu. Visam, ko izmanto picērija, ir DOP sertifikāts, kas apliecina to, ka konkrētā Itālijas reģionā ir ražot konkrēts produkts.

Picērijas darba laiks nav noteikts, pagaidām no 17 līdz 21 no otrdienas līdz sestdienai, līdz ar to tiem, kam interesē picērijas darba laiks, jāseko tam līdzi arī sociālajā vidē. «Mēs strādājam kā itāļi - bez steigas. Atveramies, uz vakariņām, lai svinētu,» saka A. Vēvers. Nākotnē gan darba laiku plānots konkretizēt, dienas vidū no plkst. 15 līdz 16 ieturot pauzi.

Picērija atrodas Pārdaugavā, Meža ielā, kur savulaik bijusi arī Minka Cat Cafe un kebabnīca Tasty Bites. Jautāts, vai nebiedē fakts, ka citi ātri pametuši šo vietu, A. Vēvers teic, ka ieguldījis šeit pietiekami daudz laika un līdzekļu, lai nebaidītos, kā arī Street Burgers te atrodas jau ceturto gadu un situāciju šajā reģionā A. Vēvers zina labi.

«Street Pizza bizness ir labi attīstāms. Taču tas, ko esmu pamanījis, kas notiek pēdējos gados Latvijā šajā nozarē, ir dramatiski - no Latvijas aizbraukuši ļoti daudz cilvēku, kuri varētu papildināt gan darba spēka tirgu gan patērētāju. Šobrīd šķiet, ka šo biznesu neattīstīsim, pagaidām būsim sastopami tikai Āgenskalnā».

To, cik lielas investīcijas ir ieguldītas Street Pizza izveidē, A. Vēvers neatklāj.

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2014. gada 20. maijs plkst. 8:06

Burgeru ražotājs Street Burgers šogad plāno strauji paplašināties, atklājot restorānu...

Nepalaid garām

«Es vēlos strādāt nozarēs, kur nav tādas regulācijas, nav tādas valsts iejaukšanās...

Coworking Liepaja telpas par savu darba vietu sauc aptuveni 40 pastāvīgie biedri,...

Vēstniecība, pārstāvniecība, savrupnams, kultūras un darījumu centrs, muzejs, izstāžu telpa,...

Eksports ir viens no galvenajiem valsts attīstības virzītājspēkiem, un uzņēmumiem tas ir svarīgs solis...

Āgenskalns pēdējo gadu laikā ir kļuvis par arvien pieprasītāku vietu dzīvošanai, nereti...

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens izglābj PNB Banku (bijušo Norvik Banku),...

No šīs sadaļas
2018. gada 11. decembris plkst. 12:40

Ivars Saide 20 savas dzīves gadus ir strādājis šovbiznesa industrijā - bijis...

2018. gada 30. oktobris plkst. 13:45

Ar sliktu garastāvokli nav jēgas taisīt kūku, uzsver Gulbenes uzņēmēja Inese Veismane....

2018. gada 30. oktobris plkst. 8:48

Stradu pagasta piemājas saimniecībā Pakalnieši jau vairākus gadus tiek ražots Pakalniešu siers....

2018. gada 26. oktobris plkst. 9:06

Sliktākā pieredze ir bijusi ar modes lielvalsti Franciju, atzīst viena no apģērbu...

2018. gada 24. oktobris plkst. 7:20

Latvijā radītie tricikli Wolftrike vispirms izturējuši trieciena pārbaudi pašmāju drifta hallē...

2018. gada 23. oktobris plkst. 8:39

Keramiķe Linda Romanovska atradusi līdzsvaru un īsto dzīves telpu, kurā bez stresa,...

2018. gada 17. oktobris plkst. 13:18

Cena, piedāvājums un tirgus izpēte - ir trīs faktori, kas noteikti jāņem...

2018. gada 16. oktobris plkst. 6:14

Redzot, ka dizaina sporta apģērbu niša ir diezgan brīva, Latvijas bikini fitnesa...

2018. gada 15. oktobris plkst. 15:21

Modes zīmols One Wolf oktobra beigās Vecrīgā atklās jaunu veikalu, kurš būs...

2018. gada 15. oktobris plkst. 6:28

Žurnāla Pikolo mērķis ir komunicēt ar bērnu viņa valodā, mēģinot izprast un...