Jaunākais izdevums

Nav ko vilkt mugurā! Tiesa, ne sev, bet gan mazajiem mīluļiem. Tā kā importa piedāvājums neatbilst vēlmēm, jāšuj pašām .Tā nospriedušas mazo Jorkšīras terjeru Ļusi un Olsi saimnieces Natālija Karaima (Natalia Karaim) un dizainere Ella Aleksejeva.

Zināšanas abām bijušas, jo ir mācījušās dizainu un modelēšanu. Turklāt sunīšu saimnieces lieliski zina visus knifus, kas jāņem vērā, lietiņas suņu­kiem darinot. Tā radīta Latvijā pirmā un patlaban vienīgā suņu modes līnija. Tie ir gan dažnedažādi mētelīši un zābaciņi, gan somas suņu pārnēsāšanai.

Ja jau ir prece, vajag veikaliņu. Ir veikaliņš, vajag arī suņu frizētavu un Spa. Idejas rodoties gan pašām darbiniecēm, gan klientes pasakot priekšā. Tādēļ skatloga izkārtnē lepni rakstīts Suņu modes nams. Tur arī plāno ievietot informāciju, ka nopērkamas nevis Ķīnā un Amerikā, bet Latvijā ražotas preces, jo ar to klienti asociējot kvalitāti.

Par savu trumpi suņu apģērbu konkurencē Natālija uzskata kvalitāti un oriģinālos modeļus. Piemēram, var iegādāties Šaneles stila mētelīti vai kažociņu, vieglu plašķīti vai siltu kombinezonu ar noņemamu īstas ādas apkaklīti, u. c. Pastaigām vakaros pieprasot jaciņas ar iestrādātiem atstarotājiem.

Prece tiek piedāvāta dažādās cenu grupās. Pirmā un plašākā ir izstrādāta ekonomiskās, standartklases apģērbu līnija, kur galvenais uzsvars ir likts uz funkcionalitāti. Tiem, kas vēlas vairāk greznības, ir dārgākas, augstās modes preces. Suņu un saimnieku ērtībai izveidota arī suņu frizētava un Spa centrs.

Veikala īpašniece ir priecīga, ka izdevies atrast labas telpas – uz Tallinas un Čaka ielu stūra – tuvu centram, tas ir viegli atrodams un ērti var novietot mašīnas. Tas sevišķi esot svarīgi pēc procedūru apmeklējuma ziemā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aģentūra Reuters fotogrāfijās iemūžinājusi ikdienu Brazīlijas pilsētas Sanpaulu Suņu dienas centrā.

Suņiem tiek nodrošinātas rotaļas, peldbaseins kaula formā, kas atrodas spa zonā, kā arī atpūta. Par to rūpējas profesionāļu komanda - sākot no fizioterapeitiem līdz personīgajiem treneriem.

Šis ir tikai viens no šādiem dzīvnieku aprūpes centriem, kas starp Brazīlijas pilsētniekiem gūst arvien lielāku popularitāti.

Pakalpojuma ideja ir nodrošināt suņiem līdzvērtīgu aprūpi, kāda cilvēkbērniem tiek nodrošināta bērnudārzā, kamēr vecāki strādā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Šķiroties no 3 miljoniem dolāru, amerikāņi dodas pazemē

Lelde Petrāne, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējās pasaules gala prognozes nav piepildījušās, taču tas nav pilnībā iznīcinājis bažas par šāda apokaliptiska notikuma iespējamu īstenošanos.

Pateicoties šīm bailēm, iespējams arī labi nopelnīt. Tā, piemēram, ASV Kanzasas štatā īstenots apjomīgs luksusa pazemes projekts. Tā attīstītāji apgalvo, ka ir gatavi jebkam, ieskaitot atombumbu.

Lai iegādātos mītni šajā projektā, jāšķiras no 1,5 līdz 3 miljoniem ASV dolāru. Kāds 45 gadus vecs bāra un naktskluba īpašnieks atklājis, ka, veicot šo pirkumu, nodrošinājies pret globālām veselības pandēmijām, postošiem laika apstākļiem un teroristu uzbrukumiem. Un viņš nav vienīgais. Pirmais izdzīvošanas komplekss jau esot pilnībā izpārdots, un patlaban norisinās darbs pie nākamā izveides.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorka ir slavena ar tajā esošajiem debesskrāpjiem, to lielo skaitu, kā arī augstajām cenām, raksta Business Insider.

Viens no tiem – 73 stāvu augstais debesskrāpis One57 - Manhetenā nav izņēmums.

Šī ir Ņujorkas dārgākā daudzdzīvokļu ēka, un vidējā cena par kvadrātpēdu (0,09 kvadrātmetriem) ir 6010 dolāri. Pērnā gada sākumā One57 pārspēja pilsētas nekustamā īpašuma rekordus, kad viens no tās dzīvokļiem augšējā stāvā tika pārdots par 100,5 miljoniem ASV dolāru. Tas bija dārgākais dzīvoklis, kas pārdots Ņujorkā un pirmais dzīvoklis, kura cena pārsniedza 100 miljonus dolāru.

One57 ēkas dizainu veidojis slavenais arhitekts Kristians de Porcamparks, un ēka veidota tā, lai izskatītos pēc ūdenskrituma. Ēka ir 306 metrus augsta, un slienas 90 stāvu augstumā virs 57.ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug tematisko atpūtas vietu skaits laukos

Vēsma Lēvalde, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas laukos skaitliski audzis atpūtas vietu skaits, ko piedāvā Lauku ceļotājs. Vērojama arī specializācija aktīvai un izzinošai atpūtai.

Tikko klajā nācis Latvijas lauku tūrisma asociācijas Lauku ceļotājs 2013.gada katalogs, kurā minētas 234 atpūtas vietas. Tās iedalītas pēc specializācijas - objekti, kurus vērts redzēt; naktsmītnes; krodziņi; aktīvās atpūtas vietas; pirtis un lauku labumu saimniecības, informē Lauku ceļotājs.«Ceļotājs vēlas arvien vairāk nevis laiski atpūsties, bet ar kādu konkrētu mērķi – vai nu tā būtu uz veselības atjaunošanu vērsta atpūta pirtīs, spa un pie dabas, vai aktīva atpūta ar laivām vai velo, vai arī uz kultūru un izziņu vērsta atpūta,» skaidro asociācijas Lauku ceļotājs pārstāve Elīna Kalēja. Tūrisma uzņēmēji attiecīgi reaģējuši un paralēli naktsmītnēm piedāvā arī citus pakalpojumus. Papildus jau tradicionāliem – makšķerēšana, pirtis un laivas, tiek veidotas dabas izziņas takas un pārgājienu maršruti vai nu savā teritorijā, vai sadarbībā ar kaimiņiem. Arī ārpus aktīvās sezonas tiek meklētas iespējas piedāvāt ko interesantu. Piemēram - pastaigas ar sniega kurpēm, distanču trases, slidošanas vai braukšanas ar zirgu vai suņu pajūgiem. Arvien vairāk tūrisma uzņēmēju pievēršas tradicionālām gadskārtas svinēšanas tradīcijām. Populāri ir rīkot latviskā garā Mārtiņus, Meteņus vai Ūsiņus. Jauna tendence ir arī tā, ka ceļotāji apmeklē lauku labumu saimniecības pa dienu, taču vakarā brauc mājās. Līdz ar to, norāda E. Kalēja, aktuālāki kļuvuši saturīga brīvā laika pavadīšanas piedāvājumi nevis vienkārši pārnakšņošana.

Komentāri

Pievienot komentāru